QUOTE(bim-bam @ 2014 01 16, 12:42)
nes maunami visi ant vieno kurpaliaus,vien todel kad kazkas sugalvojo kazkokias normas... mano drauges mergaite pirmoke dabar, per pamokas reikia issedet 45 minutes nekalbant tarpusavy, per pertraukas negalima begiot, raso mokytoja pastabas... tokiame amziuje, kai svarbu judeti vaikams kuo daugiau, mokytis per judejima, per veikima.
jau pries 10m.pirmokus visa pusmeti adaptuodavo mokyklai..Leisdavo atsinest mylima zaisliuka,leisdavo ir pakalbet,pavaiksciot..net ant stalo galvele pasidet,pasnaust tipo

Jau dabar kokia ta laisve vaikams duodama(visus 12m),kad pvz ziauriai skiriasi nuo mano mokymosi metu..
Pirmokas jau gabus issedet ta 30min suole.. UK girdejau darzelyje keturmeciai privalo pasedet ant keduciu kazkuri tais laika ir sulaukt teveliu..Ale ugdomas taip mokyklai..Jei nesugeba vaikas,tai jau traktuojamas kaip sutrikimas.SM cia viena mama pasakojo.
QUOTE(gresa @ 2014 01 16, 13:24)
man kelia pykti ir priesiskuma logopedem. kazin ar ju issilavinimas leidzia kalbeti apie protini atsilikima

Aisku, gal nepataisius situacijos gali itart atsilikima, gal tai vienas is pozymiu, bet spec. poreikiai nustatomi mediku ir keista, kai apie tai kalba toli grazu ne medikes
Gresiuk,yra pvz valytoja kuri valo kieme lapus ir yra valytoja kuri valo operacine..Tai ju zinios apie medicina labai gali skirtis ir skiriasi

Taip ir logopedas skiriasi dirbantis svietime ir medicinoje.. ART kur lankomes,tai ten ne su svietimu daugiau darbas susijes,o su gydymu..Ne be reikalo istaiga isikurusi gydymo istaigoje,ne svietime.. Ten vyksta komandinis darbas.Neurologas,logopedas,psichologas,kinezeterapiautas..Jie bendrai dazniausiai ivertina pacienta ir kiekvienas apraso is savo puses ka mano,bendrai ir dirba bendra linkme..
QUOTE(*DaiRa* @ 2014 01 16, 21:08)
Manau musu visu vaikiukai pritaps mokyklose ir viskas bus gerai. As atsimenu, kaip man buvo sunku pritapt mokykloje, nes nelankius darzelio buvau ir siaip labai drovi mergaite buvau. Matau panasumu ir Elzytes elgesyje i mano mazu dienu, bet ji lanko darzeli ir visai gerai jai ten sekasi ir tikiu, kad mokykloje viskas bus gerai.
P. S. Ne i tema biskuti, gal jusu vaikiukai valgo Kinder Surprise, o zaisliukai nedomina?

Elzyte pradejo intensyviai kolekcionuoti zaisliukus is kinderiuku