Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Nanita @ 2013 12 21, 13:06)
Darau as silke su obuoliais,vadinasi silke po sniegu  smile.gif
Silke visad perku cela su galva,man sitos skaniausios.Isdaryti silke,supjaustyti juostelemis.1 ar 2 obuolius,didesni svoguna sutarkuoti per smulkia tarka,ideti 80gr. grietines,tiek pat majonezo,sumaisyti ir uzdeti ant silkes.Skaunu,neiprasta. smile.gif

Tikiu, kad skanu ir neįprasta. Tik mes iš tų, tradicinių- per Kūčias jokio pieno, jokio majonezo ax.gif

Ieškom toliau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(meškutė_Nida @ 2013 12 21, 14:12)
Tikiu, kad skanu ir neįprasta. Tik mes iš tų, tradicinių- per Kūčias jokio pieno, jokio majonezo ax.gif

Ieškom toliau cool.gif

Supratau smile.gif

Gal kitam kam tiks receptukas smile.gif
Atsakyti
Atrodo, radau karsta.gif

Silkė su džiovintais obuoliais

Džiovintus obuolius užpilkite verdančiu vandeniu ir laikykite 30 min. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir kepkite aliejuje. Svogūnams pageltus, sudėkite šiaudeliais supjaustytus suminkštėjusius obuolius, viską dar pakaitinkite ir išmaišykite.
Atvėsintu mišiniu užpilkite paruoštas, gabaliukais supjaustytas silkes.

Nors... Dar turiu 3 dienas, ieškosiu toliau triniti.gif
Atsakyti
QUOTE(meškutė_Nida @ 2013 12 21, 12:12)
Bet kitas klausimas iškilo: silkė su priedais turi būti marinuota ar virgin, t.y., tik ką išdorota?

Aš perku riebulės nedorotas turguje, tada sutvarkau ir marinuoju, o tada jau darom išmislus - na, irgi galima pavadint "Miaškai užplaukė" hihihi.gif
Reveransas mamai - silkė su džiovintais grybais, ale pati ir ruoš užklotėlį, bus pamirkyti, išvirti, supjaustyti ir su svogūniukais pakepinti džiovinti grybai.
O vat aš norėčiau silkės su saulėgrąžomis, tikrai esu valgiusi prieš n metų, bet kas ten dar, be saulėgrąžų, dedama, niekaip nepamenu.
Atsakyti
Pasidalinkite savo mintimis.. g.gif
Visada žuvies file kepu tešloje. Bet šį kartą netinka manasis receptas su kiaušiniais, pienu ar grietinele unsure.gif
Kaip man iškepti upėtakio file. Į ką voliojate? Į miltus ar džiuvėsius g.gif ? Ar kepant nesubyrės, nepritrauks prie keptuvės g.gif ? Stresuoju, nes kepusi šią žuvį tik orkaitėje esu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2013 12 21, 17:06)
Pasidalinkite savo mintimis.. g.gif
Visada žuvies file kepu tešloje. Bet šį kartą netinka manasis receptas su kiaušiniais, pienu ar grietinele unsure.gif
Kaip man iškepti upėtakio file. Į ką voliojate? Į miltus ar džiuvėsius g.gif ? Ar kepant nesubyrės, nepritrauks prie keptuvės g.gif ? Stresuoju, nes kepusi šią žuvį tik orkaitėje esu blush2.gif

Man atvirkščias stresas: visada kepdavau keptuvėje, bet dukra subraižė gerąją keptuvę, tai prie jos bjauriai traukia, kepsiu orkaitėje doh.gif
Jei turėčiau normalią keptuvę, tai man skanu filė, pavoliota arba džiūvėsėsliuose, arba pilno grūdo miltuose, toks traškus apvalkalėlis gaunasi. Jei keptuvę ir riebalus gerai įkaitinsit, traukti neturėtų - nebent visada traukia, nežinia kokia keptuvė biggrin.gif

O mano mama gavo dovanų upėtakį, tai galvoju kepti orkaitėje vietoj planuotos filė, tik nelabai žinau, kaip skaniau: užvyniotą folijoje ar atidengtame inde?
Atsakyti
Man visai norėtųsi išbandyti pagal dainininkės jazzu receptą: kepti svigūnai, prie jų dar pakepinti išmirkytas razinas ir slyvas, paskaninti pomidorų padažu. Ir manau, kad saulėgrąžos čia taip pat tiktų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulčia trupinėlis @ 2013 12 21, 17:54)
Man visai norėtųsi išbandyti pagal dainininkės jazzu receptą: kepti svigūnai, prie jų dar pakepinti išmirkytas razinas ir slyvas, paskaninti pomidorų padažu. Ir manau, kad saulėgrąžos čia taip pat tiktų  blush2.gif

Sitas yra labai geras, pernai taip dariau, tik nezinojau, kad cia jazzu receptas.
O silkute su saulegrazomis irgi kazkada bandziau-saulegrazas su svogunu pakepinau, skanu, bet ne stebuklas. Gal kas ir geresni recepta zino g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulčia trupinėlis @ 2013 12 21, 17:54)
Man visai norėtųsi išbandyti pagal dainininkės jazzu receptą: kepti svigūnai, prie jų dar pakepinti išmirkytas razinas ir slyvas, paskaninti pomidorų padažu. Ir manau, kad saulėgrąžos čia taip pat tiktų  blush2.gif

Bėda, kad razinos ir slyvos man brrr... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(meškutė_Nida @ 2013 12 21, 13:36)
Atrodo, radau karsta.gif

Silkė su džiovintais obuoliais

Džiovintus obuolius užpilkite verdančiu vandeniu ir laikykite 30 min. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir kepkite aliejuje. Svogūnams pageltus, sudėkite šiaudeliais supjaustytus suminkštėjusius obuolius, viską dar pakaitinkite ir išmaišykite.
Atvėsintu mišiniu užpilkite paruoštas, gabaliukais supjaustytas silkes.

Nors... Dar turiu 3 dienas, ieškosiu toliau triniti.gif



Gal tokia? Šilta silkė su obuoliais: http://www.cukrinisa...is-kuciu-stalui
Atsakyti
esu valgius silkę su saulėgrąžom tokiam pavidale: pakepintas svogūnas, pakepinta morka ir saulėgrąžos
Atsakyti
Aš darau silkę su obuoliais taip : supjaustau silkę gabaliukais į silkinę, tada ant viršaus atvėsinti kepinti svogūnai ir viską užkloju atvėsintais kepintais obuoliais (obuolius imu rūgščius ir supjausčius keptuvėje pakepinu).Skonis gal neįprastas gali ir nepatikti ax.gif , bet man tai skanu.
Atsakyti