Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 22 tema

Kad pasiekt 5keta str'ui reiktu 38cm kur varza R6+ kaina 238lt/m2
Tarkim lode 250 R1.2 kaina ~100-120lt m2 plius 100neps R3.2 20lt/m2, 150neps R4.8 30lt/m2 + smeiges + klijai.

QUOTE(arkava @ 2014 01 08, 09:10)
Ka manot? Siltam namui blokeliai  heluz R=9
http://www.heluz.lt/...i-heluz-family/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 08 sausio 2014 - 10:13
Joo, jei kaina butu uz m3- galima gal butu galvot, bet uz m2 - doh.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 08, 11:32)
Joo, jei kaina butu uz m3- galima gal butu galvot, bet uz m2 -  doh.gif

O čia nebus lietuviškas verslo modelis - užsimest oficialią kainą x3 su intencija, kad vis tiek pardavimo metu -30-50% nuolaidą padarysim, bo Lietuvoje be nuolaidos neparduosi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 01 07, 23:52)
1. Sutartyje su Lesto yra nurodyta per kiek laiko jie turi atstayti elektors tiekima, ten priklauso nuo vartotojo kategorijos, jei jie nespeja - kartais patys generatorius duoda jei sugebi "ismsimusti" tam laikotarpiui. O realiai ir miesto viduryje jei nusprogsta transormatorius ir nera ziedinio pajungimo gali uztrukti iki keliu paru.

2.  Mielas Mindaugai, jie visada "mokosi" - ar deda PP ar polinius ar juostiniu pamatus

1. Aš labai konkrečiai nurodžiau, kad iš mano praktikos, patirties, Vilniuje, Pilaitėje elektra, jei ir dingsta, tai atstato per kelias valandas. Aš kalbėjau ne apie sutartis, o apie praktiką.

2. Taip, jie mokosi, kaip ir mes visi tik... Darydami PP jie dažnu atveju mokosi pirmą kartą, o daryti gręžtinius - gal jau kokį 10-15 kartą. Be to, įprastinių pamatų atveju ir konstruktoriams viskas aišku, o į PP daugelis konstruktorių žiūri vis dar gana kreivai, ne viską supranta, gali pridaryti klaidų.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2014 01 08, 00:39)
O dabar paimam juostinius pamatus su tuo paciu finfoamu, ir kad siek tiek sutaupyti, pamatu gyli truputi pamazinam. Iki kokiu 20cm, kol pamatas tampa ploksciu. Betono maziau, polistirolo maziau, salcio tiltu maziau. Abiem atvejais namo visas svoris ant finfoamo. Kuo juostiniai geresni?

Jei juostiniuose pamatuose kažkas blogai atsitiks su putlpasčiu, tai namui bus visiškai dzin. PP atveju namas gali pasėsti, pakrypti, o tai gali lemti pamatų, sienų skilinėjimą, užspaustas komunikacijas.

Be to, negilūs juostiniai pamatai sunaudotų tikrai ne ką daugiau betono, nei plokšti, juostiniuose reikėtų ženkliai mažiau armatūros, tas pats putplastis po padu būtų plonesnis (apie 7 cm) nei PP (apie 20 cm).
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 08, 11:41)
Jei juostiniuose pamatuose kažkas blogai atsitiks su putlpasčiu, tai namui bus visiškai dzin. PP atveju namas gali pasėsti, pakrypti, o tai gali lemti pamatų, sienų skilinėjimą, užspaustas komunikacijas.

kalba eina apie juostinius kurio padas aspiltintas finfoumu, t.y. kaip ir plokscio atveju po po pamatu guli puptlpastis. taigi jei jau bus bedos su ploksciu, tai su juostiniu juolabiau.
Atsakyti
Cekijoj kaina analogiska, nebent ir jie parduodant taiko - 30-50 proc biggrin.gif
Nors,i bet kuriuos tusciavidurius blokus statant galima putplascio pribert .

QUOTE(Verteris @ 2014 01 08, 10:24)
O čia nebus lietuviškas verslo modelis - užsimest oficialią kainą x3 su intencija, kad vis tiek pardavimo metu -30-50% nuolaidą padarysim, bo Lietuvoje be nuolaidos neparduosi? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 08, 11:43)
Palygino klipe gausiai besipleciancias putas (pvz makroflex pro) ir ne, greiciausiai ir pistoletai skirtingi smile.gif net su tom paciom putom bet pigiausiu ir normaliu pistoletu rezultatas bus skirtingas. Kiek teko megint tai idealiausiai mazas siules ir plysius uzpucia penosil pistoletas..

Norejau pabrezti viena is savybiu elastiskuma -kas reikalinga prie medines konstrukcijos ,o ne kas ir kaip ir su kokiu pucia smile.gif

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 01 08, 01:09)
Apšiltinimas su apdaila tai laikytų kaip ir laiko 35cm putplastis su klinkerio plytelėmis.
Klausimas ar siena nevirstų į lauką ar vidų kai ji nesukabinta su perdanga/stogu?
Jeigu imti sienas ir perdangą kaip visumą, tai nieks niekur nevirs, bet negaliu pasakyti kaip ten skaičiuoja.
Buvau įdėjęs paveikslėlį su PP ir karkasinės sienos mazgu karkasinių namų temoje, kai grindų lygis gali būti vos 10-15 cm aukščiau žolės. Bandysiu pasitarti su konstruktorium ar ten yra kažkokių trūkumų.

Maciau ta paveiksliuka, man iskilo klausimas, o kodel ten kur dviteje sija nera polistirolo kaip parastai PP buna - viena plokstuma, pamate laiptas padarytas ?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 01 08, 10:37)
Pas mane beveik lygiai taip pat, išskyrus PP ir vietoje polivinilines dangos panaudojau tepamą, poliuretaninę hidroizoliaciją.

Pričiom čia naujalietuvis? Manai mano statybos bent kiek brangesnės nei statant kitaip?

Ten dar kalba ejo apie variacija su gaubtu betoniniu stogu, kas kainoj iseina uz sveiko proto ribu (na bent jau mano supratimu) ax.gif
kas liecia betonine dezute apsiltinta ir ant sogo vel betono plokste - cia irgi zenkliai brangiau nei karkasinis slaitinis ar paprastas sutapdintas stogas.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 08, 10:43)
As praktirkai 80% namo projekto apsoliuciai viso pasidariau pats smile.gif likusiems tenka tik pritarti... Tai teko netik sienas pastumdyt smile.gif

Kalba buvo apie projekta iki statybos pradzios - tada PP manyciau tikrai ko gero pats tinkamiausias variantas, jei "prijektuojama" ir sienos stumdomos statybos metu - tada aisku tik perimetrinis rostverkas su laisve vidineje erdveje 4u.gif
Man panasu, kad zmones kurie sitame forume mirksta ne 80%, o zenkliai daugiau indelio inesa i savo namu projektus ir techninius sprendimus, nes architektai kaip ir statybininkai ar projektuotojai daznu atveju ziuri, masto ir elgisai kaip iprate ar kaip standartas reiklauja blink.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 01 08, 10:53)
Man pamatus liejo buvęs mano klasiokas. Statybų aikštelėje pas mane netikėtai susitikom. Polinius pamatus jis jau netoli 20 metų kaip lieja. Teisingai, atrodo Leninas sakė, (bent jau kiek pamenu, taip buvo teigiama), kad visą gyvenimą mokomės, bet nemanau, kad liedamas mano pamatus jis išmoko ką nors naujo, nebent apie galimą šiltinimo storį, kokio jis paprastai po betonu nelaidodavo.

Dėl PP, tai neklausiau, bet nemanau, kad gyvenime jam ką nors panašaus teko lieti. Nors iš kitos pusės, PP nėra koks tai stebyklas. Bet čia jis jau būtų mokęsis labiau, nei dirbdamas prie mano pamatų.

Vis tik ismoko kazko mirksiukas.gif
Paprastai kai zmogus kazka daro pirma karta jis daro tai daug atidziau, atsakingiau, labiau isigilindmas ir aiskindamasis, kruopsciau ir ... kai daro n-taji karta - daznai viskas eina "automatu" ir tada kliurku tikybe daug didesne doh.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 01 07, 23:52)
Va jei dar tamsta pasiulytum PP su karakasu "teisingo" sujungimo privaluma  mirksiukas.gif tada matyt tikrai tekru pries PP kepure nusiimti, nors 14 punktas man ir taip gana svarbus drinks_cheers.gif
O koks pamatas pas pati ir is ko sienos darytos ar daroma ar planuojama  bigsmile.gif

Pasikalbėsiu su savo konstruktorium dėl šito sujungimo. Manau, surastume variantų.
Pas mane PP, dėl to ir vardinu privalumus. Aišku, ir problemų galėčiau pavardinti, bet jos yra tik darbo eigoje. Galutiniame variante silpnų vietų nematau.
Rašau "blog'ą". Už poros savaičių turėčiau paviešinti ir išsklaidyti miglą virš PP.

QUOTE(Milao @ 2014 01 08, 00:39)
OSB prisuktas sijom is apacios? Be aukstalipiu spec apsaugu ant tokios perdangos nelipciau ir po koregavimo.

Vaikščiojau ir ant iš apačios prisukto GKP su vata. Remonto prireikėtė tik po ketvirto žingsnio ir be medikų pagalbos.

QUOTE(mintas @ 2014 01 08, 09:17)
Mano antro aukšto šildomų grindų betonas ant akmens vatos išlietas.

Ar taip padaryta dėl garso izoliacijos tarp dviejų aukštų pagerinimo? Ar dėl ko?

QUOTE(mintas @ 2014 01 08, 09:53)
Bent jau pasiūlytumėt sugręžioti viršutinį OSB sluoksnį  g.gif . Nepasitikiu 100% aš tuo PIR su aliuminiu. Vis tiek broko tikimybė išlieka, kas reiškia ne idealią apsaugą nuo garų.

Tai ir siūliau palikti 1-2cm tarpelius viršutinių tarp plokščių. Šiuo atveju tikrai nėra ko jaudinti dėl garų barjero.
Jaudintis reikia dėl sandarumo, nes dėl nesandarumo ten gali patekti šimtus kartų daugiau drėgmės nei prasiskverbs garų per OSB. Padarys sandariai - problemų neturės.

QUOTE(arkava @ 2014 01 08, 09:10)
Ka manot? Siltam namui blokeliai  heluz R=9
http://www.heluz.lt/...i-heluz-family/

Ištraukus visą tą putplastį iš blokelių ir suklijavus ant sienos išorės iš jo turėtume daug daugiau naudos. Laidus konstruktyvas negali kirsti šiltinimo sluoksnio.

o į PP daugelis konstruktorių žiūri vis dar gana kreivai, ne viską supranta, gali pridaryti klaidų.

Namo konstruktorius ir daro namo konstruktyvą. PP daro specializuotas konstruktorius, užsiimantis vien pamatais. Čia labai skirtingos sritys kiek supratau ir inžinieriai specializuojasi, kaip medicinoje.
PP brėžinys inžinieriui turinčiam visą spec. programinę įrangą ir praktinę patirtį yra kelių valandų darbas, todėl jis ir kainuoja tik kelis šimtus litų įskaitant mokesčius.
Suvedi namo matmenis, grunto parametrus, koeficientus ir spaudi export PDF. Išlenda 10 lapų projektas su sąmatomis, armatūros išdėstymo planu ir mazgų brėžiniais.
Universalūs konstruktoriai projektuoja universalius sprendimus, jeigu suprantate ką noriu pasakyti.

PP atveju namas gali pasėsti, pakrypti, o tai gali lemti pamatų, sienų skilinėjimą, užspaustas komunikacijas.

Konstruktorius atsako už savo nekokybiškai atliktą darbą dėl to egzistuoja privalomasis veiklos draudimas.
Niekur negirdėjau net gandų lygyje kad tai kam nors įvyko, nors asmeniškai mačiau kaip statomi mūriniai namai ant EPS150+EPS80.
Pasirenki aukštesnės markės putplastį nei rekomenduoja projektuotojas ir ramiai statai namą anūkams.
Jeigu PP namas sėda, tai pastebėti galima gana anksti, analogiškai kaip įšalui keliant žemę aplink namą iškart matomas sugniuždytas cokolis.
Net jeigu pradėtų sėsti būtų galima paramstyti, nes didžiausios apkrovos yra ties lauko sienomis. Nenoriu toliau fantazuoti.

Be to, negilūs juostiniai pamatai sunaudotų tikrai ne ką daugiau betono, nei plokšti, juostiniuose reikėtų ženkliai mažiau armatūros, tas pats putplastis po padu būtų plonesnis (apie 7 cm) nei PP (apie 20 cm).

Liejami juostiniai pamatai su grindimis sunaudotų apie 2 kartus daugiau betono nei PP.
Visas putplastis po PP "dirba" vienodu efektyvumu. Kito tipo pamatuose yra vietų kur dirba, o yra kur tik labai mažai naudos duoda (pvz. pačių polių apšiltinimas).

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 01 08, 15:10)
Rašau "blog'ą". Už poros savaičių turėčiau paviešinti ir išsklaidyti miglą virš PP.

seku beveik visus statybu blogus per feedreader'ius, bet neisrisu kuris blogas pacio? isduok paslapti smile.gif
Atsakyti
BangaS: Tai kaip cia dabar? (As tiesa sakant mastau taip pat), bet: ziurim i skaicius - 50cm blokelis - R-9,... Deklaruojamas dydis.
Perku, statau ir nesuku galvos. Jei svarbu sienu siluminis laidumas (apie 0,11)

Taciau sakai, kad reiktu iskrapstyti tas granules ir suklijuot ant blokeliu (tikrai nesigaus 15-20 cm) biggrin.gif

Kas ka apgaudineja? g.gif
Jei atvirai, tai manau kad visur mus isdurineja, tiek su profiliais, paketais, blokeliais ir t.t. Skaiciukais grazūs ir tiek, ir tik kai kurie "gaudo" skaicius po kalbelio.
Atsakyti
QUOTE(skyroja @ 2014 01 08, 14:23)
seku beveik visus statybu blogus per feedreader'ius, bet neisrisu kuris blogas pacio? isduok paslapti smile.gif

Dar tik keliu informaciją. Kai tik bus sudėta tai paviešinsiu.
Atsakyti