QUOTE(cibulis @ 2014 01 03, 21:30)
Man atrodo, kad mano stogas iš sudėtingesnių, todėl sandari šiltinimo sistema labai tiktų: ekovata ar PUR putos.
Štai kelios mano stogo nuotraukos:
Pirma
Antra
Trečia
Ketvirta
Penkta
Šešta
Septinta
Kaip atrodo: sudėtinga ar nelabai? Šiaurinės pusės stogas tai nesudėtingas. Pietinėje bus daugiau žaidimo. Tiesa, šiltinimas eitų taip: nuo murločio tarp gegnių, o tada tarp stygų.
Pasisakymai sioje temoje mane del PUR uzdaru poru gerokai nuvyle, nes per laika ??? neaisku koki, bet tikrai daug trumpiau nei 50 metu ju u verte krenta nuo 0.022 iki realaus 0.028-0.03. Todel tiesa sakant, gal visai verta butu pamastyti apie atviru poru putas, kurios kvepuotu kaip vata, bet sandarumas butu kaip putu
Gal ir paciam Mindaugai, butu pravartu pasinagrineti sita varianta - sandarumas visu "uzkaboriu" garantuotas, silumine varza nemzesne nei ekovatos ar mineralines vatos, kaina gal kiek ausktesne, bet gal rezultatas pateisintu lukescius
Papildyta:
Taip pat mastau apie karkasinio namo karkaso jungti su pamatu. Ir nelabai randu gera PP ir karkaso sanduros jungimo varianta
Gal karkasinukui tikrai "patogiausia" daryti juostini pamata, o viduje apsiltinima iskelti kokius 20 cm virs karakaso apacios, kaip SIP namu variante. Tik tada neaisku kaip su pamato uzpilymo auksciu, nes 20 cm + 10 cm betonas ir grindys jau gaunasi, kad 30 cm karkaso konstruktyvo kaip ir nueina i pamata. Kai yra terasines durys, tai noretusi iseiti i terasa esancia ant zemes, o ne 30 cm virs jos
Kaip spresti si klausima