QUOTE(darius333 @ 2014 01 09, 10:22)
Galima ir lazintis, bet ar yra prasme - jei nori alaus - jokiu problemu, nuo sausio 1d jokio alkoholio nebevartoju, o rusyje dar like ... ir cekisko ir vokisko ir lietuvisko
taigi sakai adresa kur atvaziuoti tavo stogo apziureti
as pasikraunu alucio, tu man isverdi arbatos ir manau galesime smagiai paplepeti, padiskutuoti, rasti geru statybiniu sprendimu
Ok, mielai sutinku, suderinam kada laiką, ir užlėk
.
O siaip lyginimas yra labai paprastas:
1 variantas - stogo konstruktyvas betono monolitas su armatura
2 variantas - mediniu gegniu karkasas (vienslaitis su 10-12% nuolydziu, plotas padideja keliais %)
Apsiltinimo reikia ir ten ir ten, tik pirmu atveju dar ant virsaus lieji viena monolita, antru dedi cerpes, skarda ar OSB su bitumine danga. Nesu samatininkas, bet kazkaip man atrodo, kad medinio karkaso konstruktyvas (vienslaicio) stoge bus pigiau nei monolitas
o dar vienas monolitas ant apsitinimo irgi matyt brangiau nei tik skarda
Pirmiausiai pas mane ne monolitas, o gelžbetoninės plokštės ~7000 Lt. Medinis karkasas vargiai bus pigesnis.
Apšiltinimo sluoksnio, jei šlaitinio stogo apšiltinta tik perdanga, kaina turėtų būti panaši. Mano atveju, apšiltinimas gavosi šiek tiek brangesnis nei standartiškai galėtų būti, bet aš jo pagalba išsprendžiau ir dalį hidroizoliacinių problemų.
Toliau stogo danga. Šlaitinio stogo atveju, plotas daug didesnis. Antra, monolito kaina mano stogui ~1500 Lt. Juo buvo išlygintas stogo paviršius bei padaryti nuolydžiai vandens nubėgimui. Prie šio sluoksnio dar pridėkim tepamos hidroizoliacijos sluoksnį už ~1500Lt ir gaunasi, kad stogo danga su hidroizoliacija, virš apšiltinimo, man kainavo ~3000 Lt. Vargiai šlaitinam stogui, rasi stogo dangą (atsižvelgiant į padidėjusį plotą) pigiau.
Lietaus nuvedimas du kanalizacijos vamzdžiai po ~7m ilgio. Kainos neprisimenu, bet ji turi suktis apie kelis šimtus. Plius dvi įlajos po ~120 Lt.
Kaip minėjau, stogas dar nebaigtas, trūksta peripeto apskardinimo. Jis pas mane, dėl storo apšiltinimo sluoksnio, gavosi pakankamai platus, tad nusimato dar išlaidų ~1000Lt-3000Lt, ir čia viskas.
Neskaičiuojant apšiltinimo sluoksnio, mano stogas kainavo truputį virš 10 tūkstančių litų, vėliau kaina manau turėtų būti ~13000Lt plius apšiltinimas. Abejoju, kad šlaitinio stogo atveju įmanoma ką nors pigiau. Palygink, vien Cibulio įvardintą kainą. Kiek suprantu ji irgi be apšiltinimo sluoksnio.
QUOTE(cibulis @ 2014 01 08, 18:34)
2. Nėra čia ką lažintis. Duodam skaičius. Mano stogas kol kas kainavo 53 202,81 Lt. Į šią kainą įskaičiuotas ne tik pats stogas, bet ir lietaus nuvedimo sistema. Stogo plotas - 169 kv. m. 1 kv. m kaina - 315 Lt. Tik nepamiršk, kad mano sienos maždaug tokio pačio pločio, kaip stogas, t.y. realiai mano stogas tampa dalimi sienos, be to, yra namo puošmena.