Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų dresūra, auklėjimas

zay, puikus patarimas 4u.gif sutinku su kiekvienu žodžiu

klausimukas:

su savo jauna kalyte retrivere 6mėn mieste vaikštom su pavadėliu gražiai, o prie savo namų miške paleidžiu kad prasilekiotų. Šiandien susistabdė aplinkosaugininkų džipukas ir pareiškė, kad dabar yra medžiojimo metas ir šuo turi ir miške su pavadžiu pasivaikštinėt, kitą syk baudą gausim unsure.gif normalei? daugiau pabėgus į mišką mačiau medžiotojų su šautuvais biggrin.gif taip nejauku pasidarė, nu bet jie gi nedurni, mato kur šuo o kur laukinis gyvūnas, gal nešaus į šunį doh.gif aš tai tokį kaip argumentą supratau, tipo dėl saugumo, nepklausiau kodėl tiksliai čia toks draudimas, gal jūs žinot?

kitas dalykas, o jūsų bevaikštant su šunim nepuola kiti šunys? ***** susinervinau per pačias Kalėdas bėgom su maže prasibėgiot link miškelio ir užpuolė didelis kudlius, gal maišytukas su kaukazu, tai patikėkit nevaikiškai išsigandau, pamaniau, kad suės unsure.gif šeimininkė išlindo sakė pabėgo, nu būna visko iš voljero ištrūko, čiut prašnekėt galėjau. Jau stengiuosi nelėkt pro šunis ir saviškei erzint neleidžiu, praeinam ramiai su pavaduku, o tie voljeriniais ar už tvoros putojasi, siaubo filmas cool.gif
ką jūs darytumėt tokiu atveju? nevedžiot tokiais takais?
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2013 12 30, 17:17)
zay, puikus patarimas  4u.gif sutinku su kiekvienu žodžiu

klausimukas:

su savo jauna kalyte retrivere 6mėn mieste vaikštom su pavadėliu gražiai, o prie savo namų miške paleidžiu kad prasilekiotų. Šiandien susistabdė aplinkosaugininkų džipukas ir pareiškė, kad dabar yra medžiojimo metas ir šuo turi ir miške su pavadžiu pasivaikštinėt, kitą syk baudą gausim  unsure.gif normalei? daugiau pabėgus į mišką mačiau medžiotojų su šautuvais  biggrin.gif taip nejauku pasidarė, nu bet jie gi nedurni, mato kur šuo o kur laukinis gyvūnas, gal nešaus į šunį  doh.gif aš tai tokį kaip argumentą supratau, tipo dėl saugumo, nepklausiau kodėl tiksliai čia toks draudimas, gal jūs žinot?

kitas dalykas, o jūsų bevaikštant su šunim nepuola kiti šunys? ***** susinervinau per pačias Kalėdas bėgom su maže prasibėgiot link miškelio ir užpuolė didelis kudlius, gal maišytukas su kaukazu, tai patikėkit nevaikiškai išsigandau, pamaniau, kad suės  unsure.gif šeimininkė išlindo sakė pabėgo, nu būna visko iš voljero ištrūko, čiut prašnekėt galėjau. Jau stengiuosi nelėkt pro šunis ir saviškei erzint neleidžiu, praeinam ramiai su pavaduku, o tie voljeriniais ar už tvoros putojasi, siaubo filmas  cool.gif
ką jūs darytumėt tokiu atveju? nevedžiot tokiais takais?

jei neklįstu, palaidą šunį miške ir nušaut medžiotojai gali, ir tai bus jūsų kaltė. nėra ko šunims po miškus be šeimininkų lakstyti smile.gif

aš kartais einu ir paklusnumą prie už tvoros lojančių šunų mokaus biggrin.gif esu tokios pozicijos kad kieno šuo skalambija už tvoros, to ir problema, o man tai puikus dirgiklis. o šiaip apeinu.
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2013 12 23, 15:07)
Šuo visada tą kamuoliuką atneša, kai bandau paimti - suka galvą. Kartais tiesiog paimu už kamuoliuko ir sakau duok - jis atiduoda, kartais pasitraukiu aš, tada jau jis kiša visaip kamuolį. Bet vat bandant paimt su ranka vėl suka galvą. Būtų kokių metodų?

Jeigu kiša kamuolį, tai super, vadinasi, kontakto nori. Dabar reikia tik pasidaryti gerai žaidimą. Žaidi, kai atneša? ar visada tik atidavinėja? Su pele esi bandžius?

QUOTE(uzsispyrus @ 2013 12 30, 15:03)
einam i lauka, jei sutinkam kita suni, leidziu apsiuostyt, jei tik puola iskart namo. Gerai, ar ne? Jei ne, ka kitaip daryt?

biggrin.gif
Norimo rezultato taip nepasieksit, nutempimu šuniui niekas nepaaiškinama, o ėjimas namo tikrai ne bausmė. Plius, iki tų namų šuo aną šunį jau ir užmiršęs būna biggrin.gif Geriausia, eikit kai tik galėsit pas dresuotoją.
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2013 12 30, 17:29)
jei neklįstu, palaidą šunį miške ir nušaut medžiotojai gali, ir tai bus jūsų kaltė. nėra ko šunims po miškus be šeimininkų lakstyti smile.gif

Tai nereiškia, kad miške šunys paleidžiami ir šeimininkas eina namo blynų kepi biggrin.gif bet pvz kai vaikštai mišku ir šuo 10m spinduliu malasi aplink g.gif

meduolia - paprastai tie kiemuose lojantys šunys tik ir loja - gina teritorija, tad visų bijoti nereikia. žinoma yra ir tokių, kurie net nespėjus praeiti, mintyse jau drasko, na bet dėl tokių tikrai neverta "iš Vilniaus į Kauną per Maskvą važiuoti", griau mažą ką gynybai turėti - dujas ar peiliuką g.gif o kaip tas užpuolęs šuo elgėsi? ar griebė jūsų šunį, ar tik lojo?
Atsakyti
Zay manau mes kalbam apie du skirtingus dalykus, gal as blogai issireiskiau su "nusodinumu", bet as daugiau turejau galvoje sicializavima grupeje, Mes nekalbam apie tai, kad seimininkas "niekas" ir duoti kitiems sunims ji dresiruoti. As kalbu grynai is savo patirties sunu parke, kur renkasi labai skirtingi amziumi ir charakteriu sunys (normalus naminiai, ne profesionaliai dresiruoti ir seimininkai tokie pat, niekada nemate dresuros aiksteles lotuliukas.gif maniskis ten labiausiai mokytas ir tai namu salygomis rolleyes.gif ) Pries pora metu, kai mes ten pradejom lankytis, kaip tik buvo metai nauju suniuku ir daug jaunu ir svetimu atejo (siaip grupe gana pastovi, zmones cia metais renkasi) ir stebejau, kaip po truputi suniukai pripranta vienas prie kito. Aisku mes visi visada stebim juos ir kartais reikia skirti ir seimininkas atskaito savo augintiniui "paskaita". Yra parke viena isteriska sune, tai kazkaip visi sunys ismoko ja ignoruoti. Buvo , kad maniskis susipese del zaislo su beveik du kart didesniu uz juo labradoru, isskyrem, tai po to jie labai diplomatiskai vienas kita per atstuma apeidavo. Nezinau aisku cia visa tai ne profesionalu, ir tikriausiai negerai, kad musu sunys priprate prie visu ir gauna skanukus is visu. Ir seimininkai nieko pries, jei randamas budas, kaip kamuoliuka gauti is savo suns biggrin.gif nes jei einam i dresura, tai ir desuotojas moko/iesko galimybiu ir dirba kartu su seimininku, o paskui seimininkas jau tesia tinkamas metodikas.
Atsakyti
kiek zinau istatymiskai negalima medziotojams saudyti sunu- juos turi sugauti ir pristatyti i globa. Gal kas istatymus geriau zino, bet man tai uzstrige, kad neturi teises ta daryti. o kad saudo patikekit- nelabai jie ( dauguma ) mato ar ten suo ar ne. nepadeda nei antkakliai nei liemenes kartais.
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2013 12 30, 17:29)

aš kartais einu ir paklusnumą prie už tvoros lojančių šunų mokaus biggrin.gif esu tokios pozicijos kad kieno šuo skalambija už tvoros, to ir problema, o man tai puikus dirgiklis. o šiaip apeinu.

tai vat ir įdomu, nelendu aš į visokius bruzgynus, miško takeliu, kur mašinos važiuoja unsure.gif šiaip medžiotojai tuos savo bokštelius turi, tai aš maždaug žinau kur anie buriuojasi ir tikrai tyčia neseku ir neblaškau jų darbo.

nu ***** baisoka, problema tai šeimininkų, bet jeigu kada pasileis ir šeimininkai ne visada atsakomybę prisiima...

QUOTE(Suqernova01 @ 2013 12 30, 17:38)
Tai nereiškia, kad miške šunys paleidžiami ir šeimininkas eina namo blynų kepi biggrin.gif bet pvz kai vaikštai mišku ir šuo 10m spinduliu malasi aplink g.gif

meduolia - paprastai tie kiemuose lojantys šunys tik ir loja - gina teritorija, tad visų bijoti nereikia. žinoma yra ir tokių, kurie net nespėjus praeiti, mintyse jau drasko, na bet dėl tokių tikrai neverta "iš Vilniaus į Kauną per Maskvą važiuoti", griau mažą ką gynybai turėti - dujas ar peiliuką g.gif o kaip tas užpuolęs šuo elgėsi? ar griebė jūsų šunį, ar tik lojo?

tai beabejo, kad nenuvežu ir nepalieku ar nepasislepiu kažkur po egle biggrin.gif

tai vyras sakė įtaisys man elektrošoką, bo man tuoj fobiją įvarys. Na tas šuo nekando bet pribėgęs labai urzgė, riaumojo, nepasakyčiau kad lojo, o riaumojo. Mano kalytė tai sustingo, aš irgi sustingau, uostė ir neleido judėti, nei eiti nei trauktis unsure.gif poto to Rikio šeimininkė atėjo, tai vaizdelis, jinai jį veja, kad eitų į būdą, o tas nė velnio neklauso, aš bandau pajudėt, tas toliau prišoka, žodžiu ir stovim kaip stulpai, poto tas vėl paeina, mes pajudam ir vėl. Galiausiai šeiminkė ėjo atsinešti kaulo su mėsa nuo Kalėdų likusio ir nusiviliojo doh.gif jei būt buvus mano kalytė patinas tai sakė būt griebę, nes mušas su patinais doh.gif

QUOTE(wolfin @ 2013 12 30, 20:25)
kiek zinau istatymiskai negalima medziotojams saudyti sunu- juos turi sugauti ir pristatyti i globa. Gal kas istatymus geriau zino, bet man tai uzstrige, kad neturi teises ta daryti. o kad saudo patikekit- nelabai jie ( dauguma ) mato ar ten suo ar ne. nepadeda nei antkakliai nei liemenes kartais.

drinks_cheers.gif
dar ir prietaras yra už nušautą šunį 7 metai be laimikio
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2013 12 30, 17:17)

su savo jauna kalyte retrivere 6mėn mieste vaikštom su pavadėliu gražiai, o prie savo namų miške paleidžiu kad prasilekiotų. Šiandien susistabdė aplinkosaugininkų džipukas ir pareiškė, kad dabar yra medžiojimo metas ir šuo turi ir miške su pavadžiu pasivaikštinėt, kitą syk baudą gausim  unsure.gif normalei? daugiau pabėgus į mišką mačiau medžiotojų su šautuvais  biggrin.gif taip nejauku pasidarė, nu bet jie gi nedurni, mato kur šuo o kur laukinis gyvūnas, gal nešaus į šunį  doh.gif aš tai tokį kaip argumentą supratau, tipo dėl saugumo, nepklausiau kodėl tiksliai čia toks draudimas, gal jūs žinot?

Zinok nusauti miske medziotojui suni visiskai realu.
Mano tetis medziotojas ir medzioja su sunimis, tai per visa medziokles karjera kuri yra tikrai ispudinga tikrai turejo pasautu medziokles metu sunu (jis pasoves suns nera) ir tai tikrai daznas atvejis, ypac medziokleje su varovais. I miska, kur medziojama, su suniu be pavadzio as net kojos nekelciau.. Ir taip, jei medziokles metu yra pasaunamas suo, kaltas jo seimyninkas wink.gif
Atsakyti
Žmonės, tai negi negirdėjot atvejų, kad per medžioklę net ir žmonės, t.y. patys medžiotojai yra buvę nušauti, nes tipo galvojo, kad šernas krūmuose. Nejuokaukit, jei tik galit išvengti to, tai ir venkite, neikite sau ramiai tipo niekas nepalies, nors girdite šūvius kažkur ne taip ir toli.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 12 30, 22:53)
Žmonės, tai negi negirdėjot atvejų, kad per medžioklę net ir žmonės, t.y. patys medžiotojai yra buvę nušauti, nes tipo galvojo, kad šernas krūmuose. Nejuokaukit, jei tik galit išvengti to, tai ir venkite, neikite sau ramiai tipo niekas nepalies, nors girdite šūvius kažkur ne taip ir toli.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mes medžiotojų miškus apeinam, ne tik dėl medžiotojų, bet lūšių, kurios pjauna stirnas - vdrug šunį papjaus, stirnų paskui kurias galima nubėgti neaišku kur.. Renkamės draustinius arba plikus kukurūzų laukus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2013 12 30, 21:16)
tai vat ir įdomu, nelendu aš į visokius bruzgynus, miško takeliu, kur mašinos važiuoja  unsure.gif šiaip medžiotojai tuos savo bokštelius turi, tai aš maždaug žinau kur anie buriuojasi ir tikrai tyčia neseku ir neblaškau jų darbo.

biggrin.gif Yra ir varimines medziokles, kai medziotojai ta diena po visa savo medziokles plota medzioja, tada ir sunys paleidziami, vieni varo, kiti ant linijos stovi, taip kad matomai tokia medziokle ir buvo. Kaip taisykle, varimines medziokles buna karta per sav.,dazniausiai sestadieniais, aisku, kiekvienam burely buna savos taisykles, bent ta diena nevedziokit be pavadzio.Dar galiu pasakyti, ne tik nusauti gali, bet ir kiti medziokliniai sunys stipriai isgazdinti, nors retas kuris piktybinis, taciau buna visko... Boksteliuose dienom niekas nesedi, ten ant palaukimo, vakarais, temstant prasideda. O siaip neuzilgo pasibaigs medziokles sezonas, galesit ramiai vaikscioti. O jau ta diena prisiminkit, kai jus sustabde ir pranese, kad medziokle, kita sav. turetu buti tas pats.
QUOTE(uzsispyrus @ 2013 12 30, 21:38)
Zinok nusauti miske medziotojui suni visiskai realu.
Mano tetis medziotojas ir medzioja su sunimis, tai per visa medziokles karjera kuri yra tikrai ispudinga tikrai turejo pasautu medziokles metu sunu (jis pasoves suns nera) ir tai tikrai daznas atvejis, ypac medziokleje su varovais. I miska, kur medziojama, su suniu be pavadzio as net kojos nekelciau.. Ir taip, jei medziokles metu yra pasaunamas suo, kaltas jo seimyninkas wink.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti