Mergaitės, gal kuri gali patarti kaip skaniai padaryti silkę su krapais ir svogūnais.... labai skani Maximoje būna, tokia su saldžiarūgščiu marinatu, o kaip tik liko 1,5 silkės, tai taip užsinorėjau būtent tois silkės.. Žodžiu reiktų skanaus saldžiarūgčio marinato, nes iš tikrųjų nesu specė gamyboje patiekalų Kūčioms, ypač su silke... AČIŪ DIDELIS patarusioms iš anksto...
mergytes ar kai kepat/ verdar saltanosiu i grybus kepto svoguniuko dedat? galvoju nuo kepto svoguno aliejuko yra gali krastai neuzsilankstyt, aciu
O man avižų kisielius skanus, atgaiva prikimštam skrandžiui Vaikai raukosi, bet ir aš pati vaikystėje nemėgau.
Į šiukšlinę. Žinoma, be piktų ir nepagarbių minčių. Paskaitykit, ką sako kunigai, kad jaustumėtės ramiau
QUOTE(Nanita @ 2013 12 23, 12:33)
Kur po Kuciu dedate šiena,ant kurio buvo padetas paplotelis?Kai anksciau mociute gyveno kaime ir augino gyvulius,šiena nunesdavo jiems i tvarta,dabar gyvuliuku neturi.Tai kur det šiena?Tikrai zinau ,kad ismesti negalima.
Į šiukšlinę. Žinoma, be piktų ir nepagarbių minčių. Paskaitykit, ką sako kunigai, kad jaustumėtės ramiau
as dariau siandien pagal lutute skumbre, dar radau kad SM nare daivaP
toki panasu daro
"Naudojau šaldytą skumbrę, ją atšildžiau, išvaliau vidurius, išėmiau visus kaulus, pelekus nupjausčiau, padariau file, tik neperpjoviau per pusę, pabarsčiau druska, truputį cukraus, pipirų, ant vienos žuvies pusės dėjau tarkuotas žalias morkas, virtą pjaustytą kiaušinį, pjaustyų petražolių, užbėriau 20g želatinos miltelių( vienas pakelis gaunasi), visą žuvį reikia gerai apibarstyti ta želatina, tada žuvį suglausti, dėti ją į maistinę plėvelę, apvynioti gerai, aprišti siūlu ir virti pasūdytame vandenyje 40 min.
Išvirusią išimti, paslėgti ir palikti vėsiai per naktį. Kitą dieną nuimti plėvelę ir ragauti.
Labai, labai skani thumbup.gif Atrodo labai gražiai, galima papuošti šventišką stalą. Valgyti su krienais ar majonezu.
Receptukas vėl iš say7 lobyno ax.gif "
toki panasu daro
"Naudojau šaldytą skumbrę, ją atšildžiau, išvaliau vidurius, išėmiau visus kaulus, pelekus nupjausčiau, padariau file, tik neperpjoviau per pusę, pabarsčiau druska, truputį cukraus, pipirų, ant vienos žuvies pusės dėjau tarkuotas žalias morkas, virtą pjaustytą kiaušinį, pjaustyų petražolių, užbėriau 20g želatinos miltelių( vienas pakelis gaunasi), visą žuvį reikia gerai apibarstyti ta želatina, tada žuvį suglausti, dėti ją į maistinę plėvelę, apvynioti gerai, aprišti siūlu ir virti pasūdytame vandenyje 40 min.
Išvirusią išimti, paslėgti ir palikti vėsiai per naktį. Kitą dieną nuimti plėvelę ir ragauti.
Labai, labai skani thumbup.gif Atrodo labai gražiai, galima papuošti šventišką stalą. Valgyti su krienais ar majonezu.
Receptukas vėl iš say7 lobyno ax.gif "
QUOTE(BonaDona @ 2013 12 22, 17:21)
Gal galite priminti,kas dedama į burokėlių mišrainę kuri su raugintais kopūstais?Ačiū
as dedu dar pupeliu i ja, galima virtu morku ideti ir svoguniuko pakepint
QUOTE(BonaDona @ 2013 12 22, 16:21)
Gal galite priminti,kas dedama į burokėlių mišrainę kuri su raugintais kopūstais?Ačiū
Dar dedu smulkiai pjaustyto svogūniuko
....Ir bulvių su pupelėmis
QUOTE(georgiana @ 2013 12 23, 17:56)
as dariau siandien pagal lutute skumbre, dar radau kad SM nare daivaP
toki panasu daro
"Naudojau šaldytą skumbrę, ją atšildžiau, išvaliau vidurius, išėmiau visus kaulus, pelekus nupjausčiau, padariau file, tik neperpjoviau per pusę, pabarsčiau druska, truputį cukraus, pipirų, ant vienos žuvies pusės dėjau tarkuotas žalias morkas, virtą pjaustytą kiaušinį, pjaustyų petražolių, užbėriau 20g želatinos miltelių( vienas pakelis gaunasi), visą žuvį reikia gerai apibarstyti ta želatina, tada žuvį suglausti, dėti ją į maistinę plėvelę, apvynioti gerai, aprišti siūlu ir virti pasūdytame vandenyje 40 min.
Išvirusią išimti, paslėgti ir palikti vėsiai per naktį. Kitą dieną nuimti plėvelę ir ragauti.
Labai, labai skani thumbup.gif Atrodo labai gražiai, galima papuošti šventišką stalą. Valgyti su krienais ar majonezu.
Receptukas vėl iš say7 lobyno ax.gif "
toki panasu daro
"Naudojau šaldytą skumbrę, ją atšildžiau, išvaliau vidurius, išėmiau visus kaulus, pelekus nupjausčiau, padariau file, tik neperpjoviau per pusę, pabarsčiau druska, truputį cukraus, pipirų, ant vienos žuvies pusės dėjau tarkuotas žalias morkas, virtą pjaustytą kiaušinį, pjaustyų petražolių, užbėriau 20g želatinos miltelių( vienas pakelis gaunasi), visą žuvį reikia gerai apibarstyti ta želatina, tada žuvį suglausti, dėti ją į maistinę plėvelę, apvynioti gerai, aprišti siūlu ir virti pasūdytame vandenyje 40 min.
Išvirusią išimti, paslėgti ir palikti vėsiai per naktį. Kitą dieną nuimti plėvelę ir ragauti.
Labai, labai skani thumbup.gif Atrodo labai gražiai, galima papuošti šventišką stalą. Valgyti su krienais ar majonezu.
Receptukas vėl iš say7 lobyno ax.gif "
Ar verdant į vandenį dar druskos dedate? Ar dar reikia papildomai dėti ?
QUOTE(lolanta @ 2013 12 23, 14:51)
O kaip kepat zuvi? Ir karpi?
karpi itrinti prieskoniais,daug cesnako ir idaryti apvirtais ryziais,truputi kieti a\kad butu dar,sauni i orkaite,pries tai pilvakarpio uzsiuvi smeigtukais.Ir kepi,niam niam visa riebala sugeria ryziai,kartu ir garnyras buna.Kuo didesnis karpis tuos skaniau.Mano dukra tik tokia zuvi valgo,kepam tik del jos faktiskai
SOS! Ar sutrintos skrydintos kanapės turi aitroka skonį? Ar čia aš per daug paskrudinau Nesu ragavus anksciau...
QUOTE(lolanta @ 2013 12 23, 15:51)
O kaip kepat zuvi? Ir karpi?
Mes kepsime karpi pagal Ules recepta (skanus gyvenimas) isbandytas receptas.Labai skani ir sultinga zuvyte gaunasi.Cia karstam.
Mociute narinuoja suojaustyta karpi gabaliukais,taip kai vista (druska,pupirai,cesnakas)gabaliukus apvolioja miltuose ir kepa aliejuje.Cia saltam.