Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 22 tema

QUOTE(mantesas @ 2013 12 18, 13:40)
viskas suvesta i akumuliacine is kurios paduodamas i sildymo sistema

Mano idėja naudojant ŠS kaip tik buvo priešinga - atskirti karšto vandens ruošima nuo namo šildymo.
Atsakyti
Kaip yra su oriniu šildymu pasyviam namui? Kiek suprantu, vienas variantas yra toks: teno pagalba pašildyti tiekiamą orą (ventiliacinis orinis šildymas). Kitas variantas: statyti oras-oras sistemą (čia jau iš esmės kondicionierius: žiemą šildo, vasarą šaldo).

Lieka atviras klausimas karšto vandens ruošimo sistemai. Vien elektra ruošti karštą vandenį negerai. Vadinasi, reikia kažkokios papildomos sistemos. Tokiu atveju jau grįžtame prie įrenginio, kuris ne tik ruoštų karštą vandenį, bet ir šildytų namą. O čia jau pasirinkimas labai platus: oras-vanduo, gruntas-vanduo, dujos ir t.t.

Žinoma, yra toks variantas: grynai orinis šildymas (per ventiliaciją teno pagalba) ir saulės kolektoriai karštam vandeniui, kurie bent pusę metų mažintų išlaidas elektrai.

Užveskite kas nors ant doros kelio, kad nereikėtų daryti lango kurio nėra ir įrenginėti dujų.
Atsakyti
Manau nera vieningo atsakymo i tavo klausima, visi tau patars skirtingai..
Atsakyti
tai kiek cia kas pritekejimu gauna? gal jau yra kokia statistika?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 18, 20:59)
Kaip yra su oriniu šildymu pasyviam namui?

Užveskite kas nors ant doros kelio, kad nereikėtų daryti lango kurio nėra ir įrenginėti dujų.

Tokiam kaip tavo namui statyciau pigu silumos siurbli oras vanduo .
P.s. Ir pries ka rasydamas perversk smegeninej visa surinkta info . 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2013 12 18, 21:17)

Kokiu tau pritekejimu reikia ? I stikliuka smile.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 18 gruodžio 2013 - 19:57
QUOTE(korida @ 2013 12 18, 19:46)
Tokiam kaip tavo namui statyciau pigu silumos siurbli oras vanduo .
P.s. Ir pries ka rasydamas perversk smegeninej visa surinkta info . 4u.gif  4u.gif

Aš nesu prieš oras-vanduo siurblius. Tai vienas iš galimų variantų, kurį aš svarsčiau. Tik pigiausias su sumontavimu kainuotų apie 17 000 - 20 000 Lt. Gal ką nors žinai pigiau? Man tik nepatinka mažokas jų našumas, keliamas triukšmas lauke ir tas lauko įrenginys (tikrai ne meniškai atrodo).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 gruodžio 2013 - 20:02
QUOTE(BangaS @ 2013 12 18, 14:33)
epizodiškai užkurtas židinys tuo labiau.

Mano paskaičiavimais 10kW šilumos šaltinis mano namo grindis šildytų +1C tik per 3 ar 4 val. Kiek židinys gali degti? 

Ar verta epizodiškai naudojamam įrenginiui instaliuoti vandeninį kontūrą? Tam, kad epizodiškai šildytų grindis, arba epizodiškai DHW... lyg nėra kas tai daro nuolatinai doh.gif

Visgi skaičiavote srautus galias ir laikus? 3-4val dirbs, o vės visą parą?
Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2013 12 18, 14:40)
silumos siurblys saules kolektorius ir zidinys + jau elektros pagalba.

Vakar su Biesu pažvengėm dėl sviesto sviestuoto, o pasirodo ant sviestuoto dar ir margarino aliejuoto užtepta blink.gif visas cholesterolio komplektas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2013 12 18, 20:17)

Gal žinote pritekėjimų skaičiavimo ar matavimo metodiką? Iš kur statistika be metodikos.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 12 18, 21:01)
Aš nesu prieš oras-vanduo siurblius. Tai vienas iš galimų variantų, kurį aš svarsčiau. Tik pigiausias su sumontavimu kainuotų apie 17 000 - 20 000 Lt. Gal ką nors žinai pigiau? Man tik nepatinka mažokas jų našumas, keliamas triukšmas lauke ir tas lauko įrenginys (tikrai ne meniškai atrodo).

Ieškoti, ieškoti ir dar kartą ieškoti biggrin.gif Tikrai ne pas mitsą ar daikiną. Variantų tikrai yra.
Mažokam poreikiui - mažokas našumas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 18, 22:01)

Na tikriausiai jums netinka noname siurblys jei orentuojates i tokias kainas ?
Tai jum geriau kai viduje triuksmauja ?
Tokiam kaip tavo namui tikrai nereikia super nasumu.
jei nepatinka gali meniskai apipavidalinti smile.gif biggrin.gif ir visai rimtai ...
Atsakyti
Radau 20 sublokuotų Švedijoje namų, kurie šildomi oras-oras įrenginiu. (Jei teisingai supratau, tai tas įrenginys - tiesiog rekuperatoriaus tenas). Papildomia įrengti 5 kv. m saulės kolektorių ir 500 l akumuliacinė. Skirtumas nuo mano namo: jie karkasiniai, todėl greičiau įšyla (mano mūrinis).

Štai čia dar rašo apie tą patį projektą (29-30 psl.). Kai kurie gyventojai skundėsi, kad jiems name buvo šalta, jie norėjo židinio ar kažko panašiai, todėl atsinešė elektrinius radiatorius pasišildyti. Tiesa, vidutinė patalpų oro temperatūra buvo gana didoka: net +23 laipsniai.

Dar vienas svarbus dalykas: šitie namai yra prie Goteborgo. Nors šis miestas yra apie 335 km šiauriau nei Vilnius, tačiau jo vidutinė metinė temperatūra yra 1 laipsnių aukštesnė (6,01 - Vilnius, 7,04 - Goteborgas). Didžiausias minusas siekė - 26, Vilniuje buvo net -37.

Bet iš esmės: oras-oras sistema ir saulės kolektoriai veikia. Tokio namo statyba netgi nebuvo brangesnė nei įprasto namo. Įkvepiantis pavyzdys.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2013 12 18, 20:20)
Na tikriausiai jums netinka noname siurblys jei orentuojates i tokias kainas ?

Tikrai neieškau brangių. Čia Lietuvoje esančių firmų pateiktos kainos. Kiek suprantu, jei noriu pigiau reikia ieškoti užsienyje, ypač Kinijoje. Gal kas nors ką nors matėte? Kokios kainos su parsiuntimu? Kiek papildomai gali kainuoti pajungimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 gruodžio 2013 - 20:25
QUOTE(cibulis @ 2013 12 18, 21:24)
Radau 20 sublokuotų Švedijoje namų,  Kai kurie gyventojai skundėsi, kad jiems name buvo šalta,

Dar vienas svarbus dalykas: šitie namai yra prie Goteborgo.

, ypač Kinijoje. Gal kas nors ką nors matėte? Kokios kainos su parsiuntimu? Kiek papildomai gali kainuoti pajungimas?

Cibuli, jei Vilniuje gėrimai būtų pardavinėjami nuo dviejų iki keturių ir tik specializuotose krautuvėse už keturgubą kainą - ir jūs skųstumėtės šalčiu net prie +23C lotuliukas.gif oi ne židinio jiems ten reikia lotuliukas.gif

Goteborgas labai gražu. Rekomenduoju 4u.gif

Net nepradedu nei nuo kainų nei siuntimų - tuoj klyksite "o kur mano 25 metų garantijos?" ir pan. Pirmiausiai prisirpkite psichologiškai, kad pigiai pirkdamas nieko nepapisit jei neduok dieve kas...
Juk pildote automobiliui kondiškę kas keli metai ir karūna nenukrenta? Analogiškai bus ir su pigiu ŠS. Tas pats b tik kitoj rankoj. Jei ranka ne kreiva - problemos didelės nėra.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 12 18, 22:34)
Net nepradedu nei nuo kainų nei siuntimų - tuoj klyksite "o kur mano 25 metų garantijos?" ir pan.

Galima ir Lietuvoje su garantijomis --- šs siurbliai Švedijos rinkai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 18 gruodžio 2013 - 20:52
QUOTE(Vilienė @ 2013 12 18, 21:18)

Gal žinote pritekėjimų skaičiavimo ar matavimo metodiką? Iš kur statistika be metodikos.

Poreikis - Sunaudota = pritekejimai
Atsakyti