Orkinta, tokia jau musu, emigrantu, dalia Kiek tu metu is tevynes isvykusi? As jau daugiau nei sesiolika. Ivairiu momentu buvo. Man idomu paciai savo emocijas Lietuvos atzvilgiu stebeti. Buvo laikas, kai vokiecius nusauti galejau vien uz tai, kad lietuviskai nesneka. Tiesiog eidavau gatve, pasirodydavo, lyg kazkas lietuviskai sneka, prieidavau arciau ir - vel vokieciai. Kaip kokia haliucinacija. Pradzioje vaziuodavau bent tris kartus per metus namo. Paskui buvo momentas, kai sakiau, kad i Lietuva tikrai jau nebegrisiu. Siandien nespjaunu i vandeni. Durniausia, kad Lietuva, kuria palikau, jau nebera ta Lietuva, kuri yra siandien. Net elementaria kalba imant, ten jau tiek nauju zodziu, kuriu as nebesuprantu, net seni zodziai, naujai kirciuojami, skamba idomiai. Pamazu as Lietuvoje jauciuosi kaip marsietis. Siandien grizusi buciau toks pats imigrantas kaip kazkada Vokietijoje. Is kitos puses, turiu labai daug mielu sirdziai zmoniu ten. Griztu ir to bendravimo niekas pakeisti negali ir negales. Turiu viena drauge, kuri dideli nama paveldejo. Ji kazkada pasake, kad puoseleja svajone, kaip mes visos, po pasauli issibarste nasles, senatveje i ta jos nama sugrisim ir bus nasliu pensionas. Man tokia grazi ta mintis pasirode. Senatveje. Bet ne siandien. As niekada nepasigailejau savo sprendimo isvykti, kuris man asmeniskai buvo labai sunkus. Siandien as dar nauja sali "prisijaukinti" noreciau. Tiesiog spjauti i viska ir vel pradeti nuo nulio.
QUOTE(moocho @ 2014 01 02, 22:19)
žiūrėjau ten aplink viduržemį..,.. visur max +20/25, vanduo 16-18... gražu, pavasaris, visa ką,- bet man per šalta į Maroką gaaaal ir pagalvočiau, bet MB tikrai ne..
graikiska Kipro puse, Kreta, arba Ispanijos pietus pas maniskius draugus Alicantej siandien 20 nu man Maljorka nepaliko didelio ispudzio oi kaip pavydziu tau atostogas rinktis
QUOTE(zirne @ 2014 01 02, 14:38)
Taip nudna namuose vienai ir jokio noro kuom nors protingu uzsiimti. Gerai, kad ryt i darba. Ne del to, kad i darba noreciau, o del to, kad taip nyku nebutu.
tai atvaryk pas mane pasizmonet, simta metu nebuvai jau pas mane dar tavo deze kur buvai pyragu idavusi tebesimeto
QUOTE(Pasaka @ 2014 01 02, 15:34)
Kada ir per kur turetu buti tas filmas apie Anna Karenina? Angelgirl lyg rase...
Sestadieni 20:15val per ARD
Apsivemsiu....siandien tikriausiai visas miestas pas mus suguzejo tuoj rekt pratruksiu...labai noreciau,kad MB kur 2 savaitem issinesdintu...tada man jau namie Maljorka butu
Rasa, Angelgirl - aciu, reikes paziureti
Laba, merginos, gal kuri turit Jodi Picoult "Salemo raganos"? Angliskai "Salem falls". Vokiskai sitos knygos skaityti nenoriu Tinka ir elektroninis variantas. Prasau, jei turit, paskolinkit!!!
Magistrante, jau radau pas ka mano "Zwischen zwei Atemzügen". Kita savaite susitiksiu su ta moterim (tikiuosi), tada issiusiu tau
Magistrante, jau radau pas ka mano "Zwischen zwei Atemzügen". Kita savaite susitiksiu su ta moterim (tikiuosi), tada issiusiu tau
QUOTE(zirne @ 2014 01 03, 00:07)
Orkinta, tokia jau musu, emigrantu, dalia Kiek tu metu is tevynes isvykusi?
prasideda ketvirti.
ai liudna, nezinau. mastau mastau ka cia gudriau sugalvoti, bet nieko nesugalvoju. siandien is mamos ejau, tai atsisveikindama apsikabinau ir blioviau, negalejau paleisti nezinau kodel man siemet tokia nuotaika. gal, kad matau kaip vaikui cia gerai. o vokietijoje jis padarytas ligoniu. o juk mes delto kalti grysim prasides tampymas po logopedus, spec pedagogus, lietuviskai del klausos jam lengviau. jis kalba, kazka ''dasigaudo'' ka pasake jei tiksliai neisgirsta. o vokiskai nei bu nei me. gaila, vaikui tikrai sunku vokietijoje o gal dar ta nuotaika tokia, nes su lig kiekvienais metais mazeja gryzimo tikimybe, nes logiska, kad vis labiau kuriam savo gyvenima Vokietijoje. patinka man ir sita salis. nieko pries neturiu. man tik artimuosius palikti gaila, savos kalbos gaila, gaila, kad vaika istempiam....
ai praskydau, guzas gerklej grysiu, viskas bus tvarkoj.
QUOTE(Blümchen @ 2014 01 03, 11:26)
tai atvaryk pas mane pasizmonet, simta metu nebuvai jau pas mane dar tavo deze kur buvai pyragu idavusi tebesimeto
Tu kita savaitgali (11., 12.) laisva?
QUOTE(zirne @ 2014 01 03, 20:35)
Tu kita savaitgali (11., 12.) laisva?
Jeigu ko nors neuzmirsau, tureciau namie buti