QUOTE(Vilienė @ 2014 01 03, 20:48)
Todėl jei samdai projektuotoją, tai čia jo sritis susirinkti visą info apie medžiagas, jos praktinį taikymą ir pasekmes. Bet tai yra civilizuotame pasaulyje, į kurį mes tik žengiame.
Tokie išsamūs projektai su medžiagų parinkimu, kainuotų labai brangiai. Man atrodo, kad kiekvienas projektuotojas teikia pirmenybes vienos ar kitoms medžiagoms.
Visgi primečiau, kad su ekovata nelabai pasieksiu užsibrėžto tikslo, t.y. pasyvaus namo. Pagal paskutinius PHPP skaičiavimus, mano stogo šilumos laidumas turi būti 0,074.
Jei dedu tokį sumuštini 40 cm ekovatos (0,04) ir 10 cm akmens vatos (0,035), tai išeitų 10 + 2,85 iš viso 12,85 varža arba U 0,077.
O jei dedu 50 cm akmens ar stiklo vatos, kurios U 0,035, tokio stogo R išeina 14,28 arba U 0,070. Įvertinus šilumos tiltelius, šis variantas daug priimtinesnis.
Su ekovata spėju reikėtų daryti taip: gegnių vidine pusę iškalti OSB, tada gręžti sklyles ir pildyti ekovatą. Tada ant OSB papildomai formuoti karkasą ir dėti dar 10 cm vatos. Tada jau plėvelės ir gipsokartonas. Tokiu atveju apšiltinimo sumuštinį brangintų ir tas papildomas OSB sluoksnis.
Jei rinksiuosi vatą, OSB pakloto nereikės. Ekvovata mano supratimu turi tik du privalumus: gana sandarus apšiltinimo sluoksnis, mažesnis drėgmės įgeriamumas.
Dar aišku prie ekovatos galima dėti 10 cm PIR. Tokiu atveju R išeitų apie 10+3,57 (PIR šilumos laidumą imu su pablogėjimu, t.y. 0,028) arba U 0,073. Tik toks stogo apšiltinimo sumuštinis būtų ženkliai brangesnis. 40 cm ekovatos kvadratas kainuotų apie 67-70 Lt ir dar apie 70 Lt PIR. O kur dar OSB.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 03, 20:51)
Kaip zadi organizuot priesgaisrini palipima i palepe?
Čia turi galvoje apie atstumą tarp stygų ir kraigo? Tenai bus aklina vieta, t.y. niekas ten jokių palipimų nepalikinės. Projektas suderintas, gaisrininkams neužkliuvo. O be to jokio kamino name nėra ir nebus.