Įkraunama...
Įkraunama...

2008 Gegužinukai

Oho, kaip šauniai Skaidrutė rašo!
Mano Linui tai piešimas pramušė, nuo rudens labai didelė pažanga, nes darželio konkurse antrą vietą užėmė, buvo apdovanotas. Įkelsiu iš telefono jo piešinį į FB.
Pieniniai priekiniai dantys dar visi vietoj, bet reikėtų kelis krūminukus traukti, nes visai nesileidžia gydyti, jau kartais juos ir paskaudena doh.gif

QUOTE(smiltpeliuke @ 2014 03 11, 23:32)
Ilja, ar dirbsi pavasarinėj mamų mugėj? Važiuosi į Vilnių?

Dirbsiu ir pavasarinėj, tik pirma bus Kaune, tai Vilniuj dalyvausiu pagal likusias jėgas ir galimybes biggrin.gif Atneši prekyčių?
Atsakyti
Ilja, atnešiu šį tą, bet ne tiek kiek rudenį, nebeturiu tiek atliekų smile.gif . O ir pelno didelio nebus, kiek gi ten uždirbsi iš maikelių ir suknelyčių... Žiemą tai geras azartas buvo pagavęs uždarbį skaičiuot biggrin.gif , žieminių prekių ir kainos, ir paklausa kitokia.
Atsakyti
Sveikos, grizau is Austrijos ir parveziau jums sniego:)
Is tikro tai ten praejusia savaite buvo silta, sauleta ir grazu, tad ir man vel uzgriuvusi ziema visai nepatinka.
Na saunuoliai tie musu geguzinukai. Suzaveta ir Skaidrutes mokykliniais pasiekimais ir Lino piesinio groziu. Igne irgi vis ka nors paiso, karpo ir pan. Tik jos darbai ne tiek grazus, kiek netiketi. Pvz. vakar i vaza pridejo tualetinio popieriaus, pripyle vandens, nupiese su piestukais spalvingu zuvyciu ir padare akvariuma. Ir visa tai ji susigalvojo ir padare pati.
O mes vargstam su slogom. Karoli nutempiau pas Rugiuko rekomenduota gydytoja, ji itare sinusita, israse lasiuku su adrenalinu ir gentamicini bei paskyre antibiotikus. Na ranka nekyla is paziuros sveikam vaikui, kuriam ryte tik veliasi sekretas gerkleje, girdyti antibiotikus. Ir Ignei tas pats. Rytais pilna nosiarykle sekreto. Kita vertus, Karolio ir tie adenoidai klausai kenkia, tad gal viskam pagelbetu tie antibiotikai. Tad metausi, abejoju ir nezinau, kaip elgtis.
Drauge dar parekomendavo girdyti Gelomyrtol. Ar bandete jas, padejo?
Atsakyti
Geguzyte, kvailas klausimas, aisku, bet kas blogo daros nuo to, kad ryte buna tu snargliu? Gal nieko daryt ir nereikia, sezonams keiciantis, vaikam augant gal ir siaip praeis. Antibu neduociau siaip sveikam vaikui del slogos. Bet gi juk tik nuotrupas cia parasei, pati matai reik ar ne. O negali but per sausas oras namie?

Ilja, Linuko piesinys labai patiko. Sakyciau, jog vyresnis vaikas piese smile.gif

Skaidra vakar pamete 4-a dantuka. Krenta ta pacia tvarka kaip isdygo-du apacioj, tada du virsuj.
Atsakyti
QUOTE(geguzyte5 @ 2014 03 17, 11:48)
O mes vargstam su slogom. Karoli nutempiau pas Rugiuko rekomenduota gydytoja, ji itare sinusita, israse lasiuku su adrenalinu ir gentamicini bei paskyre antibiotikus. Na ranka nekyla is paziuros sveikam vaikui, kuriam ryte tik veliasi sekretas gerkleje, girdyti antibiotikus. Ir Ignei tas pats. Rytais pilna nosiarykle sekreto. Kita vertus, Karolio ir tie adenoidai klausai kenkia, tad gal viskam pagelbetu tie antibiotikai. Tad metausi, abejoju ir nezinau, kaip elgtis.
Drauge dar parekomendavo girdyti Gelomyrtol. Ar bandete jas, padejo?

tai pabandyk pradzioj tuos gaminamus lasiukus, jie juk irgi su antibiotiku, gal uzteks wink.gif o siaip jei paskyre antibiotikus tai matyt reikia, ypac tokiem vaikam su adenoidais isvesejusiais tai daznai buna tu adenoidu uzdegimas (adenoiditas), kartojasi amzinai sloga, nosis neprakvepuoja ir pan. o jei ir klausai kenkia tai gal reikia operuot su laiku ... o gelomyrtolis tai nepakenks tikrai smile.gif
Atsakyti
Padejau Skaidrai matematikos namu darbus daryt. Pasunkino mokytoja. Penkiu metu, o dalyba iki 30 blink.gif "Yra 24 vaisiai. 4/6 is ju obuoliai, likusieji kriauses. Kiek obuoliu ir kiek kriausiu?" Ka manot?

Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2014 03 25, 21:26)
Padejau Skaidrai matematikos namu darbus daryt. Pasunkino mokytoja. Penkiu metu, o  dalyba iki 30  blink.gif "Yra 24 vaisiai. 4/6 is ju obuoliai, likusieji kriauses. Kiek obuoliu ir kiek kriausiu?" Ka manot?

Mano antrokė tokių dar nedaro biggrin.gif Kažkur labai skuba UK sistema, bet gal tas ir nėra blogai g.gif
Atsakyti
Padejau Skaidrai matematikos namu darbus daryt. Pasunkino mokytoja. Penkiu metu, o  dalyba iki 30  blink.gif "Yra 24 vaisiai. 4/6 is ju obuoliai, likusieji kriauses. Kiek obuoliu ir kiek kriausiu?" Ka manot?

ohoo blink.gif
Bet ar patys savarankiškai jie įveiktų tokią užduotį?

Nu šiaip tai super thumbup.gif
Atsakyti
Fudzi, mes padarem jau 20 uzduociu, tai Skaidra daro su mano pagalba, as klausiu "o kas toliau?" Ir palinksiu galva kai teisingai pasako. Manau po dar 20-30 uzduociu jau savarankiskai padarys. Bet ne mintinai. Ant lentos piesia pintine, dalina i dalis, tada "delioja" tuos vaisius ir skaiciuoja.
Atsakyti

wacko.gif
Aš nesuvokiu kam to reikia, po metų kitų vaikai pasiekia tą brandą, kai šitie dalykai daug natūraliau įsisavinami. Skaidra tai bent stropi mergaitė, kantriai daro namų darbus, o kokiem judresniems berniukams išvis vargo vakarienė. O ir galutinis rezultatas, man rodos nesiskiria, iki mokyklos baigimo tiek britai, tiek lietuviai skaičiuoja, rašo, skaito, o daugelis kitų dalykų priklauso nuo individualių gebėjimų ir interesų. Man kol kas vis tik priimtinesnė LT sistema mokinukų amžiaus atžvilgiu, o dėl programų ir tvarkos mokyklose jau galima diskutuoti.
Atsakyti
Smiltpeliuke, bet užduotis mokytoja paskiria kiekvienam pagal jo lygį. Nežinau kokias užduotis gauna kiti vaikai. Skaidra visas lengvesnes jau padarė, tad va ką gavo. Bet aš galvojau, kad turi pirmiau sudėties/atimties veiksmus laisvai iki 100 išmokt, bet nea. Kitą savaitę bus pokalbis su mokytoja. Užklausiu kaip čia kas.
Atsakyti
labuliukas mamytes
O mes jau gyvenam laukymo akimirkom, vyras pasieme atostogas 3 men o as jau atsipalaidavau, tokia pagalba namie.wink.gif

Saunuoliai jusu maziukai, maniske tai nuo rugpjucio eis i 1 klase smile.gif
Atsakyti