Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(AfricanSun @ 2014 04 22, 13:09)
Rado paprasta ginekologė echo metu, jau 14.5 sav  smile.gif Paskui kai Santariškėse genetikė darė echo, pasakė, kad tikrai yra 3 cistos, o 28 sav. jų jau nebebuvo. Šiaip jos savaime visai nepavojingos, bet kažkoks ten procentas edwards sindromu sergančių vaikų jas turi ir iškart padidėja rizika šiam sindromui, bet jei neranda šalia to jokių kitų anomalijų, kaip mums buvo, rizika išlieka vos didesnė nei bet kam kitam. Bet kažkaip peržiūrėjau visus išduotus lapus ir pastebėjau, kad vaikučio galvytės apimtis pagal procentilių lentelę vis krenta žemyn, kai tuo tarpu kūnas auga normaliai. Bet šiaip sakau gal jiems sunku išmatuoti, kai galva giliai mano dubenyje ir dar šonu, nes skaičiau, kad dėl to gali būti netikslūs duomenys, seniau vaikelis buvo visai kitoj pozicijoj ir apimtys buvo normoje. Dar toks dalykas, kad pas mane tik db pamatė, kad vaisiaus vandenys prie normos ribų. Žodžiu sakiau užteks kankintis, sužinokime tiesą, kokia ji bebūtų. Bet kokiu atveju blogiausias scenarijus būtų, kad pagimdau ir palaidojam...Bet aš labai nenorėčiau žudyti vaikelio, tad būčiau gimdžiusi bet kokiu atveju. Tik kad nežinomybė slegia, nes dabar esu kažkur tarp nerealios baimės ir kartais užeinančio džiaugsmo apie vaikutį. Geriau jau gedėsiu arba džiaugsiuos, nes abu dalykus daryti labai sunku.

Stiprybės 4u.gif Gal tikrai geriau viską išsiaiškinti, ir ramiai, nesinervinant laukti. Na, o jei žinios nekokios, žinoma linkiu, kad jos būtų puikios, tai gal geriau žinoti iš anksto
Atsakyti
O jums genetikai ką siūlo? Negi vvt? g.gif Man atrodo, kad bereikalingas pinigų leidimas tokiam laike tas tyrimas.
Atsakyti
QUOTE(AfricanSun @ 2014 04 22, 13:09)
Rado paprasta ginekologė echo metu, jau 14.5 sav  smile.gif Paskui kai Santariškėse genetikė darė echo, pasakė, kad tikrai yra 3 cistos, o 28 sav. jų jau nebebuvo. Šiaip jos savaime visai nepavojingos, bet kažkoks ten procentas edwards sindromu sergančių vaikų jas turi ir iškart padidėja rizika šiam sindromui, bet jei neranda šalia to jokių kitų anomalijų, kaip mums buvo, rizika išlieka vos didesnė nei bet kam kitam. Bet kažkaip peržiūrėjau visus išduotus lapus ir pastebėjau, kad vaikučio galvytės apimtis pagal procentilių lentelę vis krenta žemyn, kai tuo tarpu kūnas auga normaliai. Bet šiaip sakau gal jiems sunku išmatuoti, kai galva giliai mano dubenyje ir dar šonu, nes skaičiau, kad dėl to gali būti netikslūs duomenys, seniau vaikelis buvo visai kitoj pozicijoj ir apimtys buvo normoje. Dar toks dalykas, kad pas mane tik db pamatė, kad vaisiaus vandenys prie normos ribų. Žodžiu sakiau užteks kankintis, sužinokime tiesą, kokia ji bebūtų. Bet kokiu atveju blogiausias scenarijus būtų, kad pagimdau ir palaidojam...Bet aš labai nenorėčiau žudyti vaikelio, tad būčiau gimdžiusi bet kokiu atveju. Tik kad nežinomybė slegia, nes dabar esu kažkur tarp nerealios baimės ir kartais užeinančio džiaugsmo apie vaikutį. Geriau jau gedėsiu arba džiaugsiuos, nes abu dalykus daryti labai sunku.

o tai prisca tyrimus darete?

QUOTE(Žvaigždėta* @ 2014 04 22, 13:45)
O jums genetikai ką siūlo? Negi vvt? g.gif Man atrodo, kad bereikalingas pinigų leidimas tokiam laike tas tyrimas.

na, siaip vvt , jei yra indikacija- zmogui nekainuoja ne kiek mirksiukas.gif tai manau, verta pasidaryt, kad nesinervinti iki pat nestumo galo. Zinoma, ne tiek daug beliko , jei jau 30 savaiciu, bet vis vien, taip ir is proto galima iseit prisigalvojant 'o jeigu'.
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2014 04 22, 14:31)

na, siaip vvt , jei yra indikacija- zmogui nekainuoja ne kiek  mirksiukas.gif tai manau, verta pasidaryt, kad nesinervinti iki pat nestumo galo. Zinoma, ne tiek daug beliko , jei jau 30 savaiciu, bet vis vien, taip ir is proto galima iseit prisigalvojant 'o jeigu'.

Tai kad tas "o jeigu" jau seniai šitoj situacijoj buvo. Tai dabar jau nieko nepakeist tas tyrimas.

Jei atmintis manęs neapgauna, AfricanSun buvo iš tų, kurios bet kokiu atveju gimdytų.
Atsakyti
QUOTE(Žvaigždėta* @ 2014 04 22, 12:45)

Aš tik noriu žinoti, man svarbu faktas. Vaiko nebūčiau atsisakiusi, nepriklausomai nuo jo būklės, bet norisi žinoti kaip yra. Visi savaip pasirenkam. Man vaisiaus tyrimai nėra tam, kad atsisakyti vaiko, man tik lengviau žinant ar vaikutis sveikas, ar ne ir kaip pasiruošti jo atėjimui. Todėl ir darau VVT tik dabar, kai jau nėra rizikos persileidimui.
Papildyta:
Latina, labai gerai pasakyta. Ir taip, man VVT nekainuos smile.gif Tiesiog mes 18.5 savaitės neturėjom JOKIŲ edwards požymių, išskyrus cistas smegenų, kurios yra markeris, bet sukelia vos 2 proc. rizikos, jei ne mažiau, jei randamos be kitų požymių. Tik va dabar atsirado dar du galimi požymiai (vaikelio galva neauga kaip turėtų ir forma jos pailga, dolichocefalinė ar kaip ten, plius vaisiaus vandenys ant ribos jau, kas gali reikšti dar nerastas inkstukų problemas), tai tikrai nebėra ramu...Šiaip tikimybė, kad mano vaikutis sveikas tikrai yra, bet būtent, galvojant nuolatos ar tie požymiai tiesiog vaiko vystymosi ypatybė kaip individualus bruožas, ar apsigimimo, nes sutampa, tai išprotėti galima smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AfricanSun: 22 balandžio 2014 - 21:54
Labas,merginos.Esu naujokė šiame forume 4u.gif . Trečia diena mirkstu internete ir jau visai galva susisuko smile.gif
Man 42 metai ir laukiuosi jau 19 savaitę.Turiu Prisca2 rezultatus-edvar.s.-1:3083,daunos.-1:323,amžiaus rizika-1:51,nerv.vamzd.defektai-1:10000.Gydytojas vakar patarė pasikonsultuoti su genetiku.O tai ,pasirodo,ne taip paprasta.Visur eilės begalinės.Šiauliuose yra tik viena genetikė(komentarai ne kokie),Kauno klinikose artimiausias po mėnesio,jau kai ir per vėlu. doh.gif
Norėčiau paklausti gal Kaune yra privatus koks genetikas? Kiek tik googlinau,tai nerandu,tik Vilniuje.
Labai norėčiau konsultacijos su echoskopija.Lauksiu Jūsų žinių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(egle0511 @ 2014 04 23, 10:25)
Labas,merginos.Esu naujokė šiame forume  4u.gif . Trečia diena mirkstu internete ir jau visai galva susisuko  smile.gif
Man 42 metai ir laukiuosi jau 19 savaitę.Turiu Prisca2 rezultatus-edvar.s.-1:3083,daunos.-1:323,amžiaus rizika-1:51,nerv.vamzd.defektai-1:10000.Gydytojas vakar patarė pasikonsultuoti su genetiku.O tai ,pasirodo,ne taip paprasta.Visur eilės begalinės.Šiauliuose yra tik viena genetikė(komentarai ne kokie),Kauno klinikose artimiausias po mėnesio,jau kai ir per vėlu. doh.gif
Norėčiau paklausti gal Kaune yra privatus koks genetikas? Kiek tik googlinau,tai nerandu,tik Vilniuje.

Jei būtum Vilniuje, tai galėčiau duoti genetikės nr...Gal ir į Vilnių vyktum? Bet žinok echo gali ir nepadėti nieko (kaip mums darė echo, viskas gerai, 29 sav. prasidėjo nesąmonės), geriausia VVT darytis, nes per echo būna net nematyti kad vaikas su dauno sindromu.
Atsakyti
QUOTE(egle0511 @ 2014 04 23, 10:25)
Labas,merginos.Esu naujokė šiame forume  4u.gif . Trečia diena mirkstu internete ir jau visai galva susisuko  smile.gif

as kaune privaciai ir nieko neradau Tik Vilniuje. Bet per sergu.lt kazkas atsake ir pavyko gauti vizita Kaune cia pirmam tyr 12 sav. po jau pas geneikas uzregistravo 19 sav.
Jusu atveju as vykciau i Vilniu nes nelabai yra kad laukti jei nusprestumete negimdyti. Seip amziaus rizika 1:51 mano drauge siuo metu laukiasi atsakymas buvo 1:50 dauno sindromas ji jauna o po VVT atsakymas nesioja sveika mergyte sekmes pasidarykit tyr tikekimes geriausio atsakymo 4u.gif
Atsakyti
laba
na, as jau pasiemiau galutini atsakyma is genetiko siandien. taigis, 100 proc bus bernas biggrin.gif Dauno, edvardso ir patau - nera. Kazkokiu pakitimu chromosomose nera. na ka, dabar jau lauksiu galutinio rezultato rugpjuty biggrin.gif

QUOTE(AfricanSun @ 2014 04 22, 22:58)
Aš tik noriu žinoti, man svarbu faktas. Vaiko nebūčiau atsisakiusi, nepriklausomai nuo jo būklės, bet norisi žinoti kaip yra. mimo, nes sutampa, tai išprotėti galima  smile.gif

labai labai linkiu, kad viskas butu gerai 4u.gif

QUOTE(egle0511 @ 2014 04 23, 11:25)
Labas,merginos.Esu naujokė šiame forume  4u.gif . Trečia diena mirkstu internete ir jau visai galva susisuko 
Labai norėčiau konsultacijos su echoskopija.Lauksiu Jūsų žinių

na, tavo tyrimai tikrai nera blogi mirksiukas.gif Manau, gali pakakti normalios detalios echo nusiraminimui. Mano antroji prisca buvo su padidinta dauno rizika ( 1:75) tai todel ir ryzausi vvt. O jei butu buve daugiau nei 1: 250 , net nebuciau dariusi. Mane beje ne uz kalnu irgi 42 metai mirksiukas.gif
Atsakyti
Latina, o kur tau darė VVT? Po kelių dienų pirmi atsakymai? Ar būna greit jei apie tuos pagrindinius apsigimimus, nes man labai rūpi dėl to edwardso išsiaiškint kuo greičiau.
Atsakyti
Aciu visoms uz pasisakymus,palaikymus ir t.t smile.gif Uzsiregistravau i Vilniu,i genetikos klinika,pas Beniusiene.Konsultacijai ir echo.Pirmadieni pavakary turiu ten but :)Tad laukia ilgas kelias.Buciau galejus rytoj 8 val,bet nespeciau is taip toli atvaziuot.Tad pasirinkau pirmadieni.

Papildyta:
laina12 sveikinu nuosirdziausiai.Dabar gali ramiai megautis nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(AfricanSun @ 2014 04 23, 13:23)
Latina, o kur tau darė VVT? Po kelių dienų pirmi atsakymai? Ar būna greit jei apie tuos pagrindinius apsigimimus, nes man labai rūpi dėl to edwardso išsiaiškint kuo greičiau.

dare klinikose (kaune), pirminis greitas atsakymas po savaites, pilnas kariotipas - po 3 sav.

QUOTE(egle0511 @ 2014 04 23, 13:30)
Papildyta:
laina12 sveikinu nuosirdziausiai.Dabar gali ramiai megautis  nestuke.gif

aciu smile.gif
Atsakyti