Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

QUOTE(Pasaka @ 2013 12 27, 11:07)
Va ir galvoju, kaip cia geriau padaryti. Gali jie ir toliau sau taip gyventi, bet is tiesu jis irgi turi teise savo tikra teva pazinti, kuris yra labai protingas, pareigas uzimantis zmogus, jau nebejaunas... Tiesa, ar tas biologinis tevas zino apie sita zmogu, as nezinau...

Pasaka, labai daug seimu bei giminiu turi paslapciu, daug dazniau nei mes isivaizduojame. Is princio, paslaptys yra sudas, nes is ju kyla ivairios traumos, ligos, kurios buna net kelintoje kartoje pasireiskia, kur niekas net itarti nebeitaria ta paslapti buvus... Siaip daug psichologu sita tema domisi, pabandyk paguglinti, gal ka gudraus rasi. Dauguma rekomenduoja viska i dienos sviesa kelti ir aiskintis.
Tik! Aiskintis privalo tie zmones, kuriuos tai liecia, o ne tetule is gretimos grycios visa tiesa ant stalo pazerti nori kas to, ar ne... Laukti kol ta mama pasimirs, tik is pirmo zvilgsnio atrodo geriau. Kaip tada su tuo vyru? Gal jis noretu mamos kazko paklausti, su ja apie tai pasikalbeti? Galu gale, ar nori jis ta tiesa suzinoti? Ar esi garantuota, kad jis jos nezino?
Galu gale, gal nebutina visko zinoti, juk aplinkiniai taip pat turi teise nusinesti paslapti i kapus... Paslapties suzinojimas gali traumuoti labiau, nei jos nezinojimas...
Mano gimines taip pat marga istorija. Butu labai idomu suzinoti detales, bet dauguma zmoniu, kurie galetu atsakyti i klausimus, jau iseje. Patikek, mes dar vaikai budami, zinojom, kad kazkur kazkas nedasakoma. Veliau daug dalyku papasakojo patys slepusieji, daug suzinojom is "tetu". Galima buvo ir tu ivykiu dalyvius "apklausti", tik! is vienos puses, mes turime teise suzinoti tiesa, o is kitos tie zmones taip pat turi teise jos nesakyti. Ar tai, kad mes turime teise, yra pakankama priezasti lysti i kitu dusia ir draskyti jau seniai uzsitraukusias zaizdas?
Kaip ten bebutu, sakyti ar ne, turi nuspresti pati. Ka cia visa savo rasliava pasakyti norejau yra tai, kad pati tiesa turi labai daug niuansu, o teisingumas dar daugiau.

Note, su nauju darbu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(visadapasiryzus @ 2013 12 27, 12:00)
Negana, kad jis psichuoja, dabar dar ten sirsynas ant mano biednos galvos sujudo blink.gif

o ko jie ten taip sujudo? del taves? juk ne pirma diena gyvenat kartu. o gal suzinojo, kad ruosiates tuoktis? blush2.gif

QUOTE(Atenyte @ 2013 12 27, 12:48)
Jis gyvenime nera pakeles pries juos balso, tuo labiau rankos. As esu ta ragana, kuri nustato ribas  doh.gif

pas mus irgi taip. tetis nemoka bartis. arba, kai jis barasi, tai vaikas nelabai i galva ima. nebaisu jam biggrin.gif apie koki dirza isvis kalbos nera. vyrui rankos drebetu labiau nei vaikas bijotu.
tik tiek, kad tfu tfu tfu paklusnus musu vaikas, tai ir man retai reikia balsa kelti 4u.gif aisku buna visko, bet cia juk normalu.
Pasaka as tai tavo vietoj nesakyciau. per rimta cia tema. ir mano nuomone per daug asmeniska, kad svetimi zmones kistusi. teta isvis negerai pasielge, kad ant taves visa atsakomybe sukrove, o pati ta paslapti i zeme nusinese...jei mama nesako pati tokio dalyko, reiskias tam yra priezastis. nezinia kas ju jaunystes laikais buvo, ir kodel sita paslaptis atsirado. gal tas tevas tik dabar labai geras zmogus atrodo, o gal kazkada to vaiko atsisake, arba liepe aborta darytis, arba arba arba...daug priezasciu gali buti, kurios galbut ta mama labai gyvenime iskaudino, kad ji tam pasiryzo. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orkinta: 27 gruodžio 2013 - 15:12
AtsKridom..i padas grybauja,l doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zirne @ 2013 12 27, 14:39)
Pasaka, labai daug seimu bei giminiu turi paslapciu, daug dazniau nei mes isivaizduojame. Is princio, paslaptys yra sudas, nes is ju kyla ivairios traumos, ligos, kurios buna net kelintoje kartoje pasireiskia, kur niekas net itarti nebeitaria ta paslapti buvus... Siaip daug psichologu sita tema domisi, pabandyk paguglinti, gal ka gudraus rasi. Dauguma rekomenduoja viska i dienos sviesa kelti ir aiskintis(...)

Labai jau protingai viskas pasakyta. 100% drinks_cheers.gif
As pati esu viena paslapti seimoj atskleidus. Pasakiau tik del to, kad nebenorejau ilgiau nesiotis ir visa laika itariau, kad anksciau ar veliau tai atsisuks pries mane: kad as zinojau ir anksciau nepasakiau. Atsisuko doh.gif Sudas is viso to reikalo gavosi. Nieko gero. Iki dabar visi kazkokias nuoskaudas nesiojasi.
Atsakyti
QUOTE(angelgirl @ 2013 12 27, 11:36)
As tikrai nesakyciau. Bent jau kol mama gyva. Cia ju seimos reikalas, todel nesikisciau.

QUOTE(zirne @ 2013 12 27, 14:39)
Galu gale, ar nori jis ta tiesa suzinoti? Ar esi garantuota, kad jis jos nezino?

QUOTE(Orkinta @ 2013 12 27, 15:03)
Mano nuomone per daug asmeniska, kad svetimi zmones kistusi. teta isvis negerai pasielge, kad ant taves visa atsakomybe sukrove, o pati ta paslapti i zeme nusinese...jei mama nesako pati tokio dalyko, reiskias tam yra priezastis. nezinia kas ju jaunystes laikais buvo, ir kodel sita paslaptis atsirado.

Aciu uz nuomones 4u.gif
Na tai as nieko ir nesakau jau daugiau nei 10 metu...

zirne, labai daug tiesos parasei...
Manau, kad jis irgi kazka nujaucia, nes su tevu labai salti santykiai, jie labai skirtingi.
Del to, ar nori tiesa suzinoti tikrai klausimas, nes siaip jis labai jautrus zmogus, taip pat gerbia savo motina, nenoretu jos kompromituoti...

Orkinta, ta teta tai mamos sesuo. Mama jau buvo istekejusi, o tada jos buvo kartu viename vakarelyje ir mama nukrypo i sona, nes galvojo, kad negali susilaukti vaiku blush2.gif

Bet jeigu ta visa istorija kazkiek liecia ir mane, t.y.mano vaikus, jie irgi turi teise zinoti, kas ju tikras senelis...kad jie irgi turi kazkiek zydisko kraujo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pasaka: 27 gruodžio 2013 - 16:02
Anais laikais,kai nebuvo visu dirbtiniu vaiku ir uzsaldytu kiausineliu moteros ta reikala ispresdavo labai paprastai.Nesusilaukti vaiku buvo geda, nes visi kaltino moteris, o spermijogramu niekas nedare DNR...irgi.Yra labai daug tokiu vaiku tongue.gif

Seima pas MB pjovesi seniai...dabar kai MB nebefinansuoja ju ir dar man savo gyvybes draudima perase...apie zenybas jie gali tik nujausti...mes dar patys neapsisprende...viskas taip paastrejo, kad net dumai ruksta.As manau, kad viskas del turto vyksta, nematau jokiu kitu priezasciu.
Papildyta:
Pas ex tai du broliai savo turto nepasidalijo, tai teko girdet....iki pasisvaistymu ginklu daejo blink.gif
Kuo baiksis niekas nezino blush2.gif Kaune gime auge, nereik noret biggrin.gif

Atsakyti
Pasaka, buvimas zydu perduodamas per motinos linija 4u.gif
"Tevas yra ne tas, kuris padare, o tas, kuris uzsaugino" - sena lietuviska ismintis. Manau, kad visos pakankamai pavyzdziu turim, kur patevis yra geresnis tevas nei biologinis. Ar sakytum, jei tas vyras butu ne issilavines, geras pareigas uzimantis, mielas zmogus, o, pavyzdziui, banditas ar alkoholikas?
As kazkada vieno zmogaus, kuris zino, kad ji ne tikras tevas uzaugino, paklausiau, ar jis nebande aiskintis, kas buvo tikras ir kaip viskas buvo. Jis tepasake, kad gyvenimas pats sutvarko kaip ir turi buti, ir jis nemato prasmes zadinti mieganciu vaiduokliu. Juk vistiek niekas nepasikeis, o skaudes labai daug kam.
Beje, jei reikalas liecia ir tave bei tavo vaikus, gali pati tiesiai ir aiskintis. Nebutina kitu velti i sita istorija.
Atsakyti
zirne, jei man tai tikrai butu svarbu, gal jau seniai kazkas butu issaiskeje, niekada nemaniau kad kuri nors rase yra geresne uz kita. Tiktai idomu, kad kitos tautybes. Kaip ir butu idomu, jei butu pvz. turkas ar rusas, ar kinietis smile.gif Gerbiu kitus zmones ir nesiruosiu kistis i kitu gyvenima 4u.gif

parasiau cia, nes tikrai nezinau, kaip "aiskintis", nieko as nenoriu velti, tik gauti gal koki patarima, nes cia tikrai daug protingu moteriskiu paraso 4u.gif

bet dabar galesiu ir toliau ramiai gyventi ir ilgam pamirsti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pasaka: 27 gruodžio 2013 - 17:34
Nera tie zydai kazkuo ypatingi, dede mano gal atitinka tuos zydu isivaizdavimus, vis bizniais uzsiima biggrin.gif Mano giminej ju nemazai yra, galiu palyginti smile.gif
Atsakyti
Note, kaip fainai wub.gif Nuosirdziausi sveikinimai thumbup.gif 4u.gif oro_buckis.gif
as laaabai laaaabai tikiuos kitais metais rast darba 4u.gif to sau linkejau per kuciu mise, per kaledas dar ir per naujus reik pasilinket, kad mazai nebutu lotuliukas.gif

as nedirbu, atostogauju iki sausio 6 dienos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KolJe: 27 gruodžio 2013 - 17:40
QUOTE(Pasaka @ 2013 12 27, 17:12)
bet dabar galesiu ir toliau ramiai gyventi ir ilgam pamirsti  4u.gif

Sito nenorejau pasakyti 4u.gif
Turi pati sau nuspresti, kiek tai tau svarbu, o ne ilgam pamirsti. Viena diena nebeliks ko gali paklausti. As, zinok, daznai pasigailiu tai vieno, tai kito nepasiklausus. Grazintu kas siandien artimuosius, tai maziausiai menesi su diktofonu sedeciau verysad.gif

Nemanau, kad kas nors situ klausimu patarti gali. Cia kaip bepadarysi, taip blogai.
Atsakyti
QUOTE(angelgirl @ 2013 12 27, 10:36)
Ai, tiesa, po Kuciu vakarienes i misias dar su MV ejom. Nors anas tingejo, bet vistiek istempiau. Nors ant galo ir man prailgo 2 su puse valandos  doh.gif
mes visad einam į vaikų mišias, kur jie vaidina Krippenspiel. būna daug trumpesnės mišios, apie 40_45min, tos formalios liturgijos beveik nėra, ir nenuobodu, nes kasmet vis kitoks tas vaidinimas, nors istorija ir ta pati smile.gif mirksiukas.gif

Papildyta:
kas turit androidinį tablet, ar yra galimybe iš karto scrollint per visą psl, na page down arba page up? nervuoja su pirštais per ekraną be perstojo brūžint biggrin.gif
Atsakyti