QUOTE(MariDona @ 2014 09 04, 10:17)
Sveikos, imsiu ir as matuoti BKT. Noriu paklausti del termometro, koks tinkamiausias? Skaiciau apie vadinamus ovuliometrus, kurie rodo du skaiciukus po kablelio, bet internete pirkti LT nerandu. Ar dauguma naudojate iprastus elektroninius?
Turbūt geriausiai tiesą rodantis yra senasis gerasis gyvsidabrinis termometras..
QUOTE(MariDona @ 2014 09 04, 11:17)
Sveikos, imsiu ir as matuoti BKT. Noriu paklausti del termometro, koks tinkamiausias? Skaiciau apie vadinamus ovuliometrus, kurie rodo du skaiciukus po kablelio, bet internete pirkti LT nerandu. Ar dauguma naudojate iprastus elektroninius?
Jei nori pirkti būtinai internetu, tai ir iš užsienio parsisiųsti nėra nei labai sudėtinga, nei labai brangu. O artimiausiose vaistinėse tikrai nėra, domėjaisi? Aš prieš metus specialų elektroninį pirkau Benu vaistinėje, o stikliniai (su gyvsidabrio pakaitalu galistanu) jau senokai nebėra retenybė. Mano manymu, neverta mėginti laimės su paprastu BKT matavimui nepritaikytu elektroniniu termometru rodmenys turi būti neabejotini, nes nori nenori prisidės kažkiek trikdžių, gal ir ciklai nebus vadovėliniai, tad galiausiai su interpretacija gali būti visai prastai.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2014 09 07, 20:28)
Nusipirkau paprasta elektronini, nes kaip tik artejo diena kai reikia pradeti matuoti. Labai knietejo pradet
Radau amazone spec. BKT matavimo termometra.. bet nebuvau Benu vaistinej, reiks paieskot ten. O gal jau kitam ciklui nebereikes
Dar noriu paklaust del matavimo laiko, skaitinejau senas temas.. tai kai termometras supypsi, kd jau, dar minute palaikau ji.. ar tikslinga tai daryti?
Aciu!
QUOTE(MariDona @ 2014 09 10, 18:10)
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2014 09 07, 20:28)
Nusipirkau paprasta elektronini, nes kaip tik artejo diena kai reikia pradeti matuoti. Labai knietejo pradet
Radau amazone spec. BKT matavimo termometra.. bet nebuvau Benu vaistinej, reiks paieskot ten. O gal jau kitam ciklui nebereikes
Dar noriu paklaust del matavimo laiko, skaitinejau senas temas.. tai kai termometras supypsi, kd jau, dar minute palaikau ji.. ar tikslinga tai daryti?
Aciu!
Nieko nenutiks jei ir ilgiau palaikai, bet aš pati asmeniškai tik supysėjus traukdavau lauk, nelaikydavau "viršvalandžius"
O dėl termometro matuok su tuo kur turi ir nesuk galvos
QUOTE(MariDona @ 2014 09 10, 18:10)
Aciu!
Aciu!
Matavimo trukmė skirtingais termometrais ir skirtingose kūno vietose yra nurodyta čia. Jei pagal gamintojo instrukciją užtenka žymiai trumpesnio laiko, tokiu termometru nepasitikėčiau. Mano minėtas specialus termometras iš Benu vaistinės, anot instrukcijos, supypsi ne kai baigia matuoti, o kai pradinis greitas temperatūros kilimas pereina į lėtą ir tai būna nepraėjus nė pusei matavimo laiko, paskui skaičius dar didėja. Pamiršus išjungti (ar užmigus) termometras pats išsijungia tik po 10 min., įsiminęs aukščiausią rodmenį.
Sveikos Su vyru gaminame vaikeli mazdaug tris menesius, bet kol kas nesekmingai Seku save BKT, stebiu išskyras iš makšties. Kai ateina mm, tikrai matau, kad viskas bunu teisinga sukaiciavus Ir man iškilo klausimas, šiandien ryte mano BKT pakilus(normoje būna 36,4, dabar 36,7), tai cia kaip ir rodytu, jog ovuliacija ivykusi, tačiau prieš tai nebuvo jokiu būdingu ovuliacijai gleivių, ir tik šiandien pradėjo rodytis negausios į kiaušinio baltymą panašios gleivės, kurios kaip ir yra artėjančios ovuliacijos požymis Kaip manote, kuo vertėtų labiau pasikliauti- ar BKT, ar gleivėmis?
P. S Nors vakar prie užmiegant labai purte saltis, turėjau net papildomai užsikloti, tai gal dr ir virsuoju slaptai
P. S Nors vakar prie užmiegant labai purte saltis, turėjau net papildomai užsikloti, tai gal dr ir virsuoju slaptai
QUOTE(Meja_ @ 2014 09 22, 14:00)
Ir man iškilo klausimas, šiandien ryte mano BKT pakilus(normoje būna 36,4, dabar 36,7), tai cia kaip ir rodytu, jog ovuliacija ivykusi, tačiau prieš tai nebuvo jokiu būdingu ovuliacijai gleivių, ir tik šiandien pradėjo rodytis negausios į kiaušinio baltymą panašios gleivės, kurios kaip ir yra artėjančios ovuliacijos požymis Kaip manote, kuo vertėtų labiau pasikliauti- ar BKT, ar gleivėmis?
Tiek BKT, tiek gleivių požymius reikia vertinti kartu, o ne vienu pasitikėti, kitu ne. Pagal vieną matavimą niekada nesprendžiama, ar ovuliacija jau įvykusi. Jei ankstesniuose cikluose matei aiškų ryšį tarp gleivių piko ir BKT pakilimo, tikėtina, kad taip bus ir šįkart kantrybės , o kol kas reikia manyti, jog esate vaisingoje fazėje.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2014 09 22, 19:17)
Tiek BKT, tiek gleivių požymius reikia vertinti kartu, o ne vienu pasitikėti, kitu ne. Pagal vieną matavimą niekada nesprendžiama, ar ovuliacija jau įvykusi. Jei ankstesniuose cikluose matei aiškų ryšį tarp gleivių piko ir BKT pakilimo, tikėtina, kad taip bus ir šįkart kantrybės , o kol kas reikia manyti, jog esate vaisingoje fazėje.
Dekui Tikrai taip, ko jau ko, bet kantrybes neturiu visai
Labas rytas,
Pasidariau šiandien NT, neigiamas turbūt jau būtų teigiamas, jeigu būtų...?
Paskaičiavau ciklo trukmės vidurkį nuo gruodžio mėn., tai 25 d. (svyruoja tarp 24-26 d.).
http://tevu-darzelis...008@140903a6a90
Pasidariau šiandien NT, neigiamas turbūt jau būtų teigiamas, jeigu būtų...?
Paskaičiavau ciklo trukmės vidurkį nuo gruodžio mėn., tai 25 d. (svyruoja tarp 24-26 d.).
http://tevu-darzelis...008@140903a6a90