Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 22 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 01 03, 18:09)
O čia rašo, kad ekovatos šilumos laidumas yra 0,039-0,041 ribose. Be to, ir kainos labai panašios, kaip man su 30 proc. nuolaida. Žodžiu, po truputį grįžtu prie savo pirminio įsitikinimo, kad akmens arba stiklo vata daug geriau ir pigiau.

Dar iš šio bandymo matosi, kad optimaliausias tankis apie 45 kg/m3. Daugiau ar mažiau prastina varža. Bėda, kad esant dideliam storiui ekovata turi tendenciją susispausti ir jos tankis ir kaina didėja, o varža mažėja. Kažkoks turėtų būti optimalus storis, bet tikriausia nebus lengva išsiklausti koks.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2014 01 03, 18:46)
Dar iš šio bandymo matosi, kad optimaliausias tankis apie 45 kg/m3. Daugiau ar mažiau prastina varža. Bėda, kad esant dideliam storiui ekovata turi tendenciją  susispausti ir jos tankis ir kaina didėja, o varža mažėja. Kažkoks turėtų būti optimalus storis, bet tikriausia nebus lengva išsiklausti koks.

matau lentelej prie 42kg maziausia ir lygi 0.0384, vienzu pataikiau kaip pirstu i aki, kad gali laidumas didet, didejant tankiui.
siap jau galetu kokia hibrine medziaga padaryt tarkim mineraline vata su eko/celiulioze, kur mineraline galetu dirbti kaip karkasas apsaugantis nuo sukritimo, o eko tvarkytusi su dregme, sugerdama pertekliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 03 sausio 2014 - 18:58
QUOTE(cibulis @ 2014 01 03, 17:52)
1. Aš kažkur buvau radęs, kad suprastėja iki 0,028.
2. Kur čia taip radote?

Dar šiek tiek paskaičiavau.

Man 1 kg su darbu ekovatos atiduotų už 4 Lt. Jei į 1 m3 įeina 45 kg, tai kubo kaina
180 Lt. Jei į 1 m3 pripurkštumėme 60 kg, tai kubo kaina išeitų net 240 Lt.

1 kv. metras 50 cm storio apšiltinimo kainuotų 90-120 Lt. Stogo apšiltinimo plotas - 134 kv. metrai. Todėl visas gerai apšiltintas stogas kainuotų 16 080 Lt.

Knauf Unifit 035 1 m3 man atiduotų po 105 Lt. Tokiu atveju 1 kv. metro 50 cm apšiltinimo kainuotų 52,5 Lt. Darbas apie 15-20 Lt. Taigi 1 kv. metro kaina 73 Lt. Arba viso stogo kaina 9782 Lt.

Kainos skirtumas - 6298 Lt.

Cibuli. Visu pirma,maksimalus storis ekovatos yra 40 cm. Nevienas man taip sake.
Antra,niekas tau nesupurks 60 kg/m2 purskia savo hodu is akies,vata pati skleidzias ir nelabai ka ten sugrusi.. Zinau,maciau,pas mane dare. Jei Lietuviska ekovata tai 4 litai brangoka.jei thermoflock tada liuks. Kaip paskaiciuoti kiek supute? Atvaro masiniukas,paskaiciuoji kiek atsiveze maisu,poto primeti kiek liko..
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 03, 19:44)
Aš irgi įtariu, kad čia yra machinacijos arba žaidimai su skaičiais. Pavyzdžiui, Paroc birios vatos (ta pati ekovata, celiulozės vata) šilumos laidumas - 0,041. Rockwoolo birios Granrock vatos šilumos laidumas 0,042. Įtariu, kad ekovata gudrauja kaip reikalas. Teisingiau mausto ir kvailių ieško.
Papildyta:

Kokia vata išskiria tuos mažus dulkių kiekius: stiklo ar vatos? Ir kaip vatos dulkės praeina per difuzinę plėvelę, gipsokartono ir vidaus apdailos sluoksnį.

Tai kuri vata mažiau pavojinga žmogui tiek šiltinant, tiek jau gyvenant: akmens ar stiklo?

Kur yra pirkti stiklo vatos? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2014 01 03, 18:03)
Jei pats detumet vata, tuomet gal ir gautumet gera rezultata su vata isspausti, bet kai darys samdyti, tai kazin ar jie terliosis su kiekvienu mazu tarpeliu.
Mano manymu jei det vata tai tik paciam, nepasitiketi niekuo kitu.

Nu jo,jei deti paprasta vata tai geriau paciam,nes 100% kad kurnors prichalturins. Uztai ir pasirinkau ekovata,kad nebutu halturos. Plius per viena diena visa stoga padare.
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2014 01 03, 18:08)
Puciant slapiuoju butu arba tarp gegniu tikrai ekovata isbrangsta, jei siltintumet perdanga, butu apie 3000lt pigiau, o jei pats, tai dar ir per pus pigiau.

Niekas nepucia tarp gegniu slapiuoju budu lotuliukas.gif
Perdanga ,taip,galima paciam uzsimesti vata,tarp gegniu,ne,reikia aparaturos.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 03, 19:39)
1. Cibuli. Visu pirma,maksimalus storis ekovatos yra 40 cm. Nevienas man taip sake.

2. Antra,niekas tau nesupurks 60 kg/m2  purskia savo hodu is akies,vata pati skleidzias ir nelabai ka ten sugrusi.. Zinau,maciau,pas mane dare.  Jei Lietuviska ekovata  tai 4 litai brangoka.jei thermoflock tada liuks.  Kaip paskaiciuoti kiek supute? Atvaro masiniukas,paskaiciuoji kiek atsiveze maisu,poto primeti kiek liko..
Papildyta:

3. Kur yra pirkti stiklo vatos?  g.gif

1. Aš ir sakau, kad purkščiau tik 40 cm tarp gegnių. Dėl 50 cm buvo tik paskaičiavimas.

2. Kiek tau kg į kubą suputė? Čia 4 Lt už ekovatą ir darbą. O po kiek tau purškė? Kokia firma? Kuo Thermoflock geresnis?

3. Pasiskaityk.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 01 03, 19:53)
matau lentelej prie 42kg maziausia ir lygi 0.0384, vienzu pataikiau kaip pirstu i aki, kad gali laidumas didet, didejant tankiui.
siap jau galetu kokia hibrine medziaga padaryt tarkim mineraline vata su eko/celiulioze, kur mineraline galetu dirbti kaip karkasas apsaugantis nuo sukritimo, o eko tvarkytusi su dregme, sugerdama pertekliu.

Nepamenu kokia firma,bet siulo ekovata su pulistirolo granulem maisyti.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 03, 20:45)
1. Aš ir sakau, kad purkščiau tik 40 cm tarp gegnių. Dėl 50 cm buvo tik paskaičiavimas.

2. Kiek tau kg į kubą suputė? Čia 4 Lt už ekovatą ir darbą. O po kiek tau purškė? Kokia firma? Kuo Thermoflock geresnis?

3. Pasiskaityk.

Man dare po 3,7 us kilograma. Ekorema.

O ka man cia apie ta knaufa skaityti?
Pas tave ne 50 cm siltinimo bus?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 03, 19:48)
1. Man dare po 3,7 us kilograma. Ekorema.

2. O ka man cia apie ta knaufa skaityti?

3. Pas tave ne 50 cm siltinimo bus?

1. Nebloga kaina.
2. Klausei dėl stiklo vatos.
3. Taip, 50 cm. 40 cm gali būti ekovata, o 10 cm - PIR plokštės ar kita vata.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 03, 21:01)
1. Nebloga kaina.
2. Klausei dėl stiklo vatos.
3. Taip, 50 cm. 40 cm gali būti ekovata, o 10 cm - PIR plokštės ar kita vata.

Aaa,tai ten stiklo vata.. Tik viena karta gyvenime ciupinejau,ir tai nedaug..

Ai,dar kazkada su rozine pantera dejau mineraline vata..Dulkejo labai zaraza..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 03 sausio 2014 - 20:08
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 03, 20:04)
Aaa,tai ten stiklo vata.. Tik viena karta gyvenime ciupinejau,ir tai nedaug..

Ar patenkintas ekovata? Gal termovizija darei? Kaip darbų kokybė? Ar antrą kartą darytum?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 03, 21:07)
Ar patenkintas ekovata? Gal termovizija darei? Kaip darbų kokybė? Ar antrą kartą darytum?

Esu labai patenkintas. Termovizijos nedariau. Kokybe manau nepriekaistinga.. Nelabai ka ten ir prichalturinsi.. vata uzpildo visus tarpus,uzpilde net ten kur galvojau neuzpildys..Skyle pragreziu,plokstej,o ten jau vatos pilna lotuliukas.gif Termovizijos nedariau,namas nesildomas,ka ten padarysi..
O thermoflock vata skiriasi tuom kad kaina aukstesne (su PVM 5 litai uz kila) (ekovatos kaina sakiau su PVM) ,thermoflockas turi tarptautini sertifikata.
Juokingiausias thermoflockininku piaras ant ekovatos tas,kad tipo ekovatos daugiau iseina i kuba.. idomu kaip gaunasi daugiau,jei puti 45 kg kubinis metras abieju rusiu vatos.. bigsmile.gif

Antra karta vel deciau tokia vata smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 03 sausio 2014 - 20:17
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 03, 20:14)
Antra karta vel deciau tokia vata smile.gif

Man atrodo, kad mano stogas iš sudėtingesnių, todėl sandari šiltinimo sistema labai tiktų: ekovata ar PUR putos.

Štai kelios mano stogo nuotraukos:

Pirma
Antra
Trečia
Ketvirta
Penkta
Šešta
Septinta

Kaip atrodo: sudėtinga ar nelabai? Šiaurinės pusės stogas tai nesudėtingas. Pietinėje bus daugiau žaidimo. Tiesa, šiltinimas eitų taip: nuo murločio tarp gegnių, o tada tarp stygų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 sausio 2014 - 20:32
QUOTE(DEU @ 2014 01 03, 19:35)
Šaunuolis Banga.  drinks_cheers.gif
Net sunku patikėt kokių bajerių tie mūsų "mokslininkai" prigalvoja. Net bandymų protokolą su didinamuoju stiklu turi išstudijuoti.

Toks jau tas gyvenimas XXI amžiuje, kai viską ir visad reikia studijuoti, tame tarpe - ir su didinamuoju stiklu. Ne tik banko paskolos, nuomos, draudimo sutartis. Bet ir patikros sertifikatus. Ir nieko čia nei smerktino, nei neįprasto - "glušą ir bažnyčioj muša", čia tą, kur nepaskaito iki galo ir mikrobanginėje išsidžiovina mylimą katinėlį po kassavaitinės vonios.
Tas džiovinimas visai galimai yra aprašytas viename iš LSN - kas būtų, jei visiukai šildo 30min +60C o KTU SA laboratorija sugalvos laikui sutaupyti 15min bet +200C? Sutikite, turi būti bendra ir vienoda metodika visiems sertifikavimo centrams ir laboratorijoms. Ar vata, palaikyta 30min +60C temperatūroje turės tas pačias šilumos izoliacines savybes su vata, išpešta iš piliečio N stogo - klausimas rimtas, bet tai ne priežastis abejoti sertifikatais. Bet priežastis bent susimastyti, kiek kuri medžiaga tokiom aplinkybėm gali būti įgėrusi ir kaip tas atsilieps realioms savybėms...čia jau kiekvienam sava "bačkutė" ant pečių.
Jei ta pati metodika taikoma visoms vatoms ir gal būt ir kietosioms šiltinimo medžiagoms - žaidimo taisyklės suvienodėja, rezultatai gaunami adekvatūs. Todėl galime arba kapstytis ir ieškoti analogiškų sertifikatų bei sertifikavimo sąlygų jau gerai žinomiems NEPS, rockwool ir net Cibulio knauf, arba tiesiog pasitikėti, kad visos medžiagos testuojamos vienodomis sąlygomis. Aišku jei vietoj LSN būtų kokie EN, ISO ar DIN - atrodytų daug patikimiau.
Ką daryti eiliniui vartotojui, pvz Cibuliui? Jei nėra noro/laiko kapstytis SM temose - belieka tik pasitikėti. Nes kontrolė kaip įsivaizduoju neegzistuoja. Nebent konkurentai į 0,333 pažiūrės labai įtariai ir bandys tai nuginčyti teisme. Aišku civilizuotame pasaulyje kiekvienas užsiima savo veikla profesionaliai, t.y. statybininkai stato, chirurgai operuoja ir t.t. ir nė vienam nekyla noro savarankiškai atlikti kažko ne iš savo profesinės srities. Todėl jei samdai projektuotoją, tai čia jo sritis susirinkti visą info apie medžiagas, jos praktinį taikymą ir pasekmes. Bet tai yra civilizuotame pasaulyje, į kurį mes tik žengiame.
Atsakyti
Kaip zadi organizuot priesgaisrini palipima i palepe?

QUOTE(cibulis @ 2014 01 03, 20:30)
Man atrodo, kad mano stogas iš sudėtingesnių, todėl sandari šiltinimo sistema labai tiktų: ekovata ar PUR putos.

Štai kelios mano stogo nuotraukos:

Pirma
Antra
Trečia
Ketvirta
Penkta
Šešta
Septinta

Kaip atrodo: sudėtinga ar nelabai? Šiaurinės pusės stogas tai nesudėtingas. Pietinėje bus daugiau žaidimo. Tiesa, šiltinimas eitų taip: nuo murločio tarp gegnių, o tada tarp stygų.

Atsakyti