Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Ciccio @ 2014 02 13, 07:39)
teisingai viskas, siuntimas turi būti ginekologo, ir turi būti tam tikros indikacijos, amžius (tavo arba vyro), prieš tai buvę persileidimai ar nesivystantys nėštumai, giminėje buvę ar esantys genetiniai apsigimimai ar ligos (tavo ar vyro) ir gal dar kelios priežąstys. Vien todėl, kad tau baisu niekas tavęs netirs nemokamai, jei nėra kitų indikacijų.

Ačiū už atsakymą. Tikrai nesinori užimti vietų, kurių kitoms neštukėms reikia labiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarelis11 @ 2014 02 12, 22:04)
Sveikos,

Gal padėsite man susiprasti. Suėjus 12 savaičių atlikau genetinį echoskopą Genetikos klinikoj. Kaip žinia, ten kainuoja atitinkamą pinigų sumą, o kadangi rekomenduojama antrą echoskopą pasidaryti apie 20 sav., tad, nusprendžiau užsiregistruoti Santariškėse  taupymosi tikslais. Ir ką gi...Šiandien pasiskambinau ir pasakė, kad neregistruos, nes a) siuntimas iš šeimos gydytojo (o turi ginekolgas siųsti), cool.gif dar neturiu 35 m. ir ginekolgas nenurodė, kad būtų kažkokia patologija (manęs paklausė, kodėl siunčia, atsakiau, kad gydytoja liepė tai ir skambinu, nesinorėjo kažko kurti ir meluoti esant kažkam negeram). Bet kaip yra iš tiesų? Ar tikrai siųsti gali tik ginekologas? Ar tikrai tam, kad apžiūrėtų būtinos patologijos, ar būt vyresnei nei 35 metų? Man tas genetinis echoskopas reikalingas tik dėl šventos ramybės, kad žinočiau, jog vaikutis gerai vystosi ir t.t. Jeigu tikrai tokia tvarka, tai į laiką Santariškėse nepretenduoju, mielai eisiu atgal į Genetikos kliniką, viskas ten buvo labai gerai, tik kaina....Ir, apskritai, ką tada daryti toms mamoms, kurios aiškiai išreikštų patologijų ir nukrypimų nejaučia? Į valstybinę gydymo įstaigą jų nepriima, o į privačią tikrai ne kožna šeima gali leisti sau vizitus. O juk ir nejaučiant kažko negero, gali būti įvairių sutrikimų.

Aš irgi šiandien skambinausi - norėjau 20savaitei užsiregistruoti... ir gavau ragus doh.gif Sako po pirminės konsultacijos tik genetikė vietoje jau paskiria / užrašo 20 savaitei ... doh.gif Kt. sakant, - kadangi nepapuoliau jau į pirminę nemokamą (nes aišku vietų nėra 2 mėn į priekį), - tai į antrinę ir nesvajok nemokamai doh.gif jau kaip sunervino..... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prometėja: 13 vasario 2014 - 12:02
Na kai paskaitau kiek jus isleidziate uz tyrimus,kuriuos man daro nemokamai tai plaukai siausiasi.Mums jau paskyre kita ketvirtadieni VVT tai laukiame ir tikimes visko ko geriausio wub.gif 2.gif .Blogas mintis vejame lauk banned2.gif
Nors mes ir nepatenkame i rizikos grupe,man 32 ir MB 33 ,po ekografijos musu paklause ar norim darytis kraujo tyrima,net neabejodami sutikom.O kai del DS gavosi 1/219 is karto pasiule darytis VVT,nors kakliuko raukslele 12 sav.buvo 0,8mm.Nepatenku i ta vadinama rizikos grupe,bet.. verysad.gif
Dar gydytoja sake,kad kraujo tyrimai kartais buna,kaip ir nestumo testai.Zinai,kad laukiesi,o rodo viena bruksneli.Taip ir su tais kraujo tyrimais "teigiamas melagingas" arba atvirksciai,bet nesinori rizikuoti.
Atsakyti
QUOTE(Prometėja @ 2014 02 11, 15:52)
Sveikos mergytes,

Po konsultacijos su gine gavau ir aš siuntimą pas genetikus... Aišku, nemokamų talonų kovo pradžiai jau seniai nebėra,

Dėl vietų. Jų tikrai nėra, bet galima pabandyti "gaudyti" netikėtai atsilaisvinusius talonus. Bent man taip pasisekė. Paskambinau vieną dieną - turi balandžio mėnesiui, sakau: ačiū, jau per vėlu. Kitą dieną - tas pats. Trečią dieną - valio, net galėjau rinktis iš dviejų datų ir turiu kovo 5 dienai. Kažkas atsisakė turėto talono.
Atsakyti
QUOTE(Simona82 @ 2014 02 13, 12:29)
Na kai paskaitau kiek jus isleidziate uz tyrimus,kuriuos man daro nemokamai tai plaukai siausiasi.Mums jau paskyre kita ketvirtadieni VVT tai laukiame ir tikimes visko ko geriausio wub.gif  2.gif .Blogas mintis vejame lauk banned2.gif
Nors mes ir nepatenkame i rizikos grupe,man 32 ir MB 33 ,po ekografijos musu paklause ar norim darytis kraujo tyrima,net neabejodami sutikom.O kai del DS gavosi 1/219 is karto pasiule darytis VVT,nors kakliuko raukslele 12 sav.buvo 0,8mm.Nepatenku i ta vadinama rizikos grupe,bet.. verysad.gif 
Dar gydytoja sake,kad  kraujo tyrimai kartais buna,kaip ir nestumo testai.Zinai,kad  laukiesi,o rodo viena bruksneli.Taip ir su tais kraujo tyrimais "teigiamas melagingas" arba atvirksciai,bet nesinori rizikuoti.

1/219 jau yra rizikos grupe, nesvarbu koks jusu amzius ir kokio storio raukslyte. Rizikos grupe bent jau cia, kur as gyvenu yra iki 1/300. Todel ir siuncia jus nemokamai to VVT.
Jeigu visai nepriklausytumet rizikos grupei, tai ir negautumet jokio nemokamo VVT. Vien del mamytes noru ir nerimo niekas nemokamai tyrimu nesiuncia. Net uzsienyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pieniu pieva: 13 vasario 2014 - 12:53
QUOTE(pieniu pieva @ 2014 02 13, 12:51)
1/219 jau yra rizikos grupe, nesvarbu koks jusu amzius ir kokio storio raukslyte. Rizikos grupe bent jau cia, kur as gyvenu yra iki 1/300. Todel ir siuncia jus nemokamai to VVT.
Jeigu visai nepriklausytumet rizikos grupei, tai ir negautumet jokio nemokamo VVT. Vien del mamytes noru ir nerimo niekas nemokamai tyrimu nesiuncia. Net uzsienyje.

As del savo metu sakiau,kad ir kaip nepatenkame i rizikos grupe,bet po kraujo tyrimu atsakymo visai kitaip gaunasi.Gyvenu Ispanijoje ir del pirmuju dvieju tyrimu(eko ir kraujo),gydytoja kai tik atejom pirmaijai apziurai is karto paklause ar noresite darytis triple ar kaip ten vadinasi tyrima.Sutikom net negalvodami.Pas mus norma taip vadinama 1/270.
Dar tai pirmas mano nestumas,nei persileidimu,nei negimdyviniu nestumu nesu turejusi.Duok Dieve,kad ir sis turetu laiminga pabaiga 2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simona82: 13 vasario 2014 - 13:06
QUOTE(Simona82 @ 2014 02 13, 13:02)
As del savo metu sakiau,kad ir kaip nepatenkame i rizikos grupe,bet po kraujo tyrimu atsakymo visai kitaip gaunasi.Gyvenu Ispanijoje ir del pirmuju dvieju tyrimu(eko ir kraujo),gydytoja kai tik atejom pirmaijai apziurai is karto paklause ar noresite darytis triple ar kaip ten vadinasi tyrima.Sutikom net negalvodami.Pas mus norma taip vadinama 1/270.
Dar tai pirmas mano nestumas,nei persileidimu,nei negimdyviniu nestumu nesu turejusi.Duok Dieve,kad ir sis turetu laiminga pabaiga  2.gif

Siaip VVT yra tiksliausias. Tas tripple, tai man atrodo, tik tikimybe pasako g.gif O Ispanijoje nedaro placentos biopsijos? Lietuvoje, jos kiek zinau nelabai daro. As gyvenu Danijoje, tai pas mus jeigu kokia rizika parodo raukslytes skanavimas, is karto siuncia placentos biopsijai, nes ji kaip ir VVT yra 100% tiksli, pasako ne rizikos tikimybe, o tiksliai ar serga vaikutis kokia genetine liga ar ne. Be to placentos biopsija yra daroma anksciau negu VVT ir jos ats. ateina greiciau. O tyrimo principas tas pats kaip VVT, tik meginys imamas ne vaisiaus vandenu, o placentos. Paklausk gyd. Ispanijoje.
Man labai keista, kad Lietuvoje niekada negirdejau darant placentos biopsijos. Juk ir nestukei nervu maziau sugadintu ir greiciau viskas butu.
Mano pirmasis nestumas praejo be jokiu riziku (nei del amziaus, nei del raukslytes, o ir skaicius buvo atrodo 1/10000), taigi nereikejo daryti jokiu genetiniu tyrimu. Ir nedariau. O si karta kraujas kazka negera parode ir teko darytis placentos biopsija. Bet aciu dievui, viskas buvo gerai wub.gif
Dabar laukiame sveikos ir grazios mergytes wub.gif

Ir tau linkiu greitu ir geru atsakymu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dailele @ 2014 02 13, 12:30)
Dėl vietų. Jų tikrai nėra, bet galima pabandyti "gaudyti" netikėtai atsilaisvinusius talonus. Bent man taip pasisekė. Paskambinau vieną dieną - turi balandžio mėnesiui, sakau: ačiū, jau per vėlu. Kitą dieną - tas pats. Trečią dieną - valio, net galėjau rinktis iš dviejų datų ir turiu kovo 5 dienai. Kažkas atsisakė turėto talono.

Bandžiau skambint gal 4 dienas, bet vis tą patį sako, kad nėra vietų doh.gif Jau kas per sistema doh.gif Tai į Kauną galiausiai registravausi 4u.gif

QUOTE(Simona82 @ 2014 02 13, 13:02)
Dar tai pirmas mano nestumas,nei persileidimu,nei negimdyviniu nestumu nesu turejusi.Duok Dieve,kad ir sis turetu laiminga pabaiga  2.gif

Nu aš kažkaip tikiu pirma echo rezultatais - jeigu sprando raukšlė gera, jeigu nosytės kaulas išsivystęs ar kaip ten jis būna blush2.gif tai tikrai manau viskas ten su jūsų babiu gerai bus 4u.gif
Atsakyti
sveikutes busimos mamytes nestuke.gif
ilgai skaitinejau, nusprendziau ir as pasidalinti savo patirtimi, tik ji kitokia, nelabai atrandu atitikmens, todel busiu labai dekinga jei pakomentuosite kurios esate susidurusios su kazkuom panasaus.. ax.gif taigi trumpai.pries metus turejus persileidima 8-9sav. dabar jau antra kart pastojus, siai dienai rodo vidurki 15sav, nors pagal menesines turetu but apie 17 sav. dariausi pirmaji PRISCA, atsakymai ziaurus. gydytoja paskambinusi po 2 sav po kraujo paemimo prigazdino, jog pagal hormonus leliuko sirdute isvis plakt neturetu, o jei kartais dar platu reiktu kartot tyrimus kadangi DS 1>50 rizika. isivaizduojant nulekiu sau pas ginekologa visa issigandus, o per echo sau matyti kaip graziai plaka sirdute ir leliukas paauges bigsmile.gif nu ka gydytoja nukalbejo tai bijau prisimint iki siol..taip sakyt is tikro net negalejo.. doh.gif ta pacia diena kai eme krauja dariausi ir echo, taigi kazko kunelis lyg noretu atsilikti nuo galvytes savo laiku. slaunikaulis daugiau nei savaite savaite, ugis isvis apie 2 sav mazesnis pagal laika nei kad galvyte. paskyre vizita po 2 sav pakartotinam echo..kazko daktariukas labai susimaste, bijau kad nebutu ko nors bloga..atsakymo nepateike, liepe atvykt po sav pasiimt atsakymu, matyt zmogui pagalvot reikia kas cia dedasi verysad.gif tai labai nerimauju.
mergytes gal pacioms ar pazystamoms yra buve kazkas panasaus, prasau pasidalinkite 4u.gif
Atsakyti
Ernete, žinau, kaip sunku laukti ir ką tas nerimas reiškia. Pasistenkit nepergyvent anksčiau laiko, gal gydytojai jus nuramins.
Atsakyti
Kartais Prisca tyrimai buna klaidingi. Linkiu kad jusu atveju taip ir butu. Reikalaukit kitu tyrimu...
Papildyta:
Uzsirasiau I genetikos klinika kai bus lygiai 12 sav. Pas Krasovskaja. Rizikos nera. Einu del sventos ramybes. Sakykit ar uztektu pradziai echo su konsultacija?ar geriausia ir krauja darytis?
Atsakyti
QUOTE(linutemazute*** @ 2014 02 17, 14:32)
Kartais Prisca tyrimai buna klaidingi. Linkiu kad jusu atveju taip ir butu. Reikalaukit kitu tyrimu...
Papildyta:
Uzsirasiau I genetikos klinika kai bus lygiai 12 sav. Pas Krasovskaja. Rizikos nera. Einu del sventos ramybes. Sakykit ar uztektu pradziai echo su konsultacija?ar geriausia ir krauja darytis?

Manau echo metu gydytoja patars dėl kraujo 4u.gif Jeigu kažko kabinsis - manau rekomenduos pasidaryti, o jeigu ne, - geriausia vistiek turbūt su gyd. tartis 4u.gif
Atsakyti