Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Sveikos, ANTELĖS cool.gif

Antis gavosi FANTASTIK swoon.gif Tiesa, valgymo mažiau nei tikėjausi iš tokios dičkės, bet 5-iese pavakarieniavom prabangiai su garnyru iš jos vidaus ir dar rytojui liko thumbup.gif

ANTIES FANTASTIK receptas smile.gif :

Produktai:
1 antis (1,8 kg), mano kiek didesnė buvo
2 morkos,
1 maža saliero šaknis; Ėmiau didelę cool.gif
1 svogūnas; Ėmiau DU
3-4 salierų lapkočiai;
1 obuolys;
džiovintų čiobrelių, raudonėlių, kmynų,
druskos, pipirų, aliejaus,
morka, poras arba svogūnas kepimui,
100 g baltojo vyno, 200 g vandens,
5 šaukštai sojų padažo.
Paruošimas:
Paruoštą antį įtriname prieskoniais ir palaikome 2-3 val. (laikiau 4-5). Morkas, salierą, obuolį, svogūną sutarkuojame mažais šiaudeliais, susmulkiname saliero lapkočius, įberiame kmynų, druskos, pipirų, dedame į keptuvę ir trumpai apkepame. Atvėsusį įdarą sudedame į antį ir užsiuvame.
Į skardą sudedame susmulkintą morką, porą, dar pripjausčiau daugybę pastarnoko essen.gif , įdedame antį krūtine žemyn, įpilame vyno, vandens, sojų padažo mišinį ir kepame nuolat laistydami 2-2,5 val. Įpusėjus kepti, antį apverčiame.

QUOTE(LumiLumi @ 2013 12 17, 23:34)
Hippie, valgyti norisi?  biggrin.gif

Kvapai kuteno nosį biggrin.gif

QUOTE(jautiena @ 2013 12 17, 23:50)
kaip miegot, jeigu antis orkaitej?

nzn, bet man antis skaniai nesigauna. isbega visi riebalai, mesa sausa ir dar su tokiu specifiniu poskoniu...  g.gif

Tai MB kepė irnesakyk.gif Aš tik antim pasirūpinau ir super receptu nail.gif

Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 12 18, 08:30)
Džiugu, kad gavot! Haha, kažkokia neaiški teta čia visokius šokoladus siuntinėja biggrin.gif

Tėtis žadėjo Kalėdoms antį iš kažkur gauti, tai dabar mama panikuoja, kad neaišku, kaip ją iškepti. Šnekėjau su pažįstama, sakė, kad tą antį reikia mirkyti prieš kepant, kad ji neišdžiūtų kepama ir tas mirkimas+prieskoniavimas turi 72 val. prieš kepimą trukti. Žodžiu, smagumėlis. Ir aš tikiuosi, mes ją nupeštą gausim... :|

Šiandien suvalgėm tik vieną, kitą ryt 5-iese kaposim. Dičkis sako-niu reikia priprast, bet suvalgė DU gabaliukus mad.gif

Perduok mamai receptuką-super-gavosi sultinga, odelė paskrudus, įdaras niam niam, o visus riebalus susipylėm į indą, bus daržovėm gardint...

QUOTE(katinone @ 2013 12 18, 08:46)
nuo to sokolado (jo ipakavimo, pateikimo, prideto sveikinimo) tokia nereali siluma sklinda  Ir matosi ir jauciaciasi (nu beveik fiziskai), kad zmogus dalele saves idejo.

drinks_cheers.gif

QUOTE(ivetacom @ 2013 12 18, 10:22)
Taip noretusi tu kale cipsu paragauti

Iš kur gaut? Kaip pasigamint? bigsmile.gif Pakept salotas su druska ir viskas? Neįsivaizduoju kaip žalia salota čipsu pavirsta. Kaip varlė pavirsta princu-įsivaizduoju, o salota-traškučiu schmoll.gif

QUOTE(SOWELU @ 2013 12 18, 10:39)
Aš tai Kalėdoms aguoninį kepsiu  Man jis toks skanus..

Aš TRIS (du pas abiejų mamas, o trečia pas vidurinio krikštomamka, dar pas vinus bandysiu keksiukų burokinių prikept)

QUOTE(Šelma @ 2013 12 18, 10:50)
Bet vis vien Paleoletikas bus 

Svarbu ne politikas karsta.gif

QUOTE(taša @ 2013 12 18, 17:17)
manau grietinele tai blogis is pieno produktu..

o kavai sentimentu nejauciu. kaip pradejau ja gert vos ne siaip- kad visi geria, tai ir meciau lengvai....

Kodėl? unsure.gif

Aš dar vis jaučiu ir geriu. Tiesa, nusipirkau CIKORIJOS kavos, niu labai niek otas įdomus skrudintos skonis. Gal kiek trūksta kokospienio ar grietinėlės į ją, bet thumbup.gif Gal reiks ja pakeist vieną iš dviejų/trijų dienos puodelių kavos...

QUOTE(rytorasa @ 2013 12 18, 18:35)
Niu ką, pasiėmiau šiandien sūnaus kraujo tyrimus. Teigiamus. Laimo liga... 

sad.gif 4u.gif Viskas bus gerai. Jei negalime pakeisti situacijos, tai stenkimės bent požiūrį pakeisti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 12 18, 17:17)
manau grietinele tai blogis is pieno produktu.. o kaip nuo varskes - grietines?

Neblogis, neblogis, ypač tiems, kuriems reikia augti/svorį auginti. Mano vaikas pvz vartoja ištisai ją, kitaip neskiščiau riebalų normos niekaip, jei ne sviestas ir grietinėlė.

QUOTE(InJe*kcija @ 2013 12 18, 18:58)
Aš ir sakau, ko tas mano svoris stovi kaip įkaltas - pieno produktus vartoju  unsure.gif

Aš gi sakiau, kad mesk anuos per bortą, ir kirs biggrin.gif

QUOTE(rytorasa @ 2013 12 18, 19:21)
džiaugtis nėra kuo....Borelijų skaičius labai didelis...  verysad.gif O dėl uždelsimo, tai irgi neaišku... rolleyes.gif

unsure.gif sveikatos sūnui 4u.gif Kažkadas čia kaip tik rašė, kad borelijos, kaip ir kandida, minta cukrumi, ir maistas panašus abiem atvejais rekomenduojamas. Bandyk pasukt link paleo. O kiek metų jam?

QUOTE(Nidulia @ 2013 12 18, 19:59)
Vyras ileke I kambari su visais trimis sokoladais ir rekia,-"kuri cia man Elata pagamino, kuris cia su lasu medaus?".

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
cushy, kopūstų rauginimas - supjaustyti, patarkuoti morkų, dėti į indą, kuriame rauginsi, galima dėti kmynų, spanguolių. Beri druską, ir išmuši viską gerai, kad paleistų sultis. tada paslegi, ir statai kur nors, kur nelabai šalta. karts nuo karto reikia pabadyti, kol įrūgs (smirdės neblogai šito proceso metu biggrin.gif ). o po to jau šaltai laikyti ir valgyti.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 12 19, 08:26)

Aš gi sakiau, kad mesk anuos per bortą, ir kirs biggrin.gif

Aš dabar padejuosiu, kaip ir tie, kurie sako negalintys pradėti paleo ir mesti bulkų - na negaliu aš mesti pieno produktų, neįsivaizduoju gyvenimo be jų biggrin.gif
Iš tikro tai reikia morališkai nusiteikti ir pabandyti mėnesį be jų. Čia turbūt po Naujų biggrin.gif
O man miežis verysad.gif Eisiu šiandien į darbą gąsdinti žmonių nepasidažiusi ir su patinusia akimi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 12 19, 01:11)
Dičkis sako-niu reikia priprast, bet suvalgė DU gabaliukus mad.gif

Pas mus taip pat buvo (buvo kokosų sviestas su migdolu vidury): visa šeima pareiškė, kad trūksta cukraus. Bet suvalgę vaikai vis slankiojo aplinkui: ar dar galima... hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2013 12 19, 09:47)
O man miežis  verysad.gif  Eisiu šiandien į darbą gąsdinti žmonių nepasidažiusi ir su patinusia akimi  doh.gif

console.gif nieko baisaus, praeis, tik neliesk.
Man prieš kelis metus akių uždegimas (ar tai konjunktyvitas) buvo, kai keliavau po Olandiją. Viena akis visiškai raudona. Na, tas obuolio baltymas. Va čia tai gąsdinau žmones. Kaip Frankenšteino pabaisa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 12 19, 09:56)
console.gif nieko baisaus, praeis, tik neliesk.
Man prieš kelis metus akių uždegimas (ar tai konjunktyvitas) buvo, kai keliavau po Olandiją. Viena akis visiškai raudona. Na, tas obuolio baltymas. Va čia tai gąsdinau žmones. Kaip Frankenšteino pabaisa biggrin.gif

Suprantu, kad nieko baisaus, bet vis tiek nemaloniai nuteikia biggrin.gif
Tuo labiau nesu jo gyvenime turėjus. Skaičiau, kad dėl silpno imuniteto gali išlįsti, bet kad su paleo man rodos kaip tik imunitetas pastiprėjęs, nuo rugsėjo dar neturėjau nei slogos, nei gerklės skausmo g.gif
Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2013 12 19, 09:00)
Suprantu, kad nieko baisaus, bet vis tiek nemaloniai nuteikia biggrin.gif
Tuo labiau nesu jo gyvenime turėjus. Skaičiau, kad dėl silpno imuniteto gali išlįsti, bet kad su paleo man rodos kaip tik imunitetas pastiprėjęs, nuo rugsėjo dar neturėjau nei slogos, nei gerklės skausmo  g.gif

aš turėjau šaltąjį miežį ir jis nepraeina tuoj pat, kaip paprastas.Daktarai siūlė pjauti, o aš atsisakiau. Nežinojau tada dar kad turiu candida, kad mano silpnas imunitetas, gaila ir apie paleo nieko nežinojau...tai išvaikščiojau ilgai su "grazia akim", kol praėjo. Keista, kad tau prie paleo jis išlindo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 12 19, 02:11)

Iš kur gaut? Kaip pasigamint? bigsmile.gif Pakept salotas su druska ir viskas? Neįsivaizduoju kaip žalia salota čipsu pavirsta. Kaip varlė pavirsta princu-įsivaizduoju, o salota-traškučiu schmoll.gif

tai kad ne salota reikalinga-ypatingas kopūstas

user posted image
Atsakyti
LAbas rytas mergytės 4u.gif

Kaip tik ieškojau plakiklio bullet kavai. Šitas gal visai nieko? g.gif

http://www.masinis.l...plakti-3/12213/
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 12 18, 22:52)
varškėje vos mažiau laktozės nei neraugintame piene: jeigu piene ~4 proc., tai varškėje ~3 proc. (tuo tarpu brandintame čederio sūryje ar mūsų Džiuge tik pėdsakai laktozės belikę). Jei jau jaučiamas laktozės poveikis virškinimui, tai ir candida puotą kels biggrin.gif Tiesą pasakius, net jogurte laktozės lieka, nes ne visą ją pieno bakterijos suvalgo.

g.gif kadangi leidžiami produktai pagal Žintis yra tie, kurie nemaitina candidos ir leidžia atsistatyti normaliai žarnyno mikroflorai- nes beveik visų sveikatos problemų formavimesi dalyvauja netinkama žarnyno mikroflora, o varškė yra leistinųjų sąraše (jei tik žmogus gali valgyt pieno produktus)- tai toliau manau, kad galima ir prieškandidinėj mityboje.
3 gr pieno cukraus iš 100gr varškės, neturėtų pamaitinti candidos labiau- nei 6 gr iš morkos ar kitos daržovės. Na, bet čia tik mano pasamprotavimai.
Atsakyti
Mano irgi tokie pirštų galiukai jau koks mėnuo kaip atsirado verysad.gif Nu gal ne tiek baisiai, kaip foto su macro darytoj atrodo, bet vis tiek. Ir va nesuprantu, niekada to nebūdavo, su paleo produktais (plius pieno produktai be apribojimų, bet paties pieno beveik nevartoju) aš nuo vasaros, miltai tik kartą buvo prieš kelis mėnesius - tie kepti sumuštiniai, kur čia rašiau, kad valgiau daugiau nei norisi, kad vėliau nenorėčiau biggrin.gif , suveikė).
Gal angliavandenių vis dėl to per daug pas mane, nes obuolių labai stipriai neriboju - 2-3 kasdien suvalgau, o kartais net kokius 4. Na ir persimonas vienas kitas paskutiniu metu pasitaiko.
Vyras sako - tikri kaimietės pirštai, tuoj ir šūdinais čebatais vaikščiosi į parduotuvę lotuliukas.gif , viskas čia normaliai. Bet aš gi taip nenoriu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 12 19, 08:26)
unsure.gif  sveikatos sūnui  4u.gif  Kažkadas čia kaip tik rašė, kad borelijos, kaip ir kandida, minta cukrumi, ir maistas panašus abiem atvejais rekomenduojamas. Bandyk pasukt link paleo. O kiek metų jam?

12m. Nuo blogo maisto neišsaugosiu. Esu ne kartą bandžiusi. Namuose dar prisaugau, bet juk yra mokykla, renginiai, draugai, galų gale- seneliai... doh.gif

Pripirkau antibiotikų, reikės vartoti 25 dienas... doh.gif verysad.gif

QUOTE(lugne @ 2013 12 19, 11:32)
Vyras sako - tikri kaimietės pirštai, tuoj ir šūdinais čebatais vaikščiosi į parduotuvę lotuliukas.gif , viskas čia normaliai. Bet aš gi taip nenoriu lotuliukas.gif

vajei, užjaučiu... Tikrai nemalonus dalykas. Man vasarą buvo pradėję trūkinėti kulnai, tai irgi žiauriai skausminga ir nemalonu ir... neestetiška.... unsure.gif Ačiū Dievui, praėjo... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 19 gruodžio 2013 - 11:29