Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 22 tema

QUOTE(Vilienė @ 2014 01 03, 20:48)
Todėl jei samdai projektuotoją, tai čia jo sritis susirinkti visą info apie medžiagas, jos praktinį taikymą ir pasekmes. Bet tai yra civilizuotame pasaulyje, į kurį mes tik žengiame.

Tokie išsamūs projektai su medžiagų parinkimu, kainuotų labai brangiai. Man atrodo, kad kiekvienas projektuotojas teikia pirmenybes vienos ar kitoms medžiagoms.

Visgi primečiau, kad su ekovata nelabai pasieksiu užsibrėžto tikslo, t.y. pasyvaus namo. Pagal paskutinius PHPP skaičiavimus, mano stogo šilumos laidumas turi būti 0,074.

Jei dedu tokį sumuštini 40 cm ekovatos (0,04) ir 10 cm akmens vatos (0,035), tai išeitų 10 + 2,85 iš viso 12,85 varža arba U 0,077.

O jei dedu 50 cm akmens ar stiklo vatos, kurios U 0,035, tokio stogo R išeina 14,28 arba U 0,070. Įvertinus šilumos tiltelius, šis variantas daug priimtinesnis.

Su ekovata spėju reikėtų daryti taip: gegnių vidine pusę iškalti OSB, tada gręžti sklyles ir pildyti ekovatą. Tada ant OSB papildomai formuoti karkasą ir dėti dar 10 cm vatos. Tada jau plėvelės ir gipsokartonas. Tokiu atveju apšiltinimo sumuštinį brangintų ir tas papildomas OSB sluoksnis.

Jei rinksiuosi vatą, OSB pakloto nereikės. Ekvovata mano supratimu turi tik du privalumus: gana sandarus apšiltinimo sluoksnis, mažesnis drėgmės įgeriamumas.

Dar aišku prie ekovatos galima dėti 10 cm PIR. Tokiu atveju R išeitų apie 10+3,57 (PIR šilumos laidumą imu su pablogėjimu, t.y. 0,028) arba U 0,073. Tik toks stogo apšiltinimo sumuštinis būtų ženkliai brangesnis. 40 cm ekovatos kvadratas kainuotų apie 67-70 Lt ir dar apie 70 Lt PIR. O kur dar OSB.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 03, 20:51)
Kaip zadi organizuot priesgaisrini palipima i palepe?

Čia turi galvoje apie atstumą tarp stygų ir kraigo? Tenai bus aklina vieta, t.y. niekas ten jokių palipimų nepalikinės. Projektas suderintas, gaisrininkams neužkliuvo. O be to jokio kamino name nėra ir nebus.
Atsakyti
Pas Viliu kamino irgi nera bet palipimo jam reikejo.

QUOTE(cibulis @ 2014 01 03, 21:10)
Čia turi galvoje apie atstumą tarp stygų ir kraigo? Tenai bus aklina vieta, t.y. niekas ten jokių palipimų nepalikinės. Projektas suderintas, gaisrininkams neužkliuvo. O be to jokio kamino name nėra ir nebus.

Manau jai butu tradicines gegnes butu kurkas maziau vargo. Pvz gegne 20cm prisaudai pleve pvz permatoma, pjauni, priputi tos pacios eko vatos. Tada imi lauk pleve, pjauni pertekliu, tada klijuoji tiek neoporo po apacia kiek sirdis geidzia, aisku lubas reik numatyt aukstai.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 03, 21:17)
Manau jai butu tradicines gegnes butu kurkas maziau vargo. Pvz gegne 20cm prisaudai pleve pvz permatoma, pjauni, priputi tos pacios eko vatos. Tada imi lauk pleve, pjauni pertekliu, tada klijuoji tiek neoporo po apacia kiek sirdis geidzia, aisku lubas reik numatyt aukstai.

O man kaip tik atrodo, kad su tradicinėms gegnėms būtų daugiau vargo. Norint priauginti reikiamą aukštį, tektų nemažą karkasą sukalti, jis būtų mažiau stabilus nei vientisos gegnės, be to, šitos gegnės sukuria mažesnį šilumos tiltelį, stogas labai gražiai susidėjo - lygus lygus. Aš šitom gegnėm patenkintas.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 03, 22:17)

As tapati apie plevele pagalvojau.. Priputi,ispjauni plevele ir lipdai toliau. As OSB dejau,bet del to kad poto folija suklijavau.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 03, 22:21)
O man kaip tik atrodo, kad su tradicinėms gegnėms būtų daugiau vargo. Norint priauginti reikiamą aukštį, tektų nemažą karkasą sukalti, jis būtų mažiau stabilus nei vientisos gegnės, be to, šitos gegnės sukuria mažesnį šilumos tiltelį, stogas labai gražiai susidėjo - lygus lygus. Aš šitom gegnėm patenkintas.

As tai Toki gegnyna dariau
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 03, 21:29)

Mūsų stogų nuolydžiai gerokai skiriasi. Man - 45 laipsniai.
Atsakyti
Neopora auginau be jokio karkaso. Klijavau putom
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 03, 22:17)

Lyg tai priešgaisriniu požiūriu - reikalingas patekimas į pastogę. Liukas per stogą idealu šiltinimo atžvilgiu, nepatogu - bet nė karto nebuvau nei lipęs, nei lindęs.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 03, 22:10)
1.mano stogo šilumos laidumas turi būti 0,074.

2.varža arba U 0,077.

3.išeina 14,28 arba U 0,070.

1. Nu jo - tragedija.

2. Nu čia tai visiškas pravalas - kaime vištos išjuoks.

3. Va, čia jau kitas reikalas! Jūsų namui kaip tik! Anie du tai kaip minimum 16kWh/m2 , o va su šituo - PN garantuotai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 03, 22:36)
Mūsų stogų nuolydžiai gerokai skiriasi. Man - 45 laipsniai.

Jokio skirtumo kiek laipsniu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 03, 22:03)
1. Nu jo - tragedija.

2. Nu čia tai visiškas pravalas - kaime vištos išjuoks.

3. Va, čia jau kitas reikalas! Jūsų namui kaip tik! Anie du tai kaip minimum 16kWh/m2 , o va su šituo - PN garantuotai.

Ne tragedija, bet jei išleidęs didesnę sumą pinigų gauni prastesnį rezultatą, tai gal geriau rinktis pigesnį ir energetiškai efektyvesnį. Man atrodo, kad ekovatos privalumai tik du: galimai geresnis sandarumas, mažesnis vandens įgėrimas.

Bet ekovata turi ir nemažai trūkumų: prastas šilumos laidumas, didelė kaina, papildomai reikia OSB.

Beje, tai kaip manote, stogas sudėtingas ar nelabai. Turiu galvoje, sudėtinga bus kruopščiai apšiltinti ar ne. Jei sudėtinga, tai gal tikrai geriau rinktis ekovatą, jei ne - geriau mineralinę vatą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 sausio 2014 - 22:16
QUOTE(cibulis @ 2014 01 03, 19:30)
Man atrodo, kad mano stogas iš sudėtingesnių, todėl sandari šiltinimo sistema labai tiktų: ekovata ar PUR putos.

Štai kelios mano stogo nuotraukos:

Pirma
Antra
Trečia
Ketvirta
Penkta
Šešta
Septinta

Kaip atrodo: sudėtinga ar nelabai? Šiaurinės pusės stogas tai nesudėtingas. Pietinėje bus daugiau žaidimo. Tiesa, šiltinimas eitų taip: nuo murločio tarp gegnių, o tada tarp stygų.

Man tai uzkliuvo viena vietele trecia nuotrauka, muras galejo buti zemiau, dabar lygiai ar net auksciau uz gegne. Muras yra isorine siena?, is isores bus neoporas?, Kaip sita gegne graziai apeisite, kad nebutu plyselio, gerai uzsisandaris?
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2014 01 03, 22:22)
Man tai uzkliuvo viena vietele trecia nuotrauka, muras galejo buti zemiau, dabar lygiai ar net auksciau uz gegne. Muras yra isorine siena?, is isores bus neoporas?, Kaip sita gegne graziai apeisite, kad nebutu plyselio, gerai uzsisandaris?

Man kaip tik atrodo, kad ten vietos per akis - apie 40 cm aukščio. Visos sienos bus šiltinamos 35 cm neoporo, o čia bus net 40 cm. Taigi per akis. Iš apačios (kitos gegnės pusės) ateis neoporas, o ant frontono bent jau pagal dabartinį sumąstymą dėsiu vatą.

Dabar šovė mintis, kad galbūt verta mūro ir gegnės susikirtimą praeiti kokia nors sandarinimo plėvele.

Beje, kiek pastebėjau, tai įprastai frontoną įleidžia į stogo apšiltinimą, o jis dabar pas mane lygus su gegnės apačia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 sausio 2014 - 22:31
6 7 fotke. Kaip isvis montuot vata 4 sluoksniais po 10 cm virs galvos i tarpa tarp 40 cm siju smile.gif reikejo siltint vata pries uzklojant stoga
Atsakyti