QUOTE(uups @ 2013 12 28, 22:48)
1. nu kodelgi,- mano mazhoji valgo daugmaz viska, bet sunus iki siol labai isrankus. Maniau, kazko pasimokysiu...
2. Nu bet koks ten progresas? pradejo kelias darzoves valgyt?
Prie uzkandziavimo/ greito maisto gryzo persikrauste atgal (kai kuriuo dienos metu/kai kuriom dienom, bet knyga rasyta keli menesiai po gryzimo, beveik neabejoju kad senieji iprociai gryzo pilnai). Surio per metus laiko taip ir nepradejo valgyt !
Realiai tikrai nesuteikianti vilties knyga,- kai aplinka spaudzia geleziniu kumsciu,- niurzgedami ir vaitodami kazkaip prisitaiko visi....
Nu gal man tonas tiesiog labai nepatiko, nezinau
Reikes ta 'bringing up bebe' paskaityt dar
Man labai patiko ja skaityti. Uzteko vien isivaizduoti, kaip ji dukters darzelyje/mokykloje apie 17 val pradejo kimsti sveikus uzkandziu paruostus vaikams (suaugusieji gi tuo metu nevalgo), juokiausi iki nugriuvimo.
As pati nieko is tos knygos nepritaikiau savo vaikui. Isbandziau keleta receptu, bet i sokoladini pudinga jis tik paziurejo kreivai ir net nepaliete. Tiesa, kartais pasiulau jam bagetes su sviestu ir sokolado lapeliu. Sita valgo. Kartais pusryciams. Uzkandziavimo pas mus apskritai nera. Valgo tvarkingai tris kartus per diena. Dabar negaleciau pasakyti, kad nevalgus, bet isrankus... Labai sudetinga ikalbeti pabandyti ka nors naujo. Priespauda nieko nelaimiu. Jeigu pats nenusprendzia, kad dabar sita ragaus, tai vieno spausdama suvalgyti bent viena kasni, nieko nelaimiu. Papirkinejimu pas mus irgi nera, nes jie paprasciausiai neveikia.
As kazkaip is keliu tavo pasisakymu susidariau ispudi, kad sunaus daug geriau valgo. Gal su juo tokie valgiarascio sudarymai ar receptu isbandymai visai suveiktu. Bet, itariu, kad tai jau isbandyta.
Pritariu, kad kai aplinka spaudzia - kazkaip visi prisitaiko.
"Bringing up bebe" yra ta pati knyga kaip ir "French children don't throw food". Turiu angliskai. Pasaka irgi turi. Galiu paskolinti.
Papildyta:
QUOTE(iowa @ 2013 12 28, 23:02)
1. As nesuprantu kaip vaikai nevalgo...
2. Nepakesciau as taip
valgtu viska ka duodu
arba nieko negautu ..
1. Nesupranti, nes turi tokios problemos/bedos/patirties.
2. Nesnekek taip, kol su tuo nesusidurei. Dziaukis, kad tavo vaikas valgo.