Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(Nidulia @ 2013 12 16, 19:39)
Pas Elata siusim nakvot  lotuliukas.gif Ne, vaziuos gi namolio po tyrimu:)

bigsmile.gif siųskit biggrin.gif lauksiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 12 16, 16:59)
Laisve  thumbup.gif
Aš irgi užsimaniau to sviestuko  biggrin.gif
Hippie, turi dar, ar ištargavojai jau visą smile.gif ?

Kažkas klausė praėjusioj temoj apie "Kokosinį juoduką". 
http://keistaipapras...s-juodukas.html


Aciu blush2.gif iskepiau siandien,recepta pakeiciau nes suvariau savo kombainiuka ir kokosdrozles suejo nemaltos ir nedeta kokosu sviesto.Vietoje jo toks pat kiekus paprasto sviesto.Vyras valge su plakta grietinele ir leido itartinus garsus panasius ar tai i murkima ar riaumojima lotuliukas.gif as nevalgiau,bet akys pasidziauge. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 16, 19:07)
na tegu nedraudžia, bet man to natūralaus mielių sysiaus visai nesinori  biggrin.gif

kaip lugne ir sakė, actas yra tiesiog labiau fermentuotas produktas, kaip kad rauginti kopūstai ar agurkai. Actą galima pagaminti iš bet kokio angliavandenių turinčio produkto, kadangi bakterijoms daugintis reikia tų angliavandenių. Tad jei jau valgome raugintus kopūstus, būtų veidmainiška atmesti actą, nes jis fermentuotas iš vaisių cukraus (kurį, beje, bakterijos sunaudoja). Mano arbatos grybas, iš pradžių gyvenęs arbatoj, kai aš jį pamiršau, pavertė viską actu. Kalėdų stebuklas. Ups biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 12 16, 23:48)
kaip lugne ir sakė, actas yra tiesiog labiau fermentuotas produktas, kaip kad rauginti kopūstai ar agurkai. Actą galima pagaminti iš bet kokio angliavandenių turinčio produkto, kadangi bakterijoms daugintis reikia tų angliavandenių. Tad jei jau valgome raugintus kopūstus, būtų veidmainiška atmesti actą, nes jis fermentuotas iš vaisių cukraus (kurį, beje, bakterijos sunaudoja). Mano arbatos grybas, iš pradžių gyvenęs arbatoj, kai aš jį pamiršau, pavertė viską actu. Kalėdų stebuklas. Ups biggrin.gif

tai kad ir kopūstų, nei rauginu nei bevalgau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 17, 00:01)
tai kad ir kopūstų, nei rauginu nei bevalgau  tongue.gif

šventvagystė biggrin.gif nu aš žiemą neturiu daugiau ką valgyti, tai tempiu iš rūsio agurkų arba kopūstų atsargas. O dabar Kalėdos, tai vėl močiutę aplankysiu ax.gif
Atsakyti
Na agurkus ir kopūstus suraugina lakto bakterijos, kaip ir pieną, o čia cukrų iš pradžių suvalgo mielės, prigamina alkoholio, o jau po to alkoholį sufermentuoja acto rūgšties bakterijos. Bent jau aš taip suprantu, ir todėl, kad nei tos mielės, nei acto bakterijos pas mus negyvena, todėl Voresta ir sako, kad jai nepriimtina. Nors gi kefyrą rauginant irgi kažkiek alkoholio susidaro, ai, dar reikia eit vidurinės chemiją pasikartot biggrin.gif
Atsakyti
Matai, aš tinginė, ir labai džiaugiuosi, kad jokių atsargų ir konservų daryt nebereikia- man jų netrūksta. Na ir anksčiau žiemai padarydavau tik keletą stiklainių su konservuotais agurkais, tačiau kopūstų puodą užraugdavau. Bet dabar, kai suprantu, kad maistinės vertės tai nepadidina- nė nebesistengiu. Konservuoti agurką- tai tas pat- kas konservuoti vandenį bigsmile.gif .
Man tinka labai paprastas maistas ir jo mažas apdorojimas. Nepasigendu kažko įmantraus.
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2013 12 16, 21:14)
oooo kaip  daugėja  biggrin.gif tai, jei aš prisidėčiau tai jau turbūt nebespėtų, ar ne?

ko gero nebespes:(
pagaliau atkapsciau savo pirmaji kvepavima. 09 08 diena 10. Ziuresiu koks dabar rezultatas po 3 meesiu, labai smalsu.
Atsakyti
Voresta, na negi netrūksta skonių įvairovės, nesinori kitokio skonio nei tik apvirtos daržovės ir mėsa? g.gif be raugintų agurkų ir kopūstų gyvenimo neįsivaizduoju schmoll.gif beje kaip ir bulvės man labai sunku atsisakyti blush2.gif

2 dienas beveik nevalgiau mėsos. Nenorėjau. Bet dabar užtat svajoju apie kotletą thumbup.gif

Beje, dėl mano pilvo. Visi tyrimai idealūs. Echo tobula viskas. Bilirubinas, gliukozė, hemoglobinas...karpograma...viskas idealu thumbup.gif taigi gyd. Mano, kad vis tik alergija išlindo, kas ir sukelia virškinimo bėdas. Arba dar viena teorija...po ilgo produkto nevartojimo, organizmas nebegaminta reikalingų fermentų ir užvalgius tokio maisto, prasideda bėdos. Neva reikia laiko, kol vėl pripras. Bet aš linkusi manyti, kad čia vis tik maisto netoleravimas. Nes kodėl ryžių užvalgius po 2 mėn. Jokių bėdų. O va su kviečiais didelės bėdos.
Tik vis dar man neaišku kodėl būtent paleo viduryje išlindo toks stiprus pieno produktų netoleravimas, nors nuo pat pradžių paleo pieno prod. Valgiau. g.gif


Gavau ir aš Tns 3000 pjaustyklę thumbup.gif iškart kilo noras salotas darytis thumbup.gif



Merginos, dėl majonezo, ar galima daryti su kitokiu aliejum? Man alyvuogių, net ir light neskanus schmoll.gif kažin su ghee arba avokadų, lazdyno riešutų al. Kas gautųsi? g.gif o gal tiesiog daugiau garstyčių dėti, kad permuštų tą aliejaus skonį g.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 12 16, 15:59)
Aš irgi užsimaniau to sviestuko  biggrin.gif
Hippie, turi dar, ar ištargavojai jau visą smile.gif ?


Niu atplėščiau sau nuo širdies dar cool.gif Kiek norėtum?

Bet šiaip psio-išžadėta viskas, ryt, tikiuosi, nusibraut iki pašto. Bet žinokit, mergaitės, nebus čia jums 6lt., nes kilogramas sviesto į tą voką oranžinį tikrai netilps biggrin.gif Nesuprantu, tai kai psiųst, ten duos kokią dėžutę? g.gif Žiūrėsim kiek paskaičiuos, po to surašysiu visoms až. Bet kokius atveju bus pigiau nei per autobusų siuntas, ten žiūrėjau apie 12-15lt.-priklausomai nuo km ir svorio. O jau kvepia wub.gif
Atsakyti

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 12 16, 23:59)
Labas vakarelis 4u.gif

Topinambas ir saldžioji bulve ne tas pats? g.gif pastaroji būna oranžiniu vidum. Batatai lyg ir vadinas? Tai šie daug krakmolo turi. Norėčiau paragauti topinambu, bet nemačiau niekur pirkti, tik tos saldžiosios bulvės doh.gif

Atsiųskit paragaut topinambų biggrin.gif o tai nežinau kas per skonis. biggrin.gif


topinambai labai skanūs, riešutų skonio cool.gif


QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 12 17, 03:36)

Gavau ir aš Tns 3000 pjaustyklę thumbup.gif iškart kilo noras salotas darytis thumbup.gif


kur pirkot?
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2013 12 17, 08:10)
topinambai labai skanūs, riešutų skonio cool.gif

Ir man topinambų skonis primena riešutus mirksiukas.gif
Atsakyti