Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Mamytė neseniai sutiko seną pažįstamą, kurios neatpažino, nes ta numetusi 20 kg per porą mėnesių! Ir atspėkit, kokiu būdu? Ogi paleo! thumbup.gif Sakė, valgo reguliariai du kartus per dieną, na visų smulkmenų nežinau... Bet mano mamytei tai paliko didžiulį įspūdį, sakė, pradės griežčiau laikytis paleo, jau dabar pradėjo: ryte kava su kokoso aliejum, tada tik vanduo, dieną vėl kava, o apie 5val.prisivalgo sočiai ir daugiau nevalgo. Na aš jai kai paskaičiavau su cronometer, kad norint numesti svorio, reikia suvalgyti 700-900kcal, tai nieko kito neliko, tik valgyt vieną kartą... Ji neskaičiuoja kalorijų, valgo daug ir sočiai, ir kol kas jaučiasi puikiai, ir galvą mažiau skauda, ir spaudimas nekyla, nors dar tik kelios dienos smile.gif Kaip džiaugiuosi dėl tokių teigiamų pokyčių! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalipsė @ 2013 12 20, 13:09)
Mamytė neseniai sutiko seną pažįstamą, kurios neatpažino, nes ta numetusi 20 kg per porą mėnesių! Ir atspėkit, kokiu būdu? Ogi paleo!  thumbup.gif Sakė, valgo reguliariai du kartus per dieną, na visų smulkmenų nežinau... Bet mano mamytei tai paliko didžiulį įspūdį, sakė, pradės griežčiau laikytis paleo, jau dabar pradėjo: ryte kava su kokoso aliejum, tada tik vanduo, dieną vėl kava, o apie 5val.prisivalgo sočiai ir daugiau nevalgo. Na aš jai kai paskaičiavau su cronometer, kad norint numesti svorio, reikia suvalgyti 700-900kcal, tai nieko kito neliko, tik valgyt vieną kartą... Ji neskaičiuoja kalorijų, valgo daug ir sočiai, ir kol kas jaučiasi puikiai, ir galvą mažiau skauda, ir spaudimas nekyla, nors dar tik kelios dienos  smile.gif Kaip džiaugiuosi dėl tokių teigiamų pokyčių!  thumbup.gif

nereikia skaičiuoti kalorijų, svoris vis vien kris, o kavos lai mažina, ar dar geriau-visai atsisako- tai tikrai nėra geras dalykas- tai cheminė medžiaga įtakojanti metabolizme daug dalykų. Jei sveikatintis, tai sveikatintis. thumbup.gif
Jei būdavo pakilęs spaudimas, pradžioje jai reikia daugiau augalinių riebalų, kad ir alyvuojių aliejaus, avokadų. Tačiau ir riebios mėsos lai nesibaido.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 20, 13:25)
nereikia skaičiuoti kalorijų, svoris vis vien kris, o kavos lai mažina, ar dar geriau-visai atsisako- tai tikrai nėra geras dalykas- tai cheminė medžiaga įtakojanti metabolizme daug dalykų. Jei sveikatintis, tai sveikatintis.  thumbup.gif
Jei būdavo pakilęs spaudimas, pradžioje jai reikia daugiau augalinių riebalų, kad ir alyvuojių aliejaus, avokadų. Tačiau ir riebios mėsos lai nesibaido.

Kavos ir aš nesugebu atsisakyti, man labai skani ta bulletproof su kokosu ir ghee arba kakavos sviestu, iš čia ir riebalų daugiau gaunu, nes šiaip vieno kokoso aliejaus skonis man nelabai... Tai kaip priversti mamą atsisakyti??? Sake, jai lengviau buvo mesti rūkyti, bet be kavos negali... Na reikia neprarasti vilties, gal kada nors... Visada yra kur tobulėti mirksiukas.gif
Dėl kraujospūdžio aš jai taip ir pasakiau, kad naudotų tik augalinius aliejus, pripirkau kokosu iš ekopirk! smile.gif O avokadų nebus per daug, jei kasdien po 1-2 suvalgo? Aš jau šitą etapą praėjau, atsivalgiau tų avokadų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalipsė @ 2013 12 20, 12:14)
mėsą vytinti jau išmokau, išmoksiu ir lašinius sūdyti 

Pirmą kartą vytinu mesa. Dar neragavau, laukiu, kad praeitų 2 savaitės. Kvepia skaniai. Viską dariau pagal šį receptą
http://www.bushcraft...-mesa-kiauliena
Man patiko mintis sukabinti mėsą į kartoninę dėžę: patogu, nesimato.
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 20, 13:25)
o kavos lai mažina, ar dar geriau-visai atsisako- tai tikrai nėra geras dalykas- tai cheminė medžiaga įtakojanti metabolizme daug dalykų..

Perskaičiau apie kavą ir galvoju, kad man svoris gal ir nekrenta dėl to, jog per daug kavos geriu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2013 12 20, 13:51)

Perskaičiau apie kavą ir galvoju, kad man svoris gal ir nekrenta dėl to, jog per daug kavos geriu  g.gif

žmogus, turintis viršsvorį, dažniausiai yra anaboliniame disbalanse, o kofeinas yra anabolikas, t.y tą disbalansą skatina. Na, trukdo pas tave pasileisti reikalingoms reakcijoms. Kitoms gal netrukdo, gal mažiau vartoja.
Na bent laikinai išmesk tą dalyką, kol aptirpsi. Pasilik ją šventėms.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 20, 14:10)
žmogus, turintis viršsvorį, dažniausiai yra anaboliniame disbalanse, o kofeinas yra anabolikas, t.y tą disbalansą skatina. Na, trukdo pas tave pasileisti reikalingoms reakcijoms. Kitoms gal netrukdo, gal mažiau vartoja.
Na bent laikinai išmesk tą dalyką, kol aptirpsi. Pasilik ją šventėms.

bet yra juk ir kitu produktu, kurie skatina anabolini disbalansa, pyz. darzoves ar alyvuogiu aliejus, tai iseina kad ir ir ju reiktu atsisakyti. O galbut galima tiesiog daugiau kataboliniais misti ir viena kita anabolika pasilikti, ar net ir vienas kitas taip jau baisiai viska sugadina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 12 20, 14:35)
bet yra juk ir kitu produktu, kurie skatina anabolini disbalansa, pyz. darzoves ar alyvuogiu aliejus, tai iseina kad ir ir ju reiktu atsisakyti. O galbut galima tiesiog daugiau kataboliniais misti ir viena kita anabolika pasilikti, ar net ir vienas kitas taip jau baisiai viska sugadina?  g.gif

mėsa rūgština, daržovės šarmina, ir taip išlaikoma, atstatoma pusiausvyra ir gaunama beveik viskas tai, ko mums reikia. Kai tą pusiausvyrą turi- na, gali ir šiek tiek kažkuom pasmaguriauti- bet jei nori ją įtakoti vienon pusėn, tai kam vartoti tai, kas veikia kiton, priešingon. Juk jei tas kofeinas būtų tabletės pavidalu- ar kuri nors jį vartotų?
Ar kofeinas būtinas dalykas žmogui, kuris rūpinasi savo organizmo teisingu veikimu?
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 12 20, 09:56)
...
man tetis sude- tai privare labai daug druskos, ir ne toks minkstas lasinys gaunasi kaip pirktinis. o perku sveiku produktu krautuvelei savo RIMI. man patinka
vat butent del to, kad minksti, man pirktiniai ir nepatinka. atkast neina, burnoj veliasi kaip guminiai schmoll.gif kai mama atsiuncia tikru naminiu, tai buna kieti, beveik traskus, lengvai pjaustosi plonytemis riekelemis, hmmm net seiles susirinko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2013 12 20, 10:49)
Mergaites, ar sis straipsnis apie candida vienintelis homosanituse ?
dar cia, tik ne HS
http://vaitas.eu/blo...j-gydytis-i-tik

[

QUOTE(Kalipsė @ 2013 12 20, 13:09)
jau dabar pradėjo: ryte kava su kokoso aliejum, tada tik vanduo, dieną vėl kava, o apie 5val.prisivalgo sočiai ir daugiau nevalgo.

Kad cia ne paleo o dieta bado kazkokia. Negalima juk vietoj pusryciu ir pietu ta kava pliurzyti. O jai naturaliai ne per mazai vieno valgymo? Ji tikrai pati nenori iki 17 val. valgyti ar tiesiog save kankina ir iki 17 val kencia alki? Nereikia sitaip drastiskai mesti svori, isderins kitus dalykus.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 20, 14:48)
Juk jei tas kofeinas būtų tabletės pavidalu- ar kuri nors jį vartotų?
Ar kofeinas būtinas dalykas žmogui, kuris rūpinasi savo  organizmo teisingu veikimu?

na as tai nevartociau tabletes, aisku, nes kava geriu del unikalaus skonio. gerciau ir be kofeino, bet kad ten toks paats negeris, kaip ir normali kava, vis tiek isplauna mineralus. Pvz. zalioji arbata ar kazkas kita man niekada neatstos kavos, nors ten ir yra to kofeino.
Atsakyti
yra kofeino tabletemis. studiju laikais per sesijas ju uzvalgydavom, miegavom 4val per para ir taip dvi savaites ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 20 gruodžio 2013 - 14:08
Merginos, o tai vytinti mėsos be cukraus negalima? Toje nuorodoje 2 šaukštus cukraus deda.
Atsakyti