Pas mus turbūt irgi bus tradicinis Kūčių stalas kurio labai laukiu:
* kelių rūšių silkė, svarbiausia iš jų su džiovintais grybais, šios silkės neleidžiu daryti visus metus, kad būtent jos lauktume ir valgytume su pasigardžiavimu
* mano kepti kūčiukai ir aišku aguonpienis
* mano kepta duonelė
* spanguolių kisielius
* džiovintų vaisių gėrimas
* kepta žuvytė su svogūnų padažų
* vinigretas
viskas labai elementaru, bet valgoma ir laukiama nežinau, bet šiais metais nesinori naujovių ir per Kalėdas jaučiu bus paprastai, išskyrus mamos darytus viniotinius, be kurių neįsivaizduoju šių švenčių ir dar užsakiau Šimtalapį bei kepsiu savo firminį medaus tortą ir darysiu šaltieną
QUOTE(katanelis @ 2014 11 27, 09:15)
Pas mus turbūt irgi bus tradicinis Kūčių stalas kurio labai laukiu:
* kelių rūšių silkė, svarbiausia iš jų su džiovintais grybais, šios silkės neleidžiu daryti visus metus, kad būtent jos lauktume ir valgytume su pasigardžiavimu
* mano kepti kūčiukai ir aišku aguonpienis
* mano kepta duonelė
* spanguolių kisielius
* džiovintų vaisių gėrimas
* kepta žuvytė su svogūnų padažų
* vinigretas
viskas labai elementaru, bet valgoma ir laukiama nežinau, bet šiais metais nesinori naujovių ir per Kalėdas jaučiu bus paprastai, išskyrus mamos darytus viniotinius, be kurių neįsivaizduoju šių švenčių ir dar užsakiau Šimtalapį bei kepsiu savo firminį medaus tortą ir darysiu šaltieną
* kelių rūšių silkė, svarbiausia iš jų su džiovintais grybais, šios silkės neleidžiu daryti visus metus, kad būtent jos lauktume ir valgytume su pasigardžiavimu
* mano kepti kūčiukai ir aišku aguonpienis
* mano kepta duonelė
* spanguolių kisielius
* džiovintų vaisių gėrimas
* kepta žuvytė su svogūnų padažų
* vinigretas
viskas labai elementaru, bet valgoma ir laukiama nežinau, bet šiais metais nesinori naujovių ir per Kalėdas jaučiu bus paprastai, išskyrus mamos darytus viniotinius, be kurių neįsivaizduoju šių švenčių ir dar užsakiau Šimtalapį bei kepsiu savo firminį medaus tortą ir darysiu šaltieną
Sakykit,o duonele Jusu kepta,cia su raugu?
QUOTE(Agniska @ 2014 11 27, 12:10)
aha, su raugu kaip tik diskutuoju apie ją temoje apie duonyte (kur kepa pačios), nes raugo nebeturiu tad ieškau kas turi, arba teks pačiai pasigaminti, na bet nieko, laiko tam tikrai užteks
Mano meniu labai analogiškas, tik aš paskutiniais metais kučius pirkdavau, del laiko stokos, bet dabar kai kūčios nedarbo diena tikrai galvoju vėl juos išsikepti pati
QUOTE(Lyžuka @ 2014 11 27, 14:16)
Mano meniu labai analogiškas, tik aš paskutiniais metais kučius pirkdavau, del laiko stokos, bet dabar kai kūčios nedarbo diena tikrai galvoju vėl juos išsikepti pati
aš kūčiukus kepu keletą dienų prieš, galima ir savaitgalį prieš šventes, man labai patinka Tepaluotos receptas, jis yra SM
Gal nuorodą ar patį receptą galit įmesti?
Ačiū labai
Tepaluotos kuciuku receptas man irgi labai labai super As pernai iskepusi dar siltus dejau i celofanini maiseli. Tokie minksti jie ir issilaike, man - patys skaniausi, primena vaikyste, kai mama parnsedavo didziuli maisa minkstu, dar siltu kuciuku (nezinau, kaip tai padarydavo ziema, neklauskit )
Siemet meniu kol kas apsvarstymo stadijoje.
Tikrai bus silke su dziovintais baravykais.
Siemet meniu kol kas apsvarstymo stadijoje.
Tikrai bus silke su dziovintais baravykais.
O šiltus dedant į maišiuką paskui jie labai nesuminkštėja, na nesukrenta ?
QUOTE(Lyžuka @ 2014 12 02, 14:34)
O šiltus dedant į maišiuką paskui jie labai nesuminkštėja, na nesukrenta ?
Sukristi nesukrenta, islieka minksti, ne traskus. Tokio minkstumo, kokie buna istraukus is orkaites.
QUOTE(katanelis @ 2014 11 27, 14:42)
Šitą receptą labai visos giria , aš nebandžiau . Gal kas silkės, marinuotos su daug džiovintų vaisių, receptą turite?