Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 22 tema

QUOTE(*** @ 2014 01 07, 15:33)
Viena ziuret is virsaus i planeli o kita jau realiai esant name po stogu ir tik tada koreguot vandens ciaupo buvimo vieta, gyvatuko, kolektoriaus, wc taip toliau ir panasiai smile.gif Komunikacijos suklotos is anksto man minusas nei pliusas.

Jai aisku gali sau leisti pilnai isbaigta projekta su visom vidaus lauko vizualizacijom, interjeru ir tt, teko girdet zmogelis uz toki tarp 50-100k paliko smile.gif kodelgi ne

Vis tik siuo atveju pritarciau BangaiS - kas nori gali palikineti uz projekta ir 50-100k EUR, cia laisve rinktis jei nori kad uz tave galvotu, uz tave sprestu, uz tave rastu tau "patogiausius ir pigiausius" sprendimus ... o tu tuo momentu vacation4.gif
O PP atveju tu turi tik "ivadus" i patalpa kurioje vedziosies ir kranelius staysies kur ir kaip ka noresi, aisku jei dar planuoji sienas "stumdyti" tokiu atveju PP tikrai netinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 07, 17:29)
Pasyviu namu temoi klausi apie siltinima kuris vos vos isipaiso siandieninio str remuose

http://www.ekspertai...tini_namo_stoga
20cm neoporo yra R6,452

Jus prasom nepykit, mes patys gerai suprantam,kad musu namas,kurio aukstis 10m ir plius rusys po visu namu, ir plius du kaminai, ir garazas turi bendra siena su namu,niekada nebus pasyvus verysad.gif , bet mes labai stengiames ir ta darome kiek imanoma uzsandarinti ir apsiltinti. Langus siltus idejom,duris siltas idejom, is isores apsiltinom 20cm neoporu. Su kiekvienu mazyciu zingsneliu pasistumedami I prieki dziaugiames kaip mazi vaikai smile.gif . Ne visi milijonus kiseneje turi,pradziai gal 20cm neoporo ir 10cm PIR uzteks, o kai pasitaupysim tai gal po metu ar dvieju dar 20cm neoporo uzdesim. Taip, kad cia ner ko labai purkstauti smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 07, 19:33)
Labai teisingai. Vilniuje elektros tiekimą atstato per kelias valandas. Ilgiau kaip 4-6 val. pas mus nebuvo dingusi elektra. O gal ir kelių valandų pakanka. Net dingusį internetą žaibiškai atstato.

Sutartyje su Lesto yra nurodyta per kiek laiko jie turi atstayti elektors tiekima, ten priklauso nuo vartotojo kategorijos, jei jie nespeja - kartais patys generatorius duoda jei sugebi "ismsimusti" tam laikotarpiui. O realiai ir miesto viduryje jei nusprogsta transormatorius ir nera ziedinio pajungimo gali uztrukti iki keliu paru. Tarybiniais laikais jie naktimis dirbdavo, kad tik viskas greit ir gerai butu, o dabar skersa deda ant vartotoju doh.gif cia ne interneto routeri perkrauti mirksiukas.gif
Papildyta:
Aš irgi už tai, kad apšiltinimo medžiagas naudoti pagal jų paskirtį. Su medžiu vata draugauja daug geriau. O PIR - žiauriai pervertintas dalykas. Be to šiuolaikinės vatos tikrai geros.

PIR matyt nepervertintas, o tiesiog "per daug kainuojantis" dalykas, nes jei kainuotu kokiu 50% pigiau ir tai vis tiek butu beveik dvigubai brangiau nei vata, matyt niekam nekiltu abejoniu kuo geriausia siltinti mirksiukas.gif o "siuolaikines" vatos matyt tik stikliniu rutuliuku nebeturi doh.gif
Papildyta:
Esminis - aš ne statybininkas. Man namą turi statyti statybininkai, o Lietuvoje vienetai, kurie moka ir bandė daryti PP. Nenoriu, kad jie  mokytųsi mano sąskaita.

Mielas Mindaugai, jie visada "mokosi" - ar deda PP ar polinius ar juostiniu pamatus, ar stato is muro ar karkasini, ar siltina PIR ar vata ar ... ir ne tik tavo saskaita, visu besistatanciuju mirksiukas.gif ir kaip uz musu valstybes "valdyma" , o gal tiksliau bardakyna - mokame mes visi, taip ir uz statybininku "pamokas" ir klaidas sumokame mes visi besistatantys blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 01 07, 15:11)
Dėl sunkesnio organizavimo ir darbininkų galima sutikti.
Išvardinsiu.
Kokybiško darbo reikia abiem atvejais. Negalima sakyti, kad poliniams pamatams mažiau reikia kokybiškai dirbančių statybininkų.
Pabandysiu įvardinti teigiamas savybes:
1. PP pamatams reiks mažiau betono, o armatūros panašiai;
2. Visas PP betonas yra vienodos temperatūros ir dirba kaip termomasė. Betonas ne tik konstruktyvas, bet ir termomasė. Poliai ir rostverkas tik konstruktyvas.
.
.
.
14. Minimalus grindų ir žolytės aukščių skirtumas su poliniais pamatais tokiu atveju 50cm.

Aišku, galėtumėte surašyti nemažai argumentų prieš PP, bet manau, kad tai gana lygiaverčiai pasirinkimai karkasiniam namui su savo niuansais.

Va jei dar tamsta pasiulytum PP su karakasu "teisingo" sujungimo privaluma mirksiukas.gif tada matyt tikrai tekru pries PP kepure nusiimti, nors 14 punktas man ir taip gana svarbus drinks_cheers.gif
O koks pamatas pas pati ir is ko sienos darytos ar daroma ar planuojama bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 01 07, 23:04)
Bet as ne naujalietuvis  blink.gif

O kas čia PUR putomis visur šlaistėsi neseniai?

Jei tie 40 cm butu tik vata, manau tada laikytu  mirksiukas.gif bet juk bus ir karakasai vatai uzpildyti ir apdaila pvz lentos colines, cia jau  g.gif

Apšiltinimas su apdaila tai laikytų kaip ir laiko 35cm putplastis su klinkerio plytelėmis.
Klausimas ar siena nevirstų į lauką ar vidų kai ji nesukabinta su perdanga/stogu?
Jeigu imti sienas ir perdangą kaip visumą, tai nieks niekur nevirs, bet negaliu pasakyti kaip ten skaičiuoja.
Buvau įdėjęs paveikslėlį su PP ir karkasinės sienos mazgu karkasinių namų temoje, kai grindų lygis gali būti vos 10-15 cm aukščiau žolės. Bandysiu pasitarti su konstruktorium ar ten yra kažkokių trūkumų.

QUOTE(korida @ 2014 01 07, 21:45)
Virsuje tikrai nedeciau osb vien delto ,kad kaip tik  paskutinis sluoksnis turi buti garam laidziausias o cia uzmetam barjiera  smile.gif .  Numesciau kelias lentas kur daugiau bus uzlipus praeinama  ,kad neisitryptu g.gif ... Polistirolis tikrai ne vata  biggrin.gif  galit lipti drasiai ,nereiktu nei lentu.
Jei  dedat pir su folija jokiu pleveliu daugiau nereikia.
Rekupas nesildomoje palepeje  doh.gif ... Patarimas dekit bent kur bus pliusine temperatura .

Palikus tarpelius po pora cm tarp atskirų OSB plokščių virš vatos čia nematau jokių problemų su kondensatu. Juo labiau jeigu bus PIR su folija apačioje.
Išorinis sumuštinio sluoksnis turi būti 5 kartus laidesnis garui nei vidinis, tada problemų su kondensatu niekada nebus. Jeigu pavyks gerai įrengti PIR, tai viršuje ir aklinai galima užkalti OSB. Aišku, geriau palikti tarpelius.
Švedijoje yra daug namų su OSB kaip priešvėjiniu sluoksniu ant vatos, išorėje. Svarbu, kad viduje būtų mažiau laidus sluoksnis, o svarbiausia - sandarus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 08 sausio 2014 - 00:09
O dabar paimam juostinius pamatus su tuo paciu finfoamu, ir kad siek tiek sutaupyti, pamatu gyli truputi pamazinam. Iki kokiu 20cm, kol pamatas tampa ploksciu. Betono maziau, polistirolo maziau, salcio tiltu maziau. Abiem atvejais namo visas svoris ant finfoamo. Kuo juostiniai geresni?
Jei be rusio, juostnius paskutinej vietoj rinkciausi.
QUOTE(cibulis @ 2014 01 07, 18:33)
Aš dabar daryčiau juostinius pamatus, jei gruntas leistų (mano gruntas prastas) ir pamatų gylis būtų apie 1,20-1,50 m ribose.
Pamato pado izoliavimui finnfoamas turi specialius pado lovius. Jie iš 300 putplasčio 7 cm storio. Per akis dėl šilumos tilto, tvirtumo.<{POST_SNAPBACK}>

OSB prisuktas sijom is apacios? Be aukstalipiu spec apsaugu ant tokios perdangos nelipciau ir po koregavimo.
QUOTE(saaba @ 2014 01 07, 15:58)
Ačiū už pastabą. Pakoregavau taip. Tai lieku prie II-ojo varianto: <{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 01 08, 01:09)
O kas čia PUR putomis visur šlaistėsi neseniai?

Slaistytis ir mastyti vertinant ivairius variantus - du skirtingi dalykai mirksiukas.gif
Jei uzdaru PUR silumine varza po sendinimo nekristu taip drastiskai, jei kaina pavyktu ikisti i mazdaug 400Lt.m3 remus, tai ivertinus siltinimo stori, darba, papildomas medziagas, sandaruma orui, dregmei ir silumine varza, matyt tikrai nespjauciau kaip i galima varianta ... bet verysad.gif
Atsakyti
Ka manot? Siltam namui blokeliai heluz R=9
http://www.heluz.lt/...i-heluz-family/

Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 01 07, 15:58)
Ačiū už pastabą. Pakoregavau taip. Tai lieku prie II-ojo varianto:

Mano antro aukšto šildomų grindų betonas ant akmens vatos išlietas, taip, kad ant vatos ne tik vaikščiojama, bet ir sunkus betonas guli. Tiesa, tam naudota, speciali grindinė vata, taip kad su vatomis nėra problemos dėl vaikščiojimo ant jų.
Atsakyti
Vienas zinomas architektas is viso patare: jei statyciau sau - ant PP statyciau murines sienas ir plokscia betonini stoga, tokia dezute apsisildai kokiu nori sluoksniu siltalo, o tada ant stogo dar betonine plokste su  keliu % nuolydzio su poliviniline danga ant virsaus.
Bet as ne naujalietuvis  blink.gif

Pas mane beveik lygiai taip pat, išskyrus PP ir vietoje polivinilines dangos panaudojau tepamą, poliuretaninę hidroizoliaciją.

Pričiom čia naujalietuvis? Manai mano statybos bent kiek brangesnės nei statant kitaip?
Atsakyti
Palygino klipe gausiai besipleciancias putas (pvz makroflex pro) ir ne, greiciausiai ir pistoletai skirtingi smile.gif net su tom paciom putom bet pigiausiu ir normaliu pistoletu rezultatas bus skirtingas. Kiek teko megint tai idealiausiai mazas siules ir plysius uzpucia penosil pistoletas..

QUOTE(korida @ 2014 01 07, 19:03)
Sandaruma jau uztikrinsite sudeje neo ir tarpus  uzpute  su elastiskomis putomis  flexifoam gun http://www.youtube.c...h?v=xH8SfIooXYo ,kuri ir kompensuos mikro judejima .O folija su pir -u duos papildoma varza ir garo bajera . Krastuose su siena naudoti tas pacias putas .
Nematau problemos  smile.gif ,pas save sprendziau ,,20cm problema '' smile.gif ,o jei 10cm tai cia tik baikos

As praktirkai 80% namo projekto apsoliuciai viso pasidariau pats smile.gif likusiems tenka tik pritarti... Tai teko netik sienas pastumdyt smile.gif

QUOTE(darius333 @ 2014 01 07, 23:21)
O PP atveju tu turi tik "ivadus" i patalpa kurioje vedziosies ir kranelius staysies kur ir kaip ka noresi, aisku jei dar planuoji sienas "stumdyti" tokiu atveju PP tikrai  netinka  biggrin.gif

Nera cia ko pykt, tik manau kad jusu pastangos bus bevaises vien per uzlipima i mansarda. Dar ir ortakiai viso namo silta ora nes i nesildoma mansarda, tikrai logikos nulis.

QUOTE(saaba @ 2014 01 07, 23:25)
Jus prasom nepykit, mes patys gerai suprantam,kad musu namas,kurio aukstis 10m ir plius rusys po visu namu, ir plius du kaminai, ir garazas turi bendra siena su namu,niekada nebus pasyvus verysad.gif , bet mes labai stengiames ir ta darome kiek imanoma uzsandarinti ir apsiltinti. Langus siltus idejom,duris siltas idejom, is isores apsiltinom 20cm neoporu. Su kiekvienu mazyciu zingsneliu pasistumedami I prieki dziaugiames kaip mazi vaikai smile.gif . Ne visi milijonus kiseneje turi,pradziai gal 20cm neoporo ir 10cm PIR uzteks, o kai pasitaupysim tai gal po metu ar dvieju dar 20cm neoporo uzdesim. Taip, kad cia ner ko labai purkstauti smile.gif .

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 08 sausio 2014 - 09:51
QUOTE(darius333 @ 2014 01 07, 23:52)
Mielas Mindaugai, jie visada "mokosi" - ar deda PP ar polinius ar juostiniu pamatus, ar stato is muro ar karkasini, ar siltina PIR ar vata ar ...  ir ne tik tavo saskaita, visu besistatanciuju mirksiukas.gif ir kaip uz musu valstybes "valdyma" , o gal tiksliau bardakyna - mokame mes visi, taip ir uz statybininku "pamokas" ir klaidas sumokame mes visi besistatantys blush2.gif

Man pamatus liejo buvęs mano klasiokas. Statybų aikštelėje pas mane netikėtai susitikom. Polinius pamatus jis jau netoli 20 metų kaip lieja. Teisingai, atrodo Leninas sakė, (bent jau kiek pamenu, taip buvo teigiama), kad visą gyvenimą mokomės, bet nemanau, kad liedamas mano pamatus jis išmoko ką nors naujo, nebent apie galimą šiltinimo storį, kokio jis paprastai po betonu nelaidodavo.

Dėl PP, tai neklausiau, bet nemanau, kad gyvenime jam ką nors panašaus teko lieti. Nors iš kitos pusės, PP nėra koks tai stebyklas. Bet čia jis jau būtų mokęsis labiau, nei dirbdamas prie mano pamatų.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 01 08, 00:09)
Palikus tarpelius po pora cm tarp atskirų OSB plokščių virš vatos čia nematau jokių problemų su kondensatu. Juo labiau jeigu bus PIR su folija apačioje.
Išorinis sumuštinio sluoksnis turi būti 5 kartus laidesnis garui nei vidinis, tada problemų su kondensatu niekada nebus. Jeigu pavyks gerai įrengti PIR, tai viršuje ir aklinai galima užkalti OSB. Aišku, geriau palikti tarpelius.
Švedijoje yra daug namų su OSB kaip priešvėjiniu sluoksniu ant vatos, išorėje. Svarbu, kad viduje būtų mažiau laidus sluoksnis, o svarbiausia - sandarus.

Bent jau pasiūlytumėt sugręžioti viršutinį OSB sluoksnį g.gif . Nepasitikiu 100% aš tuo PIR su aliuminiu. Vis tiek broko tikimybė išlieka, kas reiškia ne idealią apsaugą nuo garų.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 08, 09:10)
Ka manot? Siltam namui blokeliai  heluz R=9
http://www.heluz.lt/...i-heluz-family/

Mano nuomone, tai visai gera statybinė medžiaga. Aš ir sienoms keramiką naudojau. Vis tik ir šiais blokeliais išmūrytas sienas aš apšiltinčiau papildomai. Su U = 0,11 W/m2K pasyvaus namo Lietuvos sąlygomis nepastatysi, bet apšiltinimo sluoksnis jau bus visiems įprastas.
Atsakyti