Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

QUOTE(Demetra @ 2015 03 18, 15:37)
Sveikos. Darė man šiandien gastroskopiją, skrandyje rado labai daug tulžies ir erozijas ir didelį uždegimą. Stemplė sveika. Labai nusivyliau savo gydytoju, kuris tik ranka numojo, ale tyrimai geri ir liepe tvarkyti nervus  doh.gif . Dar mestetėjo,kad gerciau Nexium ir teks ji gerti visą gyvenimą, jei skauda  g.gif . Vienu žodziu, visai nesusišnekėjom. Gal kas turėjote tulžies refliuksą, kaip gydėtės? Nexium aš ir taip jau geriu, nieko jis nepadeda.

Tai reikia paziureti tulzi, ar nera akmenu? Kai akmenu yra, tulzis sunkiai fukcionuoja.
Atsakyti
kai rudenį pas mane rado tulžies, pažįstamas gydytojas sakė nesureikšminti, nes kartais būna, kartai ne.
Dėl skrandžio gleivinės esu skaičiusi, kad Nexiumai ir kiti ją dar labiau susilpnina - mažai rūgšties-nėra stimulo gaminti apsauginį barjerą. Pati tą patyriau po operacijos nutraukusi nexiumą - pradėjo skaudėti skrandį "tuščio skrandžio skausmais". Puoliau gerti sėmenis ir virtis buljoną, praėjo.

Dar tinka DGL tabletės (lakricos ekstraktas) iš I herb, jos padengia ir gydo gleivinę.
Tavo laimė, kad refliukso neturi 4u.gif .
Aš skrandžio gleivinę bandyčiau gydyt minkšta dieta, sėmenim, medum su šiltu vandeniu, DGL ir būtinai - naminiu buljonu, po litrą paroje.
Mano mama su erozijom kankinosi du metus, skaudėjimą malšindavo vandeniu su medum, mėsa.
Pagijo, sugėrusi kursą vaistų nuo h.pylori (tada, prieš 20 metų skirdavo vienus vaistus). Ir pradėjusi derinti maistą - jokių košių su pienu ar bulvių su mėsa.
Atsakyti
Echoskopija akmenu nerode.
Man kartais uzeina tokie baisus skausmai, jog nera kur detis. Padeda buljonas ar mesa. Skaiciau, jog L-glutaminas labai gerai skrandzio gleivines atkurimui, taip pat DGL, alijosius.
Vienas dziaugsmas, jog neberado H.Pylori. Antibiotikus geriau 2 kartus. Po antrojo karto praejo 4 menesiai, o as vis dar neatstatau sutrikusio zarnyno darbo.
Reikes sesti ant grieztos dietos, nes, pastebejau, jog kai tik bandau "nulipti", skrandis pasireiskia visu grazumu doh.gif .
Atsakyti
Jo, viską matosi žinai. Būna situacijų, kai viskas išbandoma ir nepadeda. Tada turbūt reikia išlaukti.

Tai mano padėtis dabar drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Demetra @ 2015 03 18, 15:37)
Gal kas turėjote tulžies refliuksą, kaip gydėtės? Nexium aš ir taip jau geriu, nieko jis nepadeda.

As ir ji turejau doh.gif Israse man zolinius Rowacol po 1X3 per diena ir visus tris menesius.
http://www.pharmedus...inimas/rowachol
Nu tikrai stebuklas buvo, sutvarke man ta tulzi ant amziu amzinuju(tfu, tfu, tfu, rudeni rijau zarna-neberado tulzies).
O kiek laiko geriat Nexiuma? Man patare pastoviai jo negerti, liepe tik tol, kol Helikobakteri gydziausi, paskui dar testi pora menesiu, o paskui nutraukti ir nevartoti iki GERLo pablogejimo. Kai man viskas sublogeja, pageriu tada savaite ir vel nutraukiu, stengiuosi tvarkytis be vaistu blush2.gif
Prisiminiau, jog dar vienas dalykas man labai padejo(o ir teveliui po chemoterapijos visas zaizdas sutvarke: tai saltalankio aliejaus gerimas po valgoma sauksta ant tuscio skrandzio drinks_cheers.gif Uztrauke visas erozijas, sutvarke paraudonavimus thumbup.gif

QUOTE(Loba2013 @ 2015 03 18, 17:04)
Puoliau gerti sėmenis ir virtis buljoną, praėjo.

Aš skrandžio gleivinę bandyčiau gydyt minkšta dieta, sėmenim, medum su šiltu vandeniu, DGL ir būtinai - naminiu buljonu, po litrą paroje.

Tikrai, semenu kisielius su visom opom, zaizdom, erozijom irgi stebuklus daro drinks_cheers.gif Prisiminiau, kad mamai, kai buvo skrandzio zaizdos, tai liaudies medicinos priemones eme: 60 laipsniu naminuke po valgoma sauksta ryte ant tuscio skrandzio. Zaizdas dezinfekavo, jos uzgijo. O nepadejo jau niekas, nei antibiotikai, nei -ozoliai, nei semenys, nei dieta doh.gif
Minksta dieta, mergaitems paaiskinsiu, tai ne vien koses, bet ir visas blenderiuotas maistas drinks_cheers.gif Man gastroenterologe padare, sako, kol paumejimas, kol skrandyje erozijos, blenderiuok maista, nes skrandyje dantu nera, kiekvienas blogai sukramtytas gabaliukas erzina skrandzio pazeista gleivine, dirgina ja, leisk, sako, viskam sugyti, tada galesi vel kramtyti. Ir tikrai menesi pagyvenau ant tokios "minkstos dietos", skrandis man kasdien "aciu" sake, nebeskaudejo. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*vandene* @ 2015 03 18, 15:17)
Vakarienei nieko nevalgyk is vaisiu ir darzoviu, juos geriausia valgyti pirmoje dienos puseje.

Aš po truputį renkuosi kas tinka, kas netinka.
Dėl vakarienės tai aš labai mėgstu trintą daržovių sriubą, jos irgi negalima? Kaip minėjau nelabai aš mėsą mėgstu, tai be daržovių nelieka ką valgyt iš esmės, nes kruopų vakarais nevalgau dėl sportinių pasiekimų. Didelis galvos skausmas suderinti sportinę mitybą dabar su skrandžio problemom, bet kaip nors po žingsnelį.

Tiesa, po antibiotikų kurso dabar pradėsiu gerti probitiokus, kad atsistatyt žarnyną, o gal yra čia vartojančių enzymus? Ar daro jie kažką gero, ar nesusiję su GERLu? g.gif

Dar ką pastebėjau, kad mitybos su GERLu ir hernia hiatus viena kitai prieštarauja kai kuriose vietose, tai ir nežinau kuria čia man labiau vadovautis ir nuo ko blogiau/geriau būna doh.gif
Atsakyti
Aciu, mergaites, uz patarimus 4u.gif . Semenu kisieliu istisai naudoju, dar labai tinka silta medetku arbata su medumi, arba medetkos perpus su ramunelemis. Buljona verdu is jautienos kaulu ir pagal patarimus, valgau tuos kaulu smegenis. Is pradziu buvo nelabai skanu, bet pripratau.
Man irgi tas galvos skausmas ka valgyti, kaip suderinti ta maista. To negalima, ano negalima, o seima nevalgo to, ka valgau as doh.gif . Mano pagrindinis mastas - ivairios sriubos ir troskiniai. Gaila, kad nuo kruopu kosiu kyla rugstys. Dar man labai gerai valgosi kepti obuoliai.
As vartojau enzymus, bet jie buvo su druskos rugstimi, pabijojau vartoti, turedama eroziju, dabar uzsisakiau be druskos rugsties.
Rowachol reikes pabandyti, gal ir man sutvarkys ta tulzi g.gif . Nexium naudoju jau metus, kartais pakeisdama i Zulbex. Bandysiu skrandziui aprimus mesti vaistus, nes jie tokiu problemu gali pridaryti doh.gif . Man jau itarimas, kad B12 vitamino pradejo trukti,leidausi milgamma, o kur dar sutrikes kalcio pasisavinimas ir t.t. Dar labai noreciau alijosiu lietuviska panaudoti ir pasigaminti pati, gal zinote receptuka skrandziui? As zinau tik alijosius+medus g.gif . Dar biciu pikis tikras geris thumbup.gif .
Atsakyti
Sveikos likimo draugės, norėjau pasidalyti su jumis geromis naujienomis smile.gif Gal kurią iš jūsų įkvėps mano patirtis.
Pastaruosius penkerius metus kankinausi dėl GERL, pagerėjimai būdavo laikini. Taigi, galima sakyti, kad pantaprozolį gėriau nuolatos. Forume buvau skaičiusi, kad sportas pagerina būklę. Tą patį man tvirtino keli gydytojai. Bet iki šiol neturėjau valios pradėti sportuoti, laikiau save per didele ligone biggrin.gif Bet štai prieš Naujus metus pastebėjau, kad skelbiama akcija sporto klube prie mano namų. Nedrąsiai nuėjau pabandyti, o apsukrus administratorius įpiršo abonementą metams biggrin.gif Po 3 mėnesių sportavimo pastebėjau, kad nors nebegeriu vaistų, būklė gera, jau net galiu kava pasilepinti.
Aš dabar tik vieno gailiuosi, kad nepradėjau anksčiau sportuoti... Kiek nuodo (pantaprozolio) išgėriau per tuos metus...
Taigi, noriu jus paraginti pradėti sportuoti. Daug plėšytis nereikia. Aš nueinu 2-3 kartus per savaitę, pasportuoju ant kardio treniruoklių po 30-40 min.
Atsakyti
Man reikės išsamiau tirtis, bet įtariu, kad irgi GERL'ą turiu. Pastoviai "kąsnio" jausmas gerklėje ir nemalonus kvapas rytais iš burnos. sad.gif
Atsakyti
Sveikos kolegės GERLe verysad.gif man gerlą nustatė prieš kokius 4 metus, kurį laiką buvo atsitraukęs, bet atsiradus nuolatiniams stresui jis dabar nuolatinis palydovas. Pantoprazolis man nieko nepadėjo, o netgi pablogino situaciją iki tiek, kad nebaigus pakuotės, bėgau pirktis omeprazolio. šiuo metu virškinimo sistema iš viso špygas rodo, tai geriu net po dvi tabletes.
O stresas ne tik nuo darbo, bet dar ir nuo skaudančio dešinio šono doh.gif rado cistą, išoperavo, o skausmas liko, ir niekas nežino, kas ten gali būti siuntinėja nuo vieno doktoro prie kito, lyg be to neturėčiau ką veikti verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, turiu ir aš Gerl.. doh.gif sakykite, ką jūs valgot pusryčiams? g.gif 4u.gif
Atsakyti
http://www.mastika.l...-kapsuliu-500mg Gal kas naudojote
Atsakyti