Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Medute55 @ 2014 12 07, 16:30)
Gal kas silkės, marinuotos su daug džiovintų vaisių, receptą turite?

Nesu bandžiu, tad koks skonis nežinau, bet jei reikia:
My Webpage
Aš darau tik su razinomis:
My Webpage
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2014 12 07, 15:30)
Šitą receptą labai visos giria thumbup.gif , aš nebandžiau  g.gif .

Prisidedu prie pagyrimu siems kuciukams! thumb_yello.gif Visad nelabai megom, nei as, nei MB, kuciuku, nes visad pirkdavom; kol neisbandziau pati kepti. MB megsta minkstus, tai per ilgai nekepu/nedziovinu orkaitej, kas megsta kietus - pakepu ilgiau. Nuostabus kuciukai!
Atsakyti
Sveikos,

gal kas turite gera recepta zuvies pyrago? Noriu siemet Kucioms ir karsto kazka patiekti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirana @ 2014 12 08, 19:49)
Sveikos,

gal kas turite gera recepta zuvies pyrago? Noriu siemet Kucioms ir karsto kazka patiekti.  g.gif

Darau jums copy - paste is uzrasu, ka pati turiu. Vietoj grybu, vistienos itt. naudokite kumpi ar kepta, virta, rukyta vistiena, sviezia ar konservuota zuvi itt. Pati ne karta esu kaitaliojusi ingredientus, pagal nora ar saldytuvo turini. Pyragas gavosi nuostabaus skonio (gaminau p/g paskutini recepta, vietoj grybu dejau k.r. kumpiuka)!

Pyragas (uzkepele) su ryziais ir zuvim

Manau, ivairove tokio pyrago didele. As noriu parodyti savo varianta. Paprastas paruosime, is prieinamu produktu ir labai, labai skanus. Rekomenduoju!

Teslai: 125 gr sviesto arba margarino, 2 v.s. pieno, 1 a.s. kep. milteliu, ziupsnis druskos, ~1 st. miltu (gal truputi daugiau).
Idarui: 0,5 st. ryziu, 1 indelis bet kokios konservuotos zuvies, 1 didelis svogunas, 1 pundelis krapu, pipirai, prieskoniai.
Uzpilui: 3 kiausiniai, 0,5 st. pieno, 4 v.s. majonezo, 1 a.s. kep. milteliu, ~5 v.s. miltu. Druska, pipirai pagal skoni.

Isvirti 0,5 st. ryziu. Atvesinti. Svoguna sukapoti, kepti aliejuje, kol suminkstes. Konservuota zuvi sutraiskyti sakute. Krapus smulkiai sukapoti. Viska sumaisyti. Druska, pipirai, prieskoniai.

Istirpinti sviesta, ipilti piena, kep. miltelius, miltus ir druska. Greitai uzminkyti minksta tesla. Rankomis sudeti i kepimo forma (d 26 cm), padaryti bortelius.Sudeti idara.

Sumaisyti kiausinius, piena, majoneza, kep, miltelius, miltus. Konsistencija – skystesne nei blynams. Galima iberti druskos, bet as neberiau. Uzpilti virs idaro.

Kepti, is anksto ikaitintoje iki 180C, orkaiteje, ~45 min.
Truputi atausinti ir perdeti ant padeklo. Skanus siltas ir saltas.


Rukytos vistienos - svogunu - obuoliu pyragas

Siandien kepiau savo megstamiausia pyraga. Man labai patinka svogunu ir obuoliu derinys, tai taip idomu! Tesla trapi, idaras dregnas ir labai pikantiskas. Pyragas sotus, vieno gabalo pilnai uztenka vakarienei. Visiems drasiai rekomenduoju!

Tesla: 250 gr miltu, 1 kiausinis, 125 gr sviesto ar margarino, 2 – 3 v.s. baltojo vyno, druska, muskato riesutas.
Idaras: 150 gr rukytos krutineles, 0.5 kg svogunu, 750 gr saldziu obuoliu, 200 gr kieto surio.
Uzpilas: 200 ml grietineles 10%, 3 kiausiniai, ziupsnis cinamono, muskato riesuto, kiti prieskoniai pagal skoni.

Salta sviesta ar margarina smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti burokine tarka. Sudeti miltus, druska, muskato riesuta, viska sutrinti iki smulkiu trupiniu.
Ikulti kiausini, ipilti vyna ir suminkyti tesla. Padeti i saldytuva 30 min.

Krutinele supjaustyti juostelem ir lengvai apkepti. Svogunus supjaustyti pusziedziais ir sudeti prie krutineles. Obuolius nulupti, isimti seklalizdzius, supjaustyti riekelem ir kartu patroskinti su krutinele ir svogunais, 15 min. Atausinti.

Forma, d 26 cm, istepti sviestu ir rankomis iskloti tesla, darant bortelius. Tesla kietoka ir stangri, bet itiesti imanoma. Po iskepimo ji bus minksta ir trapi.

Suri sutarkuoti smulkia tarka. Puse kiekio uzbarstyti ant teslos. Sudeti idara, apibarstyti likusiu suriu.
Uzpilui suplakti grietinele su kiausiniais, iberti cinamona, muskato riesuta, kitus prieskonius ir zalumynus. As pridejau mairuno ir raudonelio. Supilti ant pyrago.

Kepti ~40 min, t 200C, is anksto ikaitintoje orkaiteje.
Patiekti silta.


Grybu ir surio pyragas

Vietoj voveraiciu galima imti ir kitus grybus – baravykus itt. Pyraga labai lengva paruosti ir jis labai skanus. Skanus siltas ir saltas.

Teslai: 2,5 st. miltu, 200 gr sviesto (margarino), 2 kiausiniai, ziupsnis druskos.
Idaras: 400 gr svieziu grybu (pas mane voveraites), 100 gr kieto surio, 1 vidutinis svogunas, druska, pipirai.
Uzpilas: 200 gr grietines, 1 kiausinis, 1 a.s. kepimo milteliu, 1 v.s. miltu, 100 gr surio, druska ir pipirai.

Grybus perinkti, isplauti ir isvirti, nukosti.
Teslai miltus sumaisyti su kapotu sviestu. Prideti kiausinius ir druska. Uzminkyti minksta tesla. Miltu gali prireikti ir truputi maziau. Tesla suvynioti i plevele ir 1 val. padeti i saldytuva.

Isvirtus grybus stambiai supjaustyti ir kartu su svogunais apkepti aliejuje ~ 5 – 7 min. Pabarstyti druska ir pipirais. Leisti atausti.

Orkaite ikaitinti iki 180C, kepimo forma (d26 cm) istepti sviestu, islyginant ir darant bortelius sudeti tesla. Kepti 15 min.

Uzpilui sumaisyti grietine, kiausini, kep.miltelius, miltus, druska ir pipirus. Prideti 100 gr surio, sutarkuoto smulkia tarka.

Tesla isimti is orkaites.

Ant teslos sudeti grybus su svogunais. Apibarstyti likusiu 100 gr tarkuotu suriu. Uzpilti uzpilu.

Kepti dar 40 min. Pyrago virsus turi buti parudaves (auksinis).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 09 gruodžio 2014 - 00:22
QUOTE(Renata123 @ 2014 12 09, 01:20)
Darau jums copy - paste is uzrasu, ka pati turiu.

Dėkuij labai už idėjas - kad tik kantrybės užtektų man smile.gif
Galvoju dar ką nors greito iš gatavos šaldytos tešlos padaryti su žuvies įdaru.
Atsakyti
QUOTE(Sirana @ 2014 12 10, 11:23)
Dėkuij labai už idėjas - kad tik kantrybės užtektų man smile.gif
Galvoju dar ką nors greito iš gatavos šaldytos tešlos padaryti su žuvies įdaru.

Galite padaryti pyragelius ir kepti orkaiteje arba ta pati pyraga. 4u.gif
Atsakyti
Prieš kiek dienų jau pradedate gaminti kūčių valgius?
Atsakyti
Ta pačia diena
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 12 10, 15:27)
Prieš kiek dienų jau pradedate gaminti kūčių valgius?

Kad ta pacia diena butu kuo maziau darbu ir gaminimo, tai ka galima pagaminti 1 - 2 dienas anksciau, ta ir gaminu. Pvz.: kepu kuciukus, verdu kompotus, kisielius, silkei padazus ar marinatus, misrainems/salotoms (jei to reikia) isverdu, supjaustau ingredientus, o tik Kuciu diena uzpilu padazu/marinatu, kartais ir raugintus kopustus su dziovintais baravykais istroskinu diena pries, jei tai tortas tai taip pat pries 1 - 2 dienas sutepu ir papuosiu, na itt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 10 gruodžio 2014 - 16:38
QUOTE(Medute55 @ 2014 12 07, 15:30)
Gal kas silkės, marinuotos su daug džiovintų vaisių, receptą turite?


Dar nebandžiau, bet labai vilioja http://taip-norejau....razinom-ir.html


Gal kepate kūčiukus be mielių?
Atsakyti
O ką iš grybų gaminat?
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 12 11, 09:51)
O ką iš grybų gaminat?


Iš džiovintų grybų gaminam virtinukus, į barščius dedu.
Atsakyti