Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 22 tema

QUOTE(lijos @ 2013 12 20, 18:52)
Stiklas yra gana kiauras, o dujų atomai santykinai mazi.. Kokias garantinius laikotarpius teigia gamintojai toms dujoms stiklo pakete..? Ir ar verta mokėti brangiau už laikiną rezultatą..?

Aš kriptonu visai nesižaviu ir nežadu pirkti jomis užpildytų langų. Tiesiog domiuosi ir skelbiu viešai, o kai kas galvoja, kad aš perku maksimaliai tiuninguotą namą.

Aš orientuojuosi į PVC langus, kurie mano atveju kainuoja 13 000 - 14 000 Lt. Štai čia vienas iš variantų. Man jis įdomus tuo, kad matyti, kaip keičiasi lango Uw ir kaina, priklausomai nuo pasirinkto stiklo paketo: GNP ir nrG. Tiek Uw, tiek pinigai rodo, kad geriausia rinktis langus su GNP stiklo paketu. Aš tik noriu GNP ir nrG langus praleisti per PHPP ir pamatyti, kaip skiriasi saulės pritekėjimai.

Mano namas dabar skaičiuotas su nrG stiklo paketu. Belieka sužinoti, kaip namas elgsis su GNP stiklais.

Viskas per daug paprasta, viską aš skaičiuoju ir taupo. Niekur pinigų nešvaistau.
Atsakyti
"Aš orientuojuosi į PVC langus, kurie mano atveju kainuoja 13 000 - 14 000 Lt. Štai čia vienas iš variantų. Man jis įdomus tuo, kad matyti, kaip keičiasi lango Uw ir kaina, priklausomai nuo pasirinkto stiklo paketo: GNP ir nrG."

Is kokios imones gavot si pasiulyma?cia supratau tik uz pacius langus be montavimo. Taip pat ir stiklo paketu?
O negalvojai nevarstomus langus deti beremius, sutaupytum viena kita lita, taip pat ir geresnes lango U gautum.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 20 gruodžio 2013 - 20:37
QUOTE(Orginalus @ 2013 12 20, 20:34)
Is kokios imones gavot si pasiulyma?cia supratau tik uz pacius langus be montavimo. Taip pat ir stiklo paketu?
O negalvojai nevarstomus langus deti beremius, sutaupytum viena kita lita, taip pat ir geresnes lango U gautum.

Taip, čia langų kaina be montavimo. Lauko durys irgi neįtrauktos. 13 000 - 14 000 Lt už langus siūlo net kelios firmos. Kainos skirtumas tarp jų vos vienas kitas šimtas litų. 13 000 Lt langai kainuotų su pigesniais GNP stikliais, o su nrG stiklais langai kainuotų apie 14 000 Lt. Sausio antroje pusėje aš dar tikiuosi nuo šių sumų gauti bent 3 proc. nuolaidą. O gal ir 5 proc.

Langų profiliai tokie:
1. Aluplast Energeto 8000.
2. Kommerling 88 plus/proEnergyTec.
3. Inautic Prestige.

Pirmais dviem langais prekiauja daugybė firmų. Trečios pozicijos langais kiek žinau prekiauja tik Fauga.

Sudomino pastarasis Inoutic Prestige profilis. Pasirodo, jie puikią Uf reikšmę pasiekė profilyje visiškai nenaudodami jokio apšiltinimo (Aluplastas deda Lietuvoje, kas žino, įdėjo ar ne). Tiesiog pats profilis šiltesnis. Jame galima sumontuoti net iki 56 mm stiklo paketą, langai be jokio papildomo sudalinimo gali būti iki 2,60 m aukščio. Be to, jie ne tik šilti, bet ir tvirti (gerai saugo ir nuo įsilaužimų).

Vienintelis šio profilio trūkumas, jei teisingai supratau, visi stiklo paketai (tiek varstomoje, tiek nevarstomoje dalyje) būtų tik įklijuoti. Tai langui suteikia stiprumo ir stabilumo, tačiau jei reikėtų keisti - gali būti problemų. Čia dar apie tą profilį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 gruodžio 2013 - 21:05
Kas padės iššifruoti lentelėje esančią informaciją?

Uf - tai rėmo šilumos laidumas.
Width - rėmo plots.
Trečiame stulpelyje - nurodoma rėmelio šilumos tiltelio reikšmė.
O kas yra fRsi? Kiek pavyko rasti, tai Rsi yra vidaus paviršiaus šiluminė varža, o f - greičiausiai rėmas. Tai bendrai galėtų reikšti rėmo vidaus paviršiaus šiluminė varža.

Pasyvių namų institutas be Uw reikšmių dar nurodo ir Passive house efficiency class. Ten yra raidės: phA, phB ir phC. Be to prie kiekvieno iš šių punktų yra rodyklė.

Sprendžiant pagal rodykles profiliai pagal šiltumą išsirikiuotų taip:
1. Kommerling.
2. Apluplast Energeto 8000.
3. Inoutic Prestige.

Kuris iš šių profilių yra šilčiausias?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 gruodžio 2013 - 23:59
QUOTE(cibulis @ 2013 12 20, 10:47)
O kur tai girdėjai? O kaip suprasti konvekcija per langus? Atsieit iš namo vidaus į lauką išeina šiluma. Ar kaip?

Esant didesniam tarpeliui prasideda oro (tiksliau būtų pasakyti dujų) konvekcija stiklo paketo viduje. Palei išorinį stiklą esantis oras atvėsęs leidžiasi, o palei vidinį stiklą sušilęs kyla. Tai labai greitai pernešama šiluma nuo vieno stiklo prie kito.

Jei stiklo pakete prasideda konvekcija jo šiluminė varža labai greitai ir stipriai krenta.
Atsakyti
sveiki, ką reiškia GNP ir nrG stiklo paketai? dėkui
Atsakyti
Blankiai aprasyta

Premium
https://dl.dropboxus...dmv/Premium.pdf

nrG
https://dl.dropboxus...3tl6aoz/nrg.pdf

1.0
https://dl.dropboxus...3sz75jj/1.0.pdf
Atsakyti
Ką manote apie termozoliacinį tinką? Visą fasadą juo tinkuoti brangu, bet gal kelias problematiškas vietas ir verta. Pvz., ties rostverko, sienos ir grindų susidūrimu. Atstovai apie tinką štai ką parašė:

50l maišas kainuoja 55Lt su maišu galima ištinkuoti 5kv.m 1cm storiu. kokį storį tinkuosit reiktų išsiskaičiuoti. jei tinkuosite iš vidaus patariu bent 2-3 cm tinkuot.

Nežinau čia tiksliai apie kurį, bet 2 cm storio sluoksnis be darbo kainuotų apie 22 Lt. Šito termotinko U yra 0,07, kuomet paprasto kalkinio - tik 0,9. Skirtumas labai didelis: termo tinko 2 cm varža bus 0,28, o kalkinio tinko - 0,022. Skirtumas net 12,72 karto.

Gal kam teko praktikoje naudoti šį tinką? Kokie atsiliepimai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 23 gruodžio 2013 - 13:31
Su situo neteko, bet teko su Korund susidurt. Maciau angikrascius juo nutinkuotus (apie 2mm), siltesni gerokai uz paprasta tinka, TIK JO NEGALIMA DAZYT NIEKUO.
Pazistamas buvo visus vamzdzius nutepes, akumuliacine. Sake efektyviai laiko siluma.

Zinau ir kuriosu, kai turtuolis aukstaitijoj visa fasada pavare uz baisia suma - ir effekto nelabai schmoll.gif , Tai tiem vadybininkam ir statybininkam gerokai kliuvo... biggrin.gif lotuliukas.gif

QUOTE(cibulis @ 2013 12 23, 12:29)
Ką manote apie termozoliacinį tinką? Visą fasadą juo tinkuoti brangu, bet gal kelias problematiškas vietas ir verta. Pvz., ties rostverko, sienos ir grindų susidūrimu. Atstovai apie tinką štai ką parašė:

50l maišas kainuoja 55Lt su maišu galima ištinkuoti 5kv.m 1cm storiu. kokį storį tinkuosit reiktų išsiskaičiuoti. jei tinkuosite iš vidaus patariu bent 2-3 cm tinkuot.

Nežinau čia tiksliai apie kurį, bet 2 cm storio sluoksnis be darbo kainuotų apie 22 Lt. Šito termotinko U yra 0,07, kuomet paprasto kalkinio - tik 0,9. Skirtumas labai didelis: termo tinko 2 cm varža bus 0,28, o kalkinio tinko - 0,022. Skirtumas net 12,72 karto.

Gal kam teko praktikoje naudoti šį tinką? Kokie atsiliepimai?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 20, 23:58)
Kas padės iššifruoti lentelėje esančią informaciją?

Uf - tai rėmo šilumos laidumas.
Width - rėmo plots.
Trečiame stulpelyje - nurodoma rėmelio šilumos tiltelio reikšmė.
O kas yra fRsi? Kiek pavyko rasti, tai Rsi yra vidaus paviršiaus šiluminė varža, o f - greičiausiai rėmas. Tai bendrai galėtų reikšti rėmo vidaus paviršiaus šiluminė varža.

fRsi yra to silumos tiltelio temperaturos faktorius: http://www.kornicki....faktor_fRsi.htm
kaip suprantu, zinodamas si faktoriu ir lauko bei vidaus T, gali lengvai paskaiciuot kokia T bus to tiltelio vidinej pusej.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 23, 13:29)
Ką manote apie termozoliacinį tinką? Visą fasadą juo tinkuoti brangu ...

kazkada domejausi. armavimo tinklelis fasadui bus naudojamas? pats tinklelis jau yra salcio tiltas, tad koks tikslas ant jo dar deti termoizoliacini tinka? nebent is vidaus termoizoliaciniais dazais dazyti tolygiam temperaturos paskirstymui ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2013 12 23, 17:33)
kazkada domejausi. armavimo tinklelis fasadui bus naudojamas? pats tinklelis jau yra salcio tiltas, tad koks tikslas ant jo dar deti termoizoliacini tinka? nebent is vidaus termoizoliaciniais dazais dazyti tolygiam temperaturos paskirstymui ir t.t.

A kur tas salcio tiltas veda? Tinklelis. Kodeltais maniau kad silumos tiltas turetu buti kazkas,kertantis siltinimo sluoksni,o ne padetas ant jo.. bigsmile.gif
Atsakyti