QUOTE(Loreciukaz @ 2013 12 29, 18:23)
nea, ant montaziniu putu. tu paciu kur fasadui naudojom.
lango profilio apacioje yra tokie "begeliai". i vidu ju yra 3 vnt o i isore 1 vnt. tai palanges vertikali dalis remesi ne i popalangini profili, o i ta begeli "isimove". o putos purkstos paprastai kaip palangiu montavimui kad nebarsketu, tik papildomai pusta juosta prie popalanginio profilio.
palanges vertikali dalis, ta kur prie lango, vertikaliai uzlenkta 20mm. vanduo i virsu "nelipa", ir tikrai nesitasko, per mazas tarpas, plius palange istatyta i ta "begeli"
gal ir nelabai "teisingai", bet mums patiko sitas variantas. jokiu varztu, jokiu skyliu, didesnis lango apacios sandarumas... mums bus gerai
100% vienas prie vieno ir aš sau taip padariau
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2013 12 29, 21:19)
Turiu pripažinti, kad kainos ir efektyvumo santykis kolektorių daro visai ne patraukliu pasirinkimu - nebent šildymo sistema tiesioginė elektra. Tik šiuo atveju kolektoriai yra kažko verti.
Jau ne pirmą kartą iš šių lūpų girdžiu kartojamą perspėjimą dėl kolektorių.
Net grindinį šildymą dėl kolektorių pasirinkau, o dabar kyla labai rimtos abejonės ar iš vis kolektorius turėsiu ant stogo
. Gal bent jau savadarbius vasarai
, bet šildymui jų jau nepanaudosi
.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2013 12 29, 21:23)
Pagavau kintačią nuomonę
ne taip senai diskutavome ir tamsta buvo kitokios nuomonės
Sveikinu ir pritariu
Pats kaltas dėl mano nuomonės kitimo
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 12 29, 21:29)
Be to, čia pasyvių namų tema.
Čia energiškai efektyvių namų tema, neapsiribokime tik Pasyviais namais
.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2013 12 29, 21:37)
Vėdinimo sistemą reiktų projektuoti su atsarga. Bet recirkuliacija pati iš savęs irgi nėra blogis, juk galima tarkim minimalų vėdinimo debitą 200m3/h atskiesti 200m3/h recirkuliuoto oro.
Wow, nesitikėjau, maniau Vilienė ir recirkuliacija du nesuderinami dalykai
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2013 12 29, 21:54)
Sudominai. Gal daugiau info kas turit, kad visiems nepulti skambinėti
?
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 12 29, 22:40)
Sveiki, o man siandien kilo klausimas del sildomu grindu vamzdzio diametro. Skaiciavusieji sakamta pabreze kad reikia naudoti 20mm, nes bus SS.. standartiskai juk dedamas 16 ar 18.. ar cia gali buti teisybe?
As sau irgi dejau 20mm. Tai brangesnis, bet visais likusiais atžvilgiais geresnis pasirinkimas.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2013 12 30, 00:27)
0,3 karto skaičuojama nuo namo tūrio. 670 m3 namui išeina 200 m3/h.
Ar ne paprasčiau būtų sujungti rekuperatoriaus padavimo į patalpas ir ištraukimo iš patalpų vamzdžius papildomu vamzdžiu, kuriame būtų įmontuotas kanalinis ŠS šilumokaitis, ventiliatorius ir sklendė, tokiu būdu realizuojant oro recirkuliaciją. Trūkumai būtų tokie, kad papildomam ventiliatoriui tektų nugalėti rekuperatoriaus ventiliatorių trauką, susimaišytų kvapai patalpose, bet įrengimo kaina būtų mažiausia.
O kam būtinai sujunginėti ištraukimo vamzdyną? Juk galima ir iš vienos vietos padaryti oro paėmimą su sklende. Manau taip paprasčiau, pigiau ir niekuo ne prasčiau.
Papildyta:
QUOTE(skyroja @ 2013 12 29, 22:43)
Paaiskinkit man apie minimalu vedinimo debeta 200m3/h ir ... 3kw / (45C-20C)x0.36 ~ 350 m3 paleisti per vamzdyna, t.y. beveik 6 kartus didesni oro srauta?
Rekuperatorius 200m3, viduje vamzdžiai 6x storesni nei reikia rekuperatoriui, papildomas varikliukas kuris stumdo vidaus orą iki reikiamo kiekio pernešti šilumai.
Realiai energiškai efektyviam namui, jei prireiktų, reikėtų labai nestipriai padidinti oro srautą recirkuliuojamo oru.
Nors aš vis tik manau, kad jei vonioje padarysi šildomas elektrines grindis, tai tas papildomas energijos kiekis su kaupu kompensuos visus galimus minusus ir nereikės jokios recirkuliacijos, užteks tik paprastos rekuperacinės vėdinimo sistemos
.