Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Jolete @ 2014 12 11, 10:01)
Iš džiovintų grybų gaminam virtinukus, į barščius dedu.

virtinukams man laiko gaila, kažkada dariau, tai vos ne pusdieni pražaidžiau su tais barčiais ir ausytėmis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 12 11, 10:03)
virtinukams man laiko gaila, kažkada dariau, tai vos ne pusdieni pražaidžiau su tais barčiais ir ausytėmis smile.gif

Virtinukus galima pasigaminti šiek tiek anksčiau ir užšaldyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 12 11, 09:51)
O ką iš grybų gaminat?

Tas pacias ausytes, koldunus su raugintais kopustais ir grybais, pyragelius su grybu idaru ir ryziais, kaip karsta patiekala troskinti rauginti kopustai su dziov. baravykais, marinuotu grybu salotos, silke su grybais itt.
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 12 10, 15:27)
Prieš kiek dienų jau pradedate gaminti kūčių valgius?

Silkę marinuoju anksčiau, kūčiukus, meduolius anksčiau išsikepam. Mielinius pyragus geriau dieną prieš išsikepti. Jeigu naudoju kur virtas burves, burokus ar morkas, tai irgi iš vakaro išsiverdu. smile.gif
Atsakyti
Šiemet ir aš savo giminaičiams (iš vyro pusės) aiškinau apie tikrą pasninką per Kūčias. Ir anyta sako ir mes nevalgydavom saldumynų, pieno produktų... Ir jie sutiko gerai gaminam be grietinės, majonezo, kiaušinių.... Todėl labai keičiasi mūsų kūčių patiekalai! Ieškausi naujų idėjų. Norėjau paklausti kaip gaminat silkę su džiovintais grybais? Su kepintais svogūnais?

Aš gaminsiu:
silkę su kepintais svogūnais ir saulėgrąžom;
silkę su morkomis, svogūnais ir pomidorų padažu;
burokėlių salotas su pupelėmis;
kepta žuvis (tik į tešla pildavau pieną, majonezą ar grietinę, o dabar tikriausiai skiesiu vandeniu?);
silkė marinuota;
kūčiukai;
kisielius;
rauginti kopūstai;
riešutai;
būtinai obuoliukai;
dar žiūrėsiu ką kitos šeimininkės gamins. Aišku būna ir rūkytos žuvies, duona... kol kas tiek...
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2014 12 14, 13:38)
Šiemet ir aš savo giminaičiams (iš vyro pusės) aiškinau apie tikrą pasninką per Kūčias. Ir anyta sako ir mes nevalgydavom saldumynų, pieno produktų... Ir jie sutiko gerai gaminam be grietinės, majonezo, kiaušinių.... Todėl labai keičiasi mūsų kūčių patiekalai! Ieškausi naujų idėjų. Norėjau paklausti kaip gaminat silkę su džiovintais grybais? Su kepintais svogūnais?

Aš gaminsiu:
....
kepta žuvis (tik į tešla pildavau pieną, majonezą ar grietinę, o dabar tikriausiai skiesiu vandeniu?);
...

*mes iš vis tik miltuose apvoliojam žuvytę ir kepam (aišku prieš tai zuvytę pamarinavę prieskoniuose žuviai), ir užpilam kepintais svogūnais su tomatu. Man labai skanu thumbup.gif bet kepam lydeką su kaulu
*silkę su džiovintais grybais (baravykais), gaminame labai paprastai: grybus džiovintus išverdame, juos išvirusius perplauname ir sumalu per stambų sietelį (su tokiom trim didelėm skylėm), nereik pjaustyt, nes juk grybai didoki. Tada pakepinu svogūniuką, jam pakepus sudedu sumaltus grybus, pasūdau, dar pakepinu ir įdedam dar kokį šaukštą tomato, viską užkaitinam ir viskas - paruošta, pravėsta ir keliauja šis gėris ant silkės wub.gif va šito tai labiausiai laukiu, nes visus metus neleidžiu jos niekam iš namiškių gaminti, iš principo, kad tai liktų būtent Kūčių patiekalas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katanelis: 14 gruodžio 2014 - 15:29
QUOTE(katanelis @ 2014 12 14, 16:26)
*mes iš vis tik miltuose apvoliojam žuvytę ir kepam (aišku prieš tai zuvytę pamarinavę prieskoniuose žuviai), ir užpilam kepintais svogūnais su tomatu. Man labai skanu  thumbup.gif bet kepam lydeką su kaulu
*silkę su džiovintais grybais (baravykais), gaminame labai paprastai: grybus džiovintus išverdame, juos išvirusius perplauname ir sumalu per stambų sietelį (su tokiom trim didelėm skylėm), nereik pjaustyt, nes juk grybai didoki. Tada pakepinu svogūniuką, jam pakepus sudedu sumaltus grybus, pasūdau, dar pakepinu ir įdedam dar kokį šaukštą tomato, viską užkaitinam ir viskas - paruošta, pravėsta ir keliauja šis gėris ant silkės wub.gif va šito tai labiausiai laukiu, nes visus metus neleidžiu jos niekam iš namiškių gaminti, iš principo, kad tai liktų būtent Kūčių patiekalas wub.gif

Ačiū labai už patarimus!
Atsakyti
Merginos, sakykit - kur Vilniuje nusipirkti rugių ir kviečių kruopų, neskaldytų ir nedaigintų? Šiandien buvom visuose didžiausiuose tinkluose - radom tik avižų ir miežinių (perlinių) cielų kruopų. Gal kas matėt? Radom pirkt 5 kruopų košę, bet ten sudėtyje žirniai - o mano vyras sako nea - aš nevalgysiu arba žirnius prieš virdama išrink biggrin.gif
Gal turguj kas matėt?

Noriu Kūčią padaryti smile.gif jei nerasiu - pirksiu ir žirnius išrinkinėsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2014 12 15, 16:09)
Merginos, sakykit - kur Vilniuje nusipirkti rugių ir kviečių kruopų, neskaldytų ir nedaigintų? Šiandien buvom visuose didžiausiuose tinkluose - radom tik avižų ir miežinių (perlinių) cielų kruopų. Gal kas matėt? Radom pirkt 5 kruopų košę, bet ten sudėtyje žirniai - o mano vyras sako nea - aš nevalgysiu arba žirnius prieš virdama išrink biggrin.gif
Gal turguj kas matėt?

Noriu Kūčią padaryti smile.gif jei nerasiu - pirksiu ir žirnius išrinkinėsiu lotuliukas.gif

Kalvariju turguje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(domena @ 2014 12 15, 17:10)
Kalvariju turguje 4u.gif

Ačiū labai 4u.gif Spėju, ten bulvių pusėje?
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2014 12 15, 16:17)
Ačiū labai 4u.gif Spėju, ten bulvių pusėje?

Taip, bulviu puseje. Bet manau sestadieni geriau vaziuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2014 12 14, 12:38)

Mano teta alaus tešloje kepa žuvį kūčioms, tik kiaušinių nededa. Skani tešla gaunasi mirksiukas.gif
Aš šiemet gaminsiu kūčiom žydišką silkę. Pabandžiau pasigamint tai visai patiko.
Žiedais sujaustai ir pakepini svogūnus kad gerai apskrustų, tokie jau rudi gautis turi, dedi saują razinų nuplikytų, saują graikinių riešutų smulkintų, cinamono negailint, juodų pipirų, lauro lapų, medaus šaukštelį ir citrinos sulčių truputį. Sudedam gabaliukais pjaustytą silkę ir viską pakepam. Aš valgau šaltą, bet galima ir karštą.
Kiti patiekalai:
silkė su grybais
silkė su morkom
žuvies kotletai
silkės suktinukai(rolmopsai)
burokų mišrainė su raugintais kopūstais
kepta marinuota silkė
virtinukai su grybais
"diedulio silkė"-virta silkė su džiovintais grybais ir morkom

essen.gif Jau laukiu kūčių smile.gif
Atsakyti