Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

As jau rasiau sitam forume, kad man teko du kartus "pereiti" genetinius tyrimus, VVT abu kartus atliko V. Gintautas, superinis gydytojas thumbup.gif

Bet kaip ir rase merginos, kas vienam gerai, nebutinai bus gerai ir kitam.
Atsakyti
Kiek Kauno Klinikose kainuoja VVT?
Atsakyti
Nezinau, man dare nemokamai.
Pasiskambinkit ir paklauskit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eellii @ 2014 03 26, 09:53)
Kiek Kauno Klinikose kainuoja VVT?

Su ginekologo siuntimu tikrai yra nemokas VVT tyrimas.
Atsakyti
sveikos
vakar ir as buvau detaliam echo, ir pas serapina - II priscos atsakymo. Blyn, rodo padidinta DS rizika (1<74, nors pirmos priscos atsakymas buvo 1< 820) ir del amziaus ir biochemini. Kazkaip jis sako, tokiu atveju siulom VVT. Bet ejau po to echo, pas simanaviciute. Tai ji , paziurejus pirmos priscos atsakyma, bet padarius echo, kazkaip issitare, kad nemato jokiu blogumu, ir kad gal be reikalo ta II prisca darem... sako, as tai nedaryciau vvt. Na, su serapinu dar lyg pasnekejom, ir nutarem, kad nedarom.
bet va, vis vien kirba nerimas, gal reikejo pasidaryt ... Echo DS gali ir nerodyti, kaip suprantu - na, jokiu nukrypimu?
kazkaip labai subalamutinta jauciuos... nesinori to vvt, bet...
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2014 03 26, 12:37)
sveikos
vakar ir as buvau detaliam echo, ir pas serapina - II priscos atsakymo. Blyn, rodo padidinta DS rizika (1<74, nors pirmos priscos atsakymas buvo 1< 820) ir del amziaus ir biochemini. Kazkaip jis sako, tokiu atveju siulom VVT. Bet ejau po to echo, pas simanaviciute. Tai ji , paziurejus pirmos priscos atsakyma, bet padarius echo, kazkaip issitare, kad nemato jokiu blogumu, ir kad gal be reikalo ta II prisca darem... sako, as tai nedaryciau vvt. Na, su serapinu dar lyg pasnekejom, ir nutarem, kad nedarom.
bet va, vis vien kirba nerimas, gal reikejo pasidaryt ... Echo DS gali ir nerodyti, kaip suprantu - na, jokiu nukrypimu?

laina12
aš kiek domėjausi II pirscos rezultatai dažniausiai būna blogesni nei I priscos ir I priscos rezultatai laikomi tikslesniais nei II unsure.gif mano Prisca rezultatai kiekvieną kartą vis pakartojus tyrimus dar blogėjo.. unsure.gif jei gydytoja genetikė pažiejusi echo nieko blogo nematė, nemanau kad bus kas blogai g.gif bet žinau iš patirties kaip tie priscos rezultatai pasėja nerimą širdyje.. jei nenori kankintis visą likusį nėštumo laiką su kirbuliuku širdyje - o kas jei - ir jei tikrai žinai kad negimdytum vaikučio su DS, aš tavo vietoj daryčiaus vis dėlto VVT..
bet kuriuo atveju laikykis 4u.gif žinau kaip visa tai yra sunku ir kiek tai nervų kainuoja..
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2014 03 26, 13:37)
Echo DS gali ir nerodyti, kaip suprantu - na, jokiu nukrypimu?

Jei nesuklysiu, tai apie 20% visųDS atvejų nemato jokių nukrypimų.
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2014 03 26, 13:37)
sveikos

Mano buvo rizika 1:155. Dariausi vvt. Man cia buvo Prisca I rezultatai. Antrojo net nesidariau, genetike sake, kad ner tikslo nervus gadintis, nes jei kazkas yra su hormonais, tai ir antras parodys. Beto, pirmas tikslesnis. Echoskopas pas mane irgi geras buvo, bet gydytoja sake, kad dauno sindromas gali ir nesimatyti... kiti sindromai ryskesni buna. Is tikro gailejaus jau paskui, kad isvis dariaus ta prisca, nes ir amzius dar nebuvo toks didelis (33), bet kad jau pradejau, tai ir ejau iki galo. Zinojau, kad nemokesiu nusiraminti. Jei moki nusiraminti, tai gerai. O pastovus nerimas nera gerai. Siaip tyrimas man bjaurokas pasirode, bijojau tos minimalios persileidimo rizikos. Bet, laimei, viskas baigesi gerai, jau daugiau negu savaite po tyrimu, gavau atsakyma, kad jokiu patalogiju nerasta. Tai nusiraminau smile.gif. Su antru vaiku, jei echoskopas bus geras, prisca greiciausiai nesidaryciau smile.gif.
Atsakyti
Jei jus ir su DS gimdytumet,tai tada net priscos nesidaryciau,kam nervus be reikalo gadinti.Bet jei ne,visgi daryciausi VVT ir tai yra tik mano asmenine nuomone.
Bet tai manau jums su MB reiketu apsispresti koki kelia pasirinkti,o ne musu patarimu klausyti. 4u.gif Manau skaitete,kad cia esame susiburusios ir kurioms pasitvirtino Prisca tyrimas,ir patekusios i ta 1% po VVT,ir tos kelios kurios auginam pilvukus toliau.Kaip bebutu visakeriopos sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cygnus @ 2014 03 26, 14:50)

laina12
aš kiek domėjausi II pirscos rezultatai dažniausiai būna blogesni nei I priscos ir I priscos rezultatai laikomi tikslesniais nei II  unsure.gif mano Prisca rezultatai kiekvieną kartą vis pakartojus tyrimus dar blogėjo..  unsure.gif jei gydytoja genetikė pažiejusi echo nieko blogo nematė, nemanau kad bus kas blogai  g.gif bet žinau iš patirties kaip tie priscos rezultatai pasėja nerimą širdyje.. jei nenori kankintis visą likusį nėštumo laiką su kirbuliuku širdyje - o kas jei - ir jei tikrai žinai kad negimdytum vaikučio su DS, aš tavo vietoj daryčiaus vis dėlto VVT..
bet kuriuo atveju laikykis  4u.gif žinau kaip visa tai yra sunku ir kiek tai nervų kainuoja..

aisku. na, pirmieji tyrimai buvo superiniai. bet va, antrieji doh.gif ir butent tik DS. na, jau uzsirasiau, eisiu balandzio 2 diena.Tikiuos, viso ko geriausio. Va, paskambinau, susitariau, net akmuo nuo sirdies nupuole. unsure.gif

QUOTE(Žvaigždėta* @ 2014 03 26, 15:02)
Jei nesuklysiu, tai apie 20% visųDS atvejų nemato jokių nukrypimų.

tai va, uztai ir nerimas vis vien kankina, na maza kas, gal nesimato unsure.gif

QUOTE(Naujaaa @ 2014 03 26, 15:08)
Mano buvo rizika 1:155. Dariausi vvt. Man cia buvo Prisca I rezultatai. Antrojo net nesidariau, genetike sake, kad ner tikslo nervus gadintis, nes jei kazkas yra su hormonais, tai ir antras parodys. Beto, pirmas tikslesnis. Echoskopas pas mane irgi geras buvo, bet gydytoja sake, kad dauno sindromas gali ir nesimatyti... kiti sindromai ryskesni buna. Is tikro gailejaus jau paskui, kad isvis dariaus ta prisca, nes ir amzius dar nebuvo toks didelis (33), bet kad jau pradejau, tai ir ejau iki galo. Zinojau, kad nemokesiu nusiraminti. Jei moki nusiraminti, tai gerai. O pastovus nerimas nera gerai. Siaip tyrimas man bjaurokas pasirode, bijojau tos minimalios persileidimo rizikos. Bet, laimei, viskas baigesi gerai, jau daugiau negu savaite po tyrimu, gavau atsakyma, kad jokiu patalogiju nerasta. Tai nusiraminau smile.gif. Su antru vaiku, jei echoskopas bus geras, prisca greiciausiai nesidaryciau smile.gif.

na, mano amzius - 41 metai, vyro - 50. Ai, as uztai, kad visgi isitikint, ar viskas tvarkoje.

QUOTE(Simona82 @ 2014 03 26, 16:28)
Jei jus ir su DS gimdytumet,tai tada net priscos nesidaryciau,kam nervus be reikalo gadinti.Bet jei ne,visgi daryciausi VVT ir tai yra tik mano asmenine nuomone.
Bet tai manau jums su MB reiketu apsispresti koki kelia pasirinkti,o ne musu patarimu klausyti. 4u.gif Manau skaitete,kad cia esame susiburusios ir kurioms pasitvirtino Prisca tyrimas,ir patekusios i ta 1% po VVT,ir tos kelios kurios auginam pilvukus toliau.Kaip bebutu visakeriopos sekmes 4u.gif

Ne, jei butu nustatyta DS - nesiryzciau gimdyt unsure.gif . Ne, nenoriu nei sau , nei vyrui, nei pagaliau savo vaikui to kryzelio uzdet. schmoll.gif

o del to 1 proc, taip baisu unsure.gif bet labai tikiuos, kad i ji neieisiu. kaip suprantu, darys pats serapinas. tai gal visgi patyres unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2014 03 26, 15:44)
aisku. na, pirmieji tyrimai buvo superiniai. bet va, antrieji  doh.gif ir butent tik DS. na, jau uzsirasiau, eisiu balandzio 2 diena.Tikiuos, viso ko geriausio. Va, paskambinau, susitariau, net akmuo nuo sirdies nupuole. unsure.gif

Viskas bus gerai 4u.gif svarbiausia VVT dieną būk sveika, pasaugok save po tyrimo, apribok visus fizinius krūvius, geriau pagulinėk kelias dienas ir viskas bus gerai mirksiukas.gif pas tave placenta kur prisitvirtinus - užpakalinėj ar priekinėj sienelėj?
Atsakyti
QUOTE(Cygnus @ 2014 03 26, 17:09)
Viskas bus gerai  4u.gif svarbiausia VVT dieną būk sveika, pasaugok save po tyrimo, apribok visus fizinius krūvius, geriau pagulinėk kelias dienas ir viskas bus gerai  mirksiukas.gif pas tave placenta kur prisitvirtinus - užpakalinėj ar priekinėj sienelėj?

tai as to ir tikiuos, o einu, kad nekamuotu mintys - o jeigu... kai galejau padaryt o nepadariau doh.gif

placenta galinej daly. o fizinis kruvis kodel? del to durio?
unsure.gif
o ten skausminga, ar nuskausmina vietiskai? aisku, geriau jau neziuret ir nematyt, tada turbut ir skauda maziau biggrin.gif
Atsakyti