Įkraunama...
Įkraunama...

Nevartojame alkoholio

QUOTE(loja5 @ 2014 09 18, 08:25)
Kažkada klausiausi buvusio alkoholiko iš Pakutuvėnų (dabar metęs gerti ir įkūręs centrą tokiems bėdžiams), tai vat, man labai stiprus argumentas buvo jo žodžiai- "žinau kad net ir dabar kai nevartoju nė lašo ir gyvenu padorų gyvenimą, niekada nebūsiu toks koks galėčiau būti jei visai nevartočiau - turėčiau visai kitokią šeimą, santykius su aplinkiniais, soc. padėtį, intelektą, dvasinių ir moralinių vertybių kokybę, gyvenimo džiaugsmą ir t.t.

...bet jei jis nebūtų buvęs ALKOHOLIKAS, esu įsitikinus, kad nebūtų įkūręs centro tokiems bėdžiams, galbūt net būtų smerkęs žmones, kurie vartoja alkoholį, nebūtų supratingas, atjaučiantis, linkęs padėti. Tad apie kokį dvasingumą kalba? Galutinėje perspektyvoje ir klaidos gali nuvesti į gerus rezultatus, dar geresnius nei būtų nuvedęs "teisingas" iki panagių gyvenimas.
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2014 09 18, 09:49)

Taip, uždarytas alkoholio butelys pats savaime nėra blogis. O kas gero alkoholio vartojime? Tik neminėkit torto, kosmetikos/vaistų. Klausiu būtent apie alkoholio gėrimą.

Bėda, kad net ir protingas žmogus apsvaigęs nuo alkoholio kartais prikrečia didelių kvailysčių.

jau rašiau - alus, pvz., man skanu. Ne visos rūšys, bet tos kurios man skanios - tarp jų patenka ir viena rūšis nealkoholinio. Priderintas prie maisto tiesiog skanu. Lygiai tokia pati nauda, kaip ir iš daugybės produktų, kuriuos mes vartojam dėl jų skonio, o ne dėl didelės naudos organizmui.

Dėl apsvaigimo - nereikia gerti tiek, kad apsvaigtum ir imtum krėsti kvailystes. Juk ir kalbam apie SAIKINGĄ vartojimą, o ne prisigėrimą. nemačiau, kad kuri teisintų gėrimą iki nulūžimo ar apsivėmimo. Stiklinė alaus manęs nepaverčia tokia, jog imčiau nebesuvokti savo veiksmų ir prikrėsčiau didesnių kvailysčių, nei negėrusi tos stiklinės.

Jei tas "protingas žmogus" po pirmos stiklinės negeba sustoti ir geria tol, kol apkvaista - tai jau kita kalba.

Atsakyti
Ok, žmogus išgeria vieną alaus, nes skanu, o kadangi skanu, išgeria dar ir antrą ir kadangi nesijaučia apsvaigęs ar padauginęs, sėda už vairo... Ir tada net ir Jūs jį teisiat, kad žmogus idiotas... Bet jam juk skanu ir jam neatrodo, kad jis išgėrė tiek, kad negalėtų vairuoti (nes yra iš tų kurie gali gan nemažai išgert ir nepasigert).
Atsakyti
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2014 09 18, 10:24)
...bet jei jis nebūtų buvęs ALKOHOLIKAS, esu įsitikinus, kad nebūtų įkūręs centro tokiems bėdžiams, galbūt net būtų smerkęs žmones, kurie vartoja alkoholį, nebūtų supratingas, atjaučiantis, linkęs padėti. Tad apie kokį dvasingumą kalba? Galutinėje perspektyvoje ir klaidos gali nuvesti į gerus rezultatus, dar geresnius nei būtų nuvedęs "teisingas" iki panagių gyvenimas.

Bet jei jis nebūtų alkoholikas gal būtų dar daugiau nuveikęs nei tas centras, gal centro įkūrimas būtų tik pradžia dar prasmingesnių darbų. Nenoriu aš ginčytis, tik pasakiau kas man yra motyvas negerti, o tas kas nori mėgautis taure vyno per mėn. tegul tai daro. Aš gi atradau geresnių skonių gyvenime, nesuvokiamas yra dalykas, prisiminkit savo pirmąjį kartą kai paragavot alaus ar vyno, nesusiraukėt, jums pasirodė skanu? g.gif tai kodėl vėliau, po kiek metų jis tampa skanus g.gif norisi vėl ir vėl...iš tikrųjų skanus gali būti vanduo, sultys, o visa kita paprasčiausias savęs pateisinimas irnesakyk.gif
Papildyta:
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2014 09 18, 10:01)
Yra visiškai negeriančių ir nevartojusių iš viso alkoholio žmonių, kurie dvasiniu keliu toli gražu nesuka, neturi gerų santykių su artimaisiais ir gyvenimo džiaugsmo, yra žmonių, kurie suka dvasiniu keliu, turi gerus santykius su artimaisiais ir gyvenimo džiaugsmo, nors nėra nusprendę visiškai atsisakyti alkoholio (ne, ne, neturiu omenyje savęs, asmeniškai prieš akis dabar vienas žmogus, kurio paskaitų nemažai klausiusi), tad nepatarčiau visų ožių kabinti ant alkoholio ar aklai pagal tai vertinti žmones. Man atrodo, tai labiau kabinimasis už formos (kas, beje, daug lengviau), neįvertinant turinio. Kaip tik neseniai perskaičiau Bibliją. Ten tiek Kristaus mokymuose, tiek Pauliaus laiškuose labai aiškiai tas "elgesio pagal taisykles" motyvas išreikštas - nusidėjelis, kurio širdyje yra meilės, yra didesnis už teisuolį, kurio širdyje meilės nėra. Žinoma, čia ne diskusija apie nusidėjelius ir nuodėmes, turinčius meilės ir teisuolius, tiesiog apie žmones, kurie ne(be)vartoja alkoholio ir kurie vartoja, bet paskutinieji komentarai labai primena momentus iš Biblijos apie "teisingą elgesį".
Papildyta:
O kam reikia apsvaigti?

lotuliukas.gif tai jūs atsakykit
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2014 09 18, 10:10)
lotuliukas.gif tai jūs atsakykit

Galite ir nesityčioti: taip susiklostė, kad aš alkoholio dabar visai nevartoju (nors neturiu nusistatymo nevartoti), tad man nėra prasmės atsakinėti, kam man reikia svaigintis alkoholiu. Nereikia. Gyvenimas svaigina. Buvimas gamtoje, žoliavimas, žiūrėjimas į saulę, žmogų, kvėpavimas pilnais plaučiais... O kas vartoja tiek, kad apsvaigsta, manau, turi skirtingų priežasčių, dažniausiai vienokios ar kitokios asmeninės problemos, jausmai ir pojūčiai, kuriuos reikia užgniaužti, pasąmoninis noras neturėti kontrolės. Kiekvienas eina savo keliu ir renkasi savas priemones, kol randa tinkamiausias.

Papildyta:
QUOTE(loja5 @ 2014 09 18, 10:10)
Bet jei jis nebūtų alkoholikas gal būtų dar daugiau nuveikęs nei tas centras, gal centro įkūrimas būtų tik pradžia dar prasmingesnių darbų. Nenoriu aš ginčytis, tik pasakiau kas man yra motyvas negerti, o tas kas nori mėgautis taure vyno per mėn. tegul tai daro. Aš gi atradau geresnių skonių gyvenime, nesuvokiamas yra dalykas, prisiminkit savo pirmąjį kartą kai paragavot alaus ar vyno, nesusiraukėt, jums pasirodė skanu? g.gif tai kodėl vėliau, po kiek metų jis tampa skanus g.gif norisi vėl ir vėl...iš tikrųjų skanus gali būti vanduo, sultys, o visa kita paprasčiausias savęs pateisinimas irnesakyk.gif

Dažniausiai atjautą visgi turi tie, kurie yra perėję savo pragarą. Tie, kurie nepraėję - dažniausiai turi puikybės jausmą vietoje jos. Vieni turi dirbti su pragaro pėdsakais savyje, o kiti - su puikybės jausmu savyje. Kiekvienam savaip. Turiu teoriją-tikėjimą, kad giliai viduje žmogus žino, kas jam pavojingiausia, ir tie, kuriems puikybė pavojinga, galbūt ir dėl to neria į nuopolį, kad išgydytų save nuo šio jausmo. Toks žmogus gali atrodyti nevalingas, priklausomas nuo alkoholio ar kokio sekso, bet iš tiesų dirba su visais kitais jausmais. Todėl asmeniškai aš pasirenku nebadyti pirštais, o tiesiog pasilikti prie nuomonės, kad turiu tam tikro nežinojimo, kitaip tariant "Dievo keliai nežinomi" - ir ne man spręsti apie žmones (nors vėlgi, kartais toks polinkis išlenda, bet dirbu su juo).

Kodėl manote, kad tie, kas vartoja alkoholį nejaučia kitokių skonių gyvenime? O kas geria girą - jaučia? O kefyrą?

Skanus alus man visada buvo skanus, vynas - irgi. O štai degtinė - paragavau, nepatiko, ir nebevartojau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukinė_gulbė: 18 rugsėjo 2014 - 10:47
Aš neturiu jokio tikslo iš kažko tyčiotis schmoll.gif tiesiog juokingas klausimas pasirodė - juk bet kokia alkoholio dozė žmogų apsvaigina doh.gif juk dėl to ir geriama, priešingu atveju būtų skanesnės sultys ar bet kuris kitas gėrimas (skonių paletė, beje, daug platesnė nealkoholiniuose gėrimuose) ax.gif
Suprantat, tas žmogelis pats pripažino kad nereikėjo jam gerti, kad jo gyvenimas būtų buvęs kitoks, kad jis pats būtų kitoks, nu bet jūs žinoma galit galvoti kaip norit 4u.gif
Klausimas buvo toks - ar pirmą kartą kai paragavot to alaus jis jums buvo skanus? O jūs išsisukot sakydama kad skanus alus yra visada skanus biggrin.gif
Atsakyti
O kodėl kažkas turėtų puikuotis, kad negeria? Gali nebent didžiuotis jei buvai ant alkoholizmo ribos, kad metei pačiu laiku. Aš negeriu ir nesijaučiu kažkokia pasikėlusia. Negeriančių žmonių retai tenka sutikti, bet tarp jų dar nei vieno nepastebėjau besipuikuojančio tuo, kad negeria. Kiekvienas mes pereinam ir savo rojų ir savo pragarą, tik tas pragaras kiekvieno skirtingas ir nebūtinai susijęs su alkoholiu.
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2014 09 18, 10:58)
Klausimas buvo toks - ar pirmą kartą kai paragavot to alaus jis jums buvo skanus? O jūs išsisukot sakydama kad skanus alus yra visada skanus biggrin.gif

Taip, pirmą kartą paragavus ir vynas, ir alus buvo skanus. Net sidras (vėliau, kaip ir limonadai, tapo neskanus). Taip pat skanios ir sultys, ir sula, ir vanduo, ir gira, ir arbatos (nors žolelių arbatos be cukraus kažkada buvo neskanios), ir kava, ir cikorijos kava... Kodėl manote, kad kiti žmonės žino tik alkoholį?

Mano vyras irgi sako, kad jei nebūtų kai ko daręs (ne, tai ne alkoholio vartojimas), būtų išmintingesnis. Gal ir taip, gal ir ne, nes gyvenimiška patirtis neretai daugiau išminties suteikia nei knygų skaitymai ir dvasinės praktikos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukinė_gulbė: 18 rugsėjo 2014 - 11:08
QUOTE(Terezza @ 2014 09 17, 22:29)

O alkoholikų vaikai/artimieji patys dažnai turi priklausomybę (atvirkštinę), tai taip vadinamieji koalkoholikai. Jie turi iškreiptą požiūrį į alkoholį, mato jį kaip absoliutų blogį, visų bėdų ir nelaimių šaltinį. Jie nenori/negeba suprasti, kad pats alkoholis nėra blogas pats savaime, kad galima jį vartoti saikingai ir atsakingai ir netapti priklausomu.
Kitaip tariant baimės akys didelės.

Iš dalies pritariu, bet čia ne baimės akys, o realybės. Aišku, pats alkoholis nėra blogas pats savaime, bet priklausomiems žmonėms niekaip neišeitų jį vartoti saikingai ir atsakingai, antraip jie nebūtų priklausomi. O nuo tortukų ir saldainių su romu ar pan. dar niekas netapo alkoholiku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2014 09 18, 10:58)
O kodėl kažkas turėtų puikuotis, kad negeria? Gali nebent didžiuotis jei buvai ant alkoholizmo ribos, kad metei pačiu laiku. Aš negeriu ir nesijaučiu kažkokia pasikėlusia. Negeriančių žmonių retai tenka sutikti, bet tarp jų dar nei vieno nepastebėjau besipuikuojančio tuo, kad negeria. Kiekvienas mes pereinam ir savo rojų ir savo pragarą, tik tas pragaras kiekvieno skirtingas ir nebūtinai susijęs su alkoholiu.

Nežinau, kodėl kai kurie žmonės puikuojasi, kad negeria. Bet puikuojasi, ir šioje temoje galima pamatyti. Mano aplinkoje atvirkščiai - daug nevartojančių alkoholio, ir dalis iš jų bent kažkiek turi tą puikybės jausmą. Žinoma, tiek rojus, tiek pragaras nebūtinai susijęs su alkoholiu.
Atsakyti
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2014 09 18, 11:32)

Papildyta:
Dažniausiai atjautą visgi turi tie, kurie yra perėję savo pragarą. Tie, kurie nepraėję - dažniausiai turi puikybės jausmą vietoje jos. Vieni turi dirbti su pragaro pėdsakais savyje, o kiti - su puikybės jausmu savyje. Kiekvienam savaip.

drinks_cheers.gif Labai teisingi žodžiai. Nors pažįstu ir išimčių, tie žmonės gal ir visą gyvenimą turės kovoti su savo puikybe.
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2014 09 18, 11:58)

Tas kas mato negeriantį žmogų kaip besipuikuojantį, tai mato tik savo atspindį, ir pritariu jums, kad ir be alkoholio užtenka pragaro kančių šioje žemėje doh.gif , pati asmeniškai net nesugalvočiau tuo puikuotis, priešingai šį faktą slepiu iki paskutiniųjų ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2014 09 18, 12:01)
Taip, pirmą kartą paragavus ir vynas, ir alus buvo skanus. Net sidras (vėliau, kaip ir limonadai, tapo neskanus). Taip pat skanios ir sultys, ir sula, ir vanduo, ir gira, ir arbatos (nors žolelių arbatos be cukraus kažkada buvo neskanios), ir kava, ir cikorijos kava... Kodėl manote, kad kiti žmonės žino tik alkoholį?

Mano vyras irgi sako, kad jei nebūtų kai ko daręs (ne, tai ne alkoholio vartojimas), būtų išmintingesnis. Gal ir taip, gal ir ne, nes gyvenimiška patirtis neretai daugiau išminties suteikia nei knygų skaitymai ir dvasinės praktikos.

blink.gif dar vienas melas, kaip ir kiti panašūs argumentai (taurė vyno nepakenks), baigiu diskutuot, nes matau kad tam nebus galo, o savo brangaus laiko gaila 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 18 rugsėjo 2014 - 11:14