Įkraunama...
Įkraunama...

Nevartojame alkoholio

QUOTE(Rasma @ 2013 12 22, 17:55)
Nevartoju alkoholio, tai vakarėliai jau daug metų įspūdingai atrodo...linksminimąsis tai lyg kažkas tarpinio tarp beždžionių ir kiaulių mitingo...na, išties net įžeidu gyvuliukus prilygint išgėrusiems ir jų linksmybėms. Kad matytų žmonės kokios nykios tos jų linksmybės, kaip kvailai iš šalies atrodo...brrr..net nupurto doh.gif

lotuliukas.gif

Apie alkoholį ir vaikų auginimą http://www.ikimokykl...7902?comments=1

Atsakyti
Šiaip, turint drąsos ir naglumo, atsakyti į pasiūlymus reikia taip:
ne
"nevartoju nes sportuoju", "nevartoju nes geriu antibiotikus", "nevartoju nes laukiuosi", "nevartoju nes už vairo".
o
"nevartoju, nes tai nuodai".

tai ir sąžininga, ir šioks toks būdas be jokių pamokslų priversti aplinkinius susimąstyti šiek tiek.
nes juos supa proalkoholinė propaganda, praktiškai nė vienas mūsų nepradėjom gerti alkoholio patys apsisprendę, veikė propaganda iš šalies, ir galinga propaganda,
tai kodėl nepadaryt kontrpropagandos?

po teisybei, kai jau pranešu, kad nesilaukiu, apie nuodus irgi pasisakau, ir bent artimoj aplinkoj žiūriu, kad vartojama vis saikingiau (alkoholizmo mano artimieji nepatiria, bet tas pakartojimas vis iš mano pusės be pamokslavimo matau "apkartina" taureles...) .
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 09 05, 23:33)
Šiaip, turint drąsos ir naglumo, atsakyti į pasiūlymus reikia taip:
ne
"nevartoju nes sportuoju", "nevartoju nes geriu antibiotikus", "nevartoju nes laukiuosi", "nevartoju nes už vairo".
o
"nevartoju, nes tai nuodai".

turiu ir drasos ir naglumo ir jei jau zmones po n-tojo karto vistiek nesusitaiko, kad negeriu ir toliau siulo, tai as sakau: "perejau i islama, man religija neleidzia", arba "mano sektos guru neleidzia" beee.gif Dar nei vienas nieko i tai neatsake biggrin.gif
Atsakyti
Nematau reikalo kažkam aiškintis kodėl negeriu. Į siūlymus mandagiai žvaliai su nuotaika atsakau "ne, ačiū". Kartą įkyrius siūlytojus užčiaupiau atsakydama "kad dabar nemadinga" bigsmile.gif Buvo pauzė po mano tokio atsakymo, nes visi turėjo taures rankoj smile.gif

Atsakyti
Mano pastebėjimai, nustojus vartoti.
Pradžioje, kol nesijausite tvirtesnė ir netgi pranašesnė už vartojančius, galima teisintis visokiais anksčiau patartais būdais. Paskui ateina tokia stiprybė, kad jau gali pasakyti:
-Negeriu iš principo.
Nes, jei vartoji vaistus, vairuoji, tai bent pusę lašo gali išgerti. Labai gailiuosi, kad nerašiau kokio dienoraščio ar blogo, tuo laikotarpiu. Kokių tik kalbų neprisiklausiau - gal nori gero ar dar geresnio gėrimo, tai gal nors simboliškai, tai kas nutiko? Linksma prisiminti. Būtinai užsirašykite nuotykius. <ir mums būtų įdomu paskaityti>
Dabar jaučiuosi puikiai, giminėms ir draugams nepriekaištauju dėl gėrimo. Abejingai praeinu pro gražius ir gražesnius butelius parduotuvėje su visomis jų akcijomis ir džiaugiuosiu, kad manęs jie 'nekabina'. Matau tiktai, kokios didžiulės pastangos stengiantis mums juos įsiūlyti - pradedant etiketėmis, gražiomis dainomis apie taurę vyno, alaus putą, baigiant visuomenės nuomonės formavimu - be gėrimo ne šventė ir ne vaišės ir pateisinant girtuoklius.
Atsisakyti alkoholio labai paprasta.
Prisiminiau Jono Pauliaus II žodžius: NEBIJOKITE.
Jie gal buvo kitame kontekste, bet tinka ir čia.
Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2014 09 08, 14:21)
Pradžioje, kol nesijausite tvirtesnė ir netgi pranašesnė už vartojančius, galima teisintis visokiais anksčiau patartais būdais. Paskui ateina tokia stiprybė, kad jau gali pasakyti:
-Negeriu iš principo.
Nes, jei vartoji vaistus, vairuoji, tai bent pusę lašo gali išgerti. Labai gailiuosi, kad nerašiau kokio dienoraščio ar blogo, tuo laikotarpiu. Kokių tik kalbų neprisiklausiau - gal nori gero ar dar geresnio gėrimo, tai gal nors simboliškai, tai kas nutiko? Linksma prisiminti. Būtinai užsirašykite nuotykius. <ir mums būtų įdomu paskaityti>
Dabar jaučiuosi puikiai, giminėms ir draugams nepriekaištauju dėl gėrimo. Abejingai praeinu pro gražius ir gražesnius butelius parduotuvėje su visomis jų akcijomis ir džiaugiuosiu, kad manęs jie 'nekabina'. Matau tiktai, kokios didžiulės pastangos stengiantis mums juos įsiūlyti - pradedant etiketėmis, gražiomis dainomis apie taurę vyno, alaus putą, baigiant visuomenės nuomonės formavimu - be gėrimo ne šventė ir ne vaišės ir pateisinant girtuoklius.

va va, aš irgi pastebėjau, kad daug kam per šventes tiesiog būtina išgerti. aš irgi jau senokai nevartoju alkoholio ir jo visai nepasigendu. tiesą sakant, jis manęs niekada ir neviliojo, tačiau anksčiau daug ką dariau taip, kaip kiti darė, ne iškart atsirado drąsos ir noro rinktis savo kelią.
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2014 03 04, 21:18)
O as kazkaip skiriu visai negeriancius veidus, man jie kažkokie šviesus atrodo, ir ta sviesa eina is vidaus, nors kiek geriancio zmogaus žvilgsnis yra sunkus ir tuo paciu paviršutiniškas..

Hm, o kiek dažnai reikia gert, kad žvilgsnis sunkus ir paviršutiniškas pasidarytų, ar kiek laiko išvis negert, kad ta šviesa jau pradėtų eit? Jei išgeriu alaus kartą į mėnesį, tai jau matosi iš tolo, ania?
Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2014 09 08, 15:21)
-Negeriu iš principo.

Puiki mintis, vystyti toliau, kuri vadintųsi "mano pastebėjimai, nustojus vartoti" - galima net temą tokią sukurti.
Taigi, mano apstebėjimai, nustojus vartoti tą brudą biggrin.gif :
visada gera nuotaika, kartaisa sąlyginai gera nuotaika, bent jau jokių depresijų nėra (kurios neišvengiamai būna po vakarėlio)
fizinis aktyvumas, geras seksas, nes visada jautiesi žvaliai, fiziškai užtikrintai
geresnė pati gyvenimo kokybė : laiko planavimas, finansų planavimas, nėra neplanuoto susitikimo ar pliurpalų prie vyno (kurie taipogi nieko neduoda, tik atima: laiką, pinigus, sveikatą).
Va ir priėjau : SVEIKATA, PINIGAI, LAIKAS - viskas keičiasi į gerą, nes tu tarsi juos valdai, o ne taurė ar net butelys tave biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kvarta @ 2014 09 09, 10:55)
Puiki mintis, vystyti toliau, kuri vadintųsi "mano pastebėjimai, nustojus vartoti" - galima net temą tokią sukurti.

tai cia jau kaip buvusiu alkoholiku temos atrodytu lotuliukas.gif

o jei rimtai, pati asmeniskai netureciau ka rasyt, nes is tiesu tai niekad nebuvau alkoholio megeja, iki zemes graibymo ar samones netekimo prisigerus nebuvau. Kartais isgerdavau per sventes, kartais ne. Net negaleciau pasakyt, kada visiskai lioviausi net tipo "ragaut". Ir kas per nesamone su tais durnais pasakymais: nu, bet tu nor paragauk doh.gif . Tipo, as gyvenime buvau vyno/alaus/sampano neragavus ar toks super skonis, kad daug prarandu jo nepazinus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 09 09, 12:32)
tai cia jau kaip buvusiu alkoholiku temos atrodytu  lotuliukas.gif

o jei rimtai, pati asmeniskai netureciau ka rasyt, nes is tiesu tai niekad nebuvau alkoholio megeja, iki zemes graibymo ar samones netekimo prisigerus nebuvau. Kartais isgerdavau per sventes, kartais ne. Net negaleciau pasakyt, kada visiskai lioviausi net tipo "ragaut". Ir kas per nesamone su tais durnais pasakymais: nu, bet tu nor paragauk doh.gif . Tipo, as gyvenime buvau vyno/alaus/sampano neragavus ar toks super skonis, kad daug prarandu jo nepazinus  doh.gif

oi prajuokinot lotuliukas.gif
Atsakyti
Na, nežinau, istorija "mano pastebėjimai, nustojus vartoti" būtų "visiškai jokių pokyčių". Kaip jau čia minėjo, jeigu ir anksčiau nebūdavo tas alkoholis toks reikšmingas, kad darydavo pastebimą įtaką nuotaikoms, laisvalaikiui, piniginei, vargu, ar kažkas keičiasi, panašiai kaip, pvz., nustojau gerti visokias Coca Colas, valgyti čipsus - na, pokyčių irgi jokių, nes irgi vartodavau labai retai.
Papildyta:
Dar pastaba dėl "ragavimų". Ar būtinai viskas turi būti kažkokie didžiuliai atradimai ar praradimai? Pvz., per japonų kultūros dienas buvo įdomu paragauti sakės, nors šiaip tokių gėrimų nevartoju, ir abejoju, ar kažkada vartosiu. Ar buvo kažkam praradimas neparagauti? Nemanau. Ar buvo tai kažkoks atradimas? Abejoju irgi. Tiesiog tai nėra ta skirtis, kad būtų galima pasakyti "tu gyvenime labai daug praradai to nepatyręs". Asmeniškai aš esu linkusi paragauti kažkokius patiekalus ar gėrimus, kurie yra kultūros dalis (na, gal tik lervų ar tarakonų nevalgyčiau), ir nesureikšminu, kad kažkur gali būti alkoholio, bet nemanau, kad kažkas praranda to nedarydami - juk tam "ragavimui" tikriausiai neturi noro, o kai nėra noro, nėra ir praradimo.
Papildyta:
Beje, dėl to, kad nevartoju beveik visų pieno produktų ir majonezo, gyvenime teko 100 kartų daugiau aiškintis, nei dėl atsisakymo vartoti alkoholį.
Atsakyti
Dabar, kai nevartoju 3 metai, visa aplinka priprato ir nuotykių nedaug. Bet juokingas požiūris būna žmonių, kuriems pvz vynui pirkti negaila pinigų, bet jei tai nealkoholinis gėrimas, pradeda gailėti. Sako, galima gerti ir sultis tokiu atveju.
Atsakyti