Noriu paklausti dėl genetinių tyrimų, buvau dabar pas gin., mano pilvinukui dabar 7 nėštumo savaitė, nors ginė vis pabrėžė, kad 5 savaičių nėštumas (na bet skaičiuoti moku gi nuo pirmos mėnesin.d.), na bet gal ji tiesiog vertino patį nėštumą nuo ovuliacijos, tai ir būtų 5 sav. Echoskopo duomenys 28/17/10mm (vaisius atitinka nėštumo laiką). Jos paklausiau dėl genetinių tyrimų, nes būtinai šį kartą noriu juos darytis. Tai jinai iš karto užsiminė apie indikacijas, o pas mus jų nėra, mūsų amžius virš 30 m. bet iki 35 m., nė vieno giminėj nėra apsigimimų. Sako dėl to žiūrėsim kito vizito metu, bet man tada bus 11-ta nėštumo savaitė.
Ar jums siuntimus genetiniams tyrimams darė tik esant rimtoms indikacijoms, t.y. moteriai virš 35 m., vyrui virš 42m., giminėj yra genetinių ligų? Nes čia kiek skaitau į KMU klinikas beveik visos einat su siuntimais ir nieko nekainuoja. Gal esant užtikrintam apsisprendimui dėl genetinių tyrimų jums ginės parašo siuntimą, kad ir dėl nėščiosios psichologinio nerimo ar gal verta kažką minimaliai pameluoti , kad gaučiau tą siuntimą? Niekaip nepavyko sužinoti Kauno klinikose genetiko echoskopijos ir vaisiaus vandenų tyrimo kainų (praskambinau keletu telefonų, visi nuo vienų prie kitų siuntinėjo, nuo moterų konsultacijos į bendrą registratūrą, tada genetinių tyrimų laboratoriją, bet niekas negalėjo atsakyti į mano klausimus), bet kiek skaičiau Vilniuj pigiausia echoskopija 200 Lt ir VVT 650 Lt, mums tai tikrai labai dideli pinigėliai, bet šį kartą esu nusprendus, kad tikrai noriu išsitirti.
Ką patartumėte, turbūt vis tiek bandyti registruotis 12 sav. echoskopijai, įdomu ar registruojantis yra skirtumas jei pasakyčiau, kad turiu siuntimą, bet po to jo negaučiau, arba kad neturiu, o po to vis tik jį parašytų?
Per sergu.lt randu pirminė nėščiosios konsultacija arba pirminė poros konsultacija pas Ugenskienė Rasa, Serapinas Danielius, Ašmonienė Virginija. Ar be pirminės konsultacijos negaliu registruotis genetiko echoskopijai? Ar čia žiūrint prie ginekologų turėtų būti echoskopijos laikas (dabar tai nėra)? Iš anksto ačiū už patarimus
QUOTE(eellii @ 2014 04 02, 16:02)
Noriu paklausti dėl genetinių tyrimų, buvau dabar pas gin., mano pilvinukui dabar 7 nėštumo savaitė, nors ginė vis pabrėžė, kad 5 savaičių nėštumas (na bet skaičiuoti moku gi nuo pirmos mėnesin.d.), na bet gal ji tiesiog vertino patį nėštumą nuo ovuliacijos, tai ir būtų 5 sav. Echoskopo duomenys 28/17/10mm (vaisius atitinka nėštumo laiką). Jos paklausiau dėl genetinių tyrimų, nes būtinai šį kartą noriu juos darytis. Tai jinai iš karto užsiminė apie indikacijas, o pas mus jų nėra, mūsų amžius virš 30 m. bet iki 35 m., nė vieno giminėj nėra apsigimimų. Sako dėl to žiūrėsim kito vizito metu, bet man tada bus 11-ta nėštumo savaitė.
Ar jums siuntimus genetiniams tyrimams darė tik esant rimtoms indikacijoms, t.y. moteriai virš 35 m., vyrui virš 42m., giminėj yra genetinių ligų? Nes čia kiek skaitau į KMU klinikas beveik visos einat su siuntimais ir nieko nekainuoja. Gal esant užtikrintam apsisprendimui dėl genetinių tyrimų jums ginės parašo siuntimą, kad ir dėl nėščiosios psichologinio nerimo ar gal verta kažką minimaliai pameluoti , kad gaučiau tą siuntimą? Niekaip nepavyko sužinoti Kauno klinikose genetiko echoskopijos ir vaisiaus vandenų tyrimo kainų (praskambinau keletu telefonų, visi nuo vienų prie kitų siuntinėjo, nuo moterų konsultacijos į bendrą registratūrą, tada genetinių tyrimų laboratoriją, bet niekas negalėjo atsakyti į mano klausimus), bet kiek skaičiau Vilniuj pigiausia echoskopija 200 Lt ir VVT 650 Lt, mums tai tikrai labai dideli pinigėliai, bet šį kartą esu nusprendus, kad tikrai noriu išsitirti.
Ką patartumėte, turbūt vis tiek bandyti registruotis 12 sav. echoskopijai, įdomu ar registruojantis yra skirtumas jei pasakyčiau, kad turiu siuntimą, bet po to jo negaučiau, arba kad neturiu, o po to vis tik jį parašytų?
Per sergu.lt randu pirminė nėščiosios konsultacija arba pirminė poros konsultacija pas Ugenskienė Rasa, Serapinas Danielius, Ašmonienė Virginija. Ar be pirminės konsultacijos negaliu registruotis genetiko echoskopijai? Ar čia žiūrint prie ginekologų turėtų būti echoskopijos laikas (dabar tai nėra)? Iš anksto ačiū už patarimus
na, del siuntimo gavimo, jei nera indikaciju, tai nesu tikra. Bet gal ginekologe israsytu. Tuo labiau, jei jusu amzius jau virs 30 metu.
jei su siuntimu- tai kmuk tyrimai ir echo, nieko nekainuoja. jei eit kur privaciai, tai kainos gan aukstos
12 savaite vis vien ginekologai ziuri echo, matuoja sprando raukslele, nosies kauliuka ir pan. Jei butu kokiu nukrypimu, tikrai duotu siuntima.
registruotis galit per sergu.lt, jei turit siuntima - is karto pas genetika, o tuo paciu - ginekologiniam skyriui - echoskopijai - pas norkiene, machtejeviene - buna taloneliai , ir parasyta 11-13 sav. konsutacija. Jei be siuntimo, tai net nezinau, konsultacijos buna mokamos, bet tikrai kainos ne tokios kaip privaciai.
QUOTE(laina12 @ 2014 04 02, 16:05)
labukas visoms
nu ku, pargrizau jau is kmuk. Biski ryte baisoka buvo. ale susikaupiau kazkaip ir nutariau nesijaudint. Viso tokiu kaip as buvom 4, tai gan greit apsisukom
nu ku, pargrizau jau is kmuk. Biski ryte baisoka buvo. ale susikaupiau kazkaip ir nutariau nesijaudint. Viso tokiu kaip as buvom 4, tai gan greit apsisukom
O kodel daretes VVT? Kraujas rode kakokia rizika? Ar kita priezastis?
QUOTE(laimakp @ 2014 04 02, 19:56)
O kodel daretes VVT? Kraujas rode kakokia rizika? Ar kita priezastis?
na, antroji prisca rode padidinta DS rizika. tai 'netampiau likimo uz usu'.
QUOTE(Jizo @ 2014 04 01, 21:06)
o as manau, kad VVT reiktu daryti, tik tuomet, kai yra didele tikimybe blogybei, o siaip geriau isvengti bet kokio kisimosi pas leliuka. ir dar man tada neaisku, kam tada ir ta echo daryti ir priscas, jei kazkas yra nusiteikes bet kuriuo atveju darytis viska, tai reikia iskart VVT daryti ir viskas, nes tik jis duoda tikra ats, o daugiau viskas tik tikimybiu teorija. bet cia mano nuomone , kitos gal galvoja kitaip.
na, as pvz , to vvt visai negalvojau darytis, ir nenorejau. Bet... kai antroji prisca parode tai, ka parode - nusprendziau, kad noriu tikslaus atsakymo. Jei antroji prisca butu buvusi superine, kaip ir pirma, jokiu vvt nebutu
QUOTE(laina12 @ 2014 04 03, 12:03)
na, as pvz , to vvt visai negalvojau darytis, ir nenorejau. Bet... kai antroji prisca parode tai, ka parode - nusprendziau, kad noriu tikslaus atsakymo. Jei antroji prisca butu buvusi superine, kaip ir pirma, jokiu vvt nebutu
tai ta as ir noriu pasakyti, kad VVT reikia daryti tik tuo atveju, jei yra tikimybe blogybei, kaip vat Jusu atveju kai Prisca || ta tikimybe parode ( bet tikiu, kad viskas bus gerai ) o jei abi priscos normos ribose, pulti darytis VVT ...nezinau ar tai protinga, tada kam is vis ta krauja tirti As pati laukiu Priskos I ats. po to dar bus antras tyr. ir jei kraujas nieko blogo neparodys, tai tikrai gilyn nelysiu, jei kils itarimu, tai nieko nepadarysi, teks
QUOTE(Jizo @ 2014 04 03, 14:00)
tai ta as ir noriu pasakyti, kad VVT reikia daryti tik tuo atveju, jei yra tikimybe blogybei,
Vilniaus genetikos centro gydytoja jau net amžių įvardijo kaip blogybę (man 43 m., vyrui 46 m.). Tai be jokių kraujo tyrimų iš karto siūlo VVT. Anot jos, PRISCA bet kokiu atveju rodys padidintą riziką. Žinoma, aš tas abejas priscas pasidarysiu tiesiog tų žodžių patvirtinimui (pirmąją jau pridaviau šiandien, lauksiu atsakymo). Naiviai tikiuosi to kraujo tyrimo stebuklingų parodymų. Kai žinau, kokia yra prognozė, tai tikrai jau nebesukels streso joks gautas atsakymas. Tiesiog sau įsivardinsiu, va, gydytoja tiesą sakė ir tiek. VVT užsiregistravau balandžio pabaigai.
QUOTE(Jizo @ 2014 04 03, 15:00)
tai ta as ir noriu pasakyti, kad VVT reikia daryti tik tuo atveju, jei yra tikimybe blogybei, kaip vat Jusu atveju kai Prisca || ta tikimybe parode ( bet tikiu, kad viskas bus gerai ) o jei abi priscos normos ribose, pulti darytis VVT ...nezinau ar tai protinga, tada kam is vis ta krauja tirti As pati laukiu Priskos I ats. po to dar bus antras tyr. ir jei kraujas nieko blogo neparodys, tai tikrai gilyn nelysiu, jei kils itarimu, tai nieko nepadarysi, teks
QUOTE(jolanta18 @ 2014 04 03, 15:33)
Vilniaus genetikos centro gydytoja jau net amžių įvardijo kaip blogybę (man 43 m., vyrui 46 m.). Tai be jokių kraujo tyrimų iš karto siūlo VVT. Anot jos, PRISCA bet kokiu atveju rodys padidintą riziką. Žinoma, aš tas abejas priscas pasidarysiu tiesiog tų žodžių patvirtinimui (pirmąją jau pridaviau šiandien, lauksiu atsakymo). Naiviai tikiuosi to kraujo tyrimo stebuklingų parodymų. Kai žinau, kokia yra prognozė, tai tikrai jau nebesukels streso joks gautas atsakymas. Tiesiog sau įsivardinsiu, va, gydytoja tiesą sakė ir tiek. VVT užsiregistravau balandžio pabaigai.
nebutinai priscos rodys del amziaus rizika. Pirmoji prisca buvo labai gera Visos rizikos labai zemos. Nors man 41 metai, vyrui 50
o va, antroji, jau buvo blogesne. Bet kaip gydytojas sako, dazniausia taip buna, kad antroji rodo prastesnius atsakymus. na, bet ne visada. Gali but, kad pas jus abi priscos nerodys padidintu riziku Bet... tai neapsaugo nuo apsigimimu, deja
taip pat, dar ir priklauso nuo to, koki sprendima priimtumet, jei rodytu apsigiimima - ar vis vien gimdytumet, ar atsisakytumet vaikiuko. Jei ruosiates gimdyt, tai butinybes vvt , manau nera
QUOTE(jolanta18 @ 2014 04 03, 14:33)
rasiau ir tai, kad jei yra itarimu blogybei ir nusprendziate eiti iki galo, tai yra iki VVT , tai kam tada tie priska tyrimai??? jei po ju vistiek VVT darysit, juk tik sis tyrimas parodys tiksliai, o ne tikimybe
QUOTE(Jizo @ 2014 04 03, 21:15)
rasiau ir tai, kad jei yra itarimu blogybei ir nusprendziate eiti iki galo, tai yra iki VVT , tai kam tada tie priska tyrimai??? jei po ju vistiek VVT darysit, juk tik sis tyrimas parodys tiksliai, o ne tikimybe
VVT niekas taip nepuola daryti. Turiu omeny medikus. O nemokamas tyrimas apskritai priklauso tik tada, kai prisca rizika didesnė nei 1:250. Arba kažką įtartino ultragarsu mato.
Jolantos atvejis šiek tiek kitoks. Amžiaus rizika didelė, todėl prisca daryt netikslinga. O vvt visada galima atsisakyti.
QUOTE(jolanta18 @ 2014 04 03, 15:33)
Manau, teisingai sako. Tokio amžiaus pvz. DS normali rizika jau yra arti tos ribos 1:250, kai vvt daromas. Matyt gydytoja preziumuoja, kad atsakymas jei bus normos ribose - norėsit darytis vvt. Tai iš tiesų kam ta prisca.
Na jei vis tik darysitės prisca, tai susitaikykit, kad skaičiai nebutinai grazus bus. Ir nors jie nieko nelemia, ar sugebesit buti rami ir nesinervinti suzinojus prisca atsakymus, bet dar nezinodama vvt atsakymo? Dar yra variantas nesitirti is viso, ypac jei gimdytumet bet kokiu atveju. O siaip jei gasdina skaiciai pvz 1:200, siulau tikimybe pasiversti procentais. 1:200 tai tik 0,5% tikimybe - nebeatrodo tokia didele
Kad ir kaip nuspręsit - linkiu sveiko, stipraus leliuko. Kad patriuksmautu gimdamas padoriai - visa ligonine girdetu
Dar ir as savo trigrasi ikisiu Kad ir kokia tikimybe rodytu Prisca,as kaip ir pati sau sakiau visada tas nelentas 1 lieka,o jeigu.Zinoma jei bet kokiu atsakymu siaip ar taip gimdytumet,net negalvociau apie siuos tyrimus.Bet pati jau su pirmuoju viska praejus manau,kad ir su antru nestumu daryciaus VVT,jau del savo amziaus nors ir Prisca butu gera.
Bet tai kiekvienos seimos apsisprendimas ir linkiu jums visko ko geriausio
Bet tai kiekvienos seimos apsisprendimas ir linkiu jums visko ko geriausio