QUOTE(Aurosoma @ 2014 12 14, 13:38)
Šiemet ir aš savo giminaičiams (iš vyro pusės) aiškinau apie tikrą pasninką per Kūčias. Ir anyta sako ir mes nevalgydavom saldumynų, pieno produktų... Ir jie sutiko gerai gaminam be grietinės, majonezo, kiaušinių.... Todėl labai keičiasi mūsų kūčių patiekalai! Ieškausi naujų idėjų. Norėjau paklausti kaip gaminat silkę su džiovintais grybais? Su kepintais svogūnais?
Aš gaminsiu:
....
kepta žuvis (tik į tešla pildavau pieną, majonezą ar grietinę, o dabar tikriausiai skiesiu vandeniu?);
...
*mes iš vis tik miltuose apvoliojam žuvytę ir kepam (aišku prieš tai zuvytę pamarinavę prieskoniuose žuviai), ir užpilam kepintais svogūnais su tomatu. Man labai skanu
bet kepam lydeką su kaulu
*silkę su džiovintais grybais (baravykais), gaminame labai paprastai: grybus džiovintus išverdame, juos išvirusius perplauname ir sumalu per stambų sietelį (su tokiom trim didelėm skylėm), nereik pjaustyt, nes juk grybai didoki. Tada pakepinu svogūniuką, jam pakepus sudedu sumaltus grybus, pasūdau, dar pakepinu ir įdedam dar kokį šaukštą tomato, viską užkaitinam ir viskas - paruošta, pravėsta ir keliauja šis gėris ant silkės
va šito tai labiausiai laukiu, nes visus metus neleidžiu jos niekam iš namiškių gaminti, iš principo, kad tai liktų būtent Kūčių patiekalas