Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

QUOTE(uups @ 2013 12 28, 21:22)
ee, ne as apie ji kalbejau, kazkuri kita  g.gif

Oi, persiprasau, su teta Bastete tave sumaisiau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2013 12 28, 22:22)
(1)Kalbant apie knygas, tai vakar perskaiciau 'prancuzu vaikai valgo viska'. Nusivyliau. Ir tonas nepatiko, ir  nieko naujo, ir kaipo emigracijos istorija labai nesmagi, ir (2)tas metu progresas labai jau menkas pasirode.... unsure.gif

(1)Kad gal tau nebeaktualu?..
(2) as tai id dziaugsmo turbut apsisikciau nuo tokio metu progreso (turiu omeny, savo vaiko atveji). biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(RasaZFR @ 2013 12 28, 22:31)
(1)Kad gal tau nebeaktualu?..
(2) as tai id dziaugsmo turbut apsisikciau nuo tokio metu progreso (turiu omeny, savo vaiko atveji).  biggrin.gif

1. nu kodelgi,- mano mazhoji valgo daugmaz viska, bet sunus iki siol labai isrankus. Maniau, kazko pasimokysiu... unsure.gif
2. Nu bet koks ten progresas? pradejo kelias darzoves valgyt? g.gif Prie uzkandziavimo/ greito maisto gryzo persikrauste atgal (kai kuriuo dienos metu/kai kuriom dienom, bet knyga rasyta keli menesiai po gryzimo, beveik neabejoju kad senieji iprociai gryzo pilnai). Surio per metus laiko taip ir nepradejo valgyt !
Realiai tikrai nesuteikianti vilties knyga,- kai aplinka spaudzia geleziniu kumsciu,- niurzgedami ir vaitodami kazkaip prisitaiko visi.... unsure.gif
Nu gal man tonas tiesiog labai nepatiko, nezinau unsure.gif
Reikes ta 'bringing up bebe' paskaityt dar unsure.gif

aa, dar, tiesa, labai nesuderinamas tekstas su tuo, ka maciau realybej/pati valgiau prancuzijoj ir ka raso kiti autoriai (tarkim, Peter Mayle 'Metai provanse' ) ar zmones pasakoja apie prancuzijos mokyklu valgyklas pasirode g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 28 gruodžio 2013 - 23:03
kas auginat dukrytes (galima aisku ir berniukam ka nors sugalvoti), tai labai gera ideja.
barbiu baldai is druskos teslos

user posted image

nuotrauka rasta facebooke. autore jei neklystu: Viktorija Misevičienė
jos teslos receptas:
2stiklines miltu, stiklineje vandens ant ugnies patirpdyti stikline druskos, kiek istirps tiek, daugiau viska ismaisyti, isminkyti tesla. tesla nusidazo su guasu, tiesiog iminkai su dregnom rankom guasa i tesla.
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2013 12 28, 21:57)

barbiu baldai is druskos teslos

user posted image

nuotrauka rasta facebooke. autore jei neklystu: Viktorija Misevičienė
jos teslos receptas:
2stiklines miltu, stiklineje vandens ant ugnies patirpdyti stikline druskos, kiek istirps tiek, daugiau viska ismaisyti, isminkyti tesla. tesla nusidazo su guasu, tiesiog iminkai su dregnom rankom guasa i tesla.

Pas mus frühförderung astinesa toki plastelina thumbup.gif ir nebijai kad vaikas ir uzkas biggrin.gif

As nesuprantu kaip vaikai nevalgo ,maniskis net neklausia kas tai ,baltas misraines ,silkes pataluos kapojo kaip reikia ,ir keptos zuvies dar prase ,tetis siandie morkas skuta pasigrobe suvalge .. Isvirem barsciu ir tos dvi lekstes suvalge wub.gif Jis net neziuri ka valgo ,jam tik duok .. wub.gif Niekada atskirai neviriau viska valgem is bendro puodo ,gal del to ...
Nors kaimynes vaikas tai ziauriai isrankus blink.gif vienmetis su mumis ,bet jau beleko nepaduosi o dar ir lekste nupirko ,kad atskirai galetu visa maista sudet cool.gif kad jei jau ko nenori jis ,kad su kitu maistu nesiliestu unsure.gif Nepakesciau as taip cool.gif valgtu viska ka duodu cool.gif arba nieko negautu ..
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2013 12 28, 22:48)
1. nu kodelgi,- mano mazhoji valgo daugmaz viska, bet sunus iki siol labai isrankus. Maniau, kazko pasimokysiu... unsure.gif
2. Nu bet koks ten progresas? pradejo kelias darzoves valgyt? g.gif  Prie uzkandziavimo/ greito maisto gryzo persikrauste atgal (kai kuriuo dienos metu/kai kuriom dienom, bet knyga rasyta keli menesiai po gryzimo, beveik neabejoju kad senieji iprociai gryzo pilnai). Surio per metus laiko taip ir nepradejo valgyt !
Realiai tikrai nesuteikianti vilties knyga,- kai aplinka spaudzia geleziniu kumsciu,- niurzgedami ir vaitodami kazkaip prisitaiko visi.... unsure.gif
Nu gal man tonas tiesiog labai nepatiko, nezinau unsure.gif
Reikes ta 'bringing up bebe' paskaityt dar  unsure.gif

Man labai patiko ja skaityti. Uzteko vien isivaizduoti, kaip ji dukters darzelyje/mokykloje apie 17 val pradejo kimsti sveikus uzkandziu paruostus vaikams (suaugusieji gi tuo metu nevalgo), juokiausi iki nugriuvimo.
As pati nieko is tos knygos nepritaikiau savo vaikui. Isbandziau keleta receptu, bet i sokoladini pudinga jis tik paziurejo kreivai ir net nepaliete. Tiesa, kartais pasiulau jam bagetes su sviestu ir sokolado lapeliu. Sita valgo. Kartais pusryciams. Uzkandziavimo pas mus apskritai nera. Valgo tvarkingai tris kartus per diena. Dabar negaleciau pasakyti, kad nevalgus, bet isrankus... Labai sudetinga ikalbeti pabandyti ka nors naujo. Priespauda nieko nelaimiu. Jeigu pats nenusprendzia, kad dabar sita ragaus, tai vieno spausdama suvalgyti bent viena kasni, nieko nelaimiu. Papirkinejimu pas mus irgi nera, nes jie paprasciausiai neveikia.
As kazkaip is keliu tavo pasisakymu susidariau ispudi, kad sunaus daug geriau valgo. Gal su juo tokie valgiarascio sudarymai ar receptu isbandymai visai suveiktu. Bet, itariu, kad tai jau isbandyta.
Pritariu, kad kai aplinka spaudzia - kazkaip visi prisitaiko.
"Bringing up bebe" yra ta pati knyga kaip ir "French children don't throw food". Turiu angliskai. Pasaka irgi turi. Galiu paskolinti.
Papildyta:
QUOTE(iowa @ 2013 12 28, 23:02)
1. As nesuprantu kaip vaikai nevalgo...
2. Nepakesciau as taip  cool.gif  valgtu viska ka duodu cool.gif arba nieko negautu ..

1. Nesupranti, nes turi tokios problemos/bedos/patirties.
2. Nesnekek taip, kol su tuo nesusidurei. Dziaukis, kad tavo vaikas valgo.
Atsakyti
QUOTE(RasaZFR @ 2013 12 28, 23:17)
Man labai patiko ja skaityti. Uzteko vien isivaizduoti, kaip ji dukters darzelyje/mokykloje apie 17 val pradejo kimsti sveikus uzkandziu paruostus vaikams (suaugusieji gi tuo metu nevalgo), juokiausi iki nugriuvimo.

Man vietomis irgi labai patiko/buvo juokinga biggrin.gif
Bet gana daug teksto kartojosi.
Ir siaip,- realiai visos zinomos tiesos,- neabejoju jog kiekviena zinom, kad reikia pasiulyt vaikui nauja produkta/valgi daug kartu, neuzsiimt pasaline veikla kai valgai, sest prie stalo visa seima, stengtis kad valgis butu malonus potyris, neuzkandziauti ir tt.
Mano sunus jau pora metu gerai valgo. Tik turi labai daug nemegstamo maisto. Man pasiseke, kad mergaite valgo viska, tai yra proga gaminti ir siulyti jo nemegstama maista, antraip tikrai neisvarginciau unsure.gif
aa, is knygos ketinu isbandyt poru/bulviu/kriaushiu sriuba...kazkaip patraukliai nuskambejo bigsmile.gif

Aciu uz pasiulyma del knygos 4u.gif pirkt tai tikrai nepirksiu, po sitos biski atsargiau ziuriu i prancusiska tevyste lotuliukas.gif bet gal kur rasiu arciau saves, jei ne, tikrai prasysiu paskolint blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2013 12 29, 00:32)
Ir siaip,- realiai visos zinomos tiesos,- neabejoju jog kiekviena zinom, kad reikia pasiulyt vaikui nauja produkta/valgi daug kartu, neuzsiimt pasaline veikla kai valgai, sest prie stalo visa seima, stengtis kad valgis butu malonus potyris, neuzkandziauti ir tt.

Nemaziau 15 kartu pasiulyti nauja produkta kiek teko girdeti. Musiskei tai labai patinka ir tinka, kai visa seima suseda valgyt.
Mano drauges mergaite pora savaiciu jaunesne nei maniske, tai jau ji senokai man sakiusi, kad atskirai nieko neverda mazylei, duoda tai ka jie patys valgo ir valgo gerai. Na, bet as manau valgo padoriai, nes ji jau dvi ugtelejusias mergaites turi. As saviskei is musu raciono kol kas taikau, nes mums sau gaminamas maistas jos skrandukui tikrai dar netinkamas.
Atsakyti
QUOTE(Bremen @ 2013 12 28, 18:02)
Turet tai turi, bet visi pasiskoline  ax.gif

O tai bibliotekoj negalima uzsisakyti? Pas mus kai uzsako, tai pasiskolines nebegali pratesti skolinimo laiko ir mums biblioteka pranesa kada galim knyga pasiimti.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2013 12 28, 23:48)
labai nesuderinamas tekstas su tuo, ka maciau realybej/pati valgiau prancuzijoj ir ka raso kiti autoriai (tarkim, Peter Mayle 'Metai provanse' ) ar zmones pasakoja apie prancuzijos mokyklu valgyklas pasirode  g.gif

Nu ir kuom nesuderinama, net idomu? As Elsase daznai valgau, tai priklauso nuo retorano ar Braserie...siaip visi jie turi nevalgiems pvz. skrudintu bulvyciu tongue.gif

QUOTE(iowa @ 2013 12 29, 00:02)
As nesuprantu kaip vaikai nevalgo ,maniskis net neklausia kas tai ,baltas misraines ,silkes pataluos kapojo kaip reikia ,ir keptos zuvies dar prase ,tetis siandie morkas skuta pasigrobe suvalge .. Isvirem barsciu ir tos dvi lekstes suvalge  wub.gif  Jis net neziuri ka valgo ,jam tik duok ..  wub.gif Niekada atskirai neviriau viska valgem is bendro puodo ,gal del to ...

lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif pas mane tas pats, galetu tai ausis apgrauztu blink.gif Zuvu nevalgo, nes gaila (mate zvejyba ir kaip jos mire del musu). Rukytos lasisos is pakeliu neatsisako, nes cia nesiskaito zuvis lotuliukas.gif skanu doh.gif

Kas netoli Spayer gyvenat, as pirma sausio zadu ten vaziuot, radau faina muzieju kur visa seima gali apsilankyt.Siaip ten dar puikus technikos muziejus yra ir leliu muziejus, man labai patiko.
Isvykai su vaikais
Atsakyti
Buvau tam muziejuje. Apie juru muzieju kalbi?
O technikos muziejus ten tas pats kur Sinsheime yra tik zymiai mazesnis. Iki sinsheimo jums jau netoli liktu 4u.gif spayeri galit laivu paplaukiot, tik plaukioja ten laukais tai liudnoka....romantikams tinka. Ir aisku nzn kaip ziema, ar plaukia
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2013 12 29, 13:22)
Apie juru muzieju kalbi?

blink.gif Ne apie istorini, kur pleimobil 40 metu paroda g.gif Technikos buvau ir juru buvau...nepadare nei vienas ispudzio, o salia jo leliu yra...tas tai paliko man bais geru prisiminimu mirksiukas.gif
Atsakyti