QUOTE(Simona82 @ 2014 02 13, 13:02)
As del savo metu sakiau,kad ir kaip nepatenkame i rizikos grupe,bet po kraujo tyrimu atsakymo visai kitaip gaunasi.Gyvenu Ispanijoje ir del pirmuju dvieju tyrimu(eko ir kraujo),gydytoja kai tik atejom pirmaijai apziurai is karto paklause ar noresite darytis triple ar kaip ten vadinasi tyrima.Sutikom net negalvodami.Pas mus norma taip vadinama 1/270.
Dar tai pirmas mano nestumas,nei persileidimu,nei negimdyviniu nestumu nesu turejusi.Duok Dieve,kad ir sis turetu laiminga pabaiga
Siaip VVT yra tiksliausias. Tas tripple, tai man atrodo, tik tikimybe pasako
O Ispanijoje nedaro placentos biopsijos? Lietuvoje, jos kiek zinau nelabai daro. As gyvenu Danijoje, tai pas mus jeigu kokia rizika parodo raukslytes skanavimas, is karto siuncia placentos biopsijai, nes ji kaip ir VVT yra 100% tiksli, pasako ne rizikos tikimybe, o tiksliai ar serga vaikutis kokia genetine liga ar ne. Be to placentos biopsija yra daroma anksciau negu VVT ir jos ats. ateina greiciau. O tyrimo principas tas pats kaip VVT, tik meginys imamas ne vaisiaus vandenu, o placentos. Paklausk gyd. Ispanijoje.
Man labai keista, kad Lietuvoje niekada negirdejau darant placentos biopsijos. Juk ir nestukei nervu maziau sugadintu ir greiciau viskas butu.
Mano pirmasis nestumas praejo be jokiu riziku (nei del amziaus, nei del raukslytes, o ir skaicius buvo atrodo 1/10000), taigi nereikejo daryti jokiu genetiniu tyrimu. Ir nedariau. O si karta kraujas kazka negera parode ir teko darytis placentos biopsija. Bet aciu dievui, viskas buvo gerai
Dabar laukiame sveikos ir grazios mergytes
Ir tau linkiu greitu ir geru atsakymu