Įdomus receptas, bet želatina gaminama iš odos tai nelabai tiktu tam ,kas laikosi visų tradicijų
QUOTE(Rodnega @ 2013 12 20, 19:28)
Įdomus receptas, bet želatina gaminama iš odos tai nelabai tiktu tam ,kas laikosi visų tradicijų
na...iš principo galima jos ir nedėti,gal tik vyniotinis būtų biresnis.
darau nerialu sokoladini piraga
1,5 st miltu
3 v,saukstu kakao
1 arb. sauk.kepimo milteliu
1 st cukraus
1/4 st alejaus
1 st vandens
1 v.saukstas citrinu sulciu
i 1 dubeneli dedam miltus+kakao+kepimo miltelius
i kita cukru+alejus+vanduo+citrinu sultys
sumaisom abudu ir ispilam i alejum patepta ir dziuviseliais apibarstita forma.Kepam 150 laipsniu tempiraturoj.
Galit ideti dziovintu,ar konservotu visniu
O vaikam ir sau darom daug idaritu lietiniu;su gribais,cukinija+morka+moliugas+paprika,obuolis+razinos,raudoni ikrai .
ps.zelatina galima pakeisti agar -agaru,yra Tomase Philipse
1,5 st miltu
3 v,saukstu kakao
1 arb. sauk.kepimo milteliu
1 st cukraus
1/4 st alejaus
1 st vandens
1 v.saukstas citrinu sulciu
i 1 dubeneli dedam miltus+kakao+kepimo miltelius
i kita cukru+alejus+vanduo+citrinu sultys
sumaisom abudu ir ispilam i alejum patepta ir dziuviseliais apibarstita forma.Kepam 150 laipsniu tempiraturoj.
Galit ideti dziovintu,ar konservotu visniu
O vaikam ir sau darom daug idaritu lietiniu;su gribais,cukinija+morka+moliugas+paprika,obuolis+razinos,raudoni ikrai .
ps.zelatina galima pakeisti agar -agaru,yra Tomase Philipse
tai va,kad įeina kiaušiniai į pyragėlius,o tai reiškia gyvūninės kilmės maistas. Ir tikrai neregioninis ir ne tradicinis. Nejamsiu.
Kepsiu kalmaru ziedelius tesloje.Gal galite koki padaziuka pasiulyti?Ta su majonezu,ketciupu bei cesnako netinka,ziauriau atsibodes.
Musu seima greztai tradiciju nesilaiko kiausinius,bei pieno produktus valgome.
Musu seima greztai tradiciju nesilaiko kiausinius,bei pieno produktus valgome.
QUOTE(Nanita @ 2013 12 21, 11:22)
Kepsiu kalmaru ziedelius tesloje.Gal galite koki padaziuka pasiulyti?Ta su majonezu,ketciupu bei cesnako netinka,ziauriau atsibodes.
Musu seima greztai tradiciju nesilaiko kiausinius,bei pieno produktus valgome.
Musu seima greztai tradiciju nesilaiko kiausinius,bei pieno produktus valgome.
Gal pasidalinsite, kame voliojate kalmarus, kaip kepate , fritiure?
QUOTE(vilka11 @ 2013 12 21, 12:45)
Gal pasidalinsite, kame voliojate kalmarus, kaip kepate , fritiure?
Pasidalinsiu
4 porcijoms reikes;
2-3 kalmaru
1 stikline miltu
1 stikline alaus
2 kiausiniu baltymu
1/2 saukstu aliejaus (I TESLA!!!)
aliejaus kepimui
trynius atskirti nuo baltymu,alu biskiuka pasildyti,isplakti baltymus,ipilti alieju,alu,iberti miltus,ismaisyti.Kalmarus isvalyti,istraukti (nezinau kaip vadinasi ) kaip zilkute tokia. supjastyti griezineliais,mirkyti i tesla,kepti gerai ikaitusiame aliejuje.As kepu mazame puode.Frintiurines neturiu.
Skanus labai gaunasi kalmarai,nuo stalu dingsta akimirksniu
Pas mus šiais metais 4 šeimininkės ruošia Kūčių vakarienę, aš atsakinga už silkes. Tiesą pasakius, aš visad atsakinga už silkes Jos būna keturios- silkė su morkom/svogūnais/pomidorų padažu, silkė su grybais, suomiška silkė (su krienais) ir silkė "Meškai užplaukė". Šiais metais užplaukė silkė su obuoliais, dabar labai ieškau recepto, kažkur interneto platybėse mačiau...
Bet kitas klausimas iškilo: silkė su priedais turi būti marinuota ar virgin, t.y., tik ką išdorota?
Bet kitas klausimas iškilo: silkė su priedais turi būti marinuota ar virgin, t.y., tik ką išdorota?
QUOTE(meškutė_Nida @ 2013 12 21, 13:12)
Pas mus šiais metais 4 šeimininkės ruošia Kūčių vakarienę, aš atsakinga už silkes. Tiesą pasakius, aš visad atsakinga už silkes Jos būna keturios- silkė su morkom/svogūnais/pomidorų padažu, silkė su grybais, suomiška silkė (su krienais) ir silkė "Meškai užplaukė". Šiais metais užplaukė silkė su obuoliais, dabar labai ieškau recepto, kažkur interneto platybėse mačiau...
Bet kitas klausimas iškilo: silkė su priedais turi būti marinuota ar virgin, t.y., tik ką išdorota?
Bet kitas klausimas iškilo: silkė su priedais turi būti marinuota ar virgin, t.y., tik ką išdorota?
Oi,kaip smagu
Labai įdomu ta suomiška silkė ir ta,meškos vien pavadinimas ko vertas
gal išduosit receptus?
O dėl marinuotos ir nemarinuotos silkės,tai mano nuomonė tokia-marinuota tinka visur.Jei dedu "originalą" tai tokiu atveju turi būti nesūri ir ypač šviežia.
QUOTE(lututė @ 2013 12 21, 12:23)
1. Labai įdomu ta suomiška silkė ir ta,meškos vien pavadinimas ko vertas
gal išduosit receptus?
2. O dėl marinuotos ir nemarinuotos silkės,tai mano nuomonė tokia-marinuota tinka visur.Jei dedu "originalą" tai tokiu atveju turi būti nesūri ir ypač šviežia.
gal išduosit receptus?
2. O dėl marinuotos ir nemarinuotos silkės,tai mano nuomonė tokia-marinuota tinka visur.Jei dedu "originalą" tai tokiu atveju turi būti nesūri ir ypač šviežia.
1. Suomišką radau čia, SM. Net nebepamenu autorystės...
250 g silkės
1 nedidelis mėlynas svogūnas
1 nedid. morka
1- a.š. smulkintų krapų
Marinatas
50 ml cukraus
100 ml vandens
40 ml acto (6 %)
2 lauro lapai
5 j. pipirai
1 a.š. tarkuotų krienų
Krienai turėtų būti neišsibezdėję, jie tuomet sukuria tokį saldžiaaštrį marinatą
O obuolinės silkės dar neradau- per daug pastarąją savaitę buvo vartyta knygų, kad atsiminčiau, kur mačiau...
2. Turiu paslėpusi didelę skardinę silkių (kaip tarybiniais laikais, maximoj radau), bandysiu eksperimentuot su nemarinuotom
Tiesa, mes visad ant Kūčių stalo turim virtų avinžirnių. Kalėdų rytą, jei jų dar lieka, sumalam, įdedam česnako, pipirų, apvoliojam džiūvesėliuose ir prikepam kotletukų. Tas pats tinka ir žirniams ar pupoms.
Darau as silke su obuoliais,vadinasi silke po sniegu
Silke visad perku cela su galva,man sitos skaniausios.Isdaryti silke,supjaustyti juostelemis.1 ar 2 obuolius,didesni svoguna sutarkuoti per smulkia tarka,ideti 80gr. grietines,tiek pat majonezo,sumaisyti ir uzdeti ant silkes.Skaunu,neiprasta.
Silke visad perku cela su galva,man sitos skaniausios.Isdaryti silke,supjaustyti juostelemis.1 ar 2 obuolius,didesni svoguna sutarkuoti per smulkia tarka,ideti 80gr. grietines,tiek pat majonezo,sumaisyti ir uzdeti ant silkes.Skaunu,neiprasta.