QUOTE(DEU @ 2013 12 18, 09:00)
Manau turi nekvailą santechniką.
Mums deja nepapasakojai kaip viskas turi atrodyti. Bet jei nuotekų sistemoje atsiras kažkokios kliūtys gėrio nutekėjimui tai padidins užsikimšimo tikimybę.
Reikia bėgti nusipirkti arba išsinuomoti drėgmės surinkėją. Ar jūsų turimi buitiniai daug nusileidžia nuomotam profesionaliam pagal surinkimo kokybę?
Aš buitinį papigiai kaune pirkau
, praeitais metais. Visą praeitą žiemą jis man pradirbo ir jau keli mėnesiai nuolatos dirba vėl. Pakolkas sokių problemų.
Surinkimas 20l per parą, realiai ~6 Litrai. Sakyčiau truputį per mažas, bet galima ir kelis buitinius pasistatyti. Mokėjau ~320 Lt už įrenginį, tai jau pirmais metais man atsipirko
.
Profesionalus, gal ir patikimesnis, bet manau, kad man to patikimumo ir iš buitinio pakanka. Našumas jo, gal dvigubai mažesnis, bet ir buitinių pora galima pastatyti, vis tiek pigiau nei nuomotis profesionalų.
Dėl kanalizacijos.
Niekas nekalba apie visos kanalizacijos pajungimą.
Kalba eina apie atskirą šaką nuo dušo, kuri nuleidžiama šalimais 110 kanalizacijos vamzdžio ir tik pirmo aukšto apačioje, jau nuėmus šilumą įleidžiama į bendrą kanalizacijos vamzdį. Principas
toks.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2013 12 18, 09:16)
D. surinkejai problemos neisspres -tik vedinimas ,bet koks
cia is praktikos .
Jei namas šlapias su natūralia ventiliacija atidarinėdamas langus taip neprižaisi. Jei nuolatos ten esi, tai karts nuo karto atidarius langus aišku gali ką tai padartyti, bet neprivažinėsi kasdien po kelis kartus per dieną, o drėgmės surinkėjas gali dirbti. Ant mikroventilecijos langus palikti kategoriškai negalima, nes sušalęs kondensatas sulaužys langus.
Jei kalba apie priverstinę ventiliacija, tada 100% sutinku, bet pas mane ji dar neįdiegta.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 12 18, 09:23)
Masciau pas save taip padaryt, bent kad pasildyt minimaliai ir grezinio paduodamą salta H2O.
Na panaudojimu galima sumastyt ir kitokiu
Aš manau, kad teisingiausia būtų šildyti į dušą paduodamo šalto vandens kontūrą. Tokiu atveju būtu nuimama šiluma ir iškart panaudojama, kaip tik tuo momentu, kada ir reikia.
Šildant visą įeinantį vandenį, gali kilti problemų lygiagrečiai norintiems įsipilti šalto vandens, o ir šeip, mano nuomone, tai neracionalu.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2013 12 18, 09:28)
Stoikės nuo krentančio šilto š sušilti nespėja, ypač jei ne senovinės špižinės o naujos pvc. Todėl toks šilumokaitis gal ir veiktų horizontalioje trasoje ketaus vamzdžius apvyniojus... nelabai pigu varis, o ir apvynioti ant d100 nėra labai paprasta. Geriau jau trasoje šalia pakloti lauko kolektoriaus šaką.
Na nevisai taip. Matau nesigilinai į šią sisetmą
. Šilumą nuimti tikslinga tiktai nuo išbėgančio vandens iš dušo, kada nuolatos kurį tai laiką išbėga pastovios temperatūros šiltos nuotėkos. Nuėmus šilumą tikslinga iškart panaudoti tame pačiame duše, todėl mano supratimu, taip sušildytą vandenį reikėtų padavinėti tiktai į to pačio dušo šalto vandens čiaupo įėjimą.
Nuimant vandenį tiktai nuo dušo, kanalizacijos vamzdį galima stipriai siaurinti, daryti varinį ir tik tada galima kalbėti apie apsimokėjimą.
Aš kiekvieną rytą prausiuosi duše, mano antroji pusė taipogi ir beveik tuo pačiu metu, taigi gaunasi gana ilgas dušo naudojimas, ir mano atveju, tai vos ne vienintelis karšto vandens naudojimas iš vis, todėl ir mąstau, kad mano atveju, tai visai naudingas dalykas turėtų būti. Aišku atsiperkamumą reikėtų irgi primesti.