Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

QUOTE(moocho @ 2013 12 30, 21:31)

Ziauru, net metus komoj isgulejo unsure.gif toks nei mires, nei gyvas, seimai sunkiausia tokiu atveju unsure.gif

QUOTE(uups @ 2013 12 30, 22:19)
nu ka jie man ten pasakys?- antibiotiku gali israsyt nebent, vistiek negirdysiu kol galesiu irnesakyk.gif aciu uz sveikata 4u.gif  man atrodo kad gal biski geriau  unsure.gif  tik sisiot vaikas labai bijo, ba vis skaudedavo jai  unsure.gif
Vilniuj siulu tai nusipirkau bishki. 3 matkelius. Kita padruzhke sugebejo uz 850 litu siulu apsisipirkt wacko.gif
lotuliukas.gif  kur buvau?  lotuliukas.gif

Sveikit 4u.gif
blink.gif nieko sau kokias sumas paliekat uz siulus

Nezinau kur buvai, Kaune tai tikrai, as tavo drauge sutikau gatvej, o ji kaip tik su tavim telefonu kalbejo lotuliukas.gif
Atsakyti
As siandien irgi dvi knygas nusipirkau 4u.gif viena Oliverio (neemiau Beatos. Ai labai daug makalyniu. As nemegstu grikiu maisyti su salotom arba kuskuso su salotom), tai kazkaip nesuviliojo. Paemiau Oliverio, bet irgi nzn kiek pritaikysiu. Labai mandri tie patiekalai su begale ingredientu... Bet jau sakiau vyrui padarysi man grazia lentyna ir bus mano kulinariniu knygu lentyna. Vietoj dekoracijos biggrin.gif
O kita knyga nusipirkau ta, kur kalbejot "tik su dukra". 100k apie ja girdejau, bet nesu skaicius. Bandysiu smile.gif
Labai gaila del Schumacherio....kaip pagalvoji tiek metu tokiam sporte dalyvavo, greiciai beprotiski, o cia slidinedamas susizeide taip verysad.gif linkiu jam didziausios sveikatos!
As irgi f1 gerbeja nemaza buvau, su broliu labai ziuredavau. Ir dabar retsykiais paziuriu. Turiu svajone kada gyvai pamatyti, ypac, kai ringas netoli musu yra.
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2013 12 30, 23:29)

nu as tai taip baisiai niekada neislaidauju schmoll.gif
bet kai siulu kilas kainuoja po 190-200 euru tai ir kamuoliuka nusipirkus per kishene kerta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2013 12 30, 23:29)

Kas dizainierio rubus, kad dizainierio siulus perka lotuliukas.gif

As dar iki to nedaaugau. Man ir paprastesni gerai. O gal kad, pas mus nera tai ir neprisireike. Pamatyciau tai ka zinai....

QUOTE(uups @ 2013 12 30, 23:44)
nu as tai taip baisiai niekada neislaidauju schmoll.gif
bet kai siulu kilas kainuoja po 190-200 euru tai ir kamuoliuka nusipirkus per kishene kerta  doh.gif

Bet, kad to vieno kamuoliuko maza frusty.gif.

Ziuriu pasaulis X. Norin atsikratyti iprociu, pradeti kazka naujo, norint svajoniu issipildymo reikia ryt ir poryt tuo uzsiimti. Nes siais metais kas retai buna naujamietis su jaunaties(menulio ) prasidejimu beveik SUTAMPA (13val skirtumu). Nu tai reiks ryt neesti, negertiir poryt neesti,negerti lotuliukas.gif . O siandien dar galiu esti. Ka ir norisi daryti. Visa diena taip: padirbu, pavalgau, pamezgu ir vel isnaujo doh.gif . Kazkoks vidinis nerimas g.gif .
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
mes visdėlto išlėkėm į LT staigmenų daryt biggrin.gif šiandien tik grįžom. Viskas pavyko puikiai, mamai parašiau, kai pora šimtų km. iki LT liko, iškart nepatikėjo, kad mes tuoj pasirodysim jų kieme smile.gif Galvojom, tik savaitę pabūsim, niekur nevažinėsim, tai gavosi taip, kad dar porai žmonių staigmenas padarėm wub.gif beje su Magen-Darm bacilom į LT išlėkėm doh.gif bet viskas laimingai, tikiuosi lietuviai atsparesni šitoms bjaurybėms..
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Man tai patarimo reikia. Gal moocho cia geriausiai zinos, bet gal ir kitos ka patars...
As, pasirodo, nieko apie tai nezinodama, tvarkingai mokejau mokescius baznyciai doh.gif Aisku, pati kalta, kad i atlyginimo isklotines normaliai neisigilinau... Bet metus laiko jos pas mane buvo vienokios, o paskui, pasirodo, kitokios, tai man net nesove mintis i galva ju nagrinet... Zodziu, jie man kas menesi po 95 eurus nuskaiciuodavo blink.gif Bet vinis tame, kad Pries pradedant tuos mokescius nuskaiciuoti, Finanzamt'as atsiunte laiska nurodydamas, kokie mokesciai man bus nuskaiciuojami ir kad iki gruodzio 31d galiu pateikti priestaravima... laiskas adresuotas mano namu adresu, bet kazkodel nusiustas i mano darbovietes bustine Hamburge blink.gif Kitas "linksmumas", kad jis datuotas 30.05.2013, o man darbe buvo iteiktas vakar blink.gif Be to, ne originaliam voke, o idetas i darbovietes voka. Aisku, vakar puole MV laiskus tam finanzamtui rasyt, bet labai abejoju, kad dar ka galima pakeist. Internete jis pasiskaite, kad sansu turbut nulis, jog as tuos baznyciai sumoketus mokescius atgausiu... Bet mane siutas ima butent del to, kad darbdavys taip pasielge! Nes tas laiskas butent ir skirtas atkreipti mano demesi, kokie mokesciai man bus nuskaiciuoti ir suteikia galimybe priestarauti. Buciau ji laiku gavus, buciau ir i tas isklotines demesi atkreipus... Zodziu, nervas juodai ima gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(angelgirl @ 2013 12 31, 10:59)
Finanzamt'as atsiunte laiska nurodydamas, kokie mokesciai man bus nuskaiciuojami ir kad iki gruodzio 31d galiu pateikti priestaravima...
na dar taip nesu girdėjus, kad dėl mokesčių galima prieštarauti? wtf smile.gif arba priklauso juos mokėt, arba ne..gal kažką ne taip supratot.
Paprastai bažnyčios mokestis nemokamas nuo tos dienos, kai išstoji, atbuline data jo nesusigrąžinsi, nebent aišku per daug sumokėtą. Gali kartais netgi reikėti primokėti, pvz. kai vyras daug uždirba bet nėra bažnyčioj, o žmona mažai/nieko ir yra bažnyčioj,- tai paskaičiuoja procentualiai, kiek nuo vyro algos dar reikia už (žmonos) bažnyčią primokėt..
Nors jeigu net specialus laiškas iš Finanzamto atėjo, ką tau nuskaičiuos (ko irgi niekad nebūna blink.gif .. mokesčius juk paskaičiuoja darbdavys, ir tik darant deklaraciją Finanzamatas dar kartą viską perskaičiuoja), tai gal čia koks vietinis-specialus-žemės-whatever-bažnytinis mokestis..
Jei nori gali nuskanuot ir man fb atsiųst.
Dėl darbdavio tai jo, truputį ilgai paštas keliavo blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2013 12 31, 11:10)
na dar taip nesu girdėjus, kad dėl mokesčių galima prieštarauti? wtf smile.gif arba priklauso juos mokėt, arba ne..gal kažką ne taip supratot.
Paprastai bažnyčios mokestis nemokamas nuo tos dienos, kai išstoji,

Va tame ir yra visa esme mirksiukas.gif As ilga laika buvau pas vyra draudime, todel pati nemokejau jokiu mokesciu. jau pries kelis metus vyras isstojo is baznycios ir jokio mokescio nebemokejo. Kaip sakiau, kadangi gal ilgai visus mokescius mokejo jis, as i ta savo isklotine labai ir nesigilinau. Kaip tu sakai, mokesciai yra nustatyti ir nieko as per daug nepasukausiu, uztai ir nenagrinejau smulkiai. Man net i galva neatejo, kad dar galiu baznyciai moketi, nes senai uzsifiksavo, kad vyras is tos baznycios isstojo. Net nesusimasciau, kad jie mane cia DE automatiskai i kokia baznycia pripaise blink.gif Tikrai negaliu atgaminti, jog buciau kokioj anketoj religija nurodzius, nes vyras vos atvaziavus i DE paaiskino, kad jei kur irasysiu religija, tai teks mokescius moket.
Va mane uztai ir siutina, kad darbdavys tiek laiko ta laiska pas save laike doh.gif Buciau as ji laiku gavus, buciau ta pacia diena is baznycios isstojus! Mano tikejimas sirdy ir as nesiruosiu savo vargu bapkes uzkalinet, kad kazkokie ispindeje vyskupai pilis statytusi gun_rifle.gif
Atsakyti
kažkada prieš porą metų turėjo ateit toks lapas su tavo Lohnsteuer-duomenim (klasė, religija ir t.t.), tai jei turi jį kur nors, pažiūrėk kas ant jo užrašyta. Jeigu prie religijos ne brūkšniukas, tai tikrai kažkada kažkur kažkaip parašei kad katholisch..arba kas nors parašė unsure.gif
dar gali pažiūrėti ant paskutinio Einkommensteuerbescheid, jei darot deklaracijas. Jei abu be religijos, bus parašyta tik Einkommensteuer ir Solidaritätszuschlag. Jei bent vienas iš jūsų bažnyčioj prirašytas, bus parašyta ir Kirchensteuer. Gal tu tikrai nesi bažnyčioj, tik darbdavys tavo duomenyse kaip nors tai suvedė, ir nuskaičiavo g.gif žodžiu pasitikrink visus kitus jūsų dokumentus.
Atsakyti
angelgirl,gali bet kuriuo metu isstoti dabar is baznycios,kai zinai....
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2013 12 31, 11:31)
kažkada prieš porą metų turėjo ateit toks lapas su tavo Lohnsteuer-duomenim (klasė, religija ir t.t.), tai jei turi jį kur nors, pažiūrėk kas ant jo užrašyta. Jeigu prie religijos ne brūkšniukas, tai tikrai kažkada kažkur kažkaip parašei kad katholisch..arba kas nors parašė unsure.gif
dar gali pažiūrėti ant paskutinio Einkommensteuerbescheid, jei darot deklaracijas. Jei abu be religijos, bus parašyta tik Einkommensteuer ir Solidaritätszuschlag. Jei bent vienas iš jūsų bažnyčioj prirašytas, bus parašyta ir Kirchensteuer. Gal tu tikrai nesi bažnyčioj, tik darbdavys tavo duomenyse kaip nors tai suvedė, ir nuskaičiavo g.gif žodžiu pasitikrink visus kitus jūsų dokumentus.

Tai as sakau, kad sita lapa gavau tik VAKAR, nors jis yra datuotas 30.05.2013 (mano Vollzeit darbas gi prasidejo tik nuo 01.06.2013). Taigi, siame lape prie religijos yra nurodyta "rk" (romisch katolisch). Jei as ji buciau laiku gavus, buciau iskart isstojus is baznycios! (as gi iki vakar net nenutuokiau, kad DE esu kazkur i ja irasyta doh.gif )
Ant Einkommensteuerbescheid parasyta tik Einkommensteuer ir Solidaritätszuschlag. Bet diedas sako, kad taip ir turi buti, nes as gi iki 01.06.13 neturejau normaliu pajamu, todel ir nemokejau jokiu mokesciu, tad jie ir neturejo buti nurodyti tam Einkommensteuerbescheid. Va kai darysim deklarasija uz 2013, tada jau jie bus ten irasyti...
Mano klausimas, ar galiu kazka aiskintis su darbdaviais? Juk jie cia man pasiko ir laiku neatidave man priklausancio dokumento doh.gif
Papildyta:
QUOTE(addicted @ 2013 12 31, 11:32)
angelgirl,gali bet kuriuo metu isstoti dabar is baznycios,kai zinai....

Sitai tai as zinau. Bet kas man kompensuos 500 euru, kuriuos jie nuo manes per ta laika nuskaiciavo??? bash.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angelgirl: 31 gruodžio 2013 - 12:50
parodyk tu man ta lapa. Tuos apie kuriuos kalbu, issiuntinejo visiem pries pora metu, nesvarbu ar dirbi ar ne.
Atsakyti