Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių vaikiukai ir jų mamytės.108 tema

Maniske taip mazdaug kalba.. Psichologe testavo.Klausia:kai tu issimurzini rankytes..?..Maniske atsake:plautis,rankyte,vandenis.. Psichologe sako,kad gerai vertina,nes vistiek surisa minti,suvokia ko klausiama..Bet va daiktavardziu daug zino ir gerai taria,met nesugeba veiksmazodziu vartot,naudot sakinukuose..Tai namie dabar vartom knygele tokia(pradinuko zodynas),nagrinejam paprasciausius piesinukus,analizuojam kas ka veikia..
Psichologe ramino,kad pas mus ner labai bloga situacija.. Kad nera begales problemu susijusiu su esamu kalbos defektu.. Ir pagyre mane,kad esu sauni mama,viska puikiai suvokiu,tinkamai elgiuosi ir pan blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif
Papildyta:
Logopede tik kazkiek nuliudino uzsimindama(kaip visazine bureja cool.gif ),kad jau nebus gera mokine,nereik tiketis is jos.. cool.gif Uzsimine sakinuku tik tuo,bet man labiausiai is visos konsultacijos istrigo cool.gif Nu blyn,o kas yra "geras mokinys" g.gif Del manes tai ne tas kuris renka puikius balus cool.gif
Sake,kad mokykloje pirmaisiais metais gali buti sunku(ne gali,o tikrai tipo bus),bet nenuleisti ranku,dirbti..Ir "prasimusa" dazniausiai.. Nu man dzin tie jos gebejimai lietuviu kalboj,svarbu,kad vaikas nesijaustu baisiai blogai.O dabr jau jaucia kazkokia geda,diskomforta..Bet tai yra sveiko vaiko 4m.bruozas-.vertinti save,lyginti su kitais,jausti skirtuma ir pan..Butu blogai jei "nesiparintu" biggrin.gif Pamoke kaip "palaikyti" vaika moraliskai..Girti ne rezultata darbo,o pati procesa..Nu ir pan.Ne per daug as cia issipleciau? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gina: 16 sausio 2014 - 08:23
QUOTE(*Gina @ 2014 01 16, 07:33)
O Keira,smagu matyt senbuves bigsmile.gif
Kodel privaciai einat,nemokamai juk galit g.gif

Smagu ir man grizti pas jus 4u.gif
Nepatinka mums logopede kuriai priklausom mes, plius mano seses mergaitei labai padejo sita logopede tai nutarem ir mes saviskes ten vesti. Tik fauste sako dar maza, pabandyt rugseji koki atvest ir ja. Plius labai patogios darbo valandos, nereikia is darbu issiprasinet.
Atsakyti
Keirut,kokios kainos privaciai logopedo?Ir kur vyksta uzsiemimai?As jei reiks(kai isbaigsim nemokamus),noresiu ir privaciu pamoku..Viska padarysiu,kad vaikas jaustusi geriau sioj zemej..
Atsakyti
QUOTE(*Gina @ 2014 01 16, 09:06)
Keirut,kokios kainos privaciai logopedo?Ir kur vyksta uzsiemimai?As jei reiks(kai isbaigsim nemokamus),noresiu ir privaciu pamoku..Viska padarysiu,kad vaikas jaustusi geriau sioj zemej..

Mes veziojam i manualine klinika, tau butu labai arti wink.gif varpo g. jie randasi. Vieno uzsiemimo kaina 25lt. lankomes du kartus savaitej. uztrunka 30-35min. siaip lyg turetu ilgiau buti, bet Greta pavargsta per ta laika tai dziaugiames, kad bent tiek issedi ir susikaupusi dirba. Siaip man labai patinka logopedes kantrybe, nes gretai sunku kai nesigauna istarti kazkokio garso, sudelioti zodzio, tai iskart prasideda uztenka, pavargau, bet logopede vistiek sugeba ja sudominti, pamokyti.
Butent, kad del vaiku ir stengiames, kad ateity nebutu bedu, ka galim ta bandom "sutvarkyti"dabar wink.gif
oj net nepasisveikinau blush2.gif
labas rytas smile.gif
Atsakyti
Gina 4u.gif net nesuk galvos dėl tokių pasakymų.
Atsakyti
Labas,

mane iskart blogai nuteikia kai kalba eina pvz apie gera mokymasi biggrin.gif

nes maunami visi ant vieno kurpaliaus,vien todel kad kazkas sugalvojo kazkokias normas... mano drauges mergaite pirmoke dabar, per pamokas reikia issedet 45 minutes nekalbant tarpusavy, per pertraukas negalima begiot, raso mokytoja pastabas... tokiame amziuje, kai svarbu judeti vaikams kuo daugiau, mokytis per judejima, per veikima.
as beveik garantuota kad jei busim Lt maniskiui bus nekas pirmose klasese biggrin.gif nes jis yra be galo judrus, daro viska pagal save, nenori daryti kaip kiti tik todel, kad taip reikia ir pan. visai kaip mama lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Gina, kazkaip keista, kad leptelejo tokia nesamone doh.gif
Bim, man atrodo pirmokam pusvalandis pamoka, ne?
Keira, maniske irgi tik katik pradejo kist liezuvi, visad, mano akim, snekejo graziai, dabar s lauk lenda... aisku, as uz taisyma, reikia vaikui padet ir mokyt taisyklingai, bet tas burbulo putimas, kad tai sunkus sutrikimas, net gi protinis atsilikimas, man kelia pykti ir priesiskuma logopedem. kazin ar ju issilavinimas leidzia kalbeti apie protini atsilikima doh.gif Aisku, gal nepataisius situacijos gali itart atsilikima, gal tai vienas is pozymiu, bet spec. poreikiai nustatomi mediku ir keista, kai apie tai kalba toli grazu ne medikes smile.gif
Atsakyti
jo, gali but, lyg girdejau, kad pradinukams trmpesnes pamokos. na bet vis tiek manau, kad judeti jiems reikia bent jau per pertraukas, nors ir pamokos turetu buti organizuojamos taip, kad ne vien sedet reiktu smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Pamokos pirmokams yra standartinės trukmės. Tik maniškei būdavo trys kūno kultūros pamokos per savaitę, o ir šiaip, nesėdi jie ten nuolat susitraukę biggrin.gif

Bim, neteisingai save programuoji, jei manai, kad vaikas nepritaps mokykloje. Mano supratimu, tai nieko baisaus, jei vaikas judresnis, aktyvesnis, tik svarbu, kad tas aktyvumas būtų pozityvus- t.y., netrukdytų piktybiškai kitiems mirksiukas.gif O jei judrus, jei domisi, bendrauja su mokytoja ir klasiokais, tai viskas normalu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Manau musu visu vaikiukai pritaps mokyklose ir viskas bus gerai. As atsimenu, kaip man buvo sunku pritapt mokykloje, nes nelankius darzelio buvau ir siaip labai drovi mergaite buvau. Matau panasumu ir Elzytes elgesyje i mano mazu dienu, bet ji lanko darzeli ir visai gerai jai ten sekasi ir tikiu, kad mokykloje viskas bus gerai.

P. S. Ne i tema biskuti, gal jusu vaikiukai valgo Kinder Surprise, o zaisliukai nedomina? smile.gif Elzyte pradejo intensyviai kolekcionuoti zaisliukus is kinderiuku
Atsakyti
Darse, neprogramuoju, siaip pagalvoju kartais, kad gali taip but ir tiek. smile.gif labai daug apie mokykla dar negalvoju, yra laiko dar, gal ir namu mokyma iteisins biggrin.gif biggrin.gif

man atrodo labai nuo vaiko priklauso. maniskis nelanko darzelio, bet pritampa lengvai prie vaiku (turiu galvoje bendravima), as pati labai trumpai lankiau darzeli, begdavau pas mociute i namus kai i lauka isvesdavo lotuliukas.gif lotuliukas.gif
bet galbut drovesni vaika pastumeja kazkiek atsiskleisti thumbup.gif ir tevai daznai patys pamato, kad tas vaikas visai savarankiskas, daug ka gali, ko namie daryt neturejo galimybes pats smile.gif
Atsakyti
kinderiu neperkam (nu yra gaves ), tai niekuo negalim padeti del zaisliuku.
Atsakyti