Įkraunama...
Įkraunama...

Nevartojame alkoholio

QUOTE(Vidurvasaris @ 2014 02 24, 12:26)
Man irgi patiko Oželytės interviu. O dar panaršiau daugiau po tą puslapį ir atradau susuktą filmuką:

http://petrasdargis....aptys-alkoholis

Suprantantiems rusiškai. Pamatinė mintis, tai kad yra sukuriamas taip vadinamas pseudo pasirinkimas/pseudo laisvė - būti alkoholiku, ar būti kultūringai išgeriančiu. Tai ir yra manipuliacija, nes trečias variantas - visai negerti - tarsi ir neegzistuoja.

thumbup.gif

aš dar žalioje jaunystėje supratau, kad iš alkoholio - jokios naudos. net ir tuose pačiuose pasilinksminimuose. arba man linksma ir taip, tai kam tada gerti??? arba nelinksma, tai tada geriau grįžti namo ir skaityti gerą knygą, o ne pilti į save kenksmingą niekalą ir pačiai save laužyti bandant tapti kompanijos dalimi.

neslėpsiu - dažnai jausdavausi žiauriai balta varna su tokiu požiūriu, bet, laimei, turėjau jėgų atsilaikyti. juk tuo labiau, kad prisigėręs jaunimėlis dar ir d.....i su kuo papuola... brrr.... toks komplektėlis... IR KAM TO REIKIA? KAM? iki šiol nesupratau...

o ir jau suaugus – kalbėjome su bičiuliu - oi, sako, patys geriausi, padoriausi vyrai išgėrę dažnai pasuka į kairę...

summa summarum - jokių pliusų alkoholio vartojime nematau, tik minusus.

stengiuosi juos parodyti ir kitiems. tačiau labai daug lemia tradicijos, pavyzdys - jei visą gyvenimą augi ten, kur butelis ant stalo (na, ne kasdien, bet per šventes) yra, tai tampa tarsi norma. nebūtinai gerti pačiam ar pačiai, bet toleruoti geriančiuosius...

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2014 03 03, 18:31)
Man iškilo vienas klausimas. Šioje temoje gana aiškiai skiriate vartojančius nors kiek alkoholio žmones ir visiškai negeriančius kaip skirtingus. Taigi, man įdomu, ar galite, pvz., stovėdamos eilėje prie kokių bulvių turguje pasakyti, kurie žmonės visiškai nevartoja alkoholio ir kurie nors kiek vartoja? arba iš komentarų kokiame forume, ne apie alkoholį, bet, pvz., apie kompiuterius? Tikiu, kad kai kurie žmones tai gali padaryti, tai įdomu, ar ir kokį jūs matote skirtumą tarp žmonių, kurie nevartoja alkoholio ir vartoja (kad ir į žuvies tešlą įpila alaus)?

O as kazkaip skiriu visai negeriancius veidus, man jie kažkokie šviesus atrodo, ir ta sviesa eina is vidaus, nors kiek geriancio zmogaus žvilgsnis yra sunkus ir tuo paciu paviršutiniškas..
Atsakyti
Nors tema ne apie neištikimybę, pripažinsiu, kad aš ir kartais pagalvodavau, kad turint negeriantį vyrą neteks klausytis tokių istorijų kaip kad "Buvau išgėręs ir mane suviliojo..." Tipo "aš nekaltas, kaltas alkoholis". Blaivas gal bent pamąstys... ax.gif
Atsakyti
Keliu temą 4u.gif
noriu pasidžiaugti, kad rugpj.pradžia - bus jau metai, kai absoliučiai nevartoju alkoholio 4u.gif tokį sprendimą priėmiau sąmoningai, išties pagerėjo gyvenimo kokybė, daugiau džiaugsmo, spalvų ir ... pinigų biggrin.gif dabar mano siekiamybė, kad antra pusė absoliučiai atsisakytų. Nes alutį dar pagurkšnoja, bet pačią esmę supranta,- kad tai visiškai nereikalingas, absoliučiai nieko neduodantis, o tik atimantis dalykas.
Linkiu, kad kuo daugiau žmonių džiaugtųsi blaiviu, gražiu ir džiaugsmingu gyvenimu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvarta: 28 liepos 2014 - 13:12
QUOTE(kvarta @ 2014 07 28, 14:10)
Keliu temą 4u.gif
noriu pasidžiaugti, kad rugpj.pradžia - bus jau metai, kai absoliučiai nevartoju alkoholio 4u.gif  tokį sprendimą priėmiau sąmoningai, išties pagerėjo gyvenimo kokybė, daugiau džiaugsmo, spalvų ir ... pinigų biggrin.gif dabar mano siekiamybė, kad antra pusė absoliučiai atsisakytų. Nes alutį dar pagurkšnoja, bet pačią esmę supranta,- kad tai visiškai nereikalingas, absoliučiai nieko neduodantis, o tik atimantis dalykas.
Linkiu, kad kuo daugiau žmonių džiaugtųsi blaiviu, gražiu ir džiaugsmingu gyvenimu 4u.gif

sveikinu, man bus rugsėjį metai 4u.gif irgi matau tik privalumus smile.gif MB jau liepą buvo metai, čia jis ir paskatino visai atsisakyti, nors vartotojai ir nebuvom, bet nutarėm, kad net lašas nėra reikalingas smile.gif
Atsakyti
Džiaugiuosi Lakšmi ir kvarta. 4u.gif O kaip Jūsų šeima ir draugai, nežiūri kreivai ar jau priprato? bigsmile.gif Mes savaitgalį turėjom pikniką su draugais. Galiu pasakyt tik tiek, kad draugai užstrigo amžiuje kai jiems buvo 18... Nes vis atsiminė istorijas kiek gėrė jie ir mano vyras... Bandėm pasakoti nuotykius iš kelionės, bet draugams įdomiau buvo atsiminti istorijas kai jie visi buvo neblaivūs... nors nuo to laiko praėjo beveik 10 metų... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2014 07 28, 20:16)
sveikinu, man bus rugsėjį metai  4u.gif irgi matau tik privalumus smile.gif MB jau liepą buvo metai, čia jis ir paskatino visai atsisakyti, nors vartotojai ir nebuvom, bet nutarėm, kad net lašas nėra reikalingas smile.gif

Sveikinimai 4u.gif
labai gerbiu nevartojančius žmones, dėja, jų yra visgi mažuma.
O antroji pusė nori-nenori šeimoje turi prisitaikyti, taip jau yra, kad jei vienas negeria, kitam nelabai ir pasirinkimo yra, su veidrodžiu juk nebaliavos biggrin.gif po truputį po truputį ir perima vienas kito įpročius. Žinoma, šiuo atvėju, teigiamus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Geros nuotaikos ir puikios kloties 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.
As daznai pati sau sia tema gvildenu- noriu visiskai atsisakyt alkoholio. Bet man skanu aluti pagurksnot, kartais atsipalaiduot. Suprantu, kad tai yra s... bet nezinau is kur tos motyvacijos gaut. Va, kad ir si savaitgali- dvi savaites neragavau nei laso, o savaitgali nuvaziavom i svecius. Zinoma, visi linksminasi, as taip pat. Sekmadieni negera. Save grauziu, sakau sau daugiau ne, bet... Kaip nusiteikt?
Atsakyti
QUOTE(mamadaiva @ 2014 07 29, 14:25)
Sveikos.
As daznai pati sau sia tema gvildenu- noriu visiskai atsisakyt alkoholio. Bet man skanu aluti pagurksnot, kartais atsipalaiduot. Suprantu, kad tai yra s... bet nezinau is kur tos motyvacijos gaut. Va, kad ir si savaitgali- dvi savaites neragavau nei laso, o savaitgali nuvaziavom i svecius. Zinoma, visi linksminasi, as taip pat. Sekmadieni negera. Save grauziu, sakau sau daugiau ne, bet... Kaip nusiteikt?

na galiu paguosti, kad taip yra 99-iems proc. žmonių smile.gif
visiškai blaivininkų vienetai (tarp jų metai ir aš) tačiau viskas gyvenime kinta, pabandykite, gal Jums niekas nuo to ir nepasikeis, ar vartojate ar ne, bet viską pasvėrus, nusveria blaivybė wink.gif kad ir šiuo atvėju, dėl poros valandų apspangimo, sekmadienį vėmimas biggrin.gif kas iš to? kaip ir rašote "š". Nieko daugiau biggrin.gif

Kažkaip tas suvokimas gal su metais ateina (mano atvėju) o gal reikia savo "atsigert", kad suprastum, jog tai NIEKO gero neduoda, tik atima : sveikatą, pinigus... patį svarbiausią. Kaip gera visada gerai jaustis, gražiai atrodyti ir drąsiai žengti gyvenimo keliu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvarta: 29 liepos 2014 - 14:33
QUOTE(Only1 @ 2014 07 29, 12:06)
O kaip Jūsų šeima ir draugai, nežiūri kreivai ar jau priprato?  bigsmile.gif

Priprato. Su laiku ir draugų ratas pagal tai kinta mirksiukas.gif
QUOTE(kvarta @ 2014 07 29, 13:37)
Sveikinimai 4u.gif
labai gerbiu nevartojančius žmones, dėja, jų yra visgi mažuma.
O antroji pusė nori-nenori šeimoje turi prisitaikyti, taip jau yra, kad jei vienas negeria, kitam nelabai ir pasirinkimo yra, su veidrodžiu juk nebaliavos biggrin.gif po truputį po truputį ir perima vienas kito įpročius. Žinoma, šiuo atvėju, teigiamus 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Geros nuotaikos ir puikios kloties 4u.gif

wub.gif 4u.gif

QUOTE(mamadaiva @ 2014 07 29, 14:25)
Sekmadieni negera. Save grauziu, sakau sau daugiau ne, bet... Kaip nusiteikt?

Pasikalbėk su savimi smile.gif jei sau pasakysi, kad išgėrusi esi kvaila, nenatūraliai linksma, organizmas yra apnuodytas, iš burnos dvokia ar dar kažką, na kas tau nemalonu, pamažu ir savaime nesinorės smile.gif po dviejų savaičių dar nesijaučia pilnai blaivybės pojūčio, nes alkoholis ilgai išlieka organizme. Pajutau maždaug po pusmečio, kad net kvapas vimdo, o pojūčių, ypač pykinimo išgėrus per daug, visai nepasiilgau biggrin.gif o man per daug būdavo labai greit, stiprių gėrimų gana buvo poros stikliukų, o vyno 3-4 taurės jau oi kaip per daug biggrin.gif MB praktiškai išvis netoleravo alkoholio - nuo brendžio 150g kitą dieną negyvas... Tai kam save kankint? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamadaiva @ 2014 07 29, 13:25)
Sveikos.

Na, visų pirma suvokti, kad žmogus atsipalaiduoja ne dėl alkoholio savybių, o dėl to, kad tarsi sau "leidžia" išgėręs tapti savimi, su mintim, jei per daug atsiskleisiu, visą savo atsiskleidimą "nurašysiu" alkoholiui.
todėl atsipalaiduoti ir leisti sau tai daryti galima kuo puikiausiai ir be alkoholio, tačiau pripažinsiu, kad tam reikia drąsos.
niekas labai nesmerks girto, kuris šoko ant stalo, bet va pabandykit blaivi, ir apie jus turbūt istorijas pasakos dar kelios kartos rolleyes.gif
tačiau - koks didelis malonumas yra atsipalaiduoti be alkoholio ir neturėti jokių pasekmių sveikatai - patikėkit.

Visų antra, suvokti, kas yra alkoholis.
šimtaprocentinis spiritas žmogų užmuša akimirksniu. lygiai kaip šimtaprocentinis kalio cianidas. Tai kai norisi alkoholio - tam tikro skiedinio - pamąstykit, ar lygiai taip pat norėtumėte prasiskiesti kalio cianido iki pvz. 15 proc. ir jo pavartoti? jei taip - na, vartokit. Ką jau. Smegenys vadinasi visiškai pragertos ir nebemąsto...
Jei nenorėtumėt - pabandykit įsisąmoninti, alkoholis veikia taip pat, kaip kalio cianidas. Jei jis skiestas, jis jūsų organizmą užnuodys ir pokyčius jame paliks lėčiau ir menkesnėm pasekmėm, bet neišvengiamai užnuodys ir neišvengiamai paliks pokyčius.

Ir galiausiai trečia, sąmoningai suvokti, kad žmogų provokuoja išgerti visuomenė nuo kūdikystės. Tame dalyvauja ne tik sugėrovai, reklamščikai ar dar kas nors, bet taip pat ir gydytojai, ir kas tik norit... Net ir tie, kurie "išveda iš alkoholizmo" - nors tai būtent gydytojui manau dar nė vienam nėra pavykę.
Tiesiog gaudykit savo aplinkoj pasiūlymus išgerti, stebėkit, kokie jie epideminiai, kokie yra įkalbinėjimai, suvokit, kad visa tai nesąmonė, pasidarykit sau iš to budrumo žaidimą - ir pamažu (o galbūt staiga) išvis nebenorėsit gerti.

Iš kito galo - sveikos. Kur kur, bet ekologijoj tokios temos nesitikėčiau rasti, atradau atsitiktinai.
Mano istorija - niekuo nesusijusi su dvasingumu. Paprasčiausiai turiu silpną sveikatą, ir netroškau jos dar silpninti alkoholiu. Tiesa, kurį laiką mano alkoholio negėrimas buvo nesąmoningas - man tiesiog buvo neskanu, plius aš "nepasigerdavau", kad ir kiek išgerčiau (turiu tokią specifiką, kaip atsparumas alkoholiui, nuskausminamiesiems, narkozei) - tai maždaug, kam tada gerti. Tuo metu išgerdavau turbūt apie 100 ml gryno alkoholio per metus. A la palaižai vyno į kompaniją ir pan.
Paskui, prieš keturis metus, teko ištraukti man brangų žmogų iš alkoholizmo. Man pačiai dar joks skambutis nesuskambėjo išvis nė vyno nelaižyt - juk aš a la "negerdavau". Ir tada gavau išversti penkias knygas apie alkoholizmą, rusiškas - viskas, jau treji su puse metų - nė lašo.

Negaliu sakyt, kad visiškai netraukia, nors ŽINAU kad alkoholis nepadeda atsipalaiduoti, į smegenis įkaltas priešingas teiginys silpnumo akimirkom liepia maždaug minutę pagalvoti, o gal išgerti ko nors - žinoma, ta minutė mikliai praeina.
Bet net jei man tokios mintys šauna, nenuostabu, kad jos šauna ir kitiems, ir kad tiems kitiems atrodo - tai kaip čia dabar atsipalaiduoti "be".

Vyras iš alkoholio vartojimo lipo kitu keliu. Irgi nebuvo perdėm geriantis, ir tai jį įklampino darbo vakarėlyje, beje, pirmajame tame darbe. Kiek jam pylė - tiek gėrė. Iš nepatyrimo. nepastebėjo, kad kiti geria kas trečią, bandė "įtikti" prie kompanijos. Apsinuodijo čiut ne iki mirties. Tai paskui irgi tik palaižydavo vyno.
Bet žiūriu, kad matyt mano pasibaisėjimų alkoholio prisiklausęs irgi jau metus neliečia nė lašo niekur.

O man iš viso nevartojimo yra tik vienas nepatogumas. Kur nors naujesnėj kompanijoj sakyt - aš negeriu, ir ne, aš ne nėščia, aš tiesiog negeriu lotuliukas.gif Nes pas mus jei moteris negeria, ji būtinai laukiasi, nes ko gi daugiau negert...
Atsakyti
Merginos, "pasiaiškinti" gali būti lengviau nei lengva, jei pasakysite, kad rimtai sportuojate, tai niekas ir nebesiūlys, nebent dar kartą pasitikslins ar tikrai ne?????? biggrin.gif Bet aišku, šiaip jau ir reikia sportuoti, nes jei tik apsimesite, o figūra rodys ką kitą, tai... mirksiukas.gif
Atsakyti