Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(laimakp @ 2014 05 18, 12:19)
Sveikos, gal kuri susidurete.Po PRISCA II rizika DS yra 1:300. Ir man genetike rekomenduoja ne VVT, o ultragarsa MGC arba LSMU. Kas tai yra?

na, jums rekomenduoja detaluji echo, kuris atliekamas 18-20 savaite , ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(laimakp @ 2014 05 18, 11:19)
Sveikos, gal kuri susidurete.Po PRISCA II rizika DS yra 1:300. Ir man genetike rekomenduoja ne VVT, o ultragarsa MGC arba LSMU. Kas tai yra?

MGC - medicinines genetikos centras Santariskese
LSMU - Lietuvos sveikatos mokslu universiteto klinikos Kaune
Siose istaigose jums siulo atlikti ultragarsini tyrima, kaip ir minejo laina12 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anciute: 18 gegužės 2014 - 12:54
Aš 12 sav. važiavau iš Kauno į Vilniaus Santariškes ir labai patenkinta, nes gavau labai profesionalią konsultaciją. Taip pat žiūrėjo echoskopu ir viską detaliai aiškino kiek kas mm yra ir kiek yra normos, taip pat apžiūrėjo visus pirštelius, parodė kur skrandukas, šlapimo pūslė, širdelė, širdelės skilveliai, nosytės kauliukas ir pan. Taip pat pasakė 99,9 proc. lytį, bet sakė jei būčiau atvažiavus 13sav. 100 proc. pasakytų. Kadangi viskas buvo gerai ir jokių nukrypimų, tai rizika labai labai maža, todėl vaisiaus vandenų tyrimo darytis nerekomenduoja, nebent jei pačiai būtų noro ar poliklinikoj darant echoskopą 18-19 sav. kažką įtartų, tai jinai norėtų, kad atvažiuočiau antrajam echoskopui kai sueis 20 sav., nes būtent nuo 20 sav. išryškėja tam tikrų ligų požymiai, kurių anksčiau pastebėti neįmanoma. O šiaip patarė vadovautis nuojauta ir palinkėjo sveiko vaikučio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eellii @ 2014 05 21, 12:58)
Aš 12 sav. važiavau iš Kauno į Vilniaus Santariškes ir labai patenkinta, nes gavau labai profesionalią konsultaciją. Taip pat žiūrėjo echoskopu ir viską detaliai aiškino kiek kas mm yra ir kiek yra normos, taip pat apžiūrėjo visus pirštelius, parodė kur skrandukas, šlapimo pūslė, širdelė, širdelės skilveliai, nosytės kauliukas ir pan. Taip pat pasakė 99,9 proc. lytį, bet sakė jei būčiau atvažiavus 13sav. 100 proc. pasakytų. Kadangi viskas buvo gerai ir jokių nukrypimų, tai rizika labai labai maža, todėl vaisiaus vandenų tyrimo darytis nerekomenduoja, nebent jei pačiai būtų noro ar poliklinikoj darant echoskopą 18-19 sav. kažką įtartų, tai jinai norėtų, kad atvažiuočiau antrajam echoskopui kai sueis 20 sav., nes būtent nuo 20 sav. išryškėja tam tikrų ligų požymiai, kurių anksčiau pastebėti neįmanoma. O šiaip patarė vadovautis nuojauta ir palinkėjo sveiko vaikučio smile.gif

Sakykit, o taip anksti, tai turbūt dėl vyriškos lyties tik abejonių nekyla, ar visoms taip anksti ir pasako?
Aš pas genetikus kitą savaitė eisiu, bus beveik 12 sav., bet aišku ne dėl lyties einu, šiaip įdomu.
Ir dar - 12-sav echo daro per pilvą? Ar reikia būti su pilna šlapimo pusle, ar nebūtinai?
Atsakyti
laba diena visoms 4u.gif

kokia grazi diena!!! katik skambinau del VVT rezultatu-pasake, geri!!! thumbup.gif thumbup.gif

tiek nerimo, prisca 2 parode DS 1:50...

ar jus vaziavot atsiimti rezultatu? ar jei geri, tai nereikia?nes daktare sake, jeigu noriu galiu atvaziuoti,bet galima ir nevaziuot..
Atsakyti
Sveikinu, Element!
Labai už jus džiaugiuosi! 4u.gif
Manęs tas išbandymas dar laukia...
O jūsų bendra rizika dėl DS buvo 1:50 ar tik kraujo?
Atsakyti
Sveikinimai Element 4u.gif
Kaip smagu girdeti geras zinias.

Papasakokite placiau kokie buvo kraujo rodmenys, mums su Kukuskinu dar laukia tas laukimas iki VVt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukuškinas @ 2014 05 21, 15:21)
Sveikinu, Element!
Labai už jus džiaugiuosi! 4u.gif
Manęs tas išbandymas dar laukia...
O jūsų bendra rizika dėl DS buvo  1:50 ar tik kraujo?

ACIU!!! 4u.gif ir pati labai dziaugiusi,kad viskas gerai smile.gif

kraujas parode 21 chromosomos rizika( zemas uE3 lygis)
Papildyta:
salin dekui!! 4u.gif

kazkoks uE3 lygis zemiau normos. prisca tyrimai remiasi tik statistiniais duomenimis, tai vienos is maziau negu 50 moteru su tokiais duomenimis vaisius turi 21 chromosomos trisomija.

Atsakyti
QUOTE(Element @ 2014 05 21, 14:05)
laba diena visoms 4u.gif
kokia grazi diena!!! katik skambinau del VVT rezultatu-pasake, geri!!!  thumbup.gif  thumbup.gif

ar jus vaziavot atsiimti rezultatu? ar jei geri, tai nereikia?nes daktare sake, jeigu noriu galiu atvaziuoti,bet galima ir nevaziuot..

Aš tai važiavau, bet mane dar norėjo apžiūrėti echoskopu, kadangi vandenukų mažoka pas mus ir šiaip tą lapą man atsiimti liepė poliklinika, bet jie man siuntimą davė, todėl liepė būtinai atvežti atsakymus.
Sveikinimai su gerais atsakymais, įsivaizduoju kaip palengvėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AfricanSun @ 2014 05 21, 18:04)
Aš tai važiavau, bet mane dar norėjo apžiūrėti echoskopu, kadangi vandenukų mažoka pas mus ir šiaip tą lapą man atsiimti liepė poliklinika, bet jie man siuntimą davė, todėl liepė būtinai atvežti atsakymus.
Sveikinimai su gerais atsakymais, įsivaizduoju kaip palengvėjo  smile.gif

Aciu Jums 4u.gif
o as atsisakiau to echoskopo.man ji siule,paklause ar noresiu echo atlikti, o pagalvojau o kam, nes man ir taip pas mano gyne paskirtas echo birzelio pradzioje.tai ir sake,kad galiu nevaziuot ,jeigu viskas bus gerai, tu atsakymu. Bet man del sventos ramybes noretusi ta dokumenta tureti i kortele prisegti,pamatyti isitikinti kad TIKRAI TIKRAI viskas gerai biggrin.gif turbut nuvaziuosiu,paprasysiu ,kad atspauzdintu.
Atsakyti
QUOTE(Element @ 2014 05 21, 14:05)
laba diena visoms 4u.gif
kokia grazi diena!!! katik skambinau del VVT rezultatu-pasake, geri!!!  thumbup.gif  thumbup.gif

Sveikinu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, na gerai kad jums VVT nesukele tiek streso, su antruoju kai PRISCA rode DS 1 iš 78 gyd Krasovskaja pasiule VVT, taciau pasakiau kad sio tyrimo nenoriu, nes tiesiog bijau persileidimo po tyrimo, tada gydytoja pasake kad yra alternatyva, pasidaryti naujoviska tyrima is kraujo NATERA , kuris tiesiog is mamos kraujo tiria busimo vaikelio genus ir atstoja VVT. Taip ir padariau, likau patenkinta , tyrimai geri smile.gif
Atsakyti