Įkraunama...
Įkraunama...

Nevartojame alkoholio

QUOTE(Vidurvasaris @ 2014 12 23, 19:13)

QUOTE(kvarta @ 2015 01 03, 21:24)
4u.gif citata :
Visuomenė alkoholį priima kaip savaime suprantamą dalyką. Reikėtų pradėti kalbėti apie alkoholio, taip pat – tabako vartojimo pasekmes. Narkotikų vartojimo pasekmės visiems atrodo savaime suprantamos – tai yra blogis ir mirtis. Jei imtumėme lyginti narkotikus, alkoholį ir tabaką, tai pasekmės yra vienodos.

QUOTE(ramunce2 @ 2015 01 12, 21:04)
Man tai labai aiškios yra alkoholio ir dar labiau tabako vartojimo pasekmės. Manau ir kiti puikiai protu jas supranta, tačiau kažkodėl vistiek vartoja. Bėda yra ta, kad pasekmės duoda apie save žinoti palaipsniui ir nevisi jas pastebi.
Neseniai kažkur perskaičiau, kad yra išskirta nauja priklausomybės rūšis - savaitgalinis alkoholizmas. Manau kad labai didelis skaičius žmonių ją turi, bet galvoja: „negeriu kiekvieną dieną, tai ir neturiu poblemos“. kažkaip liūdna pasidarė...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif O kazkam atrodo, jei neprisigeriu ir nesivartalioju - Man tai negresia Ir nenori sau pripazinti, kad keliauja link to. Liudna verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2015 01 13, 09:33)
Na, jei kiekiai nesvarbu, tai dauguma ir šioje temoje esančių žmonių, kurie giriasi JAU nevartojantys alkoholio, yra tokie patys alkoholikai, kaip ir tie, kuriuos taip smerkia, nes juk irgi kažkada vartojo alkoholį.

"Medinė" logika
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidurvasaris: 13 sausio 2015 - 09:35
QUOTE(Vidurvasaris @ 2015 01 13, 09:35)
"Medinė" logika

Kodėl? Jeigu jau sakot, kad kiekis ir intervalai visiškai nesvarbu, vadinasi, žmogus, kuris, pvz., vartojo alkoholį iki 19 m., o paskui kokių 98 m., nes paragavo kokio jamaikietiško gėrimo, yra alkoholikas, žmogus, kuris pavaišintas paragauja saldainių su likeriu - taip pat alkoholikas, nes reguliariai tenka tokių saldainių paragauti. Ir taip galima vesti iki absurdo, jeigu laikoma, kad yra tik arba... arba... Juoda ir balta. Jokių niuansų - alkoholis neatsiejamas nuo alkoholizmo.

Pamenu sceną iš Baltųjų rūmų:

Vienas vyriškis pasiūlo kitam alkoholinio gėrimo išgerti. Šis atsako:
- Ne, ačiū, aš alkoholikas.
- Bet aš tavęs nesu matęs geriančio.
- Taip, nes aš - alkoholikas.

Man čia daug geriau iliustruoja, kas yra alkoholizmas - tai prisirišimas, kuris, visų pirma, galvoje. Nepaisant to, ar žmogus alkoholį vartoja, vartojo, ar ne, būtent tas prisirišimas nurodo, ar žmogus alkoholikas.
Atsakyti
Scena iš filmo gal ir gera. Tačiau keista mąstyti, kad žmonės negeria, tik dėl to, kad jie turi bėdų su alkoholiu. Alkoholio kiekvienas atsisako dėl savų priežasčių. Man asmeniškai didesnis absurdas yra galvoti, kad tas, kuris negeria, yra didesnis alkoholikas už tą, kuris geria. Va čia tai tikras savęs įtikinimo menas, kad tipo aš neturiu problemų dėl alkoholio ir neturėsiu, problemų turi tik tie, kurie negeria...
Atsakyti
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2015 01 13, 16:48)
Kodėl? Jeigu jau sakot, kad kiekis ir intervalai visiškai nesvarbu, vadinasi, žmogus, kuris, pvz., vartojo alkoholį iki 19 m., o paskui kokių 98 m., nes paragavo kokio jamaikietiško gėrimo, yra alkoholikas, žmogus, kuris pavaišintas paragauja saldainių su likeriu - taip pat alkoholikas, nes reguliariai tenka tokių saldainių paragauti. Ir taip galima vesti iki absurdo, jeigu laikoma, kad yra tik arba... arba... Juoda ir balta. Jokių niuansų - alkoholis neatsiejamas nuo alkoholizmo.

Jūs labai sutirštinate spalvas ir marginalzuojante nevartojančius bei alkoholio vartojimui nepritariančius, ir tai neatitinka realios situacijos. Tada ir atsiranda absurdiškumo "nuotaika".

Aš nesileisiu į jūsų išvedžiojimų aptarimą, nes iš principo neturiu tikslo jūsų kažkaip paveikti ar įtikinti, kažko įrodyti. Dėl smagumo spontaniškai pateiksiu dialogą ne iš filmo:

- Ar nori alaus?
- Ne.
- Kodėl?
- Nes nevartoju alkoholio.
- Bet mačiau tave praėjusį savaitgalį su bokalu rankoje.
- Ai, tai ten buvo lengvas kvietinis alus su citrina ir tik pirmą kartą šį mėnesį, tai nesiskaito.
doh.gif

Tai ir sakau, arba vartoji, arba ne.

Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2015 01 13, 17:00)
Scena iš filmo gal ir gera. Tačiau keista mąstyti, kad žmonės negeria, tik dėl to, kad jie turi bėdų su alkoholiu. Alkoholio kiekvienas atsisako dėl savų priežasčių. Man asmeniškai didesnis absurdas yra galvoti, kad tas, kuris negeria, yra didesnis alkoholikas už tą, kuris geria. Va čia tai tikras savęs įtikinimo menas, kad tipo aš neturiu problemų dėl alkoholio ir neturėsiu, problemų turi tik tie, kurie negeria...

Nesakau, kad tas, kuris negeria, YRA didesnis alkoholikas. Sakau, kad GALI BŪTI didesnis alkoholikas, nes prisirišimas yra galvoje. Taip pat manau, kad bet kurios srities fanatizmas - net jei propaguojamas sveikas ir sveikintinas gyvenimo būdas - yra tam tikra prisirišimo forma.
Atsakyti
QUOTE(Vidurvasaris @ 2015 01 13, 18:01)
Tai ir sakau, arba vartoji, arba ne.

Taip, manau, būtų galima sutikti, kad arba vartoji, arba ne (nors niuansų vis dėlto yra)... jei šioje temoje didelei daliai tas "vartojantis" nebūtų siejamas su priklausomu, tamsiu, degradavusiu žmogumi.
Atsakyti
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2015 01 13, 19:49)
Taip, manau, būtų galima sutikti, kad arba vartoji, arba ne (nors niuansų vis dėlto yra)... jei šioje temoje didelei daliai tas "vartojantis" nebūtų siejamas su priklausomu, tamsiu, degradavusiu žmogumi.

Tiesa, kad sklando labai aršių ir radikalių pasisakymų vartojančių atžvilgiu, kas iš pastarųjų sukelia proporcingai aršią gynybą ir puolimą su tokiu pačiu radikaliu krūviu atgal - nevartojančių pusėn.

Tada vietoj konstruktyvios diskusijos, situacija tampa - katras kurį "suvalgys" smile.gif

Atsakyti
Perskaiciau visa tema, ir visa informacija kuria radau cia, ir nusprendziau stotii gretasnegerenciu. Pirmiausiai pradesiu nuo 1 men be alkoholio. wish me luck smile.gif

o del nealkoholionio gerimu vartojimu, arba "tik viena taure", tai galiu pasakytkaip ir su rukymu, esi sekmnigai metes iki "tik vienos cigaretes" po to grysti atgal nuo ko ir pradejai. tai ir sugerimu, arba geri arba esi sekmingai atsikrates sio brudo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lekker Kontje @ 2015 02 22, 19:50)
Perskaiciau visa tema, ir visa informacija kuria radau cia, ir nusprendziau stotii gretasnegerenciu. Pirmiausiai pradesiu nuo 1 men be alkoholio. wish me luck smile.gif

o del nealkoholionio gerimu vartojimu, arba "tik viena taure", tai galiu pasakytkaip ir su rukymu, esi sekmnigai metes iki "tik vienos cigaretes" po to grysti atgal nuo ko ir pradejai. tai ir sugerimu, arba geri arba esi sekmingai atsikrates sio brudo biggrin.gif

Sveikinimai prisijungus smile.gif Labai gražus sprendimas smile.gif Pavasario pokyčiai 4u.gif
Atsakyti
O aš kažkaip niekada nebuvau ir neesu alkoholio mėgėja. Būdavo, kad per šventę simboliškai šampano taurę pakledavau/pakeliu, bet paprastai negeriu. Neskanu man ir poreikio bei noro nėra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lekker Kontje @ 2015 02 22, 19:50)

Šaunuolė 4u.gif , sveikinu

"Girtuoklystė laikosi ant melo, o blaivybė- ant tiesos." F. Uglovas

Tik žinant visą tiesą apie alkoholį, jo padarinius mūsų sveikatai, socialiniam gyvenimui ir t.t. galima atsikratyti šio žalingo gėrimo. Ieškok info internete, faini V.Ždanovo filmukai, dokumentika, po kurių tikrai "smegeninė apsisuka 180 laipsnių" ir akys prasiveria plačiau!

P.S. "Saikingas, kultūringas alkoholio vartojimas" net terminas yra neteisingas. Žodis saikingumas ir kultūra negali būti derinami su žodžiais, reiškiančiais neigiamus, kenksmingus dalykus. Juk neįmanoma įsivaizduoti kultūringo chuliganizmo, saikingo vagiliavimo, saikingos narkomanijos....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatulka: 17 kovo 2015 - 11:45