Įkraunama...
Įkraunama...

Nevartojame alkoholio

QUOTE(Leksa @ 2014 09 09, 12:32)
tai cia jau kaip buvusiu alkoholiku temos atrodytu  lotuliukas.gif

Kad ir dabar panašiai atrodo. Šioje temoje tokie pasakymai, kaip "alkoholio nevartoju, nes iš balių nenoriu grįžti apsivėmus ar pabuvojus krūmuose" ir pan. rodo, kad žmogus kitokio vartojimo (pvz. derinant vyną su maistu), net neįsivaizduoja. Arba nevartoji visai, arba nusigeri iki žemės graibymo.
Atsakyti
vyno derinimas su maistu yra ne vartojimas, o pirmas alkoholizmo laipsnis wink.gif nu nusiimam tuos rožinius akinius, a?
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 09 16, 11:06)
vyno derinimas su maistu yra ne vartojimas, o pirmas alkoholizmo laipsnis wink.gif nu nusiimam tuos rožinius akinius, a?

Jei jūs nematote skirtumo tarp taurės vyno su maistu ir nusigėrimo iki sąmonės netekimo, tai nelabai yra apie ką diskutuoti.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 09 16, 10:06)

...ir jeigu naudojamoje kosmetikoje yra alkoholio (sakykim, tonike, kuriuo valomas veidas) - žmogus irgi alkoholikas. Tegul nusiima rožinius akinius. Taip pat jeigu retkarčiais gamina maistą, kur reikia šlakelį vyno ar alaus įpilti - alkoholikas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukinė_gulbė: 16 rugsėjo 2014 - 11:16

Pasiūlysiu nusiimti juodus akinius.
Atsakyti

Na manau priklauso nuo to, kiek dažnai ir kiek daug.
Atsakyti
QUOTE(geltona.raudona @ 2014 09 16, 09:50)
Kad ir dabar panašiai atrodo. Šioje temoje tokie pasakymai, kaip "alkoholio nevartoju, nes iš balių nenoriu grįžti apsivėmus ar pabuvojus krūmuose" ir pan. rodo, kad žmogus kitokio vartojimo (pvz. derinant vyną su maistu), net neįsivaizduoja. Arba nevartoji visai, arba nusigeri iki žemės graibymo.

Visiškai sutinku. Toks jausmas, kad įmanoma tik arba visiškai nevartoti, griežtai, gink dieve turbūt net burnos su alkoholiniais skalavimo skysčiais neskalaut, arba pilti iki žemės graibymo ir dulkinimosi su bet po krūmu.
Jei alkoholio vartojimas asocijuojasi tik su apsivėmimu, gėdos prisidarymu, sveikatos sugadinimu, pinigų išleidimu - problema ne alkoholis smile.gif
Ir tie išsireiškimai "Aš jau metus nevartoju", "aš jau pusantrų nevartoju" skamba daugiau nei keistai. Ne dėl to, kad man keista, jog kažkas nevartoja alkoholio, o dėl to, jog alkoholio nevartojimas pateikiamas kaip kažkoks pasiekimas, kuriam reikia valios pastangų g.gif Nu nenori, neskanu, ir negeri alaus ar vyno.
Tas pats, kas aš sakyčiau "aš jau 3 metus nevartoju pieno, ech, reiks rašyti potyrių dienoraštį, kaip man sekasi, vat, švenčiu metines nevartojimo, kokia aš laiminga". Nevartoju, nes neskanu ir vidurius man nuo jo paleidžia. Koks čia stebuklas? g.gif

Papildyta:
QUOTE(Malena @ 2014 09 16, 13:42)
Na manau priklauso nuo to, kiek dažnai ir kiek daug.

pagal kai kurias, panašu, kad jei kartą į tris mėnesius išgersi 100ml vyno, priderinto prie sūrio, tai kai nueisi sekmadieniais į turgų, iškart pamatys - nešvytėsi.
Atsakyti
Man asmeniškai bet kokie kraštutinumai ne prie širdies. Šiuo metu susidaro koks butelis vyno per metus, gal koks 1.5 vyno butelio. Na ir nelaikau savęs priklausoma lotuliukas.gif Kaip ir visi alkoholikai savęs nelaiko alkoholikais lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 09 16, 13:50)
pagal kai kurias, panašu, kad jei kartą į tris mėnesius išgersi 100ml vyno, priderinto prie sūrio, tai kai nueisi sekmadieniais į turgų, iškart pamatys - nešvytėsi.

bet tai jei jums neaktuali ši tema, jūs kaip ir nevartojanti, juolabiau nepriklausoma, kam lysti į šią temą? Matyt skauda rolleyes.gif kažkas visvien kirba? dėl to karto į tris mėnesius. Kitaip čia nerašinėtumėte besiteisindama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kvarta @ 2014 09 16, 15:30)
bet tai jei jums neaktuali ši tema, jūs kaip ir nevartojanti, juolabiau nepriklausoma, kam lysti į šią temą? Matyt skauda rolleyes.gif  kažkas visvien kirba? dėl to karto į tris mėnesius. Kitaip čia nerašinėtumėte besiteisindama smile.gif

Hmmm... Kodėl lankymasis kažkuriose temose nurodo nuoskaudas? Jei taip, tada turėtume kalbėti apie visus, kurie apsilankė čia ar kitur.
Atsakyti
Ooo.. seniai jau čia buvo užklydusių su "mediniais" argumentais biggrin.gif

Jo jo, visi sako: galiu negert, galiu nerukyt, galiu nevartoti narkotikų, BET NENORIU - viena dozė per vakarėlį tai tik kultūringas atsipalaidavimas - juk neguliu pakrūmėj apkvaitus. Galiu bet kada sustot, BET NENORIU, NES.... (na ir tada seka visokie nuvalkioti arba egzotiškesni argumentai).

Didžiausias iššūkis, nusprendus mesti rūkyti ar nevartoti alkoholio, šiaip jau yra visai ne valia, o APLINKA ir mintis KĄ ŽMONĖS PAGALVOS. Tai yra didžiausia priklausomybė - priklausomybė nuo kitų nuomonės.

O visi aplink mane vartoja vis mažiau ir mažiau. Džiugu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(geltona.raudona @ 2014 09 16, 10:45)
Jei jūs nematote skirtumo tarp taurės vyno su maistu ir nusigėrimo iki sąmonės netekimo, tai nelabai yra apie ką diskutuoti.

Matau. Taurė vyno su maistu yra pirmas alkoholizmo laipsnis, nusigėrimas iki sąmonės netekimo yra trečias alkoholizmo laipsnis, labai gausus alkoholio vartojimas be jokių matomų pokyčių sąmonėje ir fizinėje išraiškoje yra antras alkoholizmo laipsnis. Tai kaip suprantu, galime diskutuoti toliau bigsmile.gif

QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2014 09 16, 11:14)
...ir jeigu naudojamoje kosmetikoje yra alkoholio (sakykim, tonike, kuriuo valomas veidas) - žmogus irgi alkoholikas. Tegul nusiima rožinius akinius. Taip pat jeigu retkarčiais gamina maistą, kur reikia šlakelį vyno ar alaus įpilti - alkoholikas.

o va čia jau tikrai nėra ką diskutuoti, bo pezama vardan pezėjimo wink.gif
Atsakyti