MB kūčia be keptos silkės, ne kūčia, bet kepu ją irgi elementariai, truputį pamirkau vandeny ir tada padarau tešlą kaip blynams tik be cukraus ir pieno, jei turiu iberiu smulkaus raudonėlio arba vegetos ir kepu aliejuje , beje kepu smulkiai supjausčius, tai labiau čia tiktų pavadinimas "blynai su silke"
QUOTE(AJIRA @ 2014 12 21, 00:59)
isbandysiu, o kiek laiko kepti? kokiais prieskoniais gardinat?
karpi kepu apie valanda,is vakaro itrinu zuvies prieskoniais,citrinpipiriais,tada isverdu ryzius,itarkuoju morkos,idedu razinu,prieskoniu ir prikemsu pilva sio idaro ,susmeigiu dantu krapstukais ir kepu ,o lydeka verdu apie 40min,priklauso nuo dydzio,nuimu graziai oda ,mesa iskaulinu,sumalu idedu batono piene mirkyto,kiausini,prieskoniu,dedu ant odos,uzsiunu pilva ir verdu
QUOTE(talita @ 2014 12 22, 12:51)
karpi kepu apie valanda,is vakaro itrinu zuvies prieskoniais,citrinpipiriais,tada isverdu ryzius,itarkuoju morkos,idedu razinu,prieskoniu ir prikemsu pilva sio idaro ,susmeigiu dantu krapstukais ir kepu ,o lydeka verdu apie 40min,priklauso nuo dydzio,nuimu graziai oda ,mesa iskaulinu,sumalu idedu batono piene mirkyto,kiausini,prieskoniu,dedu ant odos,uzsiunu pilva ir verdu
aciu uz receptukus
Merginos,noriu pasidalinti lašišos receptu,gal kam patiks ir pasigamins.
Reikia lašišos filė.
Sezamo sėklų: juodų ir baltų.
Migdolo riekelių ( prie prieskonių yra pirkti "Alvo" )
Lašišos filė pasūdome ir papipiriname. Keptuvėje pakepiname sezamo sėklas ir migdolų riekeles. Lašišos gabaliukus pavoliojame sezamo-riešutų mišinyje,tik tą pusę kuri be odos. Į skardą paklojame sviestinį popierių ir dedame lašišos gabalėlius. Kepame 200C orkaitėje apie 10-15minučių.
Bendradarbės receptas,sakė labai paprasta ir skanu
Reikia lašišos filė.
Sezamo sėklų: juodų ir baltų.
Migdolo riekelių ( prie prieskonių yra pirkti "Alvo" )
Lašišos filė pasūdome ir papipiriname. Keptuvėje pakepiname sezamo sėklas ir migdolų riekeles. Lašišos gabaliukus pavoliojame sezamo-riešutų mišinyje,tik tą pusę kuri be odos. Į skardą paklojame sviestinį popierių ir dedame lašišos gabalėlius. Kepame 200C orkaitėje apie 10-15minučių.
Bendradarbės receptas,sakė labai paprasta ir skanu
pupelės
mišrainėse ar dar kaip nors?
mišrainėse ar dar kaip nors?
QUOTE(Lyžuka @ 2014 12 22, 10:24)
MB kūčia be keptos silkės, ne kūčia, bet kepu ją irgi elementariai, truputį pamirkau vandeny ir tada padarau tešlą kaip blynams tik be cukraus ir pieno, jei turiu iberiu smulkaus raudonėlio arba vegetos ir kepu aliejuje , beje kepu smulkiai supjausčius, tai labiau čia tiktų pavadinimas "blynai su silke"
O kokia teslos sudetis?Tik miltai ir vanduo?Kiausinio nededat?
QUOTE(micefee @ 2013 12 24, 15:30)
O kas čia tragiško? Kiekvienam krašte tradicijos skirtingos, o ir neberuošiam šiais laikais stalo tik iš to, ką užauginom ir ką namie turim. Net bažnyčia neturi įsakymo, draudžiančio per Kūčias vartoti pieno produktus. Taip kad čia tik kiekvieno įsitikinimas.
Papildyta:
Labai teisingas straipsnis, kai pagalvoji, kokį maisto kiekį ir kokią maišalynę mes į savo skrandžius susiverčiam, turbūt ne vienam jis sustreikuoja.
Papildyta:
Labai teisingas straipsnis, kai pagalvoji, kokį maisto kiekį ir kokią maišalynę mes į savo skrandžius susiverčiam, turbūt ne vienam jis sustreikuoja.
Lietuva - krikscioniskas krastas. Butent krikscioniu tikejime per metus yra nustatyti maziausiai 3 "sausi" (t.y. griezti) pasninkai : Kucios, Pelenu diena (sekanti diena po Uzgaveniu), Didydis penktadienis (pries Velykas). Siomis dienomis negalima nei pieno, nei kiausiniu nei mesos. Pasninko gali nesilaikyti mazi vaikai ir ligoniai. Tai arba laikomes siu taisykliu arba musu vakariene nera Kuciu vakariene. Negali buti vegetaru ir megti vistiena. Todel man kreivai ant Kuciu stalo atrodo kiausiniai, majonezai, suriai... Net vynas. Juk pasninko esme yra kuo kukliau, kuo saikingiau.
QUOTE(Kaliteja @ 2014 12 22, 14:09)
Merginos,noriu pasidalinti lašišos receptu,gal kam patiks ir pasigamins.
Reikia lašišos filė.
Sezamo sėklų: juodų ir baltų.
Migdolo riekelių ( prie prieskonių yra pirkti "Alvo" )
Lašišos filė pasūdome ir papipiriname. Keptuvėje pakepiname sezamo sėklas ir migdolų riekeles. Lašišos gabaliukus pavoliojame sezamo-riešutų mišinyje,tik tą pusę kuri be odos. Į skardą paklojame sviestinį popierių ir dedame lašišos gabalėlius. Kepame 200C orkaitėje apie 10-15minučių.
Bendradarbės receptas,sakė labai paprasta ir skanu
Reikia lašišos filė.
Sezamo sėklų: juodų ir baltų.
Migdolo riekelių ( prie prieskonių yra pirkti "Alvo" )
Lašišos filė pasūdome ir papipiriname. Keptuvėje pakepiname sezamo sėklas ir migdolų riekeles. Lašišos gabaliukus pavoliojame sezamo-riešutų mišinyje,tik tą pusę kuri be odos. Į skardą paklojame sviestinį popierių ir dedame lašišos gabalėlius. Kepame 200C orkaitėje apie 10-15minučių.
Bendradarbės receptas,sakė labai paprasta ir skanu
pačiu laiku galvoju kaip kitaip kepti puiku išbandysiu ,
QUOTE(*AMRI* @ 2014 12 22, 18:47)
O kokia teslos sudetis?Tik miltai ir vanduo?Kiausinio nededat?
Nededu, tik vanduo, miltai ir prieskoniai, jeigu megstat sūriau druska
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 12 22, 17:33)
aš mišrainę iš pupelių gaminu : virtos pupeles, pakepinta juoda duona supiaustyta kvadračiukais, pakepintas svogūnas aliejuje, druskytes, aliejaus arba galima su majonezu.
Pagelbėkite man kepant žuvį. Įprastai, Kūčioms pirkdavau žuvį su kaulu, iškeptą užpildavau sukepintais svogūnais su pomidorų padažu.
Vyras šiandien parvežė tik file poros rūšių.. Tai kaip ją man paruošti, kad aš tik tešloje moku O kokia tešla, kai jį ją negalima kiaušinių, pieno, majonezo ? Kaip kepate, kaip patiekiate ?
Papildyta:
Taip, teisybę sakote
Nors kartą metuose galime atsisakyti majonezo, kiaušinių, sūrio, pieno, sviesto.. Mes griežtai šitos taisyklės laikomės.. Man Kūčių patiekalai gal dėlto ir tampa kažkokiais nepaprastais, įspūdingais Jokių pirktinių mišrainių, viskas gaminta namuose.. O jau kūčiukų naminių skonis
Vyras šiandien parvežė tik file poros rūšių.. Tai kaip ją man paruošti, kad aš tik tešloje moku O kokia tešla, kai jį ją negalima kiaušinių, pieno, majonezo ? Kaip kepate, kaip patiekiate ?
Papildyta:
QUOTE(Tigris @ 2014 12 22, 20:53)
Lietuva - krikscioniskas krastas. Butent krikscioniu tikejime per metus yra nustatyti maziausiai 3 "sausi" (t.y. griezti) pasninkai : Kucios, Pelenu diena (sekanti diena po Uzgaveniu), Didydis penktadienis (pries Velykas). Siomis dienomis negalima nei pieno, nei kiausiniu nei mesos. Pasninko gali nesilaikyti mazi vaikai ir ligoniai. Tai arba laikomes siu taisykliu arba musu vakariene nera Kuciu vakariene. Negali buti vegetaru ir megti vistiena. Todel man kreivai ant Kuciu stalo atrodo kiausiniai, majonezai, suriai... Net vynas. Juk pasninko esme yra kuo kukliau, kuo saikingiau.
Taip, teisybę sakote
Nors kartą metuose galime atsisakyti majonezo, kiaušinių, sūrio, pieno, sviesto.. Mes griežtai šitos taisyklės laikomės.. Man Kūčių patiekalai gal dėlto ir tampa kažkokiais nepaprastais, įspūdingais Jokių pirktinių mišrainių, viskas gaminta namuose.. O jau kūčiukų naminių skonis
QUOTE(AJIRA @ 2014 12 23, 12:05)
aš mišrainę iš pupelių gaminu : virtos pupeles, pakepinta juoda duona supiaustyta kvadračiukais, pakepintas svogūnas aliejuje, druskytes, aliejaus arba galima su majonezu.
ačiū