QUOTE(geltona.raudona @ 2014 09 16, 09:50)
Kad ir dabar panašiai atrodo. Šioje temoje tokie pasakymai, kaip "alkoholio nevartoju, nes iš balių nenoriu grįžti apsivėmus ar pabuvojus krūmuose" ir pan. rodo, kad žmogus kitokio vartojimo (pvz. derinant vyną su maistu), net neįsivaizduoja. Arba nevartoji visai, arba nusigeri iki žemės graibymo.
Visiškai sutinku. Toks jausmas, kad įmanoma tik arba visiškai nevartoti, griežtai, gink dieve turbūt net burnos su alkoholiniais skalavimo skysčiais neskalaut, arba pilti iki žemės graibymo ir dulkinimosi su bet po krūmu.
Jei alkoholio vartojimas asocijuojasi tik su apsivėmimu, gėdos prisidarymu, sveikatos sugadinimu, pinigų išleidimu - problema ne alkoholis
Ir tie išsireiškimai "Aš jau metus nevartoju", "aš jau pusantrų nevartoju" skamba daugiau nei keistai. Ne dėl to, kad man keista, jog kažkas nevartoja alkoholio, o dėl to, jog alkoholio nevartojimas pateikiamas kaip kažkoks pasiekimas, kuriam reikia valios pastangų
Nu nenori, neskanu, ir negeri alaus ar vyno.
Tas pats, kas aš sakyčiau "aš jau 3 metus nevartoju pieno, ech, reiks rašyti potyrių dienoraštį, kaip man sekasi, vat, švenčiu metines nevartojimo, kokia aš laiminga". Nevartoju, nes neskanu ir vidurius man nuo jo paleidžia. Koks čia stebuklas?
Papildyta:
QUOTE(Malena @ 2014 09 16, 13:42)
Na manau priklauso nuo to, kiek dažnai ir kiek daug.
pagal kai kurias, panašu, kad jei kartą į tris mėnesius išgersi 100ml vyno, priderinto prie sūrio, tai kai nueisi sekmadieniais į turgų, iškart pamatys - nešvytėsi.