Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 22 tema

QUOTE(*** @ 2014 01 08, 20:05)
Tarpkitko keista jog pas tave 450m2 priskaiciavo. Pas mane antram a sienos tinkuojamos 2,7m be jokiu mansardu, 206m2 grindu o kvadratu gavos 510m2

Ir man šiek tiek įtarimas su plotu. Gal verta su lazeriu prasieiti ir perskaičiuoti dar dabar?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 08, 18:34)
1. Skirtumas toks, kad juostinio padas bus žemiau įšalo lygio, todėl juostiniam gali pakakti ir plonesnio apšiltinimo sluoksnio po padu. Kas moka, gali paskaičiuoti.

Jei apsisaugoti nuo įšalo, tai ir PP 20cm storio nereikia.

2. Nėra čia ką lažintis. Duodam skaičius. Mano stogas kol kas kainavo 53 202,81 Lt. Į šią kainą įskaičiuotas ne tik pats stogas, bet ir lietaus nuvedimo sistema. Stogo plotas - 169 kv. m. 1 kv. m kaina - 315 Lt. Tik nepamiršk, kad mano sienos maždaug tokio pačio pločio, kaip stogas, t.y. realiai mano stogas tampa dalimi sienos, be to, yra namo puošmena.

Neteisingai skaičiuoji stogo plotą, jei lyginam su plokščiu stogu, lygink horizontalų plotą, kurį stogas uždengia. Mano atveju bus ~80m2. Stogas su viskuo, šiai dienai man kainavo maždaug dvigubai mažiau, nors dar ne viskas padaryta, tad kaina dar truputį didės, bet tiek, kiek padaryta, leidžia stogu nesirūpinti.

Jis nepigus: 25 Lt už 1 kv. m. ... Mano vidaus sienų plotas - apie 450 kv. 450x5 Lt išeina apie 2250 Lt,

Nesupratau, kaip iš 25Lt, staiga patapo 5 Lt? 450x25 Lt išeina apie 11250.00 Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 08 sausio 2014 - 22:53
Labai nuosirdziai dekoju visiems,visiems uz issamius,argumentuotus atsakymus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Siandien nuo stogo nusukom OSB. Sudeta vata 2x10cm ir 1x5cm, viso 25cm.Matosi,kad stogdengiai tikrai kruopsciai ja sudejo,bet "nesusiuvo"(siandien pirma karta isgirdau si issireiskima smile.gif ). Taip visi trys sluoksniai vienas ant kito ir deta. Ikisus ranka per plysi,pasieki stogo difuzine plevele verysad.gif Stogo dalies,kuri dengia palepe, tuo tarpu nejudinsim, bet stogo slaitus, kurie dengia visus antro auksto kambarius ,norim susitvarkyti ir kad niekada daugiau prie to nereiketu grizti smile.gif
Faktas,kad tai yra mazai(tu 25cm)! Noriu paklausti kas tiktu dar prie jos prilipdyti?
1. Dar 25cm akmens-stiklo vatos +5cm PIR
2. Neoporo 10cm (tik nezinau kokio tankio turetu buti) +10cm PIR
3. Ar sia vata isimti ir mesti lauk ir deti Nepso 20cm +10cmPIR?
Pries du metus dengem stoga ir apsiltinom vata, kazkaip gaila butu ja ismesti-pinigai sumoketi ir uz darba, ir uz medziagas verysad.gif .
PIR visur surasiau del sandarumo ir kaip garu barjeras, jis turbut butinas! Savaime aisku, kad noretusi ir kuo geresnes varzos smile.gif
Prasau, gal kas galetumet pakomentuoti. 4u.gif

Na, o rekupas is palepes leisis kazkur zemyn. Jus, visi patariat, kad jam cia nevieta! Aciu 4u.gif ir drinks_cheers.gif .Tikrai nemaniau, kad jei stogas apsiltintas ,galime tureti minusine temperatura palepeje blush2.gif . Tik I kokia si....na kisti ji tai jau nebesuvokiu doh.gif . Garazas nesildomas, rusys nesildomas...namas 300kv.m,o ner vietos kur pastatyti lotuliukas.gif
Atsakyti
katilineje palubeje kabinkit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 01 09, 00:28)
Labai nuosirdziai dekoju visiems,visiems uz issamius,argumentuotus atsakymus 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Siandien nuo stogo nusukom OSB. Sudeta vata 2x10cm ir 1x5cm, viso 25cm.Matosi,kad stogdengiai tikrai kruopsciai ja sudejo,bet "nesusiuvo"(siandien pirma karta isgirdau si issireiskima smile.gif ). Taip visi trys sluoksniai vienas ant kito ir deta. Ikisus ranka per plysi,pasieki stogo difuzine plevele verysad.gif Stogo dalies,kuri dengia palepe, tuo tarpu nejudinsim, bet stogo slaitus, kurie dengia visus antro auksto kambarius ,norim susitvarkyti ir kad niekada daugiau prie to nereiketu grizti smile.gif
Faktas,kad tai yra mazai(tu 25cm)! Noriu paklausti kas tiktu dar prie jos prilipdyti?
1.  Dar 25cm akmens-stiklo vatos +5cm PIR
2.  Neoporo 10cm (tik nezinau kokio tankio turetu buti) +10cm PIR
3.  Ar sia vata isimti ir mesti lauk ir deti Nepso 20cm +10cmPIR?
Pries du metus dengem stoga ir apsiltinom vata, kazkaip gaila butu ja ismesti-pinigai sumoketi ir uz darba, ir uz medziagas verysad.gif .
PIR visur surasiau del sandarumo ir kaip garu barjeras, jis turbut butinas! Savaime aisku, kad noretusi ir kuo geresnes varzos smile.gif
Prasau, gal kas galetumet pakomentuoti. 4u.gif

Jūsų vietoj nieko nemesčiau ir per daug nekeisčiau. Pirmiausia reikėtų, tvarkingai sudėti esamą vatą ir jei jau atrodo, kad tikrai mažai, dar pridėti pagal pageidavimą klojant skersai esamai. Konstrukciją reikėtų atitinkamai pastorinti ir užkalti ta pačia OSB su tarpais vaikščiojimui.
40 - 50 cm vatos dedama pasyviuose namuose. Nežinia kokia ten pas jus vata sudėta, bet dabar vatos laidumo koeficientas yra apie 0,035. Tai reiškia, kad 35 cm storio sluoksnis beveik siekia R 10. Nelabai yra prasmės labai didinti vien tik stogo varžos.
PIR vėl gi mano galva, jūsų atveju visai nebūtinas. Pilnai pakaktų prie OSB priklijuoti aliuminio popierių ar  pritvirtinti garo izoliacinę aliuminio plėvelę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DEU: 09 sausio 2014 - 10:11
QUOTE(mintas @ 2014 01 08, 17:56)
Lažinamės, kad mano stogas, t.y. perdanga, apšiltinimas, nuolydžio betonas ir hidroizoliacija lyginant su analogiškos varžos didžiąja dalimi šlaitinių stogų - pigesnis. Kai už viską mokėjau, tai man neatrodė pigu, bet kai pasiklausau, kiek kam vien stogo danga kainuoja, suprantu, plokščias - tikrai pigesnis variantas, tiesa, man kai kur pasisekė, bet galutinis variantas tikrai pigesnis nei dauguma šlaitinių. Taigi, paimi visas šlaitinio stogo pastatymo medžiagų ir darbų kainas (savo stogui aš tik hidroizoliaciją su voleliu užtepiau) pateiki ir yrodai, kad tokios pat šiluminės varžos šlaitinis stogas pigesnis - iš manęs  drinks_cheers.gif , neįrodai, teks pačiam mane  drinks_cheers.gif . Tinka?

Galima ir lazintis, bet ar yra prasme - jei nori alaus - jokiu problemu, nuo sausio 1d jokio alkoholio nebevartoju, o rusyje dar like ... ir cekisko ir vokisko ir lietuvisko mirksiukas.gif taigi sakai adresa kur atvaziuoti tavo stogo apziureti mirksiukas.gif as pasikraunu alucio, tu man isverdi arbatos ir manau galesime smagiai paplepeti, padiskutuoti, rasti geru statybiniu sprendimu drinks_cheers.gif
O siaip lyginimas yra labai paprastas:
1 variantas - stogo konstruktyvas betono monolitas su armatura
2 variantas - mediniu gegniu karkasas (vienslaitis su 10-12% nuolydziu, plotas padideja keliais %)
Apsiltinimo reikia ir ten ir ten, tik pirmu atveju dar ant virsaus lieji viena monolita, antru dedi cerpes, skarda ar OSB su bitumine danga. Nesu samatininkas, bet kazkaip man atrodo, kad medinio karkaso konstruktyvas (vienslaicio) stoge bus pigiau nei monolitas g.gif o dar vienas monolitas ant apsitinimo irgi matyt brangiau nei tik skarda ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 08, 17:56)
Mėgsti filosofuoti, deja filosofuodamas nesiremi faktais. Iš praktikos galiu pasakyti, kad pirmą kartą, nors ir labai atidžiai ir kruopščiai viską darysi, kliurkų padarysi n`kartų daugiau, nei 100`tąjį kartą, tą patį veiksmą kartodamas.

Kaip sako garsus zmones - filosofija yra visu mokslu ir aplamai gyvenimo pagrindas mirksiukas.gif
O faktas paprastas, kai as kazkur vaziuoju pirma karta as atidziai ziuriu i marsruta, zenklus ir t.t., kai vaziuoju i pvz darba - isijungia "automatas" ir daug ko nematai ar nekreipi demesio doh.gif nes tai kasdienis reikalas, kuri darai n-taji karta.
Atsimenu kai pirma karta neriau su iranga po vandeniu irgi viskas buvo nauja, idomu, nezinoma, norejosi viska issiaikinti ... dabar uzsidedi ir neri rolleyes.gif jei pradeciau koki technini nardyma su keliais skirtingu misiniu balionais, viskas butu vel nauja, noreciau isigilinti, kas kur kaip kodel ...
Statybose sitas "automatas" arba argumentas "mes dvidesimt metu namus statom, o tu kiek pastataei" yra labai "kietas" ir gajus doh.gif ir kai tokiam "profui" pasakai, kad namu as nestatau, bet moku skaityti jis isvercia akis ir nesupranta apie ka kalba vyksta, bet pats nesugeba Pitagoro teoremos pritaikyti gegenes ilgiui suskaiciuoti, nesasi kopecias, kariasi, nepasiekia ... ar siltina nama is lauko su vata ir ant virsaus PE plevele kala ir argumentuoja, kad anksciau buvo tolis,o dabar PE ... taigi cia ne tik filosofija, bet siokie tokie gyvenimo patirties faktai pasireiskia mirksiukas.gif del to tiesa sakant turiu siokiu tokiu abejoniu "patyrusiais" staybinikais kurie viska zino ir jiems jokiu problemu niekur nera tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 08, 23:44)
Neteisingai skaičiuoji stogo plotą, jei lyginam su plokščiu stogu, lygink horizontalų plotą, kurį stogas uždengia. Mano atveju bus ~80m2. Stogas su viskuo, šiai dienai man kainavo maždaug dvigubai mažiau, nors dar ne viskas padaryta, tad kaina dar truputį didės, bet tiek, kiek padaryta, leidžia stogu nesirūpinti.
Nesupratau, kaip iš 25Lt, staiga patapo 5 Lt? 450x25 Lt išeina apie 11250.00 Lt

Labai teisingas pastebejimas mirksiukas.gif kai lyginam - turim lyginti vienodu plotu ir formu stogus, jei pats darytum monolita tokios formos kaip pas Cibuli, tai ir i 50k EUR neitilptum blink.gif
Imant 80 m2 plokscia stoga, jei darysi medine konstrukcija, reiks 10-12 laipsniu nuolidzio, del ko stogo plotas dides keliais procentais, bet visumoj kaina bus mazesne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 01 09, 10:22)
Galima ir lazintis, bet ar yra prasme - jei nori alaus - jokiu problemu, nuo sausio 1d jokio alkoholio nebevartoju, o rusyje dar like ... ir cekisko ir vokisko ir lietuvisko  mirksiukas.gif taigi sakai adresa kur atvaziuoti tavo stogo apziureti  mirksiukas.gif  as pasikraunu alucio, tu man isverdi arbatos ir manau galesime smagiai paplepeti, padiskutuoti, rasti geru statybiniu sprendimu drinks_cheers.gif

Gal jau laikas daryti prijaučiančiųjų šiltiems namams susitikimą kur nors pirtelėje prieš priimant esminius sprendimus šiam statybų sezonui?
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 01 09, 10:59)
Labai teisingas pastebejimas  mirksiukas.gif kai lyginam - turim lyginti vienodu plotu ir formu stogus, jei pats darytum monolita tokios formos kaip pas Cibuli, tai ir i 50k EUR neitilptum blink.gif
Imant 80 m2 plokscia stoga, jei darysi medine konstrukcija, reiks 10-12 laipsniu nuolidzio, del ko stogo plotas dides keliais procentais, bet visumoj kaina bus mazesne 4u.gif

murine dezute su ploksciu gelzbetoniniu stogu gali ideaiiai ivyniot i siltala be jokiu salcio tiltu, ner ka ir lygint su mediniais slaitiniais stogais, su kuriais, kiek neskaitai, vienos problemos ir begale priestaringu sprendimu joms salint. kainos skirtumai ko gero gali but ir i viena ir i kita puse, bet nemanau kad butu esminiai ypac imant viso namo kaina.
Atsakyti
Pridedu kelias foto kaip ten kas.
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
QUOTE(DEU @ 2014 01 09, 10:11)
Jūsų vietoj nieko nemesčiau ir per daug nekeisčiau. Pirmiausia reikėtų, tvarkingai sudėti esamą vatą ...

Svarbiausia kad ta vata tvarkingai sandarintųsi su lauko sienų šiltalu (paskutinės dvi foto). Nes tarp stogo ir tų paskutinės eilės plytų mažas tarbas- kurias ir galvoju nuimti.
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 01 09, 11:22)
1 variantas - stogo konstruktyvas betono monolitas su armatura
2 variantas - mediniu gegniu karkasas (vienslaitis su 10-12% nuolydziu, plotas padideja keliais %)
Apsiltinimo reikia ir ten ir ten, tik pirmu atveju dar ant virsaus lieji viena monolita, antru dedi cerpes, skarda ar OSB su bitumine danga. Nesu samatininkas, bet kazkaip man atrodo, kad medinio karkaso konstruktyvas (vienslaicio) stoge bus pigiau nei monolitas  g.gif o dar vienas monolitas ant apsitinimo irgi matyt brangiau nei tik skarda  ax.gif

Medinio karkaso konstruktyvas su mažu nuolydžiu gal ir pigiau, BET..! Susirenkame visą kraitelę tokio stogo trukumų - vaikščiojimai, trūkinėjantys išsiraitę gipsai (ir apskritai gipsas belekoks blogis), etc.. Nebent įsirengtumėte itempiamas lubas, bet (gal ne tiek didele savo patirtimi) tokį sprendimą esu matęs tik vieną kartą..
Tuo tarpu betono monolitas turėtų būti gerokai rimtenis sprendimas.. Ir nesu susidūręs, bet įdomu kaip būtų galima tuo pačiu monolitu išspręsti ir lubų dizainą su visais aukščių perkritimais, nišomis ir apšvietimo sprendimais.. Klojinys žiauriai sudėtingas, bet be jokių gipsų.. Kažin ar realu ir įmanoma..?
Atsakyti