Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Žižma @ 2014 02 05, 12:39)
Antrą kartą (jeigu pirmas buvo po VVT) antikūnių rekomenduoja suleisti į nėštumo pabaigą, berods 28-32 savaitę. Daro dar vieną kraujo tyrimą.  . Tad dėl daug ko tapau atsargi, įtari...nedrįstu spręsti pati...

4u.gif 4u.gif 4u.gif labai labai aciu, niekur daugiau ir neradau tokios info, tik kad suleidimas veikia dvylika sav., tai logiskai mastant turi buti dar karta leidimas. dabar tiksliai zinosiu, o tai ir mano ginekologe neturejo tokio atvejo biggrin.gif
butent niekad negali zinoti ar tau nepasitvirtins tas merfio desnis, o kad minusinei leidzia po VVT tai cia faktas, as susileidau tik grizus
man irgi si karta buvo skausminga procedura, ir net liepe pagulet is karto, nes pradejo svaigti galva, buciau kur iskritus koridoriuje - nieko negasdinu, man silpna net krauja pamacius biggrin.gif - akusere sake,dazniau turi paguleti vyrai, jiems po sios proceduros pasidaro negera - tie kas ryztasi eiti kartu
o gal ketvirta bus maza princese wub.gif to ir linkeciau, pas mus ketvirta mergaite 4u.gif - na bent is vvt sis dalykas man patiko.
Atsakyti
Sveikos,

žinau, kad visos, kurios darėsi Prisca, užsuka čia pasiskaitinėti. Papasakosiu savo istoriją, tikėdamasi, kad įkvėpsiu tikėjimu, kuomet jo labiausiai reikia.
Kadangi man 33, tai pati pasiprašiau genetiniams tyrimams siuntimo-dėl šventos ramybės. Pasidariau pirmą PRISCA, rezultatai geri, rizika DS 1:6450. Tačiau, jei jau daraisi pirmą PRISCA, tai primygtinai rekomenduoja darytis ir antrą. Antros PRISCA rezultatas - DS 1:63 doh.gif Ką išgyvenau nereikia nė pasakoti, nes visos, kurios čia, tai žino kuo puikiausiai. Mano miesto genetikė staigiai suorganizavo VVT Santariškėse pas genetikę Beniušienę (nuostabi moteris). Daryt VVT ar ne net nesvarsčiau - vienareikšmiškai TAIP, nes tikrai nepasiruošusi rizikuoti ir žaisti loterijų. Po dviejų dienų gavau atsakymą - jokios rizikos nėra, lelius sveikas.
Taigi, tie PRISCA tyrimai yra baisiausiai netikslūs, moterys tik prisikankina iš nerimo, baimių ir nežinomybės. Gavus tokius rezultatus visoms linkiu kuo didžiausios ramybės ir tikėjimo, kad VVT tai paneigs.
Stiprybės visoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aistiene: 06 vasario 2014 - 17:38
Jungiuosi ir as su didziausiu jauduliu ir laukimo baime prie jusu.Vakar gavau kraujo tyrima ir DS1/219(norma taip vadinama 1/270) kadangi mano gydytoja dirbs tik pirmadieni aprasiau trumpo apibendrinimo pas kita gydytoja.Tai jis is karto rekomendavo VVT. Tos rauksleles,nzn tiksliai kaip vadinesi plotis 12sav.nestume buvo 0,8mm.Dabar esu 13sav.ir norejau paklausti nuo keliu sav.daro VVT?
Atsakyti
QUOTE(Žižma @ 2014 02 05, 11:39)

Jeigu gimusio vaikiuko kraujas irgi minusas - nieko nesuleidžia smile.gif
Retai gaminasi tie antikūniai, taip, bet niekas negarantuos, kas tas retas atvejis negali būti tu pati.
Kadangi aš  gyvenime turėjusi tokį vieną itin retą atvejį  verysad.gif . Tad dėl daug ko tapau atsargi, įtari...nedrįstu spręsti pati...

Viskas aisku.
Tai matyt, todel man ir nesuleido, nes mano maze irgi minusiukas, kaip ir as. Ta tiksliai zinau. Dekui 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Simona82 @ 2014 02 07, 16:16)
Jungiuosi ir as su didziausiu jauduliu ir laukimo baime prie jusu.Vakar gavau kraujo tyrima ir DS1/219(norma taip vadinama 1/270) kadangi mano gydytoja dirbs tik pirmadieni aprasiau trumpo apibendrinimo pas kita gydytoja.Tai jis is karto rekomendavo VVT. Tos rauksleles,nzn tiksliai kaip vadinesi plotis 12sav.nestume buvo 0,8mm.Dabar esu 13sav.ir norejau paklausti nuo keliu sav.daro VVT?

Kiek zinau, VVT daromas tarp 14 ir 17 nestumo savaiciu. 4u.gif
Sekmes ir geru rezultatu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pieniu pieva @ 2014 02 07, 17:33)
Viskas aisku.
Tai matyt, todel man ir nesuleido, nes mano maze irgi minusiukas, kaip ir as. Ta tiksliai zinau. Dekui  4u.gif
Papildyta:

Sekmes ir geru rezultatu  4u.gif

4u.gif o jau pilve bunant nustate leliuko minusa?? nes visi maniskiai trys pliusiniai, po gimdymo irgi leido

VVT Kauno klinikose daroma nuo 18 sav., gal VLN anksciau

Atsakyti
aciu uz greita atsakyma 4u.gif dabar telieka islaukt unsure.gif

Sekmes ir geru rezultatu 4u.gif
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(*Viskasgerai* @ 2014 02 07, 17:21)
4u.gif  o jau pilve bunant nustate leliuko minusa??  nes visi maniskiai trys pliusiniai, po gimdymo irgi leido

Taip, pasirodo kad galima. As pati labai nustebau suzinojusi, bet paskui pasiskaiciau, kad tikrai imanoma. Uztenka paimti krauja is nestukes, pasirodo jos kraujyje yra vaisiaus kraujo dalelyciu ir is ju galima nustatyti vaikelio kraujo grupe.
Tik nezinau, ar toks tyrimas jau atliekamas Lietuvoje. g.gif As gyvenu vienoje Skandinavijos saliu ir kiek zinau, cia irgi tas yra naujove.
Mano vyresnioji dukryte irgi yra pliusiukas (kaip ir tetis), bet tada kai jos laukiausi, pries beveik 10 metu, jos kraujo grupe nustate tik man pagimdzius, tada dar toks nestukes kraujo tyrimas (del leliuko kraujo grupes) matyt buvo neatliekamas.
Man mano gyd. taip ir aiskino, kad cia yra labai dar naujas dalykas. smile.gif
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*Viskasgerai* @ 2014 02 07, 17:21)
VVT Kauno klinikose daroma nuo 18 sav., gal VLN anksciau

Matyt, Lietuvoje nuo 18 sav.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pieniu pieva: 08 vasario 2014 - 20:37
Sveikos mergytes,

Po konsultacijos su gine gavau ir aš siuntimą pas genetikus... Aišku, nemokamų talonų kovo pradžiai jau seniai nebėra, tai registravausi genetikos klinikoj. Dar buvau ir į tą santariškių VIP kabinetą pasiskambinusi, žadėjo perskambint dėl laikų bet kol kas tylu ramu.

Mane tik db dilema kankina, - kur geriau ar santaruose, ar toje genetikos klinikoje. Kur geresnis aparatas ir t.t.

Dar labai kainos kraujo tyrimų jeigu reikės nustebino. Genetikos klinikoje sakė 200 Lt, o Santaruose arba 300 Lt arba 400 Lt - žiūrint kokį darys... Tai žiauriai nustebau, kad ant tiek skiriasi g.gif Gal jūs žinot, ar ten kitokius daro, ar tie patys, tik brangiau kainuojantys? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Prometėja @ 2014 02 11, 14:52)
<,..> Dar labai kainos kraujo tyrimų jeigu reikės nustebino. Genetikos klinikoje sakė 200 Lt, o Santaruose arba 300 Lt arba 400 Lt - žiūrint kokį darys... Tai žiauriai nustebau, kad ant tiek skiriasi g.gif  Gal jūs žinot, ar ten kitokius daro, ar tie patys, tik brangiau kainuojantys? g.gif

http://www.seimosgyd...p...7&Itemid=19 pirmam primestre (11 savaite nestumo) as buvau cia.. kaina (gyd. Krasovskaja) echoskopija + Prisca kraujo tyrimas buvo kiek daugiau nei 400 Lt, tiksliai nepamenu. Pasiskambinkit registraturoje - tiksliai pasakys. Dabar (18-21 pakliuvau jau i Santariskes nemokamai, bet reikia registruotis paciom pirmom menesio dienom ta menesi telefonu.... pas ta pacia gydytoja... Man ji atsake i visus mano klausimus. ax.gif Ir uzrase treciam kartui jau pati. drinks_cheers.gif
Dar Vilniuje mokamai yra Baltupiuose, kaina siek tiek aukstesne nei kur as lankiausi man rodos, bet privaziavimas butu patogesnis masinos pastatymo prasme... lotuliukas.gif va cia: http://www.genetikos...t/ikainiai.html

As manau, kad Jums pasake tik kaina echo su konsultacija, nes tas kraujo tyrimas antra tiek kainuoja.... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KristinaBal: 11 vasario 2014 - 20:25
QUOTE(KristinaBal @ 2014 02 11, 20:25)
As manau, kad Jums pasake tik kaina echo su konsultacija, nes tas kraujo tyrimas antra tiek kainuoja....  doh.gif

Taip - konsultacija su echo genetikos klinijoje sake 250 Lt, o Santariskėse - 200 LT.

Ir sake + jeigu reikes kraujo tyrimo genetikos klinikoje +200... o va santariskese arba +300 Lt arba +400 Lt
Del to ir nebesuprantu, ar santaruose kitokius tuos tyrimus daro, kad ant tiek brangiau kainuoja, ar kaip 4u.gif
Papildyta:
ir dar klausimėlis, - kai echo apie 12 savaite daro, daro dar vaginalinį? ar jau per pilva? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,

Gal padėsite man susiprasti. Suėjus 12 savaičių atlikau genetinį echoskopą Genetikos klinikoj. Kaip žinia, ten kainuoja atitinkamą pinigų sumą, o kadangi rekomenduojama antrą echoskopą pasidaryti apie 20 sav., tad, nusprendžiau užsiregistruoti Santariškėse taupymosi tikslais. Ir ką gi...Šiandien pasiskambinau ir pasakė, kad neregistruos, nes a) siuntimas iš šeimos gydytojo (o turi ginekolgas siųsti), cool.gif dar neturiu 35 m. ir ginekolgas nenurodė, kad būtų kažkokia patologija (manęs paklausė, kodėl siunčia, atsakiau, kad gydytoja liepė tai ir skambinu, nesinorėjo kažko kurti ir meluoti esant kažkam negeram). Bet kaip yra iš tiesų? Ar tikrai siųsti gali tik ginekologas? Ar tikrai tam, kad apžiūrėtų būtinos patologijos, ar būt vyresnei nei 35 metų? Man tas genetinis echoskopas reikalingas tik dėl šventos ramybės, kad žinočiau, jog vaikutis gerai vystosi ir t.t. Jeigu tikrai tokia tvarka, tai į laiką Santariškėse nepretenduoju, mielai eisiu atgal į Genetikos kliniką, viskas ten buvo labai gerai, tik kaina....Ir, apskritai, ką tada daryti toms mamoms, kurios aiškiai išreikštų patologijų ir nukrypimų nejaučia? Į valstybinę gydymo įstaigą jų nepriima, o į privačią tikrai ne kožna šeima gali leisti sau vizitus. O juk ir nejaučiant kažko negero, gali būti įvairių sutrikimų.

Atsakyti
QUOTE(pavasarelis11 @ 2014 02 12, 22:04)
Sveikos,

Gal padėsite man susiprasti. Suėjus 12 savaičių atlikau genetinį echoskopą Genetikos klinikoj. Kaip žinia, ten kainuoja atitinkamą pinigų sumą, o kadangi rekomenduojama antrą echoskopą pasidaryti apie 20 sav., tad, nusprendžiau užsiregistruoti Santariškėse  taupymosi tikslais. Ir ką gi...Šiandien pasiskambinau ir pasakė, kad neregistruos, nes a) siuntimas iš šeimos gydytojo (o turi ginekolgas siųsti), cool.gif dar neturiu 35 m. ir ginekolgas nenurodė, kad būtų kažkokia patologija (manęs paklausė, kodėl siunčia, atsakiau, kad gydytoja liepė tai ir skambinu, nesinorėjo kažko kurti ir meluoti esant kažkam negeram). Bet kaip yra iš tiesų? Ar tikrai siųsti gali tik ginekologas? Ar tikrai tam, kad apžiūrėtų būtinos patologijos, ar būt vyresnei nei 35 metų? Man tas genetinis echoskopas reikalingas tik dėl šventos ramybės, kad žinočiau, jog vaikutis gerai vystosi ir t.t. Jeigu tikrai tokia tvarka, tai į laiką Santariškėse nepretenduoju, mielai eisiu atgal į Genetikos kliniką, viskas ten buvo labai gerai, tik kaina....Ir, apskritai, ką tada daryti toms mamoms, kurios aiškiai išreikštų patologijų ir nukrypimų nejaučia? Į valstybinę gydymo įstaigą jų nepriima, o į privačią tikrai ne kožna šeima gali leisti sau vizitus. O juk ir nejaučiant kažko negero, gali būti įvairių sutrikimų.

teisingai viskas, siuntimas turi būti ginekologo, ir turi būti tam tikros indikacijos, amžius (tavo arba vyro), prieš tai buvę persileidimai ar nesivystantys nėštumai, giminėje buvę ar esantys genetiniai apsigimimai ar ligos (tavo ar vyro) ir gal dar kelios priežąstys. Vien todėl, kad tau baisu niekas tavęs netirs nemokamai, jei nėra kitų indikacijų.
Atsakyti