Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 22 tema

QUOTE(mintas @ 2013 12 20, 09:15)
mažina šviesos pralaidumą, todėl, norint kad per langus pritekėtų tas pats šviesos kiekis, langus reikia daryti didesnius, kas su minuso ženklu atsiliepia bendrame pritekėjimų-šilumos praradimų balanse. Žiūrint ko nori. jei dienos metu patinka dirbtinis apšvietimas, galima ir 10 stiklų pasistatyti. Rėmus pagal užsakymą staliai pagamins, ar ir berėmius sprendimus galima pritaikyti.

Klausimas tik kurio spektro - regimos šviesos ar infra (t.y. šilumos)? Abejoju, kad labai užtems net ir po 10 stiklų.
Papildyta:
QUOTE(skyroja @ 2013 12 20, 10:32)
susizavejimas buvo pirminis, po to pagalvojau apie ta pati - ziema spigins saule tiesiai i vidu, bus daug pritekejimu, bet jie momentiniai, ir bus perkaitimai, kai vidaus temp. kils i virsu iki kokia 25C. Tada padideja nuostoliai (sezonui nuostoliai skaiciuoti prie fiksuotos 20C vidaus temp.), todel bendras balansas kryptu i didesne neigiama puse. Vasara ne problema - bus lauko zaliuzes nuo saules apsaugos, tai pritekejimus bus lengva reguliuoti.

Iš gyvos patirties galiu drąsiai teigti, kad jūsų bijomas perkaitimas iki +25C žiemą yra svajonė, mano svajonė smile.gif retai tokių dienų būna šildymo metu, bet tai "auksinės" dienos, kokių norėčiau bent kas antrą dieną biggrin.gif - tuomet šildymo tikrai nereikėtų.
Tie +25C staigiai sugeriami namo termomasės, tokią temperatūrą stebiu gruodžio-vasario mėnesiais nuo 12 iki 13,30 - 14 val, kai saulė +/- statmenai šviečia pietinį fasadą. Po sesijos temperatūra labai greit susiniveliuoja ir jokio ilgesnio perkaitimo tikrai ne įvyksta.
Lauko žaliuzės puikiai tvarkosi su perkaitimu vasarą, todėl aš labai vertinu pietinius langus kaip nemokamos energijos šaltinį. Tik abejoju, kad mano paketai labai geri, U-0,6 o g reiktų pasitikrinti, neprisimenu. Todėl rekomenduočiau nuo šio reiškinio nenusigręžti, ypač jei galima surasti žemo U ir aukšto g parametrų paketus.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 12 20, 11:47)
O kur tai girdėjai? O kaip suprasti konvekcija per langus? Atsieit iš namo vidaus į lauką išeina šiluma. Ar kaip?

Konvekcija, energijos perdavimo būdas skysčiuose ir dujose, kai šiltesnė ir retesnė medžiaga išstumiama į viršų, o šaltesnė ir tankesnė nusėda žemyn. Kol konvekcija stiklo pakete nevyksta, tai dujų, kuriomis užpildytas paketas, temperatūra visame paketo aukštyje yra beveik vienoda. Konvekcijai prasidėjus, dujos išsisluoksniuoja. Teigiama, kad paketo kameroje iki 20mm konvekcija nevyksta, bet tai dar turėtų priklausyti ir nuo medžiagos, kuria užpildyta (klampumo).
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 12 20, 12:25)
Todėl rekomenduočiau nuo šio reiškinio nenusigręžti, ypač jei galima surasti žemo U ir aukšto g parametrų paketus.

Ir aš tokių ieškau, bet kol kas nieko išskirtinio nerandu.

Arba Ug - 0,5, bet q - tik 0,49, arba Ug - 0,6, bet q tuomet jau 0,62. Gal kažkas matėte ką nors geresnio.

Norėčiau, kad Ug būtų 0,5, o q - 0,62. Būtų beveik tobula, bet tokių nerandu.
Atsakyti
Niekas negrauzia man, galiu tik prisiminti labai sena tavo posta ir pritaikyti ji tau paciam. Rodos turi normalu projekta vizija, skaiciavimus ale viskas visvien apgraibom, ne kazkokio tai rodiklio siekimas o tiesiog brangiausi produktai is vitrinos smile.gif nematau as jokio skritumo ar as viska is pirsto susidejau visus mazgus susigalvojau ar pats su matematiku buriu o ka montuot visvien neaisku smile.gif cheerz be pykciu!

QUOTE(cibulis @ 2013 12 20, 09:49)
Pavydas bambą graužia ar kaip? Aš tokių stiklių nedėsiu. Istorija buvo labai paprasta.

Nusiunčiau vieniems medinių langų gamintojams, kad noriu langų su stiklo paketu 4-20-4-20. O jie paėmė ir atsiuntė tą variantą 4-24-4-24-4. Nei man jų reikia, nei aš prašiau. Tiesiog pasidalinau informacija forume, kad yra langų gamintojų, kurie sugeba tokio storio stiklo paketus įdėti.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 20, 13:30)
Arba Ug - 0,5, bet q - tik 0,49, arba Ug - 0,6, bet q tuomet jau 0,62. Gal kažkas matėte ką nors geresnio.

Norėčiau, kad Ug būtų 0,5, o q - 0,62. Būtų beveik tobula, bet tokių nerandu.

Vildaiva (Glass LT), skp, bodesa, taip pat šustras fabrikas yra Liepojoj. Apie PL net neminėsiu - ten labai daug gamintojų. Visagalis internetas - štai kas padės 4u.gif

Norėčiau smile.gif kuklūs, visai ne cibuliški norai biggrin.gif kodėl ne U-0,3 ir g-0,9?
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 12 20, 13:31)
Rodos turi normalu projekta vizija, skaiciavimus ale viskas visvien apgraibom, ne kazkokio tai rodiklio siekimas o tiesiog brangiausi produktai is vitrinos smile.gif

Kas teisybė tai ne melas. Ką phpp priskaičiavo, ką diplomuotas priprojektavo - tą reikia ir montuoti. Kitaip nachera žmogus galvą laužė ir už tai litus ėmė?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 12 20, 12:30)
Teigiama, kad paketo kameroje iki 20mm konvekcija nevyksta, bet tai dar turėtų priklausyti ir nuo medžiagos, kuria užpildyta (klampumo).

Aš atkreipiau dėmesį, kad lyg tai šią savaitę Sobonio stikluose atsirado nemažai pasiūlymų su kriptono dujomis. Pvz., šitas stiklo paketas 4GNP -12Kr-4-12Kr-4GNP Ug - turi 0,5, o q - 0,49. Paketo storis tik 36 mm. Su argonu toms pačioms savybėms pasiekti reikia tokio stiklo paketo: 4GNP -20Ar-4-20Ar-4GNP. Jo storis - 52 mm. Tikriausiai kriptono užpildas brangesnis, bet gal labiau apsimoka vertinant konvencija ir profilį.

Už klausiau gamintojų, kiek 100x100 skirtingi stiklo paketai kainuoja. Grynai tik paketai. Jei gausiu, galėsiu pasidalinti.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 12 20, 12:31)
Rodos turi normalu projekta vizija, skaiciavimus ale viskas visvien apgraibom, ne kazkokio tai rodiklio siekimas o tiesiog brangiausi produktai is vitrinos smile.gif

Nesupratai. Aš tiesiog anksčiau visiškai nesidomėjau langais. Dabar perverčiau visą langų rinką, sužinojau kainas medinių ir plastikinių profilių, domiuosi stiklo paketais. Mano skaičiavimai daryti metų pradžioje, o dabar jau langų rinkoje yra šiokių tokių naujovių. Todėl ir noriu namą perskaičiuoti su PHPP, kad teisingai išsirinkti stiklo paketus: kur GNP dėti, kur nrG, gal kriptonas apsimoka, o gal visgi tik argonas, nes kriptonas brangus.

Patys langistai sako, kad pigiausi langai būna sausio antroje pusėje, vasario pradžioje. Štai iki to laiko viską išsiaiškinsiu apie langus ir išsirinksiu. Nors jau ir taip beveik viskas aišku: profilis Aluplast Ideal 8000 Energeto arba Kommerling 88 proEnergyTec. Stiklo paketas: 4-18-4-18-4 arba 4-20-4-20-4, čia jei su argonu. Su kriptonu pakaktų 4-12-4-12-4. Dar noriu su PHPP konkrečiai savo namui išsiaiškinti, kur dėti GNP, o kur nrG. Štai ir viskas.

Jei atkreipėte dėmesį, tai čia su PHPP konkrečiai mano atveju suskaičiuoti langai. O štai vienos firmos pasiūlymas. Langai tie patys, bet jų Uw labai skiriasi. Manau, kad taip yra todėl, kad grynai langų pardavėjų Uw reikšmė skaičiuojama idealiomis salygomis, o PHPP įvertina, kiek namas yra nusuktas nuo idealių pietų, įvertina purvinumo faktorių, šešėlį, todėl ir susidaro toks skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 20, 13:37)
Tikriausiai kriptono užpildas brangesnis, bet gal labiau apsimoka vertinant konvencija ir profilį.

Kai man reikėjo, vienas pl gamintojas kryžium gulė, kad be kriptono neįmanoma pasiekti mažiau nei U-0,6. Kiek tiesos - nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 12 20, 12:35)
1. Vildaiva (Glass LT), skp, bodesa, taip pat šustras fabrikas yra Liepojoj. Apie PL net neminėsiu - ten labai daug gamintojų. Visagalis internetas - štai kas padės 4u.gif

2. Norėčiau smile.gif  kuklūs, visai ne cibuliški norai biggrin.gif  kodėl ne U-0,3 ir g-0,9?

3. Kas teisybė tai ne melas. Ką phpp priskaičiavo, ką diplomuotas priprojektavo - tą reikia ir montuoti. Kitaip nachera žmogus galvą laužė ir už tai litus ėmė?

1. Ir kur langai, kurių Ug - 0,5, o q - 0,62? Aš nerandu.
2. Ar matei tokius kur nors? Duok nuorodą.
3. Jei aš bloginčiau situaciją, tai galima būtų sakyti, kad tikrai - kam tie PHPP skaičiavimai. Bet aš kaip tik noriu pagerinti jau gautus rezultatus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 20, 14:05)
1. Ir kur langai, kurių Ug - 0,5, o q - 0,62? Aš nerandu.
2. Ar matei tokius kur nors? Duok nuorodą.
3. Jei aš bloginčiau situaciją, tai galima būtų sakyti, kad tikrai - kam tie PHPP skaičiavimai. Bet aš kaip tik noriu pagerinti jau gautus rezultatus.

sorry, cibuli, suklydau, skp turi U=0.6 ir q=0.62 4nrG-20Ar-4-20Ar-4nrG
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 20, 14:05)

Prie phpp reiktų dar ir ekonominių skaičiavimų, geras to pvz - nesenai jūsų atrasti medinukai už 1100Lt/m2. Todėl "gerinimas" ar "bloginimas" be kainų yra tik paviršutiniška informacija.
Papildyta:
QUOTE(skyroja @ 2013 12 20, 14:49)
skp turi U=0.6 ir q=0.62 4nrG-20Ar-4-20Ar-4nrG

Įdomu, jei įmanona, kas gautųsi argoną pakeičiant kriptonu. U,g ir Lt atžvilgiu.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 12 20, 15:45)
1. Prie phpp reiktų dar ir ekonominių skaičiavimų, geras to pvz - nesenai jūsų atrasti medinukai už 1100Lt/m2. Todėl "gerinimas" ar "bloginimas" be kainų yra tik paviršutiniška informacija.

2. Įdomu, jei įmanona, kas gautųsi argoną pakeičiant kriptonu. U,g ir Lt atžvilgiu.

1. Negalvokite, kad aš toks kvailas. Turiu jau storiausia aplanką langų pasiūlymų su kainomis. Dabar belieka su PHPP įvertinti GNP ar nrG ir dar kai kuriuos kitus rodiklius. PHPP parodys, kiek kWh (o gal ir nieko) taupoma su vienais ar kitais langais. Tada apskaičiuosiu atsiperkamu ir tikrai pasirinksiu geriausią kainos-kokybės santykį. Dar niekur name nepermokėjau - išskyrus čerpes. Bet čia jau tokia užgaida buvo.

Dar sužinojau iš stiklo paketo gamintojų (kelių gamintojų informacija), kad kainos skirtumo tarp 4-18-4-18-4 ir 4-20-4-20-4 nėra. Tiek vienas, tiek kitas paketas kainuoja tiek pat. Kainos skirtumas yra tik tarp GNP ir nrG stiklų.

1 kv. stiklo paketo GNP kainuoja 88 Lt+PVM, o tas pat plotas nrG 115 Lt+PVM. Arba GNP su PVM 106,48 Lt, o nrG - 139,15 Lt. Kainos skirtumas - 30,68 proc. Visi kaip susitarę sako, kad nrG stiklo paketas buvo specialiai sukutas pasyviems namas. Atsieit jie ne tik pakankamai šilti, bet ir įleidžia daug saulės.

2. Kriptono užpildas vietoj argono papildomai brangiau kainuoja apie 150 Lt+PVM daugiau. Tik nežinau - vienam kvadratui stiklo paketo ar langui, ar vienam tarpui.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 20, 19:32)
2. Kriptono užpildas vietoj argono papildomai brangiau kainuoja apie 150 Lt+PVM daugiau. Tik nežinau - vienam kvadratui stiklo paketo ar langui, ar vienam tarpui.

Stiklas yra gana kiauras, o dujų atomai santykinai mazi.. Kokias garantinius laikotarpius teigia gamintojai toms dujoms stiklo pakete..? Ir ar verta mokėti brangiau už laikiną rezultatą..?
Atsakyti