Įkraunama...
Įkraunama...

Nevartojame alkoholio

QUOTE(Leksa @ 2014 11 03, 08:37)
idomu, kokios jau cia sultys kainuoja kokius 30 Lt  blink.gif Ir kuo jau jos tokios "kokybiskos"  g.gif

Kokybiškos sultys - tai ne skiestas, saldintas koncentratas, o tikros sultys. 30 Lt? Tai čia paprasčiausių natūralių obuolių sulčių trilitris tiek kainuoja. O jei užsimanai kokios "egzotikos"? Pvz., acai arba goji uogų sulčių, tai už 330 ml stiklinę tiek sumokėt reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2014 10 30, 20:54)
Manau, jei nevartoji ilgai pvz keletą metų, organizmas jau nebegamina fermentų alkoholiui virškinti ir gerti labai labai nesinori. Aplinkiniai irgi pripranta ir duoda visišką laisvę negerti neklausinėdami. Taigi linksma ir gera  ir romantikos užtenka. Ne vynas sukuria romantiką, o mūsų požiūris i vyną.

Tikiuosi ir aš sulaukti tokio momento kai nesinorės visai visai smile.gif O kol kas pasigirsiu: užsibrėžiau mėnesio alkoholio nevartojimo terminą. Ir savaitgalį buvo gana lengva tiesiog nevartoti. Draugas prie vakarienės gėrė vyną, o aš vandenį ir buvo viskas liuks. Kai pasižadi nevartoti tam tikrą neilgą laiko tarpą, tai neatrodo taip sunku atsilaikyti. Daug lengviau nevartoti mėnesį ar kelias savaites, nei 'nebegerti daugiau nei lašo niekadaaa' smile.gif
Atsakyti
sveikinimai Ramunce. Koks buvo draugo požiūris? Įtariu, kad mano vyras slapta didžiuojasi tuo, kad nevartoju.
Dar galima pabandyti nealkoholinius vynus. Jų Lietuvoje mažai rūšių, bet yra ir balto ir raudono, o alaus rūšių yra daugybė. Jei nusibostų gerti vandenį. Yra sitaucijos pvz. gausus valgis ir naturaliai norisi daugiau skysčio, tada ir praverčia.
Dar papasakosiu apie jausmą, kurį patiriu eidama pro alkoholio lentynas. Matau kiek jo absurdiškai daug visose parduotuvėse, nežinau tiksliai, bet užima kokiu dešimt procentų viso ploto. Matau gražias etiketes, nuolaidas, kitokius gundymus pirkti ir suvokiu, kad tai manęs visiškai neveikia. Tai geras jausmas, panašiai kaip gauti dovaną ar suvokti, kad priėmei gerą sprendimą.
Dar stovėdama prie kasų eilėse atkreipk dėmesį, kas kelintas žmogus perka alkoholį - nustebsi.
Atsakyti
Smagu matyt tiek daug nenorinčių nuodytis smile.gif
mes su vyru jau n metų nevartojam. Pamenu, po kokių poros mėnesių nevartojimo, atėjo kažkos vidinis pokytis - tokia lyg lengva euforija apėmė. viskas ėmė atrodyt gražu, įdomu, nebesinorėjo niurzgėti dėl smulkmenų... Šiaip man niekada nebuvo sunku atsisakyti - aš tai darau dėl vidinių įsitikinimų. Draugai pradžioj stebėjosi, bet paskui apsiprato. dabar niekam netik nekliūva mano atsisakymas, bet jau nieks kitaip ir neįsivaizduoja. deja, dalis draugų atitolo, nors ir man pačiai jie pasidarė nebeįdomūs. mano gyvenimas tapo daug turtingesnis, o jie vis dar sukosi tam įspūdžių rate "kaip vakar prisidirbau".
Atsakyti
Puiku!
Jaunatviškai auditorijai skirtas renginys, koncertas ir nei lašo svaigalų. Tai ne klaida ir ne balandžio 1-osios pokštas. Skamba kaip iššūkis mūsų visuomenei, kuri bet kokio susibūrimo metu nepraleidžia progos išlenkti taurelę. Alkoholio vartojimas tapo neatsiejama jaunimo laisvalaikio dalimi, o šį įprotį skatina intensyvi svaigalų reklama, rašo dienraštis „Sekundė“.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/...3#ixzz3IkhfN1L6
Follow us: @15minlt on Twitter | 15min on Facebook
Papildyta:
QUOTE(ramunce2 @ 2014 11 06, 23:04)
Tikiuosi ir aš sulaukti tokio momento kai nesinorės visai visai smile.gif O kol kas pasigirsiu: užsibrėžiau mėnesio alkoholio nevartojimo terminą. Ir savaitgalį buvo gana lengva tiesiog nevartoti. Draugas prie vakarienės gėrė vyną, o aš vandenį ir buvo viskas liuks. Kai pasižadi nevartoti tam tikrą neilgą laiko tarpą, tai neatrodo taip sunku atsilaikyti. Daug lengviau nevartoti mėnesį ar kelias savaites, nei 'nebegerti daugiau nei lašo niekadaaa' smile.gif

Patikėkit, viskas tik jūsų galvoje - pasakykit viena rytą sau - aš nebenoriu daugiau gerti ir negersiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jbm @ 2014 11 03, 09:22)
*Kokybiškos sultys - tai ne skiestas, saldintas koncentratas, o tikros sultys.
**30 Lt? Tai čia paprasčiausių natūralių obuolių sulčių trilitris tiek kainuoja.
*** O jei užsimanai kokios "egzotikos"? Pvz., acai arba goji uogų sulčių, tai už 330 ml stiklinę tiek sumokėt reikia  doh.gif

*puikiai zinau kas yra sultys. Skiriu ir nuo nektaro gerimu. Parduotuvese tikrai yra ir kaina ne 30Lt uz litra.
**tai gaunasi 10 litu uz litra, bet ne 30. Vistiek pigiau nei vyno bonke a ne?
***galima uzsinoret ir i kosmosa nuskirst, tik klausimas ar tikrai norim, ar reikia, ar verta ir ar isgalim. Gal pasirodys, kad nieko gero tas kosmosas.
Atsakyti
QUOTE(ZJZJZJ @ 2014 10 30, 12:02)
Paaiskinkite prasau, kas cia blogi isgerti viena - dvi taures vyno vakare? del kokiu priezasciu yra atsisakomas tas pats vynas ar alaus bokalas silta vasaros diena?
as nesu uz baltos litro gerima, bet taure vieno ar kito, manau nieko nenuzude ir nenuzudys. o priezasciu to nedaryti ir nesugalvoju apart - neskanu (bet cia zmogaus pacio beda, kad nera skanu ir nemoka megautis skoniu ivairove)

O kas čia gero? g.gif Tai juk jau priklausomybė verysad.gif Antrą taurę geriant, jau tikrai žmogus nesimėgauja skoniu, nes jau yra apsvaigęs ir jo nejaučia. O jei rašysi, kad neapsvaigsti po tokio kiekio-vadinasi jau esi priklausoma ir tavo organizmas jau toleruoja tokį kiekį.
Šiltą vasaros dieną alkoholis netinka dėlto, kad sausina organizmą, o žmogui kaip tik reikia daug skysčių ir vanduo bus geriausias pasirinkimas 4u.gif
QUOTE(ZJZJZJ @ 2014 10 30, 13:42)
nebutinai kieviena,

tarp kitko, prancuzai isgeria vyno taure kasvakara, taciau sirdies bedu ar kitu ligu turi maziausiai is visos europos, o ispanai italai - ilgaisuaii gyvena 
Belekiek mokslininiu straipsniu yra, kad taure vyno vakare vakarieniaujant yra sveika ir gerai.

Niekad nereikia pamiršti, kad mes lietuviai ir kas tinka kitiems, nevisad tinka mums mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2014 11 07, 21:30)
sveikinimai Ramunce. Koks buvo draugo požiūris?

QUOTE(loja5 @ 2014 11 11, 11:56)
Patikėkit, viskas tik jūsų galvoje - pasakykit viena rytą sau - aš nebenoriu daugiau gerti ir negersiu smile.gif

Ačiū už palaikymą smile.gif
Draugas reagavo labai neutraliai. man pasirodė kad ir pats išgėrė maziau, nei įprastai. Dar pastebėjau kad kažkaip pradėjom visai nebepirkti alkoholinių gėrimų, nors anksčiau visada tai alaus tai vyno butelaitis buvo namuose. O kai nėra nieko po ranka tai ir nekyla minčių ar išgerti šiek tiek su maistu.
Jaučiuosi optimistiškai smile.gif Kol kas pavyksta susitvarkyti su ta savo galva smile.gif
Atsakyti
Aš alkoholio pradėjau nevartoti dėl vaikučių - iš pradžių laukiausi, paskui ilgai maitinau, tada planavom antrąjį, šį vėl maitinsiu ilgai. Ir pradedu galvoti, kad aš to alkoholio gal jau ir nebegersiu. Nors vieno dalyko tai pasiilgstu - vyno smile.gif Teko per sesers vestuves bandyti nealkoholinį Torres vyna - tikrai buvo skanus, bet... Man nuo jo šiek tiek apsvaigo galva - paskui radau, kad ten vis dėl to yra iki pusės laipsnio alkoholio. Gal kuri nors žinote, kokį nors nealkoholinį vyną, kuris būtų daug maž vyno skonio, bet be laipsnių visai?

Ramunce2, mano vyras taip pat kuo toliau tuo mažiau geria, nežinau, ar čia mano negėrimo įtaka ar mūsų sutarimas prie vaikų nevartoti alkoholio, bet aš labai džiaugiuosi smile.gif Ir džiaugiuosi, kad alkoholio skyrius mūsų beveik nedomina, jaučiu, kad net ikr kainų pradedu nebežinoti, kaip kokių cigarečių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JuratelaZ @ 2014 11 26, 23:36)
Ramunce2, mano vyras taip pat kuo toliau tuo mažiau geria, nežinau, ar čia mano negėrimo įtaka ar mūsų sutarimas prie vaikų nevartoti alkoholio, bet aš labai džiaugiuosi smile.gif Ir džiaugiuosi, kad alkoholio skyrius mūsų beveik nedomina, jaučiu, kad net ikr kainų pradedu nebežinoti, kaip kokių cigarečių smile.gif

Labai geras pasisprendimas nevartoti alkoholio prie vaikų. Aš esu įsitikinusi, kad visko išmokstama iš šeimos. Aišku paauglystėje visi paragauja, kad neatsilikti nuo kompanijos. Bet man atrodo, kad daug lengviau atsisakyti, kai turi nevartojančių tėvų pavizdį. Aš tikiuosi kad ir mano šeimoje bus taip, kai atsiras vaikučių.
Atsakyti
Kažkaip nurimo tema smile.gif
Artėja šventės ir visi įprastai nemažai pageria. Vakar prekybos centre mačiau porą, kurie užsipirkinėjo turbūt šventėms ir pirko na mažiausiai 10 litrų alkoholio...
Šiais metais su šeima nusprendėme rinktis pas mane namie. Pagalvojau kad alkoholio tikrai bus ribotai ant stalo.
O kaip jūs priiminėjate svečius? Juk pas visas turbūt yra ir išgeriančių tarp artimųjų ir draugų.
Atsakyti
QUOTE(ramunce2 @ 2014 12 15, 21:44)
Kažkaip nurimo tema smile.gif
Artėja šventės ir visi įprastai nemažai pageria. Vakar prekybos centre mačiau porą, kurie užsipirkinėjo turbūt šventėms ir pirko na mažiausiai 10 litrų alkoholio...
Šiais metais su šeima nusprendėme rinktis pas mane namie. Pagalvojau kad alkoholio tikrai bus ribotai ant stalo.
O kaip jūs priiminėjate svečius? Juk pas visas turbūt yra ir išgeriančių tarp artimųjų ir draugų.

Nu jau tikrai alkoholio savo svečiams neperku schmoll.gif Yra, kad atsiveža skardinę ar butelį-du alaus. Kad išsipakuotų butelius degtinės iš tašių, brendžio ar dar ko stipraus - nebuvo. Tikiuosi ir nebus, nes nežinau, kaip reaguočiau... Nelabai draugiškai ir gali būti kad liepčiau susipakuoti. Kita vertus, tokių svečių ir nekviečiu, balių neorganizuoju.
Atsakyti