Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių vaikiukai ir jų mamytės.108 tema

Ir man sake, kad S raides tarimas yra sunkus sutrikimas ir sunkiai istaisomas. Dabar Elzyte kai kalba, tai iskisa liezuvi, bet kai paklausi kaip reikia sakyti, tai tada pasitaiso smile.gif gal gi kaip nors pasiseks istaisyt sita beda. Svarbiausia, kad i klausimus pradetu atsakinet rolleyes.gif
Atsakyti
vajej, as net negalvojau,kad taip rimta... nors is tikro anksciau net nepastebejau, o dabar pradejo taip negraziai tart. tai vadinasi labai daug vaiku si sutrikima rimta turi, musu vien forume trys smile.gif
Atsakyti
Guste neturi tokios "bedos".. Bet jau geriau man ji kistu liezuviuka tardama S,nei jovalyne sakiniuose blush2.gif biggrin.gif
Atsimenu Adoma 8men rodziau logopedei(ART bendra apziura),tai joms pasirode,kad Adomas irgi liezuvi kaisioja.O jis zmogelis mane mama girdejo is sono,(.) grynai norejo lotuliukas.gif lotuliukas.gif Mamos geriausiai savo vaikus pazista ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gresa @ 2014 01 14, 16:26)
vajej, as net negalvojau,kad taip rimta... nors is tikro anksciau net nepastebejau, o dabar pradejo taip negraziai tart. tai vadinasi labai daug vaiku si sutrikima rimta turi, musu vien forume trys smile.gif

Taip,bet aš kažkaip nesinervinu, kaip sakau negali būt viskas idealu,o šiaip jei pajuokaut tai tokie vaikai idealiai kalbėtu ispaniškai, nes ten visi taip kalba,o pas mus vadina sutrikimu...... biggrin.gif
Atsakyti
o man svieciasi, kad logopedem darbo truksta ir kartais jos perdeda, be reikalo gazdina tevus. kalbejau su drauge, jos dukra lanke logopedine grupe darzelyje, taciau seima ivyko i Norvegija, isssibraukiant is darzelio logopede kelis kart tikino gerai pagalvot, del vaiko ir t.t. Drauge isvykus rimtai uzsieme su vaiku ir sia beda per pora menesiuku isgyvendino. Dare pratimus, moke taisyklingai tart s raide ir ismoke. o darzelio logopede visa si s netarima traktavo kaip protini atsilikima, kiek ji pergyveno, gerai, kad neprazilo. o mergaite protinga, viskas su ja gerai, isnyko tas vadinamas sutrikimas ir senai del to nebesuka galvos.

Luna, mano uosve juokiasi, kad bus gera angliste, kaip ir mociute biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gresa @ 2014 01 15, 08:24)
o man svieciasi, kad logopedem darbo truksta ir kartais jos perdeda

as irgi kartais taip pagalvoju, ne tik logopedem... nes labai daug vaiku turi vienokiu ar kitokiu 'sutrikimu' rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2014 01 15, 09:39)
as irgi kartais taip pagalvoju, ne tik logopedem... nes labai daug vaiku turi vienokiu ar kitokiu 'sutrikimu'  rolleyes.gif

dar ta pati apie kineziterapeutes galiu pasakyt, musu aplinkoj nera nei vieno vaiko be trukumu, visiem reikia masazu ir pan. pas mus tokia yra, kad nuo puses metu liepia ortopedinius batus nesiot biggrin.gif mano Aines kojos x formos, tai sakes, vos ne neigali, sako man buvo atvejis, kai vaikas vaiksciot nustojo lotuliukas.gif esme, kad uz viena karta ima 10lt, reikia kazkaip klientura prisitraukt doh.gif
o Venckus sake atstot nuo sveiko vaiko ir neiskot bedu , kur nereikia unsure.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(gresa @ 2014 01 15, 09:04)

o Venckus sake atstot nuo sveiko vaiko ir neiskot bedu , kur nereikia  unsure.gif  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif

mums irgi jis ta pati sake, sake nereik jokiu masazu, tuo labiau, kad vaikas judrus, daug begioja, dvirati mina, sokineja ir pan. sake leist vaikui ramiai dziaugtis vaikyste biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2014 01 15, 10:54)
drinks_cheers.gif
mums irgi jis ta pati sake, sake nereik jokiu masazu, tuo labiau, kad vaikas judrus, daug begioja, dvirati mina, sokineja ir pan. sake leist vaikui ramiai dziaugtis vaikyste  biggrin.gif

as labiau linkus tiket patyrusiais gydytojais...
gal kazkada jau meciau nuoroda, bet pakartosiu, straipsnis labai patiko http://www.manosveik...gos-vaiko-pedos

o mum Venckus sake, kad masazas, tai glostymas, kai vaikas mylimas, jis pakankamai glostomas tevu, todel masazai tikrai nereikalingi. kaip ir minejai, Bim Bam, svarbu, kad daug judetu, mintus dvirati ir t.t.

Atsakyti
Mes su Elze irgi buvom pas Vencku, kai pusantru metuku budama vieno koja keistai dejo, bet sake, kad cia viskas normalu ir nekreipt demesio. Ir po poros menesiu viskas susitvarke. Tai daugiau ir neinu ieskot vaikasm ligu. Tik va ryskiai matoi, kad mazai kalba Elze, tai ir einam pas logopede. Ne del tos S raides, bet del to, kad sunkiai sekasi jai kalbet.

Atsakyti
QUOTE(gresa @ 2014 01 14, 15:26)

Greta nuo rugsejo men. i savaite po du kartus veziojam privaciai pas logopede ir ji sake, kad paciu laiku atejom, sunkiai bet imanoma sutvarkyti iskista liezuvi tariant s raide. Sako buna vaikam apie 3 metus atsipalaiduoja liezuvelis ar kas ten ir todel pradeda kist lauk liezuvi. Jeigu sito dalyko nesitvarkytumem ateity greta svepliuotu. Sako kol nemokes tarti s raides,nesigaus ir š ir t.t.
Beje Greta krist liezuvi pradejo tik nuo sios vasaros, iki to laiko graziai kalbedavo.
Simtas metu be siu metu nepasisakiau cia. Gyvenam mes gerai,pakeitem aukle, dabartine nuostabiu nuostabiausia ir merginos labai graziai ja prieme, labai daug uzsiima su vaikais, net pirmus eilerastukus Greta ismoke wub.gif
Sveikos 4u.gif
Atsakyti
O Keira,smagu matyt senbuves bigsmile.gif
Kodel privaciai einat,nemokamai juk galit g.gif

Vakar buvom vel ART,tai dar ir pas psichologe lankemes.. ax.gif As tai ka galiu pasakyti.. Dziaugiuosi,kad pas mus yra daug demesio skiriama vaikams.. thumbup.gif Mums bedu nedaug,lyginant su tikrai rimtom bedom kitu vaiku..bet demesio,veiksmu gaunam daug wub.gif
Del kinezeterapijos,mums nereikia(blogiau aisku nebutu),sake 4m vaikas dabar turi moket islaikyt liksvara tvirta.Ta prasme gebeti eiti ale siauru tilteliu.sokineti ant vienos kojos ir pan.ART testuojami,ivertinami..bet Gustei nereikia,viskas ok,va broliuka reiks kada nuvest,tas lepsesnis ant judejimo lyg ax.gif
Atsakyti