Įkraunama...
Įkraunama...

Nevartojame alkoholio

QUOTE(kvarta @ 2014 09 16, 14:30)
bet tai jei jums neaktuali ši tema, jūs kaip ir nevartojanti, juolabiau nepriklausoma, kam lysti į šią temą? Matyt skauda rolleyes.gif  kažkas visvien kirba? dėl to karto į tris mėnesius. Kitaip čia nerašinėtumėte besiteisindama smile.gif

Tai kad nesiteisina. Juokiasi. Alkofobija yra tokia pat juokinga, kaip ir visos kitos mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(stripulis @ 2014 09 16, 21:56)
Matau. Taurė vyno su maistu yra pirmas alkoholizmo laipsnis, nusigėrimas iki sąmonės netekimo yra trečias alkoholizmo laipsnis, labai gausus alkoholio vartojimas be jokių matomų pokyčių sąmonėje ir fizinėje išraiškoje yra antras alkoholizmo laipsnis. Tai kaip suprantu, galime diskutuoti toliau bigsmile.gif
o va čia jau tikrai nėra ką diskutuoti, bo pezama vardan pezėjimo wink.gif

Taurė vyno kaip dažnai? Kartą per dieną? Ar kartą per savaitę? O jei kartą per 2-3 mėnesius? Tai irgi alkoholizmas? bigsmile.gif
O jei suvalgai saldainį su likeriu? Irgi psio? Tiesiu taikymu gydytis???? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 16 rugsėjo 2014 - 23:57
Gydytis nuo alkoholizmo neįmanoma. Nežinau nė vieno "išsigydžiusio". Tiesiog galima nustot gert. Sąmoningai to norėti ir nustoti visiems laikams. Tiesa, iš trečio laipsnio alkoholizmo staiga nustot gert negalima, bo ir komą galima prisišaukt, o beje ir prasmės nebėra nustot gert, bo kepenys jau būna suėstos...
O dėl dažnio - bet koks potraukis alkoholiui IR jo vartojimas yra alkoholizmas, o laipsniai matuojami pagal tai, koks poveikis organizmui ir kokie kiekiai suvartojami atitinkamai.
Tie visi klaustukai, didelės šypsenos... Jie paprasčiausiai rodo, kad potraukis yra. O jei nėra - galėtum nustoti gerti vieną kartą ir visiems laikams, nevalgyti saldainių su likeriu, negerti taurės vyno nė kartą per metus? Ir to nesigailėti, nesijausti alkofobiška, bla bla? Klausimas retorinis, atsakymą aš žinau.
Nėra tokio daikto kaip "alkofobija". Nes tada reikėtų išrasti ir "gyvsidabrio fobija", "kalio cianido fobija" ir panašius dalykus wink.gif Tiesiog nesinori vartoti nuodų. Mirtinų, beje. Šimtaprocentinis alkoholis yra absoliučiai mirtinas skystimas. nevyniojant į vatą ir nepuošiant kaspinėliais...
Bet juk kiekvienas renkasi, kaip gadinti sau sveikatą, a ne? Kas alkoholiu, kas nejudriu gyvenimo būdu, kas stresu, kas maistu - numirti sveikam gi būtų liūdna...

p. s. kur apie švytėjimus ir nešvytėjimus - čia ne su manim šnekėt. pažįstu buvusių alkoholikų, kurie jau buvo pasiekę tą visišką nusigėrimo laipsnį, pora jų metė tik dėl to, kad mirtis alsavo į veidą - ir visai neatrodė kaip tie bomžai, kuriuos rodo žiniasklaida, kaip tipo alkoholikus - jie be didesnių problemų dirbo savo darbus, ir niekas iš šono nematė, kas jiems darosi. Taip pat žinau ir alkoholiką, kuris dirbo iki mirties valandos, teismo medicinos ekspertu, o pylė ohoho, ir vėl niekas nieko nepastebėjo, kol jis nenumirė, amžiną atilsį... ir visai neatrodė nešvytintis koks tai. normaliausias žmogus iš vaizdo.

jei žmogus inteligentas, turi padorų darbą, jis gali būti juodžiausias alkoholikas ir prie viso to puikiausiai švytėti, bendrauti ir t. t. ir pan.

Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 09 16, 12:50)

Ir tie išsireiškimai "Aš jau metus nevartoju", "aš jau pusantrų nevartoju" skamba daugiau nei keistai. Ne dėl to, kad man keista, jog kažkas nevartoja alkoholio, o dėl to, jog alkoholio nevartojimas pateikiamas kaip kažkoks pasiekimas, kuriam reikia valios pastangų 

na, as tai pagalvojau, kad gal jei zmogus taip rase,tai turejo problemu su alkoholiu, o dabar nevartoja, tai jau pasiekimas. Kitaip tai ir man keistai tokie posakiai atrodo. Jei niekad daug negeriau,t ai praktiskai nezinau net KIEK LAIKO jau visai negeriu. Ir nuo kada negeriu? Nuo paskutines 1 sampano taures?

QUOTE(stripulis @ 2014 09 16, 22:56)
Matau. Taurė vyno su maistu yra pirmas alkoholizmo laipsnis,

oj geras, ne nezinojau, kad kas vyno taure isturkia, tai jau alkoholikas lotuliukas.gif Prancuzija jau prasigerus kapitaliai lotuliukas.gif Cekija irgi, jei bokalas alaus prie maisto irgi alkoholizmas.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 09 16, 23:56)
Matau. Taurė vyno su maistu yra pirmas alkoholizmo laipsnis, nusigėrimas iki sąmonės netekimo yra trečias alkoholizmo laipsnis, labai gausus alkoholio vartojimas be jokių matomų pokyčių sąmonėje ir fizinėje išraiškoje yra antras alkoholizmo laipsnis. Tai kaip suprantu, galime diskutuoti toliau bigsmile.gif

Norėčiau šaltinio, kur tuos alkoholizmo laipsnius aptikote.
Atsakyti
QUOTE(kvarta @ 2014 09 16, 16:30)
bet tai jei jums neaktuali ši tema, jūs kaip ir nevartojanti, juolabiau nepriklausoma, kam lysti į šią temą? Matyt skauda rolleyes.gif  kažkas visvien kirba? dėl to karto į tris mėnesius. Kitaip čia nerašinėtumėte besiteisindama smile.gif

Kirba virba.
Žinokit, kartais užsuku net į temas apie vaikus, nors vaikų neturiu.
O kai jau esu anksčiau rašiusi - buvo tarpas, kai nevartojau alkoholio, nes man nuo jo buvo bloga, ir tiek, jokiu žygdarbiu to nelaikau, kaip kai kurios čia. Jei kažkokio produkto nemėgsti, tai ir nevartoji smile.gif Man neskanu pienas ir negeriu, jums neskanu vynas, ir negeriat. Jei nesergat alkoholizmo liga - kam skaičiuoti tuos nevartojimo mėnesius/metus?
Papildyta:
QUOTE(Vidurvasaris @ 2014 09 16, 18:24)

Didžiausias iššūkis, nusprendus mesti rūkyti ar nevartoti alkoholio, šiaip jau yra visai ne valia, o APLINKA ir mintis KĄ ŽMONĖS PAGALVOS. Tai yra didžiausia priklausomybė - priklausomybė nuo kitų nuomonės.

Dažniausia žmonės įsivaizduoja esą kur kas svarbesni aplinkiniams, nei yra iš tiesų. Nei ta APLINKA, nei tie ŽMONĖS tiek daug negalvoja apie jus, kaip jums norėtųsi biggrin.gif dažniausiai visi galvoja tik apie save.
Man visiškai vienodai rodo, jei kas kompanijoje nevartoja alkoholio. Lygiai kaip ir mano įpročiai - būna, kad visa kompanija kilnoja alaus bokalus, o aš sultis. Niekam tai neįdomu ir niekas nesidomi - kodėl biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2014 09 17, 08:29)
na, as tai pagalvojau, kad gal jei zmogus taip rase,tai turejo problemu su alkoholiu, o dabar nevartoja, tai jau pasiekimas. Kitaip tai ir man keistai tokie posakiai atrodo. Jei niekad daug negeriau,t ai praktiskai nezinau net KIEK LAIKO jau visai negeriu. Ir nuo kada negeriu? Nuo paskutines 1 sampano taures?

va būtent - manęs dabar paklaustų, kiek laiko aš NEGERIU, net pasakyt negalėčiau - nu nepamenu g.gif nes neskiriu tam tiek dėmesio savo gyvenime. Man alkoholis - vienas iš daugybės dalykų pasaulyje, kurio nei bijau, nei garbinu. Nei jaučiu potraukio, nei nejaučiu. Geriu, kai man skanu - tarkim, alus man tiesiog pats iš savęs yra skanus, ypač prie kai kurių maisto produktų, bet ne kaip svaiginanti priemonė, o jo skonis. Tad neretai geriu nealkoholinį alų, esu atradusi visai skanų. Man jokio skirtumo - tad kur čia priklausomybė alkoholiui kažkelinto laipsnio? biggrin.gif

O jei imama skaičiuoti, daryti iš to ritualą, vaizduoti alkoholį kaip priešą, su kuriuo intensyviai kovojama - tuomet man jau kvepia nenormaliu požiūriu, gal ir priklausomybe nuo to pačio alkoholio g.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 09 17, 00:30)
Gydytis nuo alkoholizmo neįmanoma. Nežinau nė vieno "išsigydžiusio". Tiesiog galima nustot gert. Sąmoningai to norėti ir nustoti visiems laikams. Tiesa, iš trečio laipsnio alkoholizmo staiga nustot gert negalima, bo ir komą galima prisišaukt, o beje ir prasmės nebėra nustot gert, bo kepenys jau būna suėstos...
O dėl dažnio - bet koks potraukis alkoholiui IR jo vartojimas yra alkoholizmas, o laipsniai matuojami pagal tai, koks poveikis organizmui ir kokie kiekiai suvartojami atitinkamai.
Tie visi klaustukai, didelės šypsenos... Jie paprasčiausiai rodo, kad potraukis yra. O jei nėra - galėtum nustoti gerti vieną kartą ir visiems laikams, nevalgyti saldainių su likeriu, negerti taurės vyno nė kartą per metus? Ir to nesigailėti, nesijausti alkofobiška, bla bla? Klausimas retorinis, atsakymą aš žinau.
Nėra tokio daikto kaip "alkofobija". Nes tada reikėtų išrasti ir "gyvsidabrio fobija", "kalio cianido fobija" ir panašius dalykus wink.gif Tiesiog nesinori vartoti nuodų. Mirtinų, beje. Šimtaprocentinis alkoholis yra absoliučiai mirtinas skystimas. nevyniojant į vatą ir nepuošiant kaspinėliais...

Alkoholizmas yra potraukis apsvaigimui. O nuo pusės taurės vyno kartą per pora mėnesių / kartą per savaitę ar pan. apsvaigti tiesiog neįmanoma.

Tie klaustukai ir didelės šypsenos skaitant jūsų postus yra lygiai tokios pačios, kaip klausantis vaiko, kuris labai rimtu veidu aiškina "neik prie kūdros, nes tave būtinai įtrauks varlė".

Alkofobija yra. Jūs nuo jos kenčiate. Nes nesuprantate, kad ir didžiausias nuodas, vartojamas mažomis dozėmis, gali būti/yra vaistas.

QUOTE(Malena @ 2014 09 17, 07:13)
Norėčiau šaltinio, kur tuos alkoholizmo laipsnius aptikote.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 09 17, 09:16)
Jei nesergat alkoholizmo liga - kam skaičiuoti tuos nevartojimo mėnesius/metus?

va būtent - manęs dabar paklaustų, kiek laiko aš NEGERIU, net pasakyt negalėčiau - nu nepamenu  g.gif  nes neskiriu tam tiek dėmesio savo gyvenime. Man alkoholis - vienas iš daugybės dalykų pasaulyje, kurio nei bijau, nei garbinu. Nei jaučiu potraukio, nei nejaučiu. Geriu, kai man skanu - tarkim, alus man tiesiog pats iš savęs yra skanus, ypač prie kai kurių maisto produktų, bet ne kaip svaiginanti priemonė, o jo skonis. Tad neretai geriu nealkoholinį alų, esu atradusi visai skanų. Man jokio skirtumo - tad kur čia priklausomybė alkoholiui kažkelinto laipsnio?  biggrin.gif

O jei imama skaičiuoti, daryti iš to ritualą, vaizduoti alkoholį kaip priešą, su kuriuo intensyviai kovojama - tuomet man jau kvepia nenormaliu požiūriu, gal ir priklausomybe nuo to pačio alkoholio  g.gif

* drinks_cheers.gif
** drinks_cheers.gif Šašlykas ar čili be alaus ir pusės savo skonio neturi. Tačiau retkarčiais išgėrus nedidelį bokalą alaus prie aštresnio patiekalo alkoholiku netapsi.
*** drinks_cheers.gif
Atsakyti
Žmonės skaičiuoja daug ką, tad nėra prasmės sureikšminti, kad kai kas skaičiuoja kiek laiko nevartoja alkoholio. Man šašlykai ar čili kažkaip ir be alaus labai skanūs. Jei Jums skaniau kitaip - tai Jūsų pasirinkimas. Gerai, jei kontroliuojate save ir išgeriate tik retkarčiais, nes Jums skanu. Visa bėda, kad daug žmonių savęs nekontroliuoja ir kasmet geria vis daugiau ir daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2014 09 17, 11:36)
Žmonės skaičiuoja daug ką, tad nėra prasmės sureikšminti, kad kai kas skaičiuoja kiek laiko nevartoja alkoholio. Man šašlykai ar čili kažkaip ir be alaus labai skanūs. Jei Jums skaniau kitaip - tai Jūsų pasirinkimas. Gerai, jei kontroliuojate save ir išgeriate tik retkarčiais, nes Jums skanu. Visa bėda, kad daug žmonių savęs nekontroliuoja ir kasmet geria vis daugiau ir daugiau.

Tikrai taip, daugybė žmonių savęs nekontroliuoja. Bet yra daugybė ir tokių, kurie kontroliuoja / kuriems nereikia savęs kontroliuoti, nes jie tik retkarčiais pasimėgauja skoniu, tačiau nesisvaigina. Todėl tikrai nederėtų abiejų grupių suplakti į vieną.
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2014 09 17, 13:36)

Niekas ir nebando įtikinti, jog besaikis alkoholio vartojimas yra gėris ar kad nėra žmonių, kurie nekontroliuoja savęs g.gif

Tik bandoma pasakyti, kad saikingai ir atsakingai retkarčiais pasimėgaujantis vynu/alumi/kokteiliu žmogus nebūtinai yra alkoholikas.

Kas kita, kai tas saikas yra peržengiamas - bandoma "raminti nervus" alkoholiu ("tik taurelė, nes sunkus metas dabar"), prisigeriama iki tokio lygio, jog iš ryto būna bloga, nepavyksta linksmintis be alkoholio arba geriama tik su tikslu apsvaigti...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 09 16, 23:56)
Matau. Taurė vyno su maistu yra pirmas alkoholizmo laipsnis, nusigėrimas iki sąmonės netekimo yra trečias alkoholizmo laipsnis, labai gausus alkoholio vartojimas be jokių matomų pokyčių sąmonėje ir fizinėje išraiškoje yra antras alkoholizmo laipsnis.

O jūs bent pastebėjote, kad iš esmės man pritariate? Skirtumas tik tas, kad ką aš ir kitos komentatorės įvardijom kaip "taurė vyno prie maisto", jūs įvardijote kaip "pirmas alkoholizmo laipsnis", ką mes pavadinome "vakaro pabaiga krūmuose", jūs - "trečiu alkoholizmo laipsniu". Jei išskiriate tris laipsnius, reiškia pripažįstate jog jų yra ne vienas. Apie tai ir pradėjau kalbą. Apie pasakymus, kad alkoholio nevartoju, nes "nenoriu vakaro baigti krūmuose" kas skamba kaip teiginys, kad kitokio alkoholio vartojimo (ar kito alkoholizmo laipsnio, pasak jūsų) nebūna.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 09 17, 13:18)
Niekas ir nebando įtikinti, jog besaikis alkoholio vartojimas yra gėris ar kad nėra žmonių, kurie nekontroliuoja savęs  g.gif
Tik bandoma pasakyti, kad saikingai ir atsakingai retkarčiais pasimėgaujantis vynu/alumi/kokteiliu žmogus nebūtinai yra alkoholikas.

Matot, šioj temoj net ir tų žmonių, kurie negeria nuomonė kas yra alkoholikas kartais skiriasi, nes kiek žmonių, tiek nuomonių. Mums čia smagu pasidalint linksmomis istorijomis iš patirties negeriant ir pasiguosti kai žmonės mūsų nesupranta... Atrodo, kad tie, kurie vartoja alkoholį, ateina į šią temą tik tam, kad pasipykt ir vos atėję pradeda teisintis, kad jeigu jie kartais geria, tai dar nereiškia, kad yra alkoholikai... Kam čia eiti ir kam teisintis? Man kvailai atrodo, kai tie kas geria išvadina alkoholikais būtent tuos, kurie negeria, nes matai mes skaičiuojam kiek laiko negeriam... doh.gif

Aš ne daug ką laikau tikrais alkoholikais, bet mane asmeniškai neramina kai kurių pažįstamų elgesys... Aš nieko nesakau kai pažįstamas išgeria 2 skardines alaus... Bet tikrai mane net nukrato pamačius kaip išgėręs tas 2 skardines alaus jis sėda už vairo, o ant galinės automobilio kėdutės dar pasisodina mažametį vaiką... Aš jo alkoholiku nevadinu, bet atsakingu pavadinti irgi negaliu... Tie kas geria, puls teisinti, kad čia tik lengvas girtumo laipsnis ir nieko čia baisaus, bet man taip galvoti neišeina... Nes alkoholis ir vairavimas man 2 nesuderinami dalykai...
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2014 09 17, 15:34)
Aš ne daug ką laikau tikrais alkoholikais, bet mane asmeniškai neramina kai kurių pažįstamų elgesys... Aš nieko nesakau kai pažįstamas išgeria 2 skardines alaus...  Bet tikrai mane net nukrato pamačius kaip išgėręs tas 2 skardines alaus jis sėda už vairo, o ant galinės automobilio kėdutės dar pasisodina mažametį vaiką... Aš jo alkoholiku nevadinu, bet atsakingu pavadinti irgi negaliu... Tie kas geria, puls teisinti, kad čia tik lengvas girtumo laipsnis ir nieko čia baisaus, bet man taip galvoti neišeina... Nes alkoholis ir vairavimas man 2 nesuderinami dalykai...

1. Dvi skardinės alaus KASDIEN yra labai daug. Dvi skardinės per mėnesį - ne.
2. Jūsų pažįstamas - idiotas. Ir tai, kad jūs, pamačiusi, kaip jis sukelia grėsmę niekuo dėtiems kitiems eismo dalyviams + mažamečiui vaikui, ne kviečiate policiją, o postringaujate internete apie alkoholio žalą, padaro jo būsimo nusikaltimo bendrininke.

Jūsų postas tik dar kartą įrodo, kad alkoholis, kaip pats toks, nėra niekuo blogas. Blogiu jis tampa tuomet, kai papuola į prietrankų ir kvailių rankas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 17 rugsėjo 2014 - 15:20