Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 22 tema

QUOTE(madwifi @ 2014 01 09, 14:11)
murine dezute su ploksciu gelzbetoniniu stogu gali ideaiiai ivyniot i siltala be jokiu salcio tiltu, ner ka ir lygint su mediniais slaitiniais stogais

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 01 09, 10:22)
Galima ir lazintis, bet ar yra prasme - jei nori alaus - jokiu problemu, nuo sausio 1d jokio alkoholio nebevartoju, o rusyje dar like ... ir cekisko ir vokisko ir lietuvisko  mirksiukas.gif taigi sakai adresa kur atvaziuoti tavo stogo apziureti  mirksiukas.gif  as pasikraunu alucio, tu man isverdi arbatos ir manau galesime smagiai paplepeti, padiskutuoti, rasti geru statybiniu sprendimu drinks_cheers.gif

Ok, mielai sutinku, suderinam kada laiką, ir užlėk smile.gif .

O siaip lyginimas yra labai paprastas:
1 variantas - stogo konstruktyvas betono monolitas su armatura
2 variantas - mediniu gegniu karkasas (vienslaitis su 10-12% nuolydziu, plotas padideja keliais %)
Apsiltinimo reikia ir ten ir ten, tik pirmu atveju dar ant virsaus lieji viena monolita, antru dedi cerpes, skarda ar OSB su bitumine danga. Nesu samatininkas, bet kazkaip man atrodo, kad medinio karkaso konstruktyvas (vienslaicio) stoge bus pigiau nei monolitas  g.gif o dar vienas monolitas ant apsitinimo irgi matyt brangiau nei tik skarda  ax.gif

Pirmiausiai pas mane ne monolitas, o gelžbetoninės plokštės ~7000 Lt. Medinis karkasas vargiai bus pigesnis.

Apšiltinimo sluoksnio, jei šlaitinio stogo apšiltinta tik perdanga, kaina turėtų būti panaši. Mano atveju, apšiltinimas gavosi šiek tiek brangesnis nei standartiškai galėtų būti, bet aš jo pagalba išsprendžiau ir dalį hidroizoliacinių problemų.

Toliau stogo danga. Šlaitinio stogo atveju, plotas daug didesnis. Antra, monolito kaina mano stogui ~1500 Lt. Juo buvo išlygintas stogo paviršius bei padaryti nuolydžiai vandens nubėgimui. Prie šio sluoksnio dar pridėkim tepamos hidroizoliacijos sluoksnį už ~1500Lt ir gaunasi, kad stogo danga su hidroizoliacija, virš apšiltinimo, man kainavo ~3000 Lt. Vargiai šlaitinam stogui, rasi stogo dangą (atsižvelgiant į padidėjusį plotą) pigiau.

Lietaus nuvedimas du kanalizacijos vamzdžiai po ~7m ilgio. Kainos neprisimenu, bet ji turi suktis apie kelis šimtus. Plius dvi įlajos po ~120 Lt.

Kaip minėjau, stogas dar nebaigtas, trūksta peripeto apskardinimo. Jis pas mane, dėl storo apšiltinimo sluoksnio, gavosi pakankamai platus, tad nusimato dar išlaidų ~1000Lt-3000Lt, ir čia viskas.

Neskaičiuojant apšiltinimo sluoksnio, mano stogas kainavo truputį virš 10 tūkstančių litų, vėliau kaina manau turėtų būti ~13000Lt plius apšiltinimas. Abejoju, kad šlaitinio stogo atveju įmanoma ką nors pigiau. Palygink, vien Cibulio įvardintą kainą. Kiek suprantu ji irgi be apšiltinimo sluoksnio.

QUOTE(cibulis @ 2014 01 08, 18:34)
2. Nėra čia ką lažintis. Duodam skaičius. Mano stogas kol kas kainavo 53 202,81 Lt. Į šią kainą įskaičiuotas ne tik pats stogas, bet ir lietaus nuvedimo sistema. Stogo plotas - 169 kv. m. 1 kv. m kaina - 315 Lt. Tik nepamiršk, kad mano sienos maždaug tokio pačio pločio, kaip stogas, t.y. realiai mano stogas tampa dalimi sienos, be to, yra namo puošmena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 09 sausio 2014 - 13:55
QUOTE(saaba @ 2014 01 09, 13:19)

Svarbiausia kad ta vata tvarkingai sandarintųsi su lauko sienų šiltalu (paskutinės dvi foto). Nes tarp stogo ir tų paskutinės eilės plytų mažas tarbas- kurias ir galvoju nuimti.

Visus plyšius, kur tik įmanoma reikia užpūsti putomis. Garo plėvelę už leisti ir prie sienos priklijuoti specialiais klijais arba specialia lipnia juosta, jei siena tinkuosis.
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 01 09, 15:19)
Pridedu kelias foto kaip ten kas.

Svarbiausia kad ta vata tvarkingai sandarintųsi su lauko sienų šiltalu (paskutinės dvi foto). Nes tarp stogo ir tų paskutinės eilės plytų mažas tarbas- kurias ir galvoju nuimti.

Gal net nuardyti paskutine eilia plytu g.gif , uzpusti sandariai putom plysius, susideti vata ir ant virsaus pir su folija ... .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 09 sausio 2014 - 14:17
QUOTE(mintas @ 2014 01 08, 22:44)
Nesupratau, kaip iš 25Lt, staiga patapo 5 Lt? 450x25 Lt išeina apie 11250.00 Lt

Aš 5 Lt ėmiau kaip kainos skirtumą tarp 20 ir 25 Lt. Mano mintis buvo tokia, kad 450x5 išeina 2250 Lt brangiau, bet gal patikimiau, geriau.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 01 09, 12:04)
Gal jau laikas daryti prijaučiančiųjų šiltiems namams susitikimą kur nors pirtelėje prieš priimant esminius sprendimus šiam statybų sezonui?

Užuomazga Vilniečių meetui smile.gif Sveikintina idėja smile.gif Gal ir iš Kauno, Klaipėdos bei kitų miestų prisijungtų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 09 sausio 2014 - 14:34
QUOTE(mintas @ 2014 01 09, 13:55)
Neskaičiuojant apšiltinimo sluoksnio, mano stogas kainavo truputį virš 10 tūkstančių litų, vėliau kaina manau turėtų būti ~13000Lt plius apšiltinimas. Abejoju, kad šlaitinio stogo atveju įmanoma ką nors pigiau. Palygink, vien Cibulio įvardintą kainą. Kiek suprantu ji irgi be apšiltinimo sluoksnio.

Aš net nesiginčiju ir tikiu, kad dvišlaitis stogas tikrai brangesnis nei plokščias. Ypač dar jei su tūriniais švieslangiais kaip mano atveju.

Pirminė architekto mintis buvo tokia. Šiltinti tokį stogą vienas malonumas, nes šildoma būtų antro aukšto perdanga. Be to, mažėja stogo plotas, mažiau reikės brangių čerpių, jų beveik nesimatys, galima dėti ir ne tokias gražias. Žodžiu, finansiškai labiau apsimoka.

Netgi kai jau baiginėjam projektą aš susiparinau ir lygiai tą patį apie savo stogą pagalvojau: gana sudėtingas apšiltinti. Architektas man sakė: gali persigalvoti ir perdarom projektą į namą su plokščiu stogu, bet...

Gerai, kad nepersigalvojau. Man dabartinis namo dizainas labai patinka. Mano stogas prasideda praktiškai nuo perdangos, todėl atstoja dalį fasado. Fasadui brangios apdailos tikrai nedėsiu, bet stogą papuošiau maksimaliai. Dabar toks stogas atrodo ne tik labai gražiai, bet manau, kad ir jo tarnavimo laikas labai ilgas.

Aš taip pat vis dar manau, kad Lietuvos oro sąlygomis dvišlaičiai tinkamesni. Ypač klasikinės formos, su 45 laipsnių nuolydžiu. Tikiu, kad atsiras argumentų, jog su šiuolaikinėms medžiagoms plokšti irgi gerai tarnauja, bet laikas parodys.

Kitas dalykas. Mano namą tikrai pasiekėme kaip pasyvų. Architektas tuo pat metu darė ir kelis kitus kaip pasyvius. Jiems nepavyko. Vėliau nusprendėme, kad man galbūt pasisiekė dėl namo formos. Juk stogas prasideda beveik nuo pirmo aukšto ir yra šiltinamas ties gegnėmis. Todėl namo šiltos dalies forma yra ne kubas/kvadratas, o kažkas panašaus į per pusę perpjautą rutulį, į jurtą. Toks tūris labai optimalus.

Mano stogo trūkumai: tarp gegnių aš manau, kad tinka tik mineralinė ar ekovata, bet ne kietos šiltinimo medžiagos. Minkštų šiltinimo medžiagų trūkumai: galimas susėdimas, didesnis drėgmės įgeriamumas, galimas mažesnis sandarumas, tarpelių užpildymas problematiškose vietose.

Kita vertus, pažiūrėkite į Vokietijoje sertifikuotus pasyvius namus. Čia galybė arba teisingiau apie 90-95 proc. su dvišlaičiais stogais. Ir dar gana stačiais. Vadinasi, įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 09, 14:37)
Kita vertus, pažiūrėkite į Vokietijoje sertifikuotus pasyvius namus. Čia galybė arba teisingiau apie 90-95 proc. su dvišlaičiais stogais. Ir dar gana stačiais. Vadinasi, įmanoma.

vokietija ne lietuva, ten daug kur galioja ribojimai architekturai ir netik kad privalai dvislaiti daryt, bet dar ir reglamentuota stogo danga rinktis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 09 sausio 2014 - 14:54
QUOTE(madwifi @ 2014 01 09, 14:45)
vokietija ne lietuva, ten daug kur galioja ribojimai architekturai ir netik kad privalai dvislaiti daryt be dar ir reglamentuota stogo danga rinktis.

Šitą žinau, bet jei su dvišlaičiais pasiekia pasyvius, tai gal ne pasaulio pabaiga. O praktiški vokiečiai (ir dar ne lietaus šalyje) gal ne veltui renkasi dvišlaičius.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 09, 14:50)
O praktiški vokiečiai (ir dar ne lietaus šalyje) gal ne veltui renkasi dvišlaičius.

n kartu sakiau is kur tie dvislaiciai atsirade - kai gyvenai miske ir statei tik kirviu ir tik is medzio kito varianto nebuvo. O tradicija yra labai galingas dalykas.
Evoliucijos poziuriu dvislaitis yra nuo zemes pakelta dvislaite ziemlianke, tokiu zemliankiu dar galim ir musu kaimuose rast.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 09 sausio 2014 - 15:02
Zmogus i ind namu tema patalpino sita nuoroda
http://www.z500.lt/projekt/Z119

seip uzkliuvo akis uz grindu dangos. Ar yra cia esanciu kurie svarsto sildomom grindim pvz epoksidine danga. Sakyciau modernu bet ar nebutu rezultatas kaip auto serviso biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 09, 17:15)
Zmogus i ind namu tema patalpino sita nuoroda
http://www.z500.lt/projekt/Z119

seip uzkliuvo akis uz grindu dangos. Ar yra cia esanciu kurie svarsto sildomom grindim pvz epoksidine danga. Sakyciau modernu bet ar nebutu rezultatas kaip auto serviso biggrin.gif ?

Vilniaus Lemoroje yra tamsios nupoliruoto betono su akmenukais grindys su epoksidine danga. Man patiko. Jeigu šviesiai pilkos tai kaip ligoninėje bus.
Atsakyti