QUOTE(cibulis @ 2014 01 07, 19:33)
Labai teisingai. Vilniuje elektros tiekimą atstato per kelias valandas. Ilgiau kaip 4-6 val. pas mus nebuvo dingusi elektra. O gal ir kelių valandų pakanka. Net dingusį internetą žaibiškai atstato.
Sutartyje su Lesto yra nurodyta per kiek laiko jie turi atstayti elektors tiekima, ten priklauso nuo vartotojo kategorijos, jei jie nespeja - kartais patys generatorius duoda jei sugebi "ismsimusti" tam laikotarpiui. O realiai ir miesto viduryje jei nusprogsta transormatorius ir nera ziedinio pajungimo gali uztrukti iki keliu paru. Tarybiniais laikais jie naktimis dirbdavo, kad tik viskas greit ir gerai butu, o dabar skersa deda ant vartotoju
cia ne interneto routeri perkrauti
Papildyta:
Aš irgi už tai, kad apšiltinimo medžiagas naudoti pagal jų paskirtį. Su medžiu vata draugauja daug geriau. O PIR - žiauriai pervertintas dalykas. Be to šiuolaikinės vatos tikrai geros.
PIR matyt nepervertintas, o tiesiog "per daug kainuojantis" dalykas, nes jei kainuotu kokiu 50% pigiau ir tai vis tiek butu beveik dvigubai brangiau nei vata, matyt niekam nekiltu abejoniu kuo geriausia siltinti
o "siuolaikines" vatos matyt tik stikliniu rutuliuku nebeturi
Papildyta:
Esminis - aš ne statybininkas. Man namą turi statyti statybininkai, o Lietuvoje vienetai, kurie moka ir bandė daryti PP. Nenoriu, kad jie mokytųsi mano sąskaita.
Mielas Mindaugai, jie visada "mokosi" - ar deda PP ar polinius ar juostiniu pamatus, ar stato is muro ar karkasini, ar siltina PIR ar vata ar ... ir ne tik tavo saskaita, visu besistatanciuju
ir kaip uz musu valstybes "valdyma" , o gal tiksliau bardakyna - mokame mes visi, taip ir uz statybininku "pamokas" ir klaidas sumokame mes visi besistatantys
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 01 07, 15:11)
Dėl sunkesnio organizavimo ir darbininkų galima sutikti.
Išvardinsiu.
Kokybiško darbo reikia abiem atvejais. Negalima sakyti, kad poliniams pamatams mažiau reikia kokybiškai dirbančių statybininkų.
Pabandysiu įvardinti teigiamas savybes:
1. PP pamatams reiks mažiau betono, o armatūros panašiai;
2. Visas PP betonas yra vienodos temperatūros ir dirba kaip termomasė. Betonas ne tik konstruktyvas, bet ir termomasė. Poliai ir rostverkas tik konstruktyvas.
.
.
.
14. Minimalus grindų ir žolytės aukščių skirtumas su poliniais pamatais tokiu atveju 50cm.
Aišku, galėtumėte surašyti nemažai argumentų prieš PP, bet manau, kad tai gana lygiaverčiai pasirinkimai karkasiniam namui su savo niuansais.
Va jei dar tamsta pasiulytum PP su karakasu "teisingo" sujungimo privaluma
tada matyt tikrai tekru pries PP kepure nusiimti, nors 14 punktas man ir taip gana svarbus
O koks pamatas pas pati ir is ko sienos darytos ar daroma ar planuojama