Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 22 tema

QUOTE(darius333 @ 2014 01 11, 17:16)
Na jau, uz puse tokios kainos galiu pasiulyti visa :nameli medyje" su stogu, langais ir "kojomis"  mirksiukas.gif

Skaitau ir kaunieciu, ir vedinimo, ir sildymo, ir karaksiniu namu, ir SIP ir ... dar eile, kur tik yra klausimai dominantys mane. Kur iskyla klausimu ar minciu - bandau ir pats parasyti. Jei Kaune chebryte darys subegima, bandysiu ir as prisijungti, bet tikiuosi sis tavo postas nera kvietimo atsaukimas  mirksiukas.gif

Už savo pasakytus žodžius reikia atsakyti, čia dar iš rusiško folkloro išliko smile.gif. Ne, jei jau pasakiau, tai savo žodžių laikausi. Jei turi noro, tikrai mielai prašom. Tik jei kalba eina apie pabendravimą, tai aš sakau, jog ir pats turiu minčių, kada į kauniečių meeta pasijungti. Nors iš kitos pusės, gal ir vilniečiai ką sugalvos, juk ir Vilniuje gyvena energiškai efektyvių namų entuziastų - Cibulis, BangaS, aš, gal ir daugiau atsiras smile.gif

Nervina tik tokie spėlionėmis paremti postai, apie tai, kokios pigios turėtų būti statybos. Na nėra jos tokios pigios. Net sunku įsivaizduoti, kiek kiekvienai detalei reikia smulkmenų, kurios atrodo nebrangios, bet visumoje tokią labai padorią sumą sudaro. Kai jau kalbi apie kainas, būk geras, nefilosofuok kiek debesys gali kainuoti, remkis jau padarytomis sąmatomis.

Prašymas dar būtų, visiems, kas norėsite įkelti paveiksliukus į forumą, arba sumažinkite juos, arba įkelkite tik nuorodą į paveiksliuką. Neįmanoma po to viso puslapio žinučių skaityti mažesniame ekrane sad.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 sausio 2014 - 00:23
Viliene,Mintai. Koks pas jus betono storis,skaiciuojant nuo vamzdelio virsaus iki betono virsaus?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 12, 06:58)
Viliene,Mintai. Koks pas jus betono storis,skaiciuojant nuo vamzdelio virsaus iki betono virsaus?

Supratau, kad klausimas apie šildomų grindų vamzdelius, tai pas mane betonas 7cm, vamzdelių storis 2cm, vamzdeliai pririšti prie armatūros gulinčios dugne, tad teoriškai nuo vamzdelio viršaus iki betono viršaus turi būti nepilni 5cm betono, bet vamzdeliai iškilnojo armatūrą, tad realiai šis sluoksnis yra ne vienodas, bet ne daugiau 5cm.
Atsakyti
Gal galite pasidalinti patirtimi, koks jūsų namo šildomo grindų projektas/įrengimas. Arba dar geriau - atsiųskite asmeniškai gerų projektuotojų kontaktus.

Perskambinau kelis projektuotojus ir susidariau tokį įspūdį: vamzdeliai 16, 18 ir 20 mm. Atstumas tarp vamzdelių kinta kas 5 cm, taikomas žingsnis: 15, 20, 25 cm.

Viena moteris siūlė tokį variantą: 20 mm vamzdelis išvedžiotas kas 20 cm, galbūt kas 25 cm. Projekto kaina - 200 Lt.

Vyras sakė, nesąmonė. Reikia dėti 16 mm vamzdelį kas 15 cm. Projekto kaina - 150 Lt, o jei pirksiu per jį medžiagas - tai nieko nekainuos.

Mano mintis tokia: jei jau namas labai šiltas, pasyvus, tai gal neverta dėti nei kas 15, nei 20 cm, o daryti kažką panašiai kaip Veikmė: paleisti šildymo sistemą namo perimetru, tik ties vitrinomis patankinti. Tokį projektą sunkiau suskaičiuoti ir prisiimti atsakomybę, bet tai panašiau į projektą. O dabar 3 skirtingo diametro vamzdžiai, 3 žingsniai, - ir visas projektas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 sausio 2014 - 12:28
as tau galiu suprojektuot, paskaiciuot veltui )

QUOTE(cibulis @ 2014 01 12, 11:27)
Gal galite pasidalinti patirtimi, koks jūsų namo šildomo grindų projektas/įrengimas. Arba dar geriau - atsiųskite asmeniškai gerų projektuotojų kontaktus.

Perskambinau kelis projektuotojus ir susidariau tokį įspūdį: vamzdeliai 16, 18 ir 20 mm. Atstumas tarp vamzdelių kinta kas 5 cm, taikomas žingsnis: 15, 20, 25 cm.

Viena moteris siūlė tokį variantą: 20 mm vamzdelis išvedžiotas kas 20 cm, galbūt kas 25 cm. Projekto kaina - 200 Lt.

Vyras sakė, nesąmonė. Reikia dėti 16 mm vamzdelį kas 15 cm. Projekto kaina - 150 Lt, o jei pirksiu per jį medžiagas - tai nieko nekainuos.

Mano mintis tokia: jei jau namas labai šiltas, pasyvus, tai gal neverta dėti nei kas 15, nei 20 cm, o daryti kažką panašiai kaip Veikmė: paleisti šildymo sistemą namo perimetru, tik ties vitrinomis patankinti. Tokį projektą sunkiau suskaičiuoti ir prisiimti atsakomybę, bet tai panašiau į projektą. O dabar 3 skirtingo diametro vamzdžiai, 3 žingsniai, - ir visas projektas.

Atsakyti
Susidesi kas 15cm 18mm ir fsio smile.gif

Kas projektuoja det kas 25cm lai patys ir tvirtina vamzdukus prie tinklo, labai bus patogu kai akys 15cm kvadratukai..

Beje siulau nenaudot jokiu tu naujovisku tvirtinimu, naudokit elementaru kuo storesni betonavimo tinkla, geriausiai kas 15cm 4mm jai eitu gaut pasiimciau net 5mm.

Toliau normali brigada kuri kilsteli tinkla betonuojant. Jai taip nedaro tokiu atsisakyciau.

QUOTE(cibulis @ 2014 01 12, 12:27)

Antram a betono gavos ~6cm+ patys vamzdukai gavos ~2-3cm nuo pavirsiaus, tinkla kilnojo.
Pirmam a betono sluoksnis ~10cm, vamzdukai gavos 6-7cm.

Antram aukstas kurkas greiciau uzkaista ir atvesta nei pirmas. Manau tai gerai nes nakciai padavinesiu vesesni vandeni o gal visai isjungs tiekima termostatas.

QUOTE(biesas66 @ 2014 01 12, 06:58)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 12 sausio 2014 - 14:44
Susidesi kas 15cm 18mm ir fsio smile.gif

Kas projektuoja det kas 25cm lai patys ir tvirtina vamzdukus prie tinklo, labai bus patogu kai akys 15cm kvadratukai..

Beje siulau nenaudot jokiu tu naujovisku tvirtinimu, naudokit elementaru kuo storesni betonavimo tinkla, geriausiai kas 15cm 4mm jai eitu gaut pasiimciau net 5mm.

Toliau normali brigada kuri kilsteli tinkla betonuojant. Jai taip nedaro tokiu atsisakyciau.

o kodel siulot 18mm, o ne 16mm? kainos skirtumas namui gali sudaryti ~1000 lt g.gif
Atsakyti
Tiesiog toki projekteli padare medziagas tiekusi firma. Is mano puses atrode logiska kad kuo daugiau konturu name, kuo didesnis vandens kiekis grindyse tuo didesnis sansas kad prie mazos temperaturos vandens patalpoi bus saliginai silta smile.gif Per du aukstus gavos 18konturu, dviejose kolektorinese spintose. Prie dabartines temperaturos leidziu +25 laipsniu vandeni o vidui turiu +20. Beje kasdien vedinu patalpas, dziovinu sienas po pusvalandi atidarau visus langus..

QUOTE(Loreciukaz @ 2014 01 12, 14:50)
o kodel siulot 18mm, o ne 16mm? kainos skirtumas namui gali sudaryti ~1000 lt  g.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 12, 13:30)
as tau galiu suprojektuot,  paskaiciuot veltui )

Nebūtina cituoti mano kilometrinių postų ir stumti briedą. Aš tau irgi galiu visą namą suprojektuoti nemokamai. Padėjo, man atrodo, kad ne. Todėl geriau nerašyk pievų, o jei nori kandžiotis, galim pabandyti.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 12, 16:12)
Tiesiog toki projekteli padare medziagas tiekusi firma. Is mano puses atrode logiska kad kuo daugiau konturu name, kuo didesnis vandens kiekis grindyse tuo didesnis sansas kad prie mazos temperaturos vandens patalpoi bus saliginai silta smile.gif Per du aukstus gavos 18konturu, dviejose kolektorinese spintose. Prie dabartines temperaturos leidziu +25 laipsniu vandeni o vidui turiu +20. Beje kasdien vedinu patalpas, dziovinu sienas po pusvalandi atidarau visus langus..

o 18 konturu reiskia 18 skirtingu patalpu ?
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti