Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

QUOTE(balta @ 2013 12 28, 15:38)
Fausta as turiu, bet didele ir sunki knyga. Bremen, gal tu pirmiau pasiskaityk internete, pdf formatu ar pan. Jei tu cia skaitysi kaip kokia privaloma lektura, tai gali buti nuobodu  biggrin.gif . O jeigu tikrai patiks, tai atsiusiu. O siaip, jeigu kurinys prie sirdies, tai siulyciau isigyti.

Reikes paieskoti pdf lietuviskai, nes vokiskai manau bus persunku skaityti ax.gif
Aciu, uz ideja 4u.gif
Ne, as del bendro issilavinimo ja noriu perskaityti ax.gif

QUOTE(Pasaka @ 2013 12 28, 15:40)
Rimtai?  smile.gif Grazi pora  biggrin.gif
Na zinok dabar vok. virs 500 psl butu irgi nelengva  ax.gif

Parasyk adresa, atsiusiu  mirksiukas.gif

Uzsisakinejau per Amazon ir neatejo, tingejau is naujo uzsisakineti  blush2.gif
Is Nobel turiu Le Clezio "Fliehender Stern" ir "Ein Ort fernab der Welt" Pirma siaip ne taip iveikiau, antra neprisiruosiu moraliskai.

Tai tu vokiska, ar lietuviska turi g.gif

Bibliotekoje ne vienos Munro knygos neradau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bremen @ 2013 12 28, 16:53)
Tai tu vokiska, ar lietuviska turi  g.gif

Bibliotekoje ne vienos Munro knygos neradau  doh.gif

Fausta- lietuviskai.

As kazkada pas mus bibliotekoje ieskojau Tomo Manno "Budennbroocks" ir neturejo, buvo nustebusios ir sake uzsakys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasaka @ 2013 12 28, 16:42)
Fausta- lietuviskai.

As kazkada pas mus bibliotekoje ieskojau Tomo Manno "Budennbroocks" ir neturejo,  buvo nustebusios ir sake uzsakys  smile.gif

Turet tai turi, bet visi pasiskoline ax.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bremen: 28 gruodžio 2013 - 18:02
As tai sita skaitau ir zvengiu, nu issityciojo is visu prabangiu Vokietijos moteru, bet taip is visos sirdies lotuliukas.gif doh.gif Siaip tai tikra tiesa apie vokietijos elita parasyta.Kaip is neturejimo ka veikt turtingu diedu bobos prisigalvoja sau veiksmo arba specialybiu su studijom lotuliukas.gif
user posted image

Papildyta:
Gavau siandien Emu ir Ugsus...Pasilieku antrus, bet jau kaina blink.gif , nors pirmi grazesni, bet nuo koju krenta ir neina paeit, kazkokie nesamoningai platus blink.gif Dabar dar sazine del kainos grauzia...Niekas aisku nenubiednes, bet vat grauzia ir viskas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bremen @ 2013 12 28, 12:59)
Gal galit pasiulyti kokia knyga kuri jums ispudi paliko  g.gif

Galvojau, kad tu siaip ka paskaityt nori, tai norejau rekomenduot Herbjorg Wassmo trilogija ("Dinos knyga", ""Laimės sūnus" ir "Karnos kraitis"). Bet tu cia lyg vokiskos literaturos ieskai g.gif Tai tada nieko nerekomenduosiu biggrin.gif

QUOTE(wolke7 @ 2013 12 28, 13:37)
dukrai paliko ispudi Alles,was wir geben mussten,tada abi kartu paziurejom filma - man tai labai patiko,likau sukresta  unsure.gif daznai ir dabar dar pergalvoju verysad.gif  doh.gif taigi tikiu,kad knyga gal ir dar geresne nei filmas  ax.gif

Skaiciau knyga, o paskui ir filma maciau. Bet manes labai nesukrete, nes kazkaip sunkiai sekasi isijausti, kai supranti, kad tai nerealus pasaulis, o pusiau fantastine literatura... blush2.gif

Tiesa, sausio 4d per ARD rodys ta italu pastatymo "Ana Karenina", apie kuria snekejot mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(angelgirl @ 2013 12 28, 21:28)
Galvojau, kad tu siaip ka paskaityt nori, tai norejau rekomenduot Herbjorg Wassmo trilogija ("Dinos knyga", ""Laimės sūnus" ir "Karnos kraitis"). Bet tu cia lyg vokiskos literaturos ieskai  g.gif  Tai tada nieko nerekomenduosiu  biggrin.gif
Skaiciau knyga, o paskui ir filma maciau. Bet manes labai nesukrete, nes kazkaip sunkiai sekasi isijausti, kai supranti, kad tai nerealus pasaulis, o pusiau fantastine literatura...  blush2.gif

Tiesa, sausio 4d per ARD rodys ta italu pastatymo "Ana Karenina", apie kuria snekejot  mirksiukas.gif

Man Wassmo irgi thumbup.gif Turiu "Tora" (trilogija) bet lietuviskai, be to, "Septintas susitikimas". Siaip visos knygos sunkios, saltos, atsiaurios - kaip ir orai siaures Norvegijoje. Beje, yra dar "Zwischen zwei Atemzügen". Apie prekyba zmonemis. Pagrindine veikeja - lietuve, parduota i Norvegija.
Dinos knygas (trilogija) skaiciau vokiskai.

Aciu, kad pasakei apie "Ana Karenina". Paprasysiu vyro, kad irasytu.
Atsakyti
QUOTE(RasaZFR @ 2013 12 28, 20:49)
Man Wassmo irgi  thumbup.gif Turiu "Tora" (trilogija) bet lietuviskai, be to, "Septintas susitikimas". Siaip visos knygos sunkios, saltos, atsiaurios - kaip ir orai siaures Norvegijoje. Beje, yra dar "Zwischen zwei Atemzügen". Apie prekyba zmonemis. Pagrindine veikeja - lietuve, parduota i Norvegija.
Dinos knygas (trilogija) skaiciau vokiskai.

"Tora" dar laukia savo eiles. Kaip ir "Stikline pieno" smile.gif
Is Dinos trilogijos tai mane pirma dalis labiausiai ir sukrete (kitos 2 tokio ispudzio nebepaliko). Man ta Dina labai artima savo esybe blush2.gif
As pagrinde lietuviskai skaitau. Kas kokia ketvirta knyga pasiimu vokiskai. Kai kasdien aplink tik vokieciu kalba skamba, tai lietuviskai skaityti man nepaprasta atgaiva ax.gif
Atsakyti
QUOTE(angelgirl @ 2013 12 28, 21:57)
"Tora" dar laukia savo eiles. Kaip ir "Stikline pieno"  smile.gif
Is Dinos trilogijos tai mane pirma dalis labiausiai ir sukrete (kitos 2 tokio ispudzio nebepaliko). Man ta Dina labai artima savo esybe  blush2.gif
As pagrinde lietuviskai skaitau. Kas kokia ketvirta knyga pasiimu vokiskai. Kai kasdien aplink tik vokieciu kalba skamba, tai lietuviskai skaityti man nepaprasta atgaiva  ax.gif

"Stikline pieno" vokiskai - "Zwischen zwei Atemzügen".
Del Dinos knygos irgi labai pritariu: pirma - pati geriausia/stipriausia.
Man skaitymas lietuviskai irgi didele atgaiva. Bet as stengiuosi kuo daugiau angliskai skaityti (vien del darbo). Taciau poilsis man - tik su lietuviska knyga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RasaZFR @ 2013 12 28, 21:05)
"Stikline pieno"  vokiskai - "Zwischen zwei Atemzügen".

O, geras, nezinojau biggrin.gif

Upps, maciau kabi. Tu taip ir neatsakei, ar kalbedama apie Ana Karenina, filma su Keira Knightley turejai omeny?
Atsakyti
QUOTE(angelgirl @ 2013 12 28, 22:12)
O, geras, nezinojau  biggrin.gif

Ir as nezinojau, kol tu lietuvisko pavadinimo neparasei smile.gif Kazkaip tik itariau, kad bus ta pati (del veiksmo, turinio, veikeju...). Internete patikrinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DeiveX @ 2013 12 28, 10:05)
O sitie kaip? EYE Q , tipo stebuklingi zuvu taukai...smile.gif irgi supermamose prisiskaiciau  lotuliukas.gif
vaikas skardinem valgo tuna, bet as nezinau kokia nauda is konservuoto tuno, bet jei jis valgo gal jam is jo kazko truksta.

aha, kaina tai ju stebuklinga biggrin.gif Dazniausiai didele kaina duoda labai gera placebo efekta. Man kaipsykis vaistinej ju bande ikisht, kai ejau vaikams zuvies tauku pirkt. Bishki mestelejau aki i sudeti,- nieko itin ypatingo,- zuvies taukai, nakvisu ir saulegrazu aliejai ir vitaminas E . Man rodos visas fuss yra del to, kad butent su sitais papildais kazkoks ten tyrimas buvo atliktas su puikiais rezultatais. Nesigilinau, neieskojau originalaus straipsnio, zinau tik tiek kiek vaistininke paminejo. Siaip, in general as zuvu taukais (ir riebiosiom rugstimis) smarkiai tikiu. Vienintelis papildas kuri geriau nestumu ir maitinimu metu ir kuri duodam karts nuo karto savo vaikams. Bet man asmeniskai Eye Q per brangus kokteilis. Ir dar nesinoretu vaikui duoti nakvisu alieju ir papildoma vitamina E unsure.gif
Ne mazesne, o greiciausiai didene nauda gautum vartodama paprastus zuvu taukus, dali maistinio aliejaus pakeitus linu semenu aliejum ir itraukus i raciona avokada g.gif nakvisu aliejaus as vaikui neduociau unsure.gif Labai smarkiai tai neisijauskit su tuno konservais unsure.gif tunas pats labai sunkiuosius metalus kaupia... vaikams nei nepataria jo valgyt.

Kalbant apie knygas, tai vakar perskaiciau 'prancuzu vaikai valgo viska'. Nusivyliau. Ir tonas nepatiko, ir nieko naujo, ir kaipo emigracijos istorija labai nesmagi, ir tas metu progresas labai jau menkas pasirode.... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(angelgirl @ 2013 12 28, 22:12)

Upps, maciau kabi. Tu taip ir neatsakei, ar kalbedama apie Ana Karenina, filma su Keira Knightley turejai omeny?

ee, ne as apie ji kalbejau, kazkuri kita g.gif
Atsakyti
Labu 4u.gif gal kuri galėsite man truputi padėti. Sausio vidury vykstu į Bremeną pas brolienę, planuoju susipirkti leliukui kraitelį. Gal kuri galėtų parašyti Bremene esančių vaikiškų prekių parduotuvių adresiukus, kur būtų verta apsilankyti, kokių didesnių ir platesnio asortimento. Ir gal yra kokių naudotų vežimėlių išparduotuvių arba kokių turgų? Būsiu dėkinga jei kuri mamytė gyvenanti Bremene arba pažįstanti tą miestą pasidalintų, galite į az parasyti, gal aš čia truputi ne į temą blush2.gif
Kelis kartus šiame mieste jau apsipirkinėjau (waterfronte, ochtum parke, senamiestyje), šioj kelionėj noriu susipirkti kraitelį pirmagimei, tai su vaikiškų prekių parduotuvėm patirties iš viso neturiu tongue.gif

Ačiū už pagalbą.

Gražių švenčių 4u.gif
Atsakyti