Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Dar turiu viena prielaida, tik nezinau ar ji nors kiek turi logikos. Kaip jau minejau praeita sestadieni, pries gera savaite, gerai pasalau ir visa savaite vaikstau su pojuciu susirgsiu/nesusirgsiu. Nuo vakar lyg ir pakoset norisi ir trupti skrepliu atkosciu. Bet juk gleives gleivinese pagauseja kuomet angliavandeniu per daug gauni, tai jau zenklas, kad anglis reikia mazinti, o as ju per daug tikrai negaunu. Tai gal organizmas mete visas jegas I kova del mano nesusirgimo? Kadangi angliu pertekliaus negaunu, tai ir atsirado didelis sansas, kad nesusirgsiu, bet uz tai organizmas turi pakovoti. Kazkoks spuogas giluminos ant nosies galo kyla, kaip lempute nosis atrodo, nesuprasi, ar tai persalimo, ar kazkas is maisto nepatiko organizmui, kad taip "pagazino" mane pries sventes?
O mano simpatinis, tai labai ryskus. Buna, kad kunas kaista, ypac plauciu srityje is nugaros puses - net karsta, o rankos tokios ledines, kad net lankstyti pirstus sunku, tarsi is saldymo kameros istrauktos.
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 22, 20:54)
nespirgėk taip, gausi išvadas ir nurodymus- nenumirsi dar, kol gausi.  biggrin.gif
Kiek aš suprantu- tau skalpe tikrai nesireiškė žvynelinė, nes ji ne su tuo disbalansu draugauja. Kas buvo, tas- bet tik ne žvynelinė.

Lyg nezinotum manes biggrin.gif As gi visada, kaip nuoga I dilgeles ax.gif
Jo, pagal mano nukrypimus, nelabai psoriaze galejo buti, bet man skalpe ivardino seborejini dermatita o ne pso. Zodziu, koks skirtumas kokiu vardu buvo pavadinta mano odos problema. Aisku viena, ad tai buvo reakcija I ilgalaiki netinkamo maisto vartojima. Aciu tau, kad mane radai ir ispyrei I subine biggrin.gif
Atsakyti
na tai paaiskinkint man durnai ir nieko neismananciai... jei, Nidulia ir Sowelu, jusu kunas energijos semiasi is angliu, tai kur tie riebalai, kuriuos jus suvalgot keliauja? energija is niekur neatsiranda ir niekur nedingsta. cia tipo priverstinai bandot padaryti, kad jus organizmas imtu energija nuo kuno riebalu??? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 12 22, 21:23)
na tai paaiskinkint man durnai ir nieko neismananciai... jei, Nidulia ir Sowelu, jusu kunas energijos semiasi is angliu, tai kur tie riebalai, kuriuos jus suvalgot keliauja? energija is niekur neatsiranda ir niekur nedingsta. cia tipo priverstinai bandot padaryti, kad jus organizmas imtu energija nuo kuno riebalu???  blush2.gif

Tai, kad as dar durnesne, nes nebesuprantu nieko. Juk jau 4 menesius angliu gaunu mazai, tik is darzoviu, grieztai ir saziningai, o riebalu - pakankamai, tiek augaliniu, tiek gyvuliniu, tai kodel pas mane gliukogeninis nukrypimas ir kodel as kuri laika esu visai be energijos, kuri jau buvo atsiradusi, bet eme vel nykti?
Atsakyti
Kalėdinės dovanėlės kolegėms paruoštos biggrin.gif Elatos šokoladas smile.gif
user posted image
Atsakyti
Kaip grazu:) As dar viena Elatos sokoladeli turiu:)
Atsakyti
Wow! Kaip grazu.
Bet tai koks kycius. Sorry, as turiu priklausomybe murkiantiems usuotiems padarams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 22, 21:32)
Tai, kad as dar durnesne, nes nebesuprantu nieko. Juk jau 4 menesius angliu gaunu mazai, tik is darzoviu, grieztai ir saziningai, o riebalu - pakankamai, tiek augaliniu, tiek gyvuliniu, tai kodel pas mane gliukogeninis nukrypimas ir kodel as  kuri laika esu visai be energijos, kuri jau buvo atsiradusi, bet eme vel nykti?

nepersijungia matyt Tavo organizmas is visu issvajota ir taip garbinama ketoze smile.gif o tai darzoves kokios pas Tave, tikiuosi ne vien salotu lapai ar kokie agurkai smile.gif pavalgyk daugiau "riebesniu" darzoviu, jei vaisiu baidaisi. as nezinau ka patart. Man mintant paleo energijos yra, bet manau tik ta prasme, kad as miego nenoriu smile.gif) lakstyt galiu visa diena. va su sportu jau sunkiau. Ir dar pastebejau, kad net ir labai rimtai pasportavus niekad neskauda raumenu... manau tai angliavandeniu trukumo zenklas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 22, 22:00)
Kaip grazu:) As dar viena Elatos sokoladeli turiu:)

QUOTE(LumiLumi @ 2013 12 22, 22:02)
Wow! Kaip grazu.
Bet tai koks kycius. Sorry, as turiu priklausomybe murkiantiems usuotiems padarams biggrin.gif

Dėkui smile.gif Tas kycius mano Kalėdinis palydovas treti metai smile.gif Jau ir uodega jam biškį suplyšo, bet kažkodėl jis man labai mielas, gaila išmesti, kai pažiūriu į jo šypseną smile.gif Nors šiaip esu iš tų, kuriems labiau šunys prie širdies, ne katės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 22, 00:00)
Liepta po puse obuolio suesti, nes gliukozes jau mazoka, del to energija eme vairuoti I apacia. Elektrolitai per aukso viduriuka.

Zodziu, is akies vuzdzio, negalima nieko spresti, nes pas mane mazas kaip zirnis o pas dukra-didelis, per visa aki,  bet mes abi turime gliukogenini nukrypima.
Is tos laimes, kad baigesi tyrimas, iki kurio buvau  itampoje,

prilakiau bruto sampano, priedziau puszalio, ant lauzo kepto jautienos steiko ir sedziu dabar visa laiminga:D:D:D
voresta, nebark  4u.gif

kaip suprasti?

o kazi kaip su candida?

ir dukrai darei?

thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 22 gruodžio 2013 - 21:13
QUOTE(Wallis @ 2013 12 22, 22:07)
nepersijungia matyt Tavo organizmas is visu issvajota ir taip garbinama ketoze smile.gif o tai darzoves kokios pas Tave, tikiuosi ne vien salotu lapai ar kokie agurkai smile.gif pavalgyk daugiau "riebesniu" darzoviu, jei vaisiu baidaisi.

O kokio velnio nepersijungia?
Darzoves valgau visas imanomas, nuo buroku su morkomis iki raugintu kopustu. Nei vinos neisemusi is raciono.
Tasa, dar pati nezinau, nes negavau Roko atsakymu ir duomenu. Jo, ir mazei dariau tyrima. Irgi gliukogenine. Su elektrolitais siek tiek yra nukrypimo, gaus daugiau vandens pagerti, kartais paragaujant ir mineralinio.
Atsakyti
Walis, žinok aš irgi nebesuprantu kodėl, pas mane vis dar iš anglių energija. Nors kiek pamenu, tai nebuvo tas nukrypimas vien į vieną pusę..tai sakė Rokas, kad galima sakyt, kad jau ir iš riebalų imama energia - iš tų, kuriuos suvartoju.
Už tai jėgų ir nėra..nes dar nesusigaudo organizmas matyt. Dėl sporto, tai sakė užtenka kartą į savaitę apkrauti raumenukus - net pratimą parodė pas mane ant kilimo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 12 23, 00:01)
Walis, žinok aš irgi nebesuprantu kodėl, pas mane vis dar iš anglių energija. Nors kiek pamenu, tai nebuvo tas nukrypimas vien į vieną pusę..tai sakė Rokas, kad galima sakyt, kad jau ir iš riebalų imama energia - iš tų, kuriuos suvartoju.
Už tai jėgų ir nėra..nes dar nesusigaudo organizmas matyt. Dėl sporto, tai sakė užtenka kartą į savaitę apkrauti raumenukus - net pratimą parodė pas mane ant kilimo biggrin.gif

ir man parode, kaip vienu suviu duoti apkrova visiems preso raumenims ir rankoms. Dar kojoms imesti viena pratima ir psio:) Bet, kad as neturiu jegu kol kas daryti pratimus jegos.
Ir as gliuko, bet energija is riebalu.
Va, vieno protingo zmogaus paaiskinimas, kodel pas mudvi taip yra:
katogeninis zmogus liesėja dėl atsparumo insulinui, nes gliukozė nepatekdavo į ląsteles- kas vyksta su gliukogenikais, juk jie irgi turi tą atsparumą- tačiau kažkodėl tunka. Pasirodo, visi suvalgyti angliavandeniai pirmiau paverčiami kūno riebalais, o tik paskui naudojami energijai gaminti. Kai valgoma daug angliavandenių- riebalų pagaminama daugiau nei sunaudojama energijai gaminti.
Tavo atveju, apribojus angliavandenius, tavo kūne sukaupti riebalai buvo sunaudoti, ir dabar tau, matyt, trūksta energijos šaltinio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 22 gruodžio 2013 - 23:56