QUOTE(Nolda @ 2013 12 30, 17:29)
jei neklįstu, palaidą šunį miške ir nušaut medžiotojai gali, ir tai bus jūsų kaltė. nėra ko šunims po miškus be šeimininkų lakstyti
aš kartais einu ir paklusnumą prie už tvoros lojančių šunų mokaus

esu tokios pozicijos kad kieno šuo skalambija už tvoros, to ir problema, o man tai puikus dirgiklis. o šiaip apeinu.
tai vat ir įdomu, nelendu aš į visokius bruzgynus, miško takeliu, kur mašinos važiuoja

šiaip medžiotojai tuos savo bokštelius turi, tai aš maždaug žinau kur anie buriuojasi ir tikrai tyčia neseku ir neblaškau jų darbo.
nu ***** baisoka, problema tai šeimininkų, bet jeigu kada pasileis ir šeimininkai ne visada atsakomybę prisiima...
QUOTE(Suqernova01 @ 2013 12 30, 17:38)
Tai nereiškia, kad miške šunys paleidžiami ir šeimininkas eina namo blynų kepi

bet pvz kai vaikštai mišku ir šuo 10m spinduliu malasi aplink
meduolia - paprastai tie kiemuose lojantys šunys tik ir loja - gina teritorija, tad visų bijoti nereikia. žinoma yra ir tokių, kurie net nespėjus praeiti, mintyse jau drasko, na bet dėl tokių tikrai neverta "iš Vilniaus į Kauną per Maskvą važiuoti", griau mažą ką gynybai turėti - dujas ar peiliuką

o kaip tas užpuolęs šuo elgėsi? ar griebė jūsų šunį, ar tik lojo?
tai beabejo, kad nenuvežu ir nepalieku ar nepasislepiu kažkur po egle
tai vyras sakė įtaisys man elektrošoką, bo man tuoj fobiją įvarys. Na tas šuo nekando bet pribėgęs labai urzgė, riaumojo, nepasakyčiau kad lojo, o riaumojo. Mano kalytė tai sustingo, aš irgi sustingau, uostė ir neleido judėti, nei eiti nei trauktis

poto to Rikio šeimininkė atėjo, tai vaizdelis, jinai jį veja, kad eitų į būdą, o tas nė velnio neklauso, aš bandau pajudėt, tas toliau prišoka, žodžiu ir stovim kaip stulpai, poto tas vėl paeina, mes pajudam ir vėl. Galiausiai šeiminkė ėjo atsinešti kaulo su mėsa nuo Kalėdų likusio ir nusiviliojo

jei būt buvus mano kalytė patinas tai sakė būt griebę, nes mušas su patinais
QUOTE(wolfin @ 2013 12 30, 20:25)
kiek zinau istatymiskai negalima medziotojams saudyti sunu- juos turi sugauti ir pristatyti i globa. Gal kas istatymus geriau zino, bet man tai uzstrige, kad neturi teises ta daryti. o kad saudo patikekit- nelabai jie ( dauguma ) mato ar ten suo ar ne. nepadeda nei antkakliai nei liemenes kartais.
dar ir prietaras yra už nušautą šunį 7 metai be laimikio