QUOTE(PRANAITE @ 2014 09 08, 15:21)
Mano pastebėjimai, nustojus vartoti.
Pradžioje, kol nesijausite tvirtesnė ir netgi pranašesnė už vartojančius, galima teisintis visokiais anksčiau patartais būdais. Paskui ateina tokia stiprybė, kad jau gali pasakyti:
-Negeriu iš principo.
Nes, jei vartoji vaistus, vairuoji, tai bent pusę lašo gali išgerti.
Labai gailiuosi, kad nerašiau kokio dienoraščio ar blogo, tuo laikotarpiu. Kokių tik kalbų neprisiklausiau - gal nori gero ar dar geresnio gėrimo, tai gal nors simboliškai, tai kas nutiko? Linksma prisiminti. Būtinai užsirašykite nuotykius. <ir mums būtų įdomu paskaityti>
Dabar jaučiuosi puikiai, giminėms ir draugams nepriekaištauju dėl gėrimo. Abejingai praeinu pro gražius ir gražesnius butelius parduotuvėje su visomis jų akcijomis ir džiaugiuosiu, kad manęs jie 'nekabina'. Matau tiktai, kokios didžiulės pastangos stengiantis mums juos įsiūlyti - pradedant etiketėmis, gražiomis dainomis apie taurę vyno, alaus putą, baigiant visuomenės nuomonės formavimu - be gėrimo ne šventė ir ne vaišės ir pateisinant girtuoklius.
Atsisakyti alkoholio labai paprasta.
Prisiminiau Jono Pauliaus II žodžius: NEBIJOKITE.
Jie gal buvo kitame kontekste, bet tinka ir čia.
Puiki mintis, vystyti toliau, kuri vadintųsi "
mano pastebėjimai, nustojus vartoti" - galima net temą tokią sukurti.
Taigi, mano apstebėjimai, nustojus vartoti tą brudą
:
visada gera nuotaika, kartaisa sąlyginai gera nuotaika, bent jau jokių depresijų nėra (kurios neišvengiamai būna po vakarėlio)
fizinis aktyvumas, geras seksas, nes visada jautiesi žvaliai, fiziškai užtikrintai
geresnė pati gyvenimo kokybė : laiko planavimas, finansų planavimas, nėra neplanuoto susitikimo ar pliurpalų prie vyno (kurie taipogi nieko neduoda, tik atima: laiką, pinigus, sveikatą).
Va ir priėjau : SVEIKATA, PINIGAI, LAIKAS - viskas keičiasi į gerą, nes tu tarsi juos valdai, o ne taurė ar net butelys tave