seikutes,mazai kada parasau cia, daugiau skaitau ir mokausi,bet noriu pasisakyti,kad jau treti metai kucioms kepu orkaiteje ryziais ir razinom idaryta karpi,buna labai skanu ir farsiruota lydeka,nors darbo daugoka,bet vaizdas ir skonis buna vertas to darbo
QUOTE(powerpuff @ 2014 12 16, 09:34)
Sudedam gabaliukais pjaustytą silkę ir viską pakepam.
"diedulio silkė"-virta silkė
"diedulio silkė"-virta silkė
Sakykit, jūs Lietuvoje? Jei taip- kur gaunate nesūdytos silkės? Nes kažkada bandžiau kepti išdarinėtą sūdytą silkę- vajei vajei, kas gavosi...
Šiuose receptuose galima silkę pakeisti skumbre? Anos, bent jau, galima LT gauti...
QUOTE(meškutė_Nida @ 2014 12 19, 13:18)
Sakykit, jūs Lietuvoje? Jei taip- kur gaunate nesūdytos silkės? Nes kažkada bandžiau kepti išdarinėtą sūdytą silkę- vajei vajei, kas gavosi...
Šiuose receptuose galima silkę pakeisti skumbre? Anos, bent jau, galima LT gauti...
Šiuose receptuose galima silkę pakeisti skumbre? Anos, bent jau, galima LT gauti...
ne manęs klausėt, bet ką tik begooglindama radau, kad silkę prieš kepant reikia pamirkyti apie valandą vandeny su pienu (pienas neleidžia silkei ištižti). Pati dar niekad silkės nekepiau, bet šiemet labai noriu pabandyti, tai bandysiu šiuo būdu, žiūrėsiu,kas gausis
QUOTE(agnedz @ 2014 12 19, 15:15)
ne manęs klausėt, bet ką tik begooglindama radau, kad silkę prieš kepant reikia pamirkyti apie valandą vandeny su pienu (pienas neleidžia silkei ištižti). Pati dar niekad silkės nekepiau, bet šiemet labai noriu pabandyti, tai bandysiu šiuo būdu, žiūrėsiu,kas gausis
Neklausčiau, jei nebūčiau bandžiusi šio būdo... Pienas ištraukė sūrumą, bet tik tiek, kiek tinka vėliau marinuojamai silkei. Kepta silkė, net ir prieš tai mirkyta piene, buvo beprotiškai sūri
Acte užmerkit ir palikit nakčiai
QUOTE(Rodnega @ 2014 12 19, 16:01)
Acte užmerkit ir palikit nakčiai
Pirktinę su galva sūdytą silkę? Kiek laiko laikyti, kokio stiprumo tirpale?
Kur perkat kanapes Kaune?
QUOTE(meškutė_Nida @ 2014 12 19, 16:10)
Pirktinę su galva sūdytą silkę? Kiek laiko laikyti, kokio stiprumo tirpale?
Aš file tik mirkinau, bet velniškai sūrią. Palikau per nakt, tai ryte nė gramo druskos nebuvo
QUOTE(meškutė_Nida @ 2014 12 19, 14:18)
Sakykit, jūs Lietuvoje? Jei taip- kur gaunate nesūdytos silkės? Nes kažkada bandžiau kepti išdarinėtą sūdytą silkę- vajei vajei, kas gavosi...
Šiuose receptuose galima silkę pakeisti skumbre? Anos, bent jau, galima LT gauti...
Šiuose receptuose galima silkę pakeisti skumbre? Anos, bent jau, galima LT gauti...
Nesudytos silkes pilna kalvariju turguje(na jei jus vilniete).
Mergaites,gal zinote kaip pagaminti silke su garstyciomis?
QUOTE(talita @ 2014 12 16, 20:35)
seikutes,mazai kada parasau cia, daugiau skaitau ir mokausi,bet noriu pasisakyti,kad jau treti metai kucioms kepu orkaiteje ryziais ir razinom idaryta karpi,buna labai skanu ir farsiruota lydeka,nors darbo daugoka,bet vaizdas ir skonis buna vertas to darbo
isbandysiu, o kiek laiko kepti? kokiais prieskoniais gardinat?
QUOTE(meškutė_Nida @ 2014 12 19, 14:18)
Sakykit, jūs Lietuvoje? Jei taip- kur gaunate nesūdytos silkės? Nes kažkada bandžiau kepti išdarinėtą sūdytą silkę- vajei vajei, kas gavosi...
Šiuose receptuose galima silkę pakeisti skumbre? Anos, bent jau, galima LT gauti...
Šiuose receptuose galima silkę pakeisti skumbre? Anos, bent jau, galima LT gauti...
Lietuvoje aš. Kepu sūdytą silkę ir man nesigauna labai jau sūru. Supjaustau ją nedideliais gabaliukais ir ilgai nekepu, kad visa drėgmė neišgaruotų. Kai pastovi ilgiau tai gal tie svogūnai ar razinos druską ištraukia, net nežinau Valgė ir MB ir nesiskundė, kad būt sūru, nors jis nemėgsta sūriai. O troškinta silkė tai išvis nuverda ta druska ir nelieka. Aišku galima su skumbre bandyt, manau visai tiktų irgi.